Skocz do zawartości
KopaczK

Dragon`s Dogma

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście poza demkiem są choćby gameplay'e na necie, w tym na tvgry.pl z wersji preview bodaj. Tam DD wygląda znacznie lepiej i ciekawiej. Tutaj macie link: http://tvgry.pl/?ID=2346 Chyba jeszcze powinno się dać obejrzeć w całości. Nie wiem po ilu dniach im te filmiki wywala i każą sobie kupować abonament (jak ktoś ten link wrzucał wcześniej, to sorry).

Szkoda, że w demku nie było właśnie umieszczonego takiego questa, który redaktor pokazuje. Wygląda to o wiele, wiele lepiej, niż w demie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demko ograne. Nieźle mi namieszało w głowie. Przed zagraniem byłe zdecydowany na zakup gry. Miałem kupić chwilę po premierze. Po ograniu demka już nic nie wiem :) Gra jest jakaś dziwna. Pewnie skończy się tak, ze recenzenci będą jej dawać oceny rzędu 7 i dalej nie będę wiedział czy kupić ją czy nie... Mogli sobie darować to demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ograniu demka trzeba odpuścić sobie zakup, DLC'owi wyciągacze powinni zrobić kolejnego FF'a w starym dobrym stylu.

Miałem identyko po innym demku ;)

Przelazłem jeszcze raz te nieszczęsne demo grając tylko z jednym pionkiem w prologu i od razu walka nabrała więcej sensu. Nie ma takiego chaosu, można bardziej świadomie i precyzyjnie używać skili i całkiem fajnie współpracować ze swoim pawnem. Jeszcze jak postacie nie będą przepakowane i trzeba będzie uważać to będzie całkiem całkiem. Duży, otwarty świat, exploracja prawie jak w AC, niech tylko system rozwoju, craftingu itp. będzie miodny i będzie w co grać niedługo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście poza demkiem są choćby gameplay'e na necie, w tym na tvgry.pl z wersji preview bodaj. Tam DD wygląda znacznie lepiej i ciekawiej. Tutaj macie link: http://tvgry.pl/?ID=2346 Chyba jeszcze powinno się dać obejrzeć w całości. Nie wiem po ilu dniach im te filmiki wywala i każą sobie kupować abonament (jak ktoś ten link wrzucał wcześniej, to sorry).

Szkoda, że w demku nie było właśnie umieszczonego takiego questa, który redaktor pokazuje. Wygląda to o wiele, wiele lepiej, niż w demie.

Cytaty z filmu. "Smok bierze serce i ucieka" albo ..... "generalnie serca nie ma"

No bekowato gość opowiada heh

"gra jest po prostu brzydka" hehe

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości, bo tytuł mnie coraz bardziej interesuje. Znając życie gra będzie w ang wersji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej tak. Nie spotkałem się z informacją, żeby miała być polonizacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości, bo tytuł mnie coraz bardziej interesuje. Znając życie gra będzie w ang wersji ?

Only... PL brak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

hmn, ciekawa walka z hydrą ...

Tylko pytanie, czy skupiać uwagę na kanciastych teksturach i kanciastych skałach ... czy na tym jak trudny ten potwór jest ... i ile ma pasków HP :P

Pytanie z ostatniej chwilii ..... czy do każdej wersji preorder będzie dodany dodatek 3 DLC z boosterem dla naszej postaci i przydupasa ??

Bo na stronce Muve.pl można przeczytać że "Do każdego zamówienia dołączymy 3 kody DLC:" a już np na stronce gram.pl żadnej informacji o DLC nie ma....

Czy to ma jakiś związek z tym, że na stronie www.dragonsdogma.com w sekcji PREORDER dla polski jest tylko portal MUVE ??

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No dobra - czuję się jak spamer pisząc 3 posty z rzędu.... ale trudno

Najnowsze info jest takie, że prawdopodobnie jedynie pre-order z MUVE.PL będzie posiadał pakiet 3 dlc zawierający zestaw 2000 kryształów na rozwój pionka, pakiet jakiegoś armoru/płaszczy dla naszej postaci ... oraz możliwość ulepszenia broni na początku gry dzięki pakietowi upgradu.

W stanach z tego co pamiętam po 1 pakiecie dostały serwisy jak Amazon i tam trzeba zdecydować który preorder sięchce. U nas jak na razie wszystkie 3 dlc naraz.

Z ciekawostek część dalsza .... (w każdym razie z ciekawostek dla mnie :P) jest ogólnie 9 klas postaci ...3 podstawowe ....3 rozszerzenia oraz 3 hybrydy.

Z podstawowych

Strider

Fighter

Mage

Czyli standard łotrzyk, wojak i magus

Z rozszerzonych to:

Warior

Ranger

Sorccerer czyli Lepsze wersje wojaka, magusa i łotra

No i 3 hybrydowe:

Magic Archer

Mystick Knight

Assasin

No i co ciekawe, nasz pionek może być tylko klasą podstawową lub rozszerzoną...a nie może być natomiast klasą hybrydową (a niech to, bo moje plany poszły spać z rybami, gdyż chciałem zrobić Magic Archerkę jako pionka !)

W grze ma być około 100 różnych typów przeciwników i z tego co pamiętam około 1000 sztuk uzbrojenia i pancerzy, tarcz itp

Edytowane przez Dragio
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3+3+3=9 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

3+3+3=9 :P

No tak ... 9 heh trochę się już pogubiłem w natłoku info które czytam.

A dodatkowo podzielę się z wami moimi wrażeniami z kolejnego przejścia demo ...tym razem w prologu nie przyzywałem 2 pionków ...tylko walczyłem z bossem we 2. I nie wiem jak inni, ale dla mnie to była naprawdę trudna walka i zużyłem wszystkie miksturki i ledwo udało mi się ubić lwa na końcu. Na gryfie natomiast miałem podejście że tylko używam łuku ..... i bardzo szybko umarłem (sam nie wiem dlaczego :P) ....a w podejściu 2 używałem tylko sztyletów ... i gryf padł bardzo szybko...zwłaszcza jak pierwszy raz runął o ziemię w ogniu... to już ubiłem go na ziemi do końca.

Z takim podejściem do walki muszę powiedzieć, że walka z chimerą ...czy jak nazwać tego bosa była naprawdę przyjemna i ekscytująca ... jak biegałem po arenie z połową życią starając się wymyślić jak by na niego wskoczyć i usiekać... ale na szczęście mój pionek przyszedł z pomocą i używał tej "prowokacji" i jakoś udało się go usiekać haha

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@up

Ja tam sam gralem w prologu, pionka pierwszego w tej poczatkowej lokacji zrzucilem w przepasc.

Polecam, gra jest cholernie trudna podczas walki z chimera. A przypominam ze w prologu mamy 20 lvl, dla kogos kto bedzie chcial grac sam tudziez z jednym pionkiem gra bedzie cos mi sie wydaje NIE LADA wyzwaniem.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Ja tam sam gralem w prologu, pionka pierwszego w tej poczatkowej lokacji zrzucilem w przepasc.

Polecam, gra jest cholernie trudna podczas walki z chimera.

O żesz w mordę! Solo chimerkę ... no na to nie wpadłem haha. Ale bym się pewnie bał solo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej bez przesady, we 2 jest tylko troche trudniej, ot raz czy dwa trzeba ziółka zażyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Jezeli odnosisz sie do mojego posta to przypominam kluczowe slowa, PROLOG + 20 LVL = WRONG. Gra bedzie trudna bez pionkow, i to bardzo, opinie recenzentow krazace po sieci twierdza ze i gra z nimi moze okazac sie cholernym wyzwaniem, szczegolnie noca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Bansai nie do Twojego, ja to wiem, że w fullu bedzie w tym miejscu prawdopodobnie 1lvl i bedzie wyzwanie. Zdziwiłem się tym co napisał Dragio o trudności z pokonanien chimery we 2 w demku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieno, Panowie - ja mam jednak wrażenie że w prologu będziemy grali niejako w ostatnie godziny"nie swojej" postaci tylko poprzedniego arisena(który siłą rzeczy już jakiś tam lvl będzie miał) którego w finale prologu zaciuka smok. Ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobralem demo,pogralem. Jakiegoś szału nie ma. Kolejny RPG którego można kupić jak stanieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieno, Panowie - ja mam jednak wrażenie że w prologu będziemy grali niejako w ostatnie godziny"nie swojej" postaci tylko poprzedniego arisena(który siłą rzeczy już jakiś tam lvl będzie miał) którego w finale prologu zaciuka smok. Ale mogę się mylić.

Ja słyszałem, że gra się tym arisenem któremu smok wyjmuje serce w prologu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trochę nie logiczne .... prolog ...czyli swoisty wstęp ... jest sprzeczny żeby go grać swoją postacią. No chyba, że w pełnej wersji nie będzie prologu :P tylko od razu będziemy mieli swojego Arisena . Ale jeśli to jest jakiś inny smok to nie może "zaciukać" smoka...bo smok musi nam serducho wyrwać :P Zresztą może to mieć coś wspólnego (o ile dobrze pamiętam) o ojcu naszego głownego bohatera ..bo on też podobno był Arisenem .... i wydaje mi się że w prologu gramy niejako właśnie Ojcem naszego bohatera. Co mnie zaciekawiło i na co zwróciłem uwagę (nie wiem, czy ktoś z was również) to pod koniec prologu smok gada coś o "ethernal ring" o ile dobrze pamiętam... i może to mieć coś wspólnego z naszą postacią ... i tutaj moje przypuszczenie, że ojciec naszego bohatera/bohaterki zginął i niejako nasz bohater przez to zostaje wybrany na następce Arisena, Nie wiem ile w tym może być prawdy, bo są to tylko moje przypuszczenia. Ale przyznaję, że z tego co widziałem / czytałem mogę się domyślić, że w prologu nie gramy własną postacią tylko Arisenem (ojcem) i dzięki jakiemuś etarnal ringowi to jakby przechodzi na nas :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj alternatywa dla walki z gryfem z demka ... czyli filmik który w zasadzie przypadkiem wyszperałem w natłoku spam-filmów o Dragon's Dogma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrałem dzisiaj w demo i opadła mi szczęka. Co prawda jestem już tym klasycznym fantasy trochę znudzony, ale walka w DD daje mnóstwo frajdy mimo że czasem nie widać kompletnie nic, ubijanie wielkiego kozaka całą drużyną przypomina mi stare czasy z liceum i sesje D&D z kumplami przy stole. Genialna zabawa łukiem. Po ograniu dema natychmiast złożyłem zamówienie na muve.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pomysły Capcomu na DD zaskakują.

Za cdaction.pl:

Z bardzo ciekawą inicjatywą wyszedł Capcom. Firma ujawniła, że w Dragon’s Dogma pojawi się tryb Ur-Dragon, w którym gracze z całego świata będą mieli jeden cel: zabić smoka.

W zapowiedzianym przez Capcom wariancie gracze oraz ich drużyny złożone z Pionków (Pawns) będą walczyć z potężnym smokiem Ur-Dragonem. Starcia odbywać się będą za pośrednictwem sieci w sposób asynchroniczny. Oznacza to, że ataki każdej grupy będą sumowane.

Pokonanie potwora za pierwszym podejściem będzie więc niemożliwe. Ani za drugim i trzecim. Po każdej walce punkty życia smoka będą maleć na stałe, a osoby, które zadadzą mu śmiertelny cios otrzymają wyjątkowe nagrody, a ich imię zostanie zapisane w komnacie chwały. Oczywiście także pozostali użytkownicy, którzy poniosą klęskę, będą mogli liczyć na pewne bonusy. Po pokonaniu Ur-Dragona zostanie on wskrzeszony i zabawa zacznie się od nowa.

Wyglada to tak:

WOW!

Edytowane przez blackhawkPL
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik ogarnę jutro w pracy.... ale jak na razie ...nie ogarniam tego...to coś czego jeszcze nie było heh. Czyli cośjakby ..... Smok ma 100mln życia i każdy gracz walcząc ze smokiem zabiera mu HP ...ale nie można go pokonać heh. A co jeśli ktoś gra tylko offline :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi