Skocz do zawartości
kill

We've Got A Psn Down, We've Got A Psn Down!

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo rzadko gram online, preferuję rozgrywkę single i dlatego wcale nie odczuwam braku PSN. Chociaż trochę fantów dorzucą za tę awarię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Restoration of Online game-play across the PlayStation®3 (PS3) and PSP® (PlayStation®Portable) systems

• This includes titles requiring online verification and downloaded games

Nie wiem czy dobrze to rozumiem ale z tego co zrozumiałem te Online Passy itd będzie można wpisywać i grać po multi więc chyba nie ma co się przejmować akurat tym problem. Chyba że źle coś z tego zrozumiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas: ostatnie święta bożego narodzenia - Wigilia (czyli w zasadzie przed). Jedziemy do rodziców na kolację i nie ma prądu. Muszę wyjaśnić, bo nie każdy mieszka na wsi - działka uzbrojona to taka, która ma wodę i prąd (reszty zazwyczaj nie ma) i w takich miejscach się buduje nowe domy. Jak nie ma prądu to pompa w wodociągach nie działa, więc nie ma nic. Ogrzewanie jest na węgiel, ale jak nie ma prądu to pompa od pieca też nie działa, czyli piec nie działa. Nie ma prądu, a my jemy sobie kolację przy świecach, jest bardzo fajnie i klimatycznie, tylko temperatura spada. Na szczęście Rodzice mają generator, podłączamy go do pompy od pieca. Nikt o niczym nie informuje, telefon do elektrowni odłączony. Drugi dzień świąt: po powrocie, rano stwierdzamy, że u nas też nie ma prądu, tyle ze ja nie mam generatora i jest już dosyć zimno, a w nocy temperatura spada porządnie. Nikt o niczym nie informuje, telefon do elektrowni odłączony. Nie będę tej historii ciągnął, bo prądu nie było całe święta, a ja nie doczekałem się ani wyjaśnienia, ani słowa przepraszamy.

Naprawdę nie ma co się pieklić i denerwować na zaistniałą sytuację z Sony. Nie sądzę, że ich podejście jest nieprofesjonalne. Nic wielkiego się nie dzieje. Ot istnieje podejrzenie, że numery kart zostały skradzione - zablokujcie te karty jeżeli ma to Was uspokoić. Kwota wolna od odpowiedzialności banku w przypadku nieautoryzowanych transakcji to zazwyczaj równowartość 150 euro i to w przypadku, kiedy nie mamy powszechnego zazwyczaj ubezpieczenia. O innych danych nie ma co dyskutować - są ogólnodostępne i są przedmiotem wymiany i handlu mimo, że jest to nielegalne. Koleżanka ma białaczkę, szwagier miał zawał serca, dwie osoby w rodzinie mają raka... i najważniejsze - PSN nie działa od tygodnia... Wyluzujcie.

Aż się zalogowałem żeby dać plusa. Przy okazji podbijam posta żeby nie zaginął w odmętach, może jeszcze pare ludków zdobędzie się na refleksje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Flisek Nie bede tu robił debaty ale krótka piłka :)

Własna muzyka w grach !

PS3 nie obsługuje tego sprzetowo. Jezeli producent gry nie da ci takiej mozliwości to dupa

Jakby była obsługa sprzetowa to mam w du..e producenta puszczam co mi sie podoba w kazdej grze jak na x360

W PS3 tego nie ma. Musi być opcja programowa.

Dziekuję ide na piwo :)

:rofl: :rofl: :rofl:

Dobre, dobre, poprawiłeś mi humor

No i się okazuje , że mój PC jest sprzętowo przystosowany do obsługi TS , Skype'a czy odtwarzania muzyki. W końcu posiada układ dźwiękowy.

Cholera moja Ps3, chodź możesz to uznać za fanaberie, też go ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że sony to sony , przeszło tydzień nie ma PSN ale, sony myśli i dostaniemy gierki za free i to lubie. Mam nadzieje że to będą gierki z sensem a nie jakieś tam gupoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Restoration of Online game-play across the PlayStation®3 (PS3) and PSP® (PlayStation®Portable) systems

• This includes titles requiring online verification and downloaded games

Nie wiem czy dobrze to rozumiem ale z tego co zrozumiałem te Online Passy itd będzie można wpisywać i grać po multi więc chyba nie ma co się przejmować akurat tym problem. Chyba że źle coś z tego zrozumiałem.

Może ktoś to potwierdzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rofl: :rofl: :rofl:

Dobre, dobre, poprawiłeś mi humor

No i się okazuje , że mój PC jest sprzętowo przystosowany do obsługi TS , Skype'a czy odtwarzania muzyki. W końcu posiada układ dźwiękowy.

Cholera moja Ps3, chodź możesz to uznać za fanaberie, też go ma.

Jeśli dobrze zrozumiałem to ty twierdzisz że PS3 jest zdolne do sprzętowego odtwarzania muzyki...

I tu sie mylisz bo w PS3 zajmuje się tym CPU ale tylko programowo nie inaczej...

Pożyjemy zobaczymy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja jest wzięta z blogu playstation, nie wiem czy mogę podać link więc proszę znaleźć sobie samemu. Jest to oficjalne oświadczenie Sony z konferencji która miała miejsce w Tokio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Informacja jest wzięta z blogu playstation, nie wiem czy mogę podać link więc proszę znaleźć sobie samemu. Jest to oficjalne oświadczenie Sony z konferencji która miała miejsce w Tokio.

Widzę widzę właśnie podglądnąłem ale czy to napewno chodzi o to co mamy na myśli? Czyli jeszcze raz powiem: Czy będzie można wpisać online pass?

No dawać chłopaki o co chodzi z tą odpowiedzią na blogu , bo nieznam na tyle Englisha. • This includes titles requiring online verification and downloaded games

To oznacza , że będzie można wpisać kod tak?

Edytowane przez crash5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To oznacza , że będzie można wpisać kod tak?

No znaczy to, że przywrócenie online czy jak to nazwiemy po polsku dotyczy również gier wymagający weryfikacji online (ja przez to rozumiem rzeczy typu online pass, nie wiem teraz czy słusznie) i ściągniętych gier z Playstation Store zapewne, bo to chyba jedyne "miejsce" z którego można pobrać grę?

Więc wydaje mi się, że online będzie przywrócony na tyle że właśnie powinna być możliwość wpisania kodu online i grania. Chyba że ta weryfikacja online tyczy się bardziej np wczytywania statystyk online... cóż może ktoś lepiej orientujący się w tym temacie się wypowie. Zresztą odpalą PSN to sam zobaczysz, chyba że zastanawiasz się nad kupnem jakiegoś tytułu w tej chwili który ma taki kod online... zawsze możesz poczekać chwilę i zobaczyć co będą mówić ludzie.

Edytowane przez Scooby-Doo
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli będę musiał jeszcze raz wpisać kod online? Jeżeli tak to pięknie... dry.gif

Niech ktoś to wyjaśni jak będzie jakieś szersze info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli będę musiał jeszcze raz wpisać kod online? Jeżeli tak to pięknie... dry.gif

Niech ktoś to wyjaśni jak będzie jakieś szersze info.

Kielczan ty się właśnie niemasz czym martwić , to ja mam nową FIFE i Mortala pod nowe konto na PSN więc to ja muszę jakoś kombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam teraz kodu do Fify, a nie chce nowego kupować dlatego się martwię. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o ponowne wpisywanie online pass! Niektóre gry w szczególności te od capcomu posiadają DRMy i do grania w nie nawet w singlu potrzeba połączenia się z netem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak ( ) mówiąc ... to kiedy psn ma wstać na nowo ? bo się nigdzie nie dczytałm

bez psn-a konsola jest taka jakaś "martwa" --singla można zagrać wbić jakąś trofke... ale to nie to.

on-line i rywalizacja między"lucka" ;) daje największą satysfakcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

MY-BRO-JOE napewno teraz wbjesz jakąś "trofkę".

Przecież brak PSN nie blokuje zdobywania trofeów :teehee:

Edytowane przez SzczurekPB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Dzięki tej awarii PSN odłożyłem na bok FIFKę i wróciłem do Mafii, aby zebrać PLAYBOYe i tym samym wbić platynę :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, mój błąd z tymi trofeami... Myślałem o czymś innym i palnąłem. :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny sposób na odzyskanie zaufania to po prostu wprowadzenie najważniejszych próśb z PS Blog Share.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byle szybko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak będzie z tym PSN+. Będzie się ten miesiąc liczył od pierwszego zalogowania użytkownika po awarii, czy będzie na sztywno określony, np od 15 maja do 15 czerwca (na okrągło). Bo w zasadzie nawet mi ta awaria pasuje i skorzystałbym z PSN+, ale w późnieszym terminie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.