Skocz do zawartości
Emir

Gran Turismo 5 - Archiwum

Rekomendowane odpowiedzi

Sony dało ciała ... rozpoczęcie działalności SCEP, mają pecha na starcie. Totalna dezinformacja - ciekawe czy za to zamieszanie jest odpowiedzialna jedna osoba, jeśli tak to ma ciepło. W każdym razie jak puszczą aktualizacje to serwery się przeciążą (może na to czekali - żeby część ludzi kupiła BD) ... nie to bez sensu, nie za taką cenę . Sony dało sporą plamę, w mojej opinii największą jak do tej pory i byle spec od PR wie ,że zwykłe przepraszam (którego nie było) nie wystarczy - zostaliśmy jako społeczność potraktowani jak ciemna masa z którą nikt sie nie liczy.

http://threespeech.com/blog/?p=970

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sidre... ale w tym problem, ze BR w Polsce tez nie ma gdzie kupic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak napisal arab . polska krajem trzeciego swiata z cenami kosmicznymi, bo gra u nas bedzie najdrozsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspolczuje wszystkim ktorzy odlozyli kase i nic nie moga zrobic...Ja bede czekal niestety do 10kwietnia bo dopiero pojawi sie wyplata na koncie...i mam nadzieje ze niebedzie problemow z wersja pudelkowa,bo gt:p nie przewiduje zakupic przez sklepik...to tyle a wam drodzy koledzy zycze powodzenia w walce niekompetencja SONY i jak najszypszego palenia gumy na torze,na ktorym sie spotkamy 10.04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Xiem, bylem dzis na zakupach w realu w niemczech i byly GT5P.

Juz troche pogralem, na poczatek kupilem Mazde.

Gra sie instaluje z plyty BR na HDD a przy pierwszym uruchomieniu pobiera sie patch dosyc spory.

Bylo troche problemow z pobraniem tego patcha, pare razy przerwalo w polowie.

foto1

foto2

Ile zaplaciles w Realu za gierke?

Ciekawe z jakich powodow przesunela sie premiera. A to, ze nie dla wszystkich wystarczy no normalne, przeciez ostatnie GT ma juz pare latek, wiec maniacy najlepszych wyscigow sa spragnieni nowej odslony. Mimo, ze nie zamierzalem kupowac GT5P (nie, ze nie jestem maniakiem GT, tylko ta cena) to coraz bardziej mam ochote. Kuszaca jest ta oferta z Anglii (80pln ponoc) ale jeszcze nie wiem jak sie zachowam jak w rece bede mial juz plytke, nawet za te 40€-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie zadzwoniłem do Ultimy w Warszawie i mają (jeszcze mieli bo sprawdzali) zarezerwowałem sobie i do 19 dzisiaj muszę odebrać.To było 5 min temu wiec dzwońcie chętni...i to po 129

http://www.ultima.pl/Gran_Turismo_5_Prologue/i5839/

faktycznie

minute temu rozmawialem i kto jest ze stolicy moze biegnac na chlodna po gierke. na wysylke dostawa dopiero w srode. predko leccie, bo koles mowil ze ilosc sie zmienia jak w kalejdoskopie. niestety ja mam za daleko :/

co do zakupu nie liczcie na sklepowa polke przed 7kwietnia i o tym juz pisalem przed premiera. PSStore lezy, poniewaz rozwiazuja sprawe zabezpieczen po wlamie i boja sie o stabilnosc swoich serwerow, ktore pewnie na ta chwile wylozylyby sie na lopatki przy mass DL kilku milionow kont co do osob ktore pisza, ze maja plytke GT5P to macie wielkie szczescie zamawiajac 2 tygodnie temu w pse lub ultima jakis tydzien temu, ewentualnie sciagajac pre-ordery z zagranicy. no coz 300osob ma, a 300000 czeka, az PSStore ruszy. TERAZ POLSKA poprostu, czyli jedna wielka porazka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ile zaplaciles w Realu za gierke?

Dzis w Realu byly za 39,99 euro.

Ja kupilem wczoraj w MM w Heidelbergu tez za 39,99.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wracam z empiku z kielc i tez nie maja. Mialem jeszcze podjechac do MM ale nadziei nie ma. Fuck. Tak czekalem na ten tytul. Pierwsze co zrobilem rano to sprawdzilem PSS a pozniej napisalem tutaj z PS3. Caly czas sledzilem temat z telefonu tez Sony Ericsson :-) bo liczylem, ze jakas siec slepow dostala i o tym napiszecie. Na dzis juz odpuszczam. Zycze wytrwalosci pozostalym. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoja wersje pudelkowa dzis odebralem (preorder) nie mieli tylko gratisowych toreb z logo GT5 - beda dopiero za tydzien. Mowili, ze maja jakies problemy z wykonawca w Chinach... Generalnie w GameStop'ie lezy GT5 pudelek cala masa, tylko brac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem na pss a tam GT5prologue za 139 zl to chyba kpina tyle samo co za wersje pudełkową :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gamestop GT5P kosztuje 40$, czyli okolo 90pln, ale dostepne od 15 kwietnia,

W niemieckim gameshop, tez narazie nie ma i nie wiadomo kiedy dokladnie beda (choc pewnie w podobnym terminie) ale kosztuje 39,99? czyli juz okolo 140pln, czyli tez tyle samo co na terenie chyba calych Niemiec w kazdym sklepie (Saturn, MM, Real Toys´R´ Us itp). Taka sama cene przyjedze nam zaplacic w Polsce.

Na angielskim GameConnection, wersja pudelkowa kosztuje 18 funtow, czyli okolo 80pln, ale tez narazie jest niedostepna, z tym ze przeslka na terenie UK gratis, i wlasnie chyba tam kupie gre, bo przesylka z UK do Niemiec ile moze kosztowac? 5-10 funtow? Tylko ciekaw jestem jakiesa formy platnosci, czy tylko PayPal czy mozna karta kredytowa albo przelewem internacjonalnym...

To tylko takie info, wiec ta nieliczna grupka, ktora ma juz GT5P to na prawde szczesciarze. Ja wlasnie niemal ukonczylem GT4 (zostala mi jedna misja na Nürnburgring SLRa, kto gral ten wie ze jest dosc trudna;) i akurat Prologue bylby teraz jak znalazl. I mam tym wieksza podjarke, ze kazdy sie jara hehe, tylko dlaczego w US i UK cena jest niemal 2 razy mniejsza no ja pierdziele, to nie jest sprawiedliwe.

PS, na niemieckim PSS tez juz jest GT5P - za te sama cene co w sklepie... niech spieprzaja na drzewo lepic pierogi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszedłem na pss a tam GT5prologue za 139 zl to chyba kpina tyle samo co za wersje pudełkową :/

Ja za BOX'a dałem 119,-.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie jest

w sklepach - gdansk nadal echo

pytanie jak z tempem sciagania

kase zzera od razu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dokladnie jest

w sklepach - gdansk nadal echo

pytanie jak z tempem sciagania

kase zzera od razu

1MB w 4 sekundy, troche się będzie ściągać stawiam na jakieś 1h-1,5h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wkoncu doczekalismy sie ciekawe jak sie bedzie sciagac kek ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no to wkoncu doczekalismy sie ciekawe jak sie bedzie sciagac kek ^^

po 25% czas minął około 20min, czyli trzeba liczyć 2h maks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na angielskim pss wychodzi taniej za gt jesli ktoś ma możliwość.

Kwota 24.99 GBP - W. Brytania

Przelicznik 4.4589

Wynik 111.43 PLN - Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo juz na pewno, ze gierke mozna sciagnac na jedna konsole, czy jest jakas szansa zeby komus odpalic troche grosza i sciagnac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak włączysz opis gry na pss to pisze ze można ściągnąć 5 razy na jeden system czy jakoś tak poczytaj sobie zakładkę "terms of service" w opisie gry tak jest w przypadku każdej ściąganej gry z pss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja już ściągam. Ale niestety panowie u mnie ledwo idzie. Chyba coraz więcej ludzi ściąga bo mam jeszcze wolne 2MBit a ściąga się kilkanaście kilobajtów na sekundę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak włączysz opis gry na pss to pisze ze można ściągnąć 5 razy na jeden system czy jakoś tak poczytaj sobie zakładkę "terms of service" w opisie gry tak jest w przypadku każdej ściąganej gry z pss

faktycznie pisze cos o pieciu razach...przetestował ktos przynajmniej sciagnac na 2 konsole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ta gra zajmuje GB ? bo nie wiem czy zabierać się za ściąganie przez PSS czy kupić na płycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I DO ZOBACZYSKA NA TORZE............ JA JUŻ ŚCIĄGAM !!!!

Obecnie nie pograsz z przyjaciółmi, nie można zakładać pokoi. Wszystkie pokoje są od Sony, więc wszystko odbywa się losowo. Zapowiedziano już patch który będzie umożliwiał grę z osobami z fl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.