Skocz do zawartości
Emir

Gran Turismo 5 - Archiwum

Rekomendowane odpowiedzi

A mi osobiście gierka sie niesamowicie podoba,

fakt ze muzyka moze nie zbyt piekna i nie przypada

do ucha... ale jak kto woli ja sie raczej skupiam na grze

co akurat muzyka ta pozwala na to, gra nie jest taka prosta.

Bynajmiej jak dla mnie ale co najwazniejsze

az mi sie chce powtarzać runde by zrobić same złotka

Gra wolna? hmm watpie kup szybsze auto to Ciekawe czy powiesz,

że jest "wolna"...

Osobiście? To zdecydowanie polecam tą grę...

pozdrawiam.

ps. udalo sie komus na zloto przejechac event C-8 (co tylko Honda Integrą mozna jechac) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w GT zawsze muzyke wylaczalem, tylko ja i ryk silnika. A w GT5P nie mozna wylaczyc muzy?

I takie pytanie: jak sie zainstaluje gre z plyty to pozniej trzeba korzystac z niej przy kazdej grze czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I takie pytanie: jak sie zainstaluje gre z plyty to pozniej trzeba korzystac z niej przy kazdej grze czy nie?

na 100% trzeba płyte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na 100% trzeba płyte...

Potwierdzam. I sprawdzilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu gra jest przecudna. Świetny model jazdy. Świetna grafika i delikatna muzyka. Warto było czekać. Wybaczam Sony tą jednodniową obsuwę. Nie mogę się doczekać wersji finalnej. Mogli by tylko zrobić coś z serwerami bo ja także nie mogę ściągnąć patcha co za tym idzie nie mogę pośmigać online. A Ci, co twierdzą, że gra jest wolna to chyba nigdy nie jeździli samochodem za kierownicą.

Kiedyś widziałem filmik jak gość rozglądał się po wnętrzu. Czy po spatchowaniu udostępniają tą opcję? I gdzie jest tuning samochodów bo nie widzę?

PS. Gra warta każdej złotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem widok na boki. Trzeba tylko skonfigurować przyciski. Szkoda, że nie ma swobodnego rozglądania. Ale lepsze to niż nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość webster8

jak tam online????mozna juz grac z frendami z listy?? Kurde te czerwone Ferarri to po nocach mi nie daje spac...ciekawe jak bedzie sie prowadzic??

Szybko sie pzrechodzi wyscigi i zdobywa kaske...np w porownaniu do GT4??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do online to serwery strasznie zamulone, mi sciagnal (1/16??) patcha!! w godzine...

ale tak sie stalo ze wlasnie mam filmik do obejrzenia i poczekam ;D

Moze i szybko sie kase zdobywa ale... truuuudnae niektore trasy ;p a zwlaszcza, że

sa trasy, ktore tylko wybranym pojazdem przejedziesz... a nie wiem jak w pozostale GT

bylo - bo od GT2 nie gralem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość webster8

WLasni poogladalem sobie filmiki....ah te czerwone Ferrari....CUD,MIOD i ORZESZKI i Jagodzianki do tego....a jak silniki rycza:) chyba sobie sciagne z pss UK bo najtaniej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A w GT5P nie mozna wylaczyc muzy?

Można wyłączyć.

Dziś czytałem dwie recenzje gdzie autorzy twierdzą że model jazdy jest lepszy od tego w Forzy2 i w pełni podzielam to zdanie. Klasa C to taka rozgrzewka, w B juz jest trochę trudniej i szybciej, ale klasa A to już prawdziwy hardcor na trybie profesional. Nie dość że na trasie samochody są tylko z górnej półki, co oznacza że jest naprawdę szybko i trudno utrzymać autko na trasie. Ciekawe co będzie się działo w klasie S, która jest ukryta (trzeba zaliczyć A)

PS. Szybkość jest oddana bardzo dobrze, tylko trzeba korzystać z kamery ze środka lub prezentującą same zegary (IMO najlepsza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kilku probach sciagania patcha udalo sie...

Szczerze mowiac że online GT5 to inna gra

tu jest tak że mimo ze jestes na prowadzeniu

caly czas to na ostatnim zakręcie możesz być

ostatni! mało tego zajezdzaja droge.. a jak jakis

poleci po bandzie to dym i oslepia ulice ... masaaakra

za to ze uderzy w bande jakies karne 2-3 sekundowe sa

tzn ze nie przyspiesza pojazdem

za wygrana tez kaske sie dostaje

za 1 miejsce 7000 im nizsze miejsce tym 1000 mniej

fajne fajne naprawde polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozecie wrzucic pare screenow wnetrz auta? Samych desek rozdzielczych, moze byc foto z komorki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cała zabawa zaczyna się w klasie S, wchodzą kary za stłuczkę, bandę, skrót :-)

Żeby kupić F1 nie wystarczy mieć 2 miliony, trzeba jeszcze cała S zaliczyć

Ja muszę zmordować ostatnie 3 eventy klasy S, F40 i dwie 700 klasy jescio eh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17438552fy5.th.jpg12cq0.th.jpg13vr1.th.jpg

15hx5.th.jpg65727664qk0.th.jpg

Musiałem trochę zwiększyć ekspozycję bo tel robił za ciemne fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja szczerze mowiac nie jestem w pelni zadowolony grafika >.> na trailerach cud, miod, a jak wlaczylem to pierwsze co, brak antyaliasingu daje po galach :// a do tego nieostre tekstury (nie mowcie ze sa ostre, bo gram na 1080i, albo ze to tak ma byc... na trailerach w HD wygladaly naprawde jak ze zdjecia >.>) w tych miejscowkach gdzie w menu pokazuja autka, jakies tam uliczki miast czy cos, to jest taki minusik ktory mnie lekko zniesmaczyl, chociaz u kolegi nademna widze miejscowka z focusem wyglada jak prawdziwa O_c

Co do samej jazdy, to co prawda przejechalem tylko dwa wyscigi, wiecej akurat nie moglem teraz, ale fizyka juz mi sie baaaardzoooo podoba Mazda RX-8 w Alpach jak pieknie driftowala (ofkors pro mode on bez zadnych wspomagaczy, bo tak najlepiej ;PPP), no cud a jazda Suzuki Swiftem na ktoryms z torow tez byla niczego sobie kamera z wnetrza, chyba troche malo praktyczna, albo jeszcze sie nie przyzwyczailem, bo po pierwszym przelaczeniu sie na nia, wyhamowywalem samochod prawie do zera przed zakretem i myslalem ze to jeszcze za malo xDD pozniej juz szlo lepiej ale ten widok robi naprawde wrazenie :] podsumowujac dotychczasowe doznania ^^ naprawde spoko gra, napewno bede sie zagrywal ostro, w szczegolnosci po sieci jak juz zdobede konkret fury, takze do zobaczenia na torze i pozdrawiam

jak przysiade sie na dluzej do gry, to moze wpadne napisac cos wiecej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem grać i idę spać. Gra się bardzo dobrze chociaż jest kilku idiotów na sieci, co jeżdżą na pałę i wszystkie zakręty robią na pełnym gazie czego skutkiem jest uderzanie w innych i wypadanie z trasy. Kilkanaście razy straciłem dobre miejsce. A czy w online można tworzyć swoje pokoje? Bo tak to nie wiadomo z kim się jeździ a chciałbym pośmigać z forumowiczami.

Jeśli chodzi o grafikę to jest niezła choć brak AA zdradza jej fotorealizm. I niestety są momenty w których nieźle potrafi poszatkować obraz np. na trasie z GT:HD. Przydała by się włączona synchronizacja. No i znalazłem poważnego buga, którego udokumentowałem fotką. Mianowicie z mojego samochodu wychodziły 2 pale coś jak błędy w emulacji na PCSX2. A tak poza tym jest oki. Aha. Jeżdżę tylko ze środka.

Pozdrawiam nieśpiących.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahh, gierka z trailerów miodzio! Demo też boskie... Ja chyba poczekam na full wersję, zamiast kupować pro.

EDIT: Właśnie dowiedziałem się, że full będzie w 2010 ale ja głupi jestem. To chyba pro kupie. xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EDIT: Właśnie dowiedziałem się, że full będzie w 2010 ale ja głupi jestem. To chyba pro kupie. xD

2010 rok ? Ja słyszałem, że na wiosnę 2009 już się pojawi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos tu pytal sie o wyscig klasy c, Integra, tak mam zloto ^^. Tunele powietrzne....cudo^^

Gram w 1080i i zabki sa bardzo malo widoczne.

BTW. zmiana psnID na Xiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Wstałem dzisiaj, włączyłem konsolę i chciałem sobie przejechać jedną trasę i ku mojemu zaskoczeniu nie mogłem uruchomić gry. Wyskakuje błąd, że kabel internetowy nie jest podłączony. Czy jest jakaś możliwość, aby GT5 ściągnietą ze sklepu uruchomić bez podłączenia do sieci? Nie widziałem żadnej informacji, aby to niby konsola była podłączona cały czas do sieci. Może to tylko u mnie tak jest? A jak to wygląda z wersją pudełkową? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zeby odpalic gre konto MUSI byc zalogowane w PSN. Nawet jak bedziesz mial podlaczona konsole do netu, ale konto nie zdazy sie automatycznie zalogowac to ci wypluje komunikat.

Co do grafiki, najbardziej daje sie we znaki brak AA. No i jeszcze mam troche problemy z ustawieniem kolorow, kontrastu, jasnosci w TV. Nie wiem czy to urok gry poprostu, czy cos innego, mianowicie jest strasznie duzy kontrast miedzy jasnymi i ciemnymi elementami. Jezeli nie dam jasnosci na poziomie 77 na 100 to kabina to czarna plama, a mimo to niebo i tak swieci niemilosiernie. W innych grach az tak nie ma :/ W ustawieniach plejki az wylaczylem full rgb colors czy jakos tak i zywosc kolorow znacznie spadla, ale chyba widac poprawe w tych ciemnych miejscach. TV to nowiutka bravia 40v3000. Jezeli ma ktos cos podobnego i udalo mu sie jakos sensownie wszystko poustawiac moze mi zapuscic PM albo na gg napisac).

Osiagniecia? Jak narazie C na zloto, B wszystko zloto za wyjatkiem time triala Lancerem IX (chyba wyscig B-3) gdzie poki co nawet problemy sa ze srebrem. Na klase S przyjdzie jeszcez czas

Niestety wysrubowane czasy w niektorych wyscigach wymagaja aby jezdzic jak kretyn (czytaj po bandach i zajezdzajac). Nie uwazam sie za super kierowce ale wyscig cappucino w klasie C jezdzilem sporo ponad godzine na zlotko, a i przejsc udalo mi sie tylko dlatego, ze zajechalem droge focusowi i mnie troche popchnal (nie wspomne o draftingu, bo to dla mnie raczej oczywiste). Tutaj spory plus dla programistow ze poprawili AI przeciwnikow, bo teraz bardzo ciezko zajechac komus droge. Ale zdarzaja sie momenty, ze nawet nieswiadomy ze ktos za mna jedzie, dostaje porzadnego kopa, ze 2 biegi do gory trzeba przerzucic (czesto na pierwszym zakrecie w lewo na High Speed Ring).

To tyle z uwag i wrazen na chwile obecna, ale w tym naplywie mysli nie trudno czegos pominac, wiec moze tu jeszcze wroce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumieć, że jeśli nie mam konsoli podpiętej do netu to w grę sobie nie pogram, tak? A jeśli kupię wersję pudełkową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja na blurayu działa bez internetu.

Wersja z ps store została idiotycznie zabezpieczona przed ściąganiem gry na spółkę na 5 konsol tym,że grać można tylko na koncie na którym się kupiło i trzeba być wtedy online w psn(nawet gdy chce się grać offline i ścigać się w wyścigach z konsolą)

Brak informacji od Sony o takiej przypadłości doprowadził do paradoksu,że jeśli kupisz grę z ps store np u znajomego,rodziny itp bo nie masz internetu w domu i przyjdziesz do siebie i spróbujesz odpalić grę....to zrobisz dziwną minę i uświadomisz sobie,że wyrzuciłeś 139zł w błoto

GŁUPOTA SONY!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.