Skocz do zawartości
Emir

Gran Turismo 5 - Archiwum

Rekomendowane odpowiedzi

@matt

Jeszcze gry nie posiadam,ale jak bedziesz mial wersje pudelkowa to pograsz sobie nawet gdy Twoja konsola na wlasne oczy nie widziala internetu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UUFFFFF! To mnie uspokoiliście bo już myślałem, że sobie nie zagram. A co do wersji z ps store to zgadam się z punisher85, zabezpieczenie naprawdę bardzo głupie. Dzięki za szybką odpowiedź punisher85 i rucus1910

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Zabezpieczenie jest bardzo dobre. Już wyhaczyłem kilka aukcji na allegro młodych prężnych bussinesmanów, którzy chcą się dorobić sprzedając po 70zł konta. Skoro kupujesz z PSS to znaczy, że masz podpięty internet. Jedyny problem to sytuacja, kiedy bierzemy sprzęt np. na działkę poza miasto. A stosowna informacja znajduje się w zakładce Term of Service.

Znalazłem błąd podczas wyścigu klasy C na samym początku.

[a href=http://img518.imageshack.us/my.php?image=16nd4.jpg" target="_blank]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Xiem :

skad wyrwales swoja sztuke GT ? pytam bo jestem z tego rejonu co Ty, w piatek jeszcze narzekales ze nie masz swojej kopi ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta kredytowa z carrefoura za darmo i heja po GT5P z PSS PL^^

Cholera...mi tak czesto net pada...nie dosc, ze trzeba pelna kwote placic, to jeszcze takie utrudnienia robia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz 57% się sciągnęło, dzisiaj zdecydowałem sie na kupno z polskiego PSS - do zobaczenia na torach Panowie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale powiedzcie mi drodzy koledzy, czy da się stworzyć swój pokój? Bo teraz to mi się nie podoba. Jak mamy się znaleźć? chciał bym pograć z forumowiczami a nie z bandą dzieciaków jeżdżących na pałę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale powiedzcie mi drodzy koledzy, czy da się stworzyć swój pokój? Bo teraz to mi się nie podoba. Jak mamy się znaleźć? chciał bym pograć z forumowiczami a nie z bandą dzieciaków jeżdżących na pałę.

Do tego ma dopiero wyjsc Patch...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minusów ciąg dalszy......

-gra starcza na dwa dni grania( + online w którego nie pogramy też zbyt długo)!!!

-nie można tuningować samochodów

-mała ilość samochodów (tylko 70 co wcale nie jest dużo, brakuje mnóstwo maszyn np. żadnego modelu z fiatów)

-ilość tras to po prostu kpina i wielki krok w tył z całej serii

-brak możliwości zakładania własnych pokoi online i grania ze znajomymi

-widoczne duże braki antyaliasingu, podczas wyścigu jeszcze nie jest tak źle ale w samym garażu tragedia!

-Poziom trudności jest co najmniej śmieszny (no jak ktoś chce wszędzie eventy na złoto to pogra trochę dłużej)

-dużo bugów graficznych (Dopatrzyłem się buga który wyglądał na wzór tego co miałem na kompie jak miałem zainstalowane złe stery do grafy - takie półprzezroczyste paski przesuwające się od góry tel. do dołu)

-gra wydana zdecydowanie za szybko

-to nie jest wersja full(dla mnie to rozszerzone o kilka godzin demo, <mało>)

-ograniczone możliwości rozglądania się we wnętrzu samochodu (czasami przydało by się luknąć na prawe wsteczne lusterko które z normalnego widoku z wnętrza kabiny jest lekko że tak powiem przycięte)

-menu gry strasznie wolno chodzi - zamulone, rozciągnięte, wkur.....ce

Już nie błędy ale o grze dla tych co jeszcze się wahają:

**** Wyżej błędy jakie zauważyłem po kilku godzinach obcowaniu z grą!

**** Silniki samochodów nie wyją jak szalone (np. Bournout) i dlatego nie widać dużej różnicy Integra&Mustang(z wnętrza pojazdu jest trochę lepiej)

**** GT5 to symulator samochodowy ale Arcade daje siwe znaki tym że nie urwiesz chociażby lusterka(wszyscy o tym wiedzą że w żadnym GT nie popsujemy samochodu a to w dzisiejszych czasach przynajmniej mnie bardzo boli)

**** Porażka z wersją z PSStore - bez netu nie pograsz!!!

**** DO WSZYSTKICH CO MAJA ZAMIAR KUPIC WERSJE Z ANGIELSKIEGO PSSTORE - KIEROWNICA JEST PO PRAWEJ STRONIE WE WSZYSTKICH SAMOCHODACH (no chyba że bolid ferrari )

Cienizna! Oprócz grafiki bez antyaliasingu ta gra mnie niczym nie uroczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obiektywna OCENA 5/10 nie zawyżam oceny jak to robi kilka osób na forum chwaląc grę na którą wydali kilkanaście złotych(jak coś kupie musi być dobre hahaahah)Dałem 5 bo jeżeli to ma być początek symulatorów samochodowych to należy się ta ocena za samą grę ocena była by zdecydowanie niższa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No to ciąg dalszy może jutro

Ps. Playstation3 40Gb, Panasonic 42" 1080i, Surround 7.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli dajesz 5/10 to ja nie wiem jak ocenisz niedawny hit NFS Pro Street? 2/10? i skąd skala porównawcza? rozumiem że wyznacznikiem oceny dla ciebie jest jakaś inna gra na ps3? napisz jaka, bo żeby oceniać coś tak mizernie, trzeba mieć jakiś punkt odniesienia - nie wiem ile np. dostał oceny wspomniany wyżej Pro Street, ale pewnie więcej niż 5/10... a takie GT5 Prologue mimo, że demo (twoja ocena też daje w tej kwestii dużo do życzenia) miażdży gniota od EA SPorts mimo że nie ma zniszczeń - apropo zniszczeń - to powinny być tylko w trybie arcade, bo poważny gracz, grający bez wspomagaczy i pro raczej dąży do tego , by uzyskiwać najlepsze czasy, a nie crash testy (można kupić Burnouta - tam jest to czego w gt5 nie uświadczysz aż z naddatkiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kupiłem Forda GT40, nareszcie mam jakieś szanse aby powalczyć w klasie A. 300km/h na 4 biegu ten potwór jest trudny do opanowania, ale daje szanse na pierwsze miejsce. Więc jeżeli już jesteście w klasie A to polecam Forda GT40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos tu chyba zapomnial co znaczy prologue...

tez smigam tym fordem... na poczatku bylo ciezko (kazda banda moja). Brakuje mi 1 wyscigu do konca klasy A... ale musze do tego kupic ferrari i nabijam kase na A1... teraz mala pauza bo az zasnac mozna jak sie 20 razy pod rzad robi ten sam wyscig i to jeszcze daytona..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
-mała ilość samochodów (tylko 70 co wcale nie jest dużo, brakuje mnóstwo maszyn np. żadnego modelu z fiatów)

-ilość tras to po prostu kpina i wielki krok w tył z całej serii

-to nie jest wersja full(dla mnie to rozszerzone o kilka godzin demo, <mało>)

Chłopie gdzieś Ty był przez ostatnie pół roku? W minusach piszesz rzeczy ,o których było wiadomo dawno.Do tego piszesz ,że dla Ciebie to rozszerzone o kilka godzin demo....przecież to jest demo .To jest demo/zajawka/zwiastun czyli tytułowy Prolog pełnej wersji gry która nadejdzie dopiero w 2009 roku.

Pełna gra będzie miała pełno tras i pewnie grubo ponad pół tysiąca samochodów i zniszczenia.Demo ma to do siebie ,że nie zawiera wszystkich rzeczy,które pojawią się w pełnej wersji.Stąd masz "tylko" 70 samochodów i 6 tras.Wydaje mi się,że kupiłeś Gran Turismo 5 Prologue z myślą ,że kupujesz grę tak obszerną jak poprzednie osłony typu GT3,GT4.A kupiłeś po prostu jakby nie było płatne demo nadchodzącej produkcji.Swoją drogą te płatne demo i tak oferuje więcej niż wiele innych "pełnych" gier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT5 serwisy internetowe porównują raczej z Colinem albo z F1 (symulatory). Colin dostaje ode mnie wyższą ocenę o dwa oczka a F1 o jedno oczko! Wyszczególniłem minusy gry bo o plusach możesz poczytać wszędzie! Ocenę wystawiam za całokształt czyli za miodność, żywotność, grafikę, muzykę, opcje gry a także dostępne funkcje. Zaniżam za błędy, ograniczenia i niedopracowanie, stąd tak niska ocena!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na PSStore pisało że versja Full!

Ps. Sorry za dublujące się posty!

Następnym razem edytuj posta i nie pisz drugiego... pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na PSStore pisało że versja Full!

Ps. Sorry za dublujące się posty!

Bo to wersja FULL gry GRAN TURISMO 5 PROLOGUE która jest demem pełnego GRAN TURISMO 5 ,które pojawi się w 2009 roku

Pozwolisz,że jeszcze raz zacytuje moją wypowiedź ze strony wcześniejszej

"Chłopie gdzieś Ty był przez ostatnie pół roku? W minusach piszesz rzeczy ,o których było wiadomo dawno.Do tego piszesz ,że dla Ciebie to rozszerzone o kilka godzin demo....przecież to jest demo biggrin.gif.To jest demo/zajawka/zwiastun czyli tytułowy Prolog pełnej wersji gry która nadejdzie dopiero w 2009 roku.

Pełna gra będzie miała pełno tras i pewnie grubo ponad pół tysiąca samochodów i zniszczenia.Demo ma to do siebie ,że nie zawiera wszystkich rzeczy,które pojawią się w pełnej wersji.Stąd masz "tylko" 70 samochodów i 6 tras.Wydaje mi się,że kupiłeś Gran Turismo 5 Prologue z myślą ,że kupujesz grę tak obszerną jak poprzednie osłony typu GT3,GT4.A kupiłeś po prostu jakby nie było płatne demo nadchodzącej produkcji.Swoją drogą te płatne demo i tak oferuje więcej niż wiele innych "pełnych" gier"

Napisali FULL bo w japonii pojawiło się swego czasu demo GRAN TURISMO 5 PROLOGUE zawierające 1 trasę,16 aut i widok ze środka wozu.Czyli to było demo dema,Ty teraz kupiłeś demo,a pełna wersja będzie za rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponowal, zeby malkontenci grajacy na padach sie lepiej nie odzywali - gra jest super a model prowadzenia urywa glowe! Oczywiscie mowa o zabawie kierownica - bo jesli ma to chociaz w malym stopniu przypominac prawdziwe wrazenia prowadzenia auta to o padzie na prawde nie nalezy myslec. Za kilka chwil mam nadzieje, odblokuje F40 i wtedy sie zacznie!!!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze duzo tu osob kozaczy, wiec podajcie swoje czasy na GT HD. Ja mam 28. miejsce Evo X.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przechwałki na temat czasów mają jakikolwiek sens jeżeli są nieudokumentowane? Zawsze można pokoloryzowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrzucic screena? Podaj czas, jak nie uwierze to powiem.

Gram padem - kiera bylbym w pierwszej trojce na bank.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam wrzucic screena? Podaj czas, jak nie uwierze to powiem.

Gram padem - kiera bylbym w pierwszej trojce na bank.

Po pierwsze, ja w to nie gram narazie, po drugie nie zarzuciłem Ci kłamstwa tylko powiedziałem ze taka rywalizacja na słowa jest bezsensu Co innego jeśli poprze sie to screenem tak jak Ty

No i co do sterowania to uważam akurat (nie tylko ja), ze na padzie jest o wiele łatwiej niż na kierze... I moim zdaniem fajne by było gdyby w necie w multi każdy użytkownik miał taki znaczek na czym gra żeby było jasne bo Ci co jeżdżą na kierach maja moim zdaniem trudniej i należy im sie respect (nie sugeruje ze sa lepsi niz ci co graja padami ale ze wiecej pracy musza wlozyc w osigniecie takich wynikow jak na padzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile masz lat, czy grywales w GT, czy jezdzisz autem i czyjezdziles gokartami, ale powiem tak: Na padzie gra sie do du**, zeby przy prekkosci 250kmh lekko wejsc w zakret, trzeba kierownica lekko skrecic, kiera ma 720 stopni obrotu, pad ma ile? 3 cm? Teraz poronaj sobie - skrec padem dokladnie 4 milimetry na pol sekundy - niemal niemozliwe (oczywisice w zakret wejdziesz, nawet go aldnie przejedziesz, ale ta skala na dole ekranu (wGT4) pokaze, zes zamotal a nie ladnie skrecil. Z kierownica tegoproblemu nie ma, bo albo masz jazde we krwi albo nie. Z wrodzona skromnoscia mmusze powiedziec, ze ja ja mam;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje wrodzonej zdolności. Skoro Cie to interesuje to powiem Ci ze skoncze 18stke w lipcu. Jezdzilem bardzo duzo gokartami, osobowkami tez dosc czesto (wiem ze to nielegalne) , no i na motocyklu crossowym 250ccm po torze. Bo tak sie sklada ze tak jak Ty ja tez jestem zapalencem motoryzacyjnym i od dziecka czyms jezdzilem ( u mnie to rodzinne i dziedziczne) . w gry gralem i na padzie i na kierze i musze stwierdzic ze na padzie to proscizna a na kierze o wiele wieksza frajda (jezeli ktos lubi jezdzic a nie skillowac) mowiles o kacie obrotu... hmmm, nie zartuj, wyobrazmy sobie ze lecimy bokiem po torze driftujac, zanim nakrecisz sie kierownica minie wiecej czasu niz na analogu z czego wynika ze analogiem latwiej i szybciej co przeklada sie na wynik okrazenia. nie mowie o przyjemnosci z grania tylko o latwosci grania i nikt mnie nie przekona ze na kierze latwiej. jezeli latwiej to tlyko dla wybranych, ktorzy maja to we krwi. i wkurzajace jest dla mnie to ze grajac na kierze, dziecko 12 letnie z padem bez doswiadczenia z jazdy prawdziwym autem trzepie taki czas jak ja. mam nadzieje ze skumasz o co mi kaman. kiera jest dla twardzieli i tyle pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.