Castiel 262 Napisano 23 Sierpień 2012 Pamięta ktoś co trzeba było dokładnie zrobić żeby zdobyć facecamo "pięknych"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoldenEye 26 Napisano 23 Sierpień 2012 Pamięta ktoś co trzeba było dokładnie zrobić żeby zdobyć facecamo "pięknych"? Trzeba je pokonac bronia usypiajaca, to byly chyba stunt guny o ile dobrze pamietam ale napewno z niebieska ikoną. najlepiej wszystkie tak pokonac to jeszcze dostaniesz lalki psycho mantisa i sorrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 23 Sierpień 2012 Trzeba je pokonac bronia usypiajaca, to byly chyba stunt guny o ile dobrze pamietam ale napewno z niebieska ikoną. najlepiej wszystkie tak pokonac to jeszcze dostaniesz lalki psycho mantisa i sorrow Lalki Mantisa i każdej pięknej figurkę też mam tylko chodzi mi o facecamo. Czyli nawet jak już tylko za mną łazi bez zbroi to też tą usupiającą bronią? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoldenEye 26 Napisano 23 Sierpień 2012 (edytowane) Lalki Mantisa i każdej pięknej figurkę też mam tylko chodzi mi o facecamo. Czyli nawet jak już tylko za mną łazi bez zbroi to też tą usupiającą bronią? tak w głowę celuj, chodzi o to żeby jej nie zabić tylko tak jakby uśpić ale normalnie jej pasek energii schodzi chyba jeżeli dobrze pamiętam. jak ona będzie za tobą chodziła to już szybko leci, weźmiesz ten mosin usypiający i walisz w czerep. Edytowane 23 Sierpień 2012 przez GoldenEye Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szycha_dot1 37 Napisano 25 Sierpień 2012 Facecamo Pieknych otrzymuje się poprzez używanie broni usypiającej, nie uśmiercającej. Tak jak napisali koledzy wyżej. Różnica między jednym a drugim jest taka, że używając broni uśmiercającej ucieka pasek życia. W drugim przypadku spada pasek staminy (ten poniżej, cieniutki). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pliskin 0 Napisano 25 Sierpień 2012 Najpierw podczas walki zabijamy zwykłą bronią tutaj chodzi o drugi etap gdzie jedna z pięknych przybiera postać kobiety wtedy strzelamy z broni usypiającej i facecamo wpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 25 Sierpień 2012 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie trofea "you enjoy all the killing". Trzeba zabić wielu przeciwników...wielu tzn ilu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 26 Sierpień 2012 Nie masz co się spinać o ten puchar, bo jeżeli celujesz w platynę, wpadnie przy pierwszej lepszej okazji, np. robienia emblematów. Jak pewnie czytałeś, jest kilka takich gdzie trzeba zabić pokaźną sumę przeciwników - 250, czy nawet 500, a nie robi się tego podczas przebiegu wątku fabularnego, tylko na spotach, gdzie cały czas się ktoś respi. Jest kilka takich miejsc w drugim akcie. Ile potrzeba dokładnie zabić? Fora mówią o 50-100 kill'ach. Osobiście jak robiłem Chicken Run i liczyłem te 500 zabić, to właśnie moment zwymiotowania Snake'a robił mi za tak zwany "jeden". Zazwyczaj zdarzało się to po 60 ofiarach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Madrok 159 Napisano 29 Sierpień 2012 Trzeba zabić 50 ludzi w jednym miejscu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 29 Sierpień 2012 Trzeba zabić 50 ludzi w jednym miejscu Dziękować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 29 Sierpień 2012 może ktos mi powiedzieć jak zainstalować całego Mgs'a po ściągnięciu patcha? dobra już mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 2 Wrzesień 2012 Jaki jest najszybszy sposób na pozyskiwanie Drebin's Points ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 3 Wrzesień 2012 1)Akt drugi, willa gdzie znajduje się zejście do podziemi, gdzie przechowywana jest Naomi. Strzelasz do wszystkiego co się rusza, a co chwilę na mapie pojawia się dwóch żołnierzy z granatnikami - 12000DP. Po drodze jakieś inne śmieci po 1k+. Osobiście biegałem dookoła willi, jakieś rundy jak basen, albo do środka - na balkon - tam bardzo często są 2 granatniki - zeskok na dół, chwile biegania i znowu na górę. Co jakiś czas Snake wymiotuje, więc w środku budynku kładziemy się i regenerujemy staminę + życie. 2)Ostatni akt, korytarz z tymi małymi botami. Bierzemy granatnik z walki z Raging Raven i rozwalamy maszyny. Dostajemy nonstop jakieś punkty, co jakiś czas można przebiec się na koniec i z powrotem, żeby pozbierać item'y, które powyrzucały. Oczywiście wszystko najlepiej na Very Easy. PS. 3)Przechodzenie gry na Extreme Boss. Za kolejne akty dostaje się niezłe punkty, jeśli jeszcze wykręcimy niezły czas, 0 alarmów, 0 zabić, 0 rationów czy użyć specjalnych przedmiotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 3 Wrzesień 2012 Wczoraj skończyłem drugi raz po 3 latach MGSa,pytanie tylko takie,zacząłem ponownie ,gdzie i kiedy odzyskam mój cały equip?Myślałem że będę miał go na starcie a tu lipa;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 3 Wrzesień 2012 Zaraz na poczatku gry, chyba po przejsciu 3 lokacji, musisz sie spotkać z Metal Gear Mk II. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 3 Wrzesień 2012 Zaraz na poczatku gry, chyba po przejsciu 3 lokacji, musisz sie spotkać z Metal Gear Mk II. No tak, ale jak gra od nowa to od tego patcha gra się od zera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 3 Wrzesień 2012 Ja mam stare sejwy i nowe. Nowe mają dopisek Ver 2. Starych nie wgrywalem jeszcze, nie wiem czy sie da po patchu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neddih 1 Napisano 4 Wrzesień 2012 Czyli istnieje ryzyko, że nie będę mógł grać z wbitymi w poprzednich przejściach itemami, kiedy zainstaluję patcha? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 4 Wrzesień 2012 (edytowane) Ok, moja sytuacja wyglada tak: Miałem stare sejwy, jeszcze sprzed patcha, new game plus itd. Czyli wszystkie przedmioty, stealth itp, Gdy nacisnalem "new game" Do wyboru mialem 4 stopnie trudnosci, wybralem najwyzszy. Po dojsciu do punktu gdzie dostaje przedmioty od Mk II , nie dostalem zadnych dodatkowych, czyli gram od nowa. Dzisiaj sprawdze czy załaduje mi sejwa z gry przed patchem. A więc stare sejwy się ładują, ale gra informuje, ze nie bede mogl zdobyc pucharków. Edytowane 4 Wrzesień 2012 przez andryush Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 7 Wrzesień 2012 Czy unicestwiając wrogów przy pomocy MK II Pistol lub Mosin-Nagant zalicza mi to jako kill ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfik 206 Napisano 7 Wrzesień 2012 (edytowane) Czy unicestwiając wrogów przy pomocy MK II Pistol lub Mosin-Nagant zalicza mi to jako kill ? Nie. Edytowane 7 Wrzesień 2012 przez alfik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 7 Wrzesień 2012 Nie zalicza nawet w przypadku, gdy po uspieniu, przeciwnik ginie np. spadajac z wysokosci. Tylko dzieki temu da sie zdobyc Big Boss Emblem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 7 Wrzesień 2012 A wybuch po uśpieniu gościa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robotyk 433 Napisano 8 Wrzesień 2012 Nie wiem czy wcześniej też było, ale dzisiaj zauwazyłem ze na PS Store są MGS 2 i MGS 3 po 54 zł bodajże, Chyba się opłaca brać przed ograniem czwórki co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macification 27 Napisano 8 Wrzesień 2012 Jak nie grałeś w poprzednie części to najlepiej kupić używke HD Collection i MGS1 na pss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach