Skocz do zawartości
Emir

Resistance 2

Rekomendowane odpowiedzi

Kod do Bety Resistance 2:

FJHE-KHBD-PHKF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze są takie niewidzialne! Biegam po jungli w Orick i nagle skacze na mnie i HAAAAAAAAAAAAAPS!!!!! U R DEAD BOY! Na szczęście można w trakcie rozgrywki zmienić tryb trudności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wrazenia po becie? Mi sie spodobala graficznie, gameplay calkiem, calkiem. Nie bylem przekonany do tego tytulu, wydawalo mi sie, ze bedzie to przecietny shooter, ale swietnie sie obronil i jestem przekonany, ze wyladuje w mojej czarnulce

Edit:

To moja pierwsza beta, jeszcze nie zdarzylo sie, zebym dostal kod, oni je przysylaja tak o? Nic nie robilem w tym kierunku, a mimo to przyszedl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja będę miał fulla jutro, najdalej pojutrze i cały weekend będę katował mój chlebak. A jedynka spodobała się nawet mojej siostrze, a to już coś ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Chciałbym się dowiedziać, czy jeszcze normalnie działa beta, ponieważ na wielu forach ludzie piszą, że już po becie . Słyszałem jednak, że teraz wyszła nowa beta tylko dla EU. Jeśli to prawda, to czemu po wpisaniu kudów (wyszukałem ich kilka , m.in. na PS3 Site) za każdym razem jest napisane, że kod już nie jest prawidłowy (czyli stracił ważność) lub nie jest w ogóle prawidłowy. Proszę o pomoc.

PS. Czy ktoś tu w ogóle gra jeszcze w bete, czy tylko pełną wersję US?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety nie dostałem, co może oznaczać że już nie dostanę kodu, a więc chciałem poprosić, że jeżeli ktoś będzie miał kod, a nie będzie chciał korzystać z niego to ja jestem bardzo zainteresowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!

Chciałbym się dowiedziać, czy jeszcze normalnie działa beta, ponieważ na wielu forach ludzie piszą, że już po becie . Słyszałem jednak, że teraz wyszła nowa beta tylko dla EU. Jeśli to prawda, to czemu po wpisaniu kudów (wyszukałem ich kilka , m.in. na PS3 Site) za każdym razem jest napisane, że kod już nie jest prawidłowy (czyli stracił ważność) lub nie jest w ogóle prawidłowy. Proszę o pomoc.

PS. Czy ktoś tu w ogóle gra jeszcze w bete, czy tylko pełną wersję US?

Już po becie USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh, aż mi ręce drżą, właśnie odpalam moją amerykańską wersje, jutro podzielę się wrażeniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ahhh, aż mi ręce drżą, właśnie odpalam moją amerykańską wersje, jutro podzielę się wrażeniami

Licze na Ciebie xD czekam z niecierpliwoscia na twoje spostrzezenia na temat gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dopiero bede miec w srode bo chamy nie wyslaly dzis tylko zrobia to dopiero w poniedzialek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już mam bete! Dostałem ją od dobrego kolegi, bo miał 2 kody . Waży ponad 2200MB! To sporo jak na kilka mapek. Na chwilę obecną wrażenia jak najbardziej pozytywne . Sterowanie jest w miarę dobre, tylko trzeba się do niego przyzwyczaić, bo trochę się w nim zmieniło od czasu ''jedynki''. Grafika jest świetna, jak się gra na jednego gracza, zwłaszcza w San Francisco (te ogromne niszczyciele robią wrażenie). Jak już jednak zagramy na splicie, widać lekką różnicę w grafie. Już nie ma takich cieni (bardzo szybko zanikają), a zasięg widzenia bardzo się skraca. Tekstury (tak jak obiecywali twórcy) prawie nie tracą na jakości po przybliżeniu! Na splicie też się praktycznie nie pogarszają.

Co do gameplayu jest super extra wypas . Jest, co prawda trochę chaosu, kiedy gra na jednej mapie około 60 typa. Podobnie przecież było w pierwszej części, co nie znaczy, że rozgrywka się nie zmieniła. Ja zresztą lubię ten chaos. Taka gra wymaga od nas umiejętności i refleksu. W nowej odsłonie Resistance praktycznie nie da się (tzn. bardzo trudno, ale ja nie umiem jeszcze ) gdziekolwiek ukryć. Bardzo dobrze skonstruowane mapy pomagają nam odpocząć od zmasowanego ognia, ale tylko na chwilę, czyli na czas odnowienia się paska życia.

Podsumowując: gra prezentuje się świetnie. Nie bez powdu dostałą od IGNu ocenę 9.5 (tak jak słynne Gearsy 2 na X360). Na pewno zagości na mojej półce i na Waszej też powinna . Pozro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to mówił Hitchcock, akcja ma się zacząć od trzęsienia ziemi, a napięcie ma stopniowo narastać. Twórcy wzięli sobie jego słowa głęboko do serca. Po dwóch godzinach intensywnego grania cały drżę po dawce akcji jaka mi została zaserwowana. Grafika to po prostu majstersztyk, na początku, tuż przy pierwszej misji gdy wyszedłem na bardziej otwarty teren to prawie wypuściłem pada z rąk, szczęka mi przysłowiowo 0opadla i gapiłem się przez chwile na widoki. To trzeba zobaczyć. Nie będę zdradzał co nas czeka, ale jest to trzęsienie ziemi ponad wszelką skalę. Czy tylko za pierwszym razem szczena mi opadła i zatrzymałem się by tylko popatrzeć? Nie, co chwila są momenty w których nie da się ruszyć gałką analogową choćby o milimetr, bo widoki przytłaczają swoim ciężarem. Jeśli chodzi o modele postaci, to screen trochę wyżej nie mówi wszystkiego. Broń i bliższe otoczenie też wygląda wspaniale. Bullseye ma trzy muszki na kolbie które się poruszają, sprawiając wrażenie jakby falowały, wygląda to kozacko. grafa 10/10

Rozgrywka to jest czysta adrenalina. Na jednym z gameplayów można było zobaczyć niewidzialnego stwora który podbiega i cię atakuje. Ma cię na jeden cios, a ty chodzisz powoli czekając, aż się pojawi na chwilę by go zastrzelić. Bardzo klimatyczne. W jedynce cały czas się zasuwało samemu(prawie cały czas), tu przez polowe rozgrywki masz kompanów. I dobrze. Wrogów czasami jest tylu, że nieraz nawet nie zauważysz, a zajdą od tyłu i zrobią ci ścieżkę zdrowia. Ale są momenty, że idzie się przez korytarze samemu i żaden wróg nie wyskakuje. Adrenalina wzrasta, bo nie wiadomo kiedy wyskoczą.

Muzyka zwykle ginie w ogólnym zgiełku, ale w momentach gdy jest się samemu, bez pomocnych NPC'tów, wybija się by zwiększać napięcie. Natomiast odgłosy wybuchów i strzałów są bardzo dobrze nagrane.

Klimat to już czysta poezja, budowany przez: po pierwsze grafikę, po drugie gameplay i po trzecie muzykę jest, no niesamowity.

Minusy, no są minusy, mianowicie zauważyłem dwa, czasami wrogowie po zabiciu układają się w dokładnie takiej samej pozycji(na przykład po wybuchu granatu) co wygląda trochę śmiesznie. Drugi minus to był lekki bug w grze, podstawowa broń z jedynki(ten karabin z granatnikiem) ustawił się pionowo, stał na końcu lufy, kolbą kierując w niebo.

Grafa: 10/10

Miodność: 10/10

Muzyka: 8.5/10

Klimat: 10/10

Średnio 9,65/10

Jeszcze muszę zagrać w coop'a z kumplem, bo na razie tylko singla męczyłem. Jeśli chodzi o multi, to nic wam nie powiem, gdyż nie mam podłączonej czarnulki do neta, gdyż mi nie działa ruter i męczę się z modemem od neo :/ A grę polecam kupić, od razu po szkole zasuwałem do centrum do wawki, od 8.00 do 18.20 byłem po za domem, zmęczyłem się nieludzko, byłem głodny, spragniony, ale nie żałuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak to mówił Hitchcock, akcja ma się zacząć od trzęsienia ziemi, a napięcie ma stopniowo narastać. Twórcy wzięli sobie jego słowa głęboko do serca. Po dwóch godzinach intensywnego grania cały drżę po dawce akcji jaka mi została zaserwowana. Grafika to po prostu majstersztyk, na początku, tuż przy pierwszej misji gdy wyszedłem na bardziej otwarty teren to prawie wypuściłem pada z rąk, szczęka mi przysłowiowo 0opadla i gapiłem się przez chwile na widoki. To trzeba zobaczyć. Nie będę zdradzał co nas czeka, ale jest to trzęsienie ziemi ponad wszelką skalę. Czy tylko za pierwszym razem szczena mi opadła i zatrzymałem się by tylko popatrzeć? Nie, co chwila są momenty w których nie da się ruszyć gałką analogową choćby o milimetr, bo widoki przytłaczają swoim ciężarem. Jeśli chodzi o modele postaci, to screen trochę wyżej nie mówi wszystkiego. Broń i bliższe otoczenie też wygląda wspaniale. Bullseye ma trzy muszki na kolbie które się poruszają, sprawiając wrażenie jakby falowały, wygląda to kozacko. grafa 10/10

Rozgrywka to jest czysta adrenalina. Na jednym z gameplayów można było zobaczyć niewidzialnego stwora który podbiega i cię atakuje. Ma cię na jeden cios, a ty chodzisz powoli czekając, aż się pojawi na chwilę by go zastrzelić. Bardzo klimatyczne. W jedynce cały czas się zasuwało samemu(prawie cały czas), tu przez polowe rozgrywki masz kompanów. I dobrze. Wrogów czasami jest tylu, że nieraz nawet nie zauważysz, a zajdą od tyłu i zrobią ci ścieżkę zdrowia. Ale są momenty, że idzie się przez korytarze samemu i żaden wróg nie wyskakuje. Adrenalina wzrasta, bo nie wiadomo kiedy wyskoczą.

Muzyka zwykle ginie w ogólnym zgiełku, ale w momentach gdy jest się samemu, bez pomocnych NPC'tów, wybija się by zwiększać napięcie. Natomiast odgłosy wybuchów i strzałów są bardzo dobrze nagrane.

Klimat to już czysta poezja, budowany przez: po pierwsze grafikę, po drugie gameplay i po trzecie muzykę jest, no niesamowity.

Minusy, no są minusy, mianowicie zauważyłem dwa, czasami wrogowie po zabiciu układają się w dokładnie takiej samej pozycji(na przykład po wybuchu granatu) co wygląda trochę śmiesznie. Drugi minus to był lekki bug w grze, podstawowa broń z jedynki(ten karabin z granatnikiem) ustawił się pionowo, stał na końcu lufy, kolbą kierując w niebo.

Grafa: 10/10

Miodność: 10/10

Muzyka: 8.5/10

Klimat: 10/10

Średnio 9,65/10

Jeszcze muszę zagrać w coop'a z kumplem, bo na razie tylko singla męczyłem. Jeśli chodzi o multi, to nic wam nie powiem, gdyż nie mam podłączonej czarnulki do neta, gdyż mi nie działa ruter i męczę się z modemem od neo :/ A grę polecam kupić, od razu po szkole zasuwałem do centrum do wawki, od 8.00 do 18.20 byłem po za domem, zmęczyłem się nieludzko, byłem głodny, spragniony, ale nie żałuję.

Dzieki Wielkie za to wlasnie czekalem kiedy ktos opisze o tej gierce xD gdyby byla tu opcja rozdawania reputacji napewno bys dostal ode mnie + !! thx

Po tym co przeczytalem tylko sie utwierdzilem w przekonaniu ze Resistance 2 to typowy Must Have dla posiadacza PS3 !! xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po tym co przeczytalem tylko sie utwierdzilem w przekonaniu ze Resistance 2 to typowy Must Have dla posiadacza PS3 !! xD

a miałeś kiedykolwiek wątpliwość, że to nie jest must have? Każdy z Was powinien przejść 'jedynkę' zanim się zabierze za 'dwójkę'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem w osataniem levelu jedynki i mam zamiar ją skończyć w ten sam dzięń, w którym odpalę drugą część. PIęknie to wszystko się zapowiada.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a miałeś kiedykolwiek wątpliwość, że to nie jest must have? Każdy z Was powinien przejść 'jedynkę' zanim się zabierze za 'dwójkę'.

Mialem przed zakupem kazdej gry mam watpliwosci czy nie wyrzuce pieniedzy w bloto. Kasa na ulicy nie leży wiec to oczywiste ze martwie sie tym czy pozniej nie bede zalowal.

Nie widze sensu wydawac ok.100 zl na 1 czesc jak juz niedlugo wychodzi 2 i wole zachowac pieniadze na ten nowszy produkt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mialem przed zakupem kazdej gry mam watpliwosci czy nie wyrzuce pieniedzy w bloto. Kasa na ulicy nie leży wiec to oczywiste ze martwie sie tym czy pozniej nie bede zalowal.

Nie widze sensu wydawac ok.100 zl na 1 czesc jak juz niedlugo wychodzi 2 i wole zachowac pieniadze na ten nowszy produkt...

Są ludzie co chcą poznać całą historię, a nie jej część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ja na twoim miejscu zobaczył bym sens wydać te 100 zł(tak właściwie można i za 50 dych kupić) i świetnie się bawić, bo jedynka też jest wspaniała. Byłem do niej negatywnie nastawiony, jakoś mi nie pasowała fabuła, a wymieniłem w sklepie za HS(kosztowało mnie to 30 zł) tylko dlatego, że nie mieli Army of Two na wymianę, a koniecznie chciałem jakiegoś coopa. I co? Nie pożałowałem. Jedynka też jest świetną grą. I jest na tyle tania, że można sobie ją kupić bez późniejszych wyrzutów sumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm mam takie pytanko czy resis 2 bedzie mial klasycznego co-opa z dzielonym ekranem czy tylko bedzie sie dalo grac w 8 osobowego przez siec ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie klasyczny co-op.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(tak właściwie można i za 50 dych kupić)

hmm... 5 dych jak juz... (50 dyszek=500zł)

niekoniecznie się z wami zgodzę, warto kupic R2 bez znajomosci R:FoM chociazby dla genialnego trybu online, w jedynke gralem w demko i strasznie mi sie nie spodobalo, a od paru dni pykam w Bete R2 i poprostu miód spływa po ekranie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, drobne przejęzyczenie xP

Resistance 2 jest kozackie. Grałem cały czas, aż mnie tata wywalił sprzed telewizora Chociaż muszę powiedzieć, że jedną rzecz jedynka miała znacznie lepszą... Mianowicie ten obrazek co się pojawiał na telewizorze, ta czacha z czterema oczętami w kasku. Teraz Jest wykrzywiona gębą głównego bohatera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi