Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, Laker , zbierz siły , odpocznij :) Postaram się być już w pokoju o 21,30, do zobaczenia wieczorkiem :biggrin: .

ok bede o 21.30 (polskiego czasu) wypadlem z formy nawet na nurbie w lexusie nie moglem sie odnalezc ciagle wypadalem z toru przez podsterownosc przy wysokich predkosciach w koncu jedno kolko przejechalem ale cienko cos :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bądz dla siebie taki surowy Laker:) Akurat Nurb w Lexusie nie jest wcale sprawą najprostszą :) Jechałem jakoś w nocy , po naszym ściganku. Myslałem że będzie łatwo i przyjemnie a tu miałem problem z czystym przejazdem:) Raz mi się udało dojechać i tak juz zostawiłem, hehe. Swoją droga podkręciłem tego Lexa na maksa i podłączyłem go do testów pod Nurb 3H. Na prostej Lexus nokautuje wszystkie GT3 i GT2 ,potem podnosi i nokautuje ponownie  :biggrin:  Niestety przez malutki docisk traci w zakrętach z nawiązką. Nie da się go podciągnąć do naszego wyścigu:( Chyba że jakiś magik dorwał by się do setupu i poprawił ekstremalnie trakcję w zakrętach:)

Edytowane przez dr-yogi-reborn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok już jestem w domku : D Update zainstalowany, więc jestem gotowy. Dokucza tylko brak treningu i wjeżdżenia, ale to mam nadzieję nadrobić przed wyścigiem. Do zobaczenia na torze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yogi, moim zdaniem to nie ma co mieszać już z tym Lexusem. Dla mnie to obecnie jedno z najlepszych aut w GT6, ale taki wyścig wolałbym jednak jechać tymi prawdziwymi z N24. Fajnie będzie jak na torze zobaczymy przynajmniej po 1 z każdego auta gt3 a nie jakiś sls lub z4 cup. Jak już mówiłem najchętniej pojadę tym czego będzie najmniej na torze, więc nastawiam się najbardziej na r8 i gtra. 

Edytowane przez piotras3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś nie dam rady pojechać. Jutro z rana mam ostateczne testy u potencjalnie nowego pracodawcy i muszę iść wypoczęty. Do tego muszę się jeszcze trochę przygotować. Powodzenia i do zobaczenia w piątek :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie wyscig udany choc toru nie lubie to w f3 byl do zniesienia . Start jak zwykle ostroznie oplacilo sie bo zaraz po nim wyprzedzilem pierwszych pechowcow niestety moje tempo znowu slabe wiec spadlem na przedostatnia pozycje na drugim lapie jechalem przed PSA w szykanie mnie troche wyrzucilo a PSA zaatakowal gdy wracalem na swoj tor zrownalismy sie i doszlo do kontaktu (oboje uszkodzenia) roznica predkosci byla tak duza ze nie mialem czasu na reakcje zazwyczqj zostawiam miejsce lecz tym razem sie nie udalo :(

Dopiero po pit stop zaczalem jechac dobrym tempem i dogonilem nervusa za ktorym jechalem kilka okrazen i nie bylo szans na wyprzedzenie go dopiero kiedy spadl deszcz ja zjechalem po opony a nerwus nie :) w tym momencie zwachalem szanse na awans i udalo sie . Niestety zalozylem przejsciowki :( i po chwili juz nie moglem jechac kilka baczkow i znowu zjazd po deszczowki przez co dogonil mnie yogi ktory jednak po kolezensku oddal pozycje przed meta :p

Cale szczescie mialem strategie :D

Graty podium a w szczegolnosci smokey :) cieszylem sie ze jedziesz na 3-cim nalezalo ci sie za wytrwalosc :)

PS.sorki za formujace za duzo dopalacza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny wyścig, dosyć sprawnie swoim tempem i konsekwentnie, niestety to trochę za mało na tą grupkę. Pod koniec miałbym walkę z Gustawem, a na pewno bym go wyprzedził w boxach ale na moim 23 okr. Nervus wracał na tor i nie patrzył na mapkę i dzwon, w związku z tym składam protest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny wyścig, dosyć sprawnie swoim tempem i konsekwentnie, niestety to trochę za mało na tą grupkę. Pod koniec miałbym walkę z Gustawem, a na pewno bym go wyprzedził w boxach ale na moim 23 okr. Nervus wracał na tor i nie patrzył na mapkę i dzwon, w związku z tym składam protest.

Catani wniosek jest nie zasadny niestety ponieważ dotyczy złego zawodnika. Na 23 lapie minąłeś spinującego na poboczu Nervusa i chwilę potem przywaliłeś w powracającego bezmyślnie na tor Naminga:( Proszę , na przyszłość za nim złożysz wniosek obejrzyj powtórkę i UPEWNIJ SIE CO I JAK!!!!!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Protestować, to możesz sobie pod sejmem, tutaj składamy wnioski o karę. Wrzuć filmik, popatrzymy i zobaczymy, czy te żale są uzasadnione. Z mojej strony nie pamiętam takiej sytuacji.

Mój wyścig był udany, ale znowu do 3 okrążenia. Łapię spina na wyjściu i tracę sporo pozycji. Jechało się fajnie do momentu kiedy się rozpadało. Kiedy mijałem boksy wilgotność była jeszcze w okolicach 50%, więc postanowiłem przejechać jeszcze jedno okrążenie i założyć deszczówki. To była zła decyzja, bo po chwili już nie dało się jechać na slikach :( Łapałem boki w prawie każdym zakręcie. Po jednym z takich spinów, gdy stoję na torze bez ruchu, wpada na mnie Naming... Gdy się pozbieraliśmy, kawałek dalej wypada on i wraca tuż pod mój bolid. W ostatniej chwili odbijam, by uniknąć zderzenia i zawadzam przelatującego obok mnie dużo szybciej jaskiniowca (obaj uszkadzamy koła). Ten manewr Naminga (nie pierwszy już zresztą) IMO zasługuje na karę i składam wniosek (filmik będzie później). Zresztą po chwili rozpieprza go w drobny mak kolega CATANI :D (jak dobrze pamiętam). Ogólnie fajny wyścig, pogoda zadziałała idealnie i pod koniec nie brakowało emocji. Gratulacje dla "szybciorów" i oczywiście dla Smokey'a :D a na pohybel młotkom. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Naminga to kara się oczywiście należy! Chwilę wcześniej Naming wpada na spinującego Nervusa. Zwykłe, pechowe zdarzenie wyścigowe. Nervus łapie spina i zaczyna lecieć bezwładnie w lewo, Naming pechowo wybiera tą samą stronę na minięcie i dochodzi do pechowej stłuczki. Pechowe zdarzenie wyścigowe za które zresztą Nervus po wyścigu , w pokoju z hs , przeprosił. Zawsze przykro jak ktoś ucierpi na takim spinie ale takie ryzyko mijania spinujących , jak się uda to oczko wyżej :) a jak nie to pech:( Niestety po zdarzeniu Naming stara się od razu wrócić na tor i rozwala Cataniego. Nie dość tego po wyścigu postanawia Nam wszystkim naubliżać !!!:)  Biorąc pod uwagę ciągłę problemy z czystością jazdy u tego zawodnika i wczorajsze zachowanie po wyścigu , myślę że na torze już się nie zobaczymy.

Pozdro Naming, nie było zbyt miło:(

Teraz tematy do nowych ścigantów.:)

Panowie po to zakładam pokój rozgrzewkowy z hs by przed wyścigiem pozytywnie się nakręcić w gronie kolegów. Złapać odpowiednią zajawkę i wczuć się w wyścig. Ewentualnie by szybko i bezproblemowo załatwiać sprawy organizacyjne. Wczoraj wbiliście do pokoju po wyścigu GT500 i zaczęliście ostro kurwić na tamten wyścig. Rozumiem rozgoryczenie ale to nie czas i miejsce na to..!Po chwili słuchania sam byłem wkurwiony , zamiast się pozytywnie nastawiać. Prośba by problemy wyścigu poprzedniego zostawiać za sobą i pozwolić na odpowiednią wkrętkę Sobie i Innym!!:)

Do tego dochodzi znajomość zasad panujących w danym evencie.  Do czystości jazdy podchodzimy bardziej rygorystycznie niż CRC!! Szczególnie do wyprzedzań po wewnętrznej.Wałkowałem to już tysiąc razy ale powtórzę jeszcze raz . Aby mówić o odpowiednim overlapie by GTbN , auto atakujące powinno wyprzedzić auto atakowane jeszcze przed rozpoczęciem składania się w zakręt , najlepiej jak nick przeskoczy w tabelce oczko wyżej. Oba auta mają w tedy świadomość uprawnień swoich torów. Jezdzicie często z Jaskim i Piotrasem , dopytajcie ich o co w tym chodzi, dopytajcie Subaru lub Roberto , Oni już załapali:) Jeśli organizator eventu zgłasza przed wyścigiem uwagi co do tego tematu to należało by je przyjąć , przemyśleć i się dostosować. W Twojej reakcji Gustaw , nike było otwartości tylko negacja i nie dziwie się Nervusowi że się zdenerwował . Tuż przed wyścigiem to nie moment na naukę zasad:( Do tego dochodzi nieznajomość miejsc startowych, i tutaj problem jest szerszy bo dotyczy też starszych stażem ścigantów. Panowie każdy ma OBOWIĄZEK znać swoją pozycję startową. Dobry wujek Yogi zawsze poda jak ktoś zapyta ale tak być nie powinno!!!

Na koniec, Catanii , Gustaw , organizujecie własne eventy i wymagacie by startujący zapoznali się z regulaminem i dostosowali się do zasad panujących w danym evencie. To zupełnie normalne więc powinniście mieć łatwość w zrozumieniu Naszych zasad. Liczę że się za chwilę dogramy:) :thumbsup:  Początki zawsze są trudne :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby mówić o odpowiednim overlapie by GTbN , auto atakujące powinno wyprzedzić auto atakowane jeszcze przed rozpoczęciem składania się w zakręt , najlepiej jak nick przeskoczy w tabelce oczko wyżej.

Yogi, ja myślę, że to "najlepiej" trzeba zastąpić "koniecznie". Ja wiem, że chcesz zostawić tutaj furtkę dla jazdy bok w bok znających się osób ale to się naturalnie ułoży. Za to dla nowych "najlepiej" może równie dobrze oznaczać "fajnie gdyby" a jak wiadomo nie każdy w boju chce być fajny nawet jeśli równocześnie chce jechać uczciwie  :)

Naming widzę idzie w ślady Gnosisa ;)

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda poczatki sa trudne ale jak juz sie ogarnie zasady to jest ok trzeba sie nauczyc z kim i jak sie scigac. Ja np. wiem ze Jaskiniowiec jezdzi zupelnie innaczej niz nerwus i moge z nim wjechac jednoczesnie w zakret bez zadnych obaw. Natomiast nerwus potrafi przyblokowac w ostatniej chwili (jesli ma do tego prawo) i tutaj tez mialem zagryche na poczatku, dopiero gdy yogi mi wyjasnil ze nie jezdzimy jak w realu zacisnalem zeby i zaczalem bardziej uwazac.Ostatnio jechalismy bez ABS np. w monaco siedzialem nervusowi na zderzaku przez kilka okrazen i tylko dzieki ostroznosci nie doszlo do kontaktu choc bylem nieco szybszy to czekalem kilka okrazen na jego blad zreszta to samo bylo na monzie w klasykach (dla mnie cudowna walka z nervusem) Generalnie chodzi o to zeby nie jechac po trupach do celu trzeba sie dotrzec na torze. Lepiej czasem oddac pozycje lub dwie a nawet trzy i dojechac z czystym sumieniem do mety niz bezmyslnie atakowac lub bronic sie przed atakiem. Wczoraj (chyba catani) pod koniec wyscigu wyprzedzil mnie po trawie i nie oddal pozycji co prawda byles juz zdublowany ale tak nie jezdzimy killroy wiele razy poza tor wyjechal gustaw na fuji scinales szykany o czym wczesniej nie wspomnialem :) Panowie bedzie dobrze troche pokory i szacunku wzajemnego sie przyda ja juz teraz nie wyobrazam sobie jazdy wedlug innych zasad a jezdze z wami dopiero 3-4miesiace

Co do Naminga to troche przesadzil po wyscigu sprawa jest prosta jak sie nie podoba to spier..j a nie ublizasz ludziom przez internet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jest już zajawka w pierwszym poście o Nurbie 24h :D Postanowiłem wpisać 5 samochodów, po 3 kierowców. Decyduje kolejność zgłoszeń. Może warto się zastanowić o dopuszczeniu jeszcze 3 aut (może GT1 itp.) i wtedy złożyć 8 zespołów po 2 kierowców?? 

Jakby co, otwieram dyskusję i czas zacząć się zapisywać. Dajcie znać chętnym  :thumbsup:

Ja wybrałem Z4 pomimo jej "dzikości". Zielone Piekło - przybywaj!

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem jechać na Goodwood Festival, ale niestety nie w tym roku, więc zapisuję się na sobotę. Jeszcze nigdy nie byłem w teamie z Nervusem, więc również wezmę Z4. Jeżeli w piątek będzie wolny slot, to chętnie pojadę Monako formułką, jeżeli nie będzie to pojeżdżę po Nurbuburbu i potrenuję.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lalek , miejsce dla Ciebie znajdzie się zawsze:) Wpadaj w piątek do Monaco a jak będziesz miał czas i ochotę to może już dziś jakiś trening:)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest taka opcja to dopisałbym się do listy rezerwowej do BMW. W piątek dopiero będę wiedział czy wystartuje.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do samego wczorajszego wyścigu to była Mega Produkcja (przygodowa) ze mną w roli głównej :) która przerodziła się w horror 1 klasy:)  Start spokojnie i bezpiecznie. Przelatuje przez jakieś zamieszanie , mijam jakichś kierowców , tyle się działo że nie pamiętam kto tam wypadał. Ja w każdym bądz razie instaluje się za Smokey który śmigał na p2. Walka nie była łatwa:) Spodziewałem się jakiegoś spina lub słabszego tempa a tu nic z tych rzeczy:) Super jazda Smokey, mocno się napociłem za Tobą. Świetne ściganie i wierz mi odetchnąłem z ulgą gdy się wreszcie udało:)

W dalszej części wyścigu na moim zderzaku pojawia się Jaski  a zaraz za nim Piotras. I tu świetny pokaz zrozumienia naszych zasad. Obaj duuużooo szybsi:) od mnie a jednak udaje mi się trzymać defensywną linię na tyle że chłopaki nie uzyskują odpowiedniego overlapu i wielokrotnie widzę w lusterku że następuje próba ataku po czym przychamowanie z chowanie się za mną. Świetna jazda Panowie , dzięki że trzymaliście ciśnienie aż do końca i mogłem być spokojny o swój kufer:) Tego ciśnienia nie wytrzymałem ja i w penym momencie wyjechałem poza obrys toru i byłem zmuszony oddać dwie pozycje na raz. Tak trzeba jeśli popełni się błąd:)  Myślę sobie że pozostaje mi pewne p4 aż tu nagle Subaru łapie DC. Szkoda , świetna , szybka jazda , był potencjał na dowiezienie p1. Niestety awaria skrzyni biegów pogrzebała szanse Subaru. Oby już bez takich przygód w kolejnych startach. Nieoczekiwanie wpadło podium. Z przodu pusto , z tyłu pusto tylko ja, 5 kółek do końca i pewne p3 .Ehe , pewne........ kur..ka wodna:) Zaczęło padać , postanowiłem odłożyć zjazd po opony na kolejny lap, i tu zonk. W połowie kółka wilgotność dobiła do 50% i na WT nie dało się jechać. Spin za spinem i w końcu dogania mnie Smokey. Mija i odjeżdża w siną dal :biggrin:  :thumbsup:  Strasznie się wkurw... na pogodę ale jak mnie mijałeś Smokey to się szczerze ucieszyłem że to Ty:) Treningi się opłaciły i na prwadę wielkie graty za p3 :biggrin:  Ja jakoś doczłapuje się do pitstopu i zmieniam opony. Wyjeżdżam na p4 i na ostatnim okrążeniu dogania mnie Laker:) Walcze z autem próbując się obronić gdy nagle z chmury wodnej wyłania się Jaski na auto pilocie. On już skończył wyścig:) Postanawiam minąc Go po wewnętrznej ale tak samo postanowił auto pilot Jaskiego i ląduje poza torem. Walka o p4 przegrana , graty Laker za ciśnienie aż do końca , super jazda:) Jaski , jak spotkam tego Twojego pilota na osiedlu to.....wrrr :skull:

Graty Jaski za zwycięstwo i świetne tempo. 0,026 zabrakło do złamania 2.06:)

Garty podium a szczególnie wiadomo kto   :biggrin2:  :russian:

Dzięki Wszystkim za fajne ściganie i do zobaczenia na treningu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowalem tylko audi jest ciezkie w prowadzeniu i nie wiem czy powinienem sie na nie rzucac podoba mi sie tez z4 ale jest juz chyba zaklepane. Nie jezdzilem jeszcze nissanem i mercem ale ten ostatni zdecydowanie odpada bo nie ma naklejek :) generalnie mam to w d..ie czym pojade byle bym mogl jechac.

Ps.Lalek zaczekaj az wyjade do UK wtedy mozemy sie spotkac np. na brands hatch (200 funtow caly dzien) planuje tez ponowny wyjazd na nurba tym razem bez zony i dzieci parking obok toru wyglada jak goodwood festiwal ale to dopiero w przyszle wakacje najpierw musze wyskrobac hajs na integre albo civica (ff zebym sie nie zabil)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lalek , miejsce dla Ciebie znajdzie się zawsze:) Wpadaj w piątek do Monaco a jak będziesz miał czas i ochotę to może już dziś jakiś trening:)??

Dzięki Yogi :thumbsup:

Ochotę mam ogromną, tylko z czasem dużo gorzej ;) Nieraz przez pół dnia myślę "Ach...dzisiaj się w końcu dosiądę :biggrin: ", po czym wracam do domu i zanim się ogarnę ze wszystkim, to już zasypiam na stojąco. W takiej sytuacji ciężko mówić cokolwiek o ściganiu się ;) Mimo wszystko spróbuję się stawić na trening wcześniej niż w piątek o 22 :biggrin:

Teraz skojarzyłem, że Piotras też lubi beemki, więc pewnie też weźmie Z4. Buggarek, jeżeli bardzo Ci zależy na BMW, to ja mogę pojechać czymś innym.

Ps.Lalek zaczekaj az wyjade do UK wtedy mozemy sie spotkac np. na brands hatch (200 funtow caly dzien) planuje tez ponowny wyjazd na nurba tym razem bez zony i dzieci parking obok toru wyglada jak goodwood festiwal ale to dopiero w przyszle wakacje najpierw musze wyskrobac hajs na integre albo civica (ff zebym sie nie zabil)

U mnie właśnie wszystko rozbija się o rodzinkę. Raz już zrobiłem sobie wyprawę do Francji samochodem z małym dzieckiem (14 godzin jazdy łącznie z promem) i więcej nie wybieram się dalej jak do Glasgow :P

Do mnie masz daleko, a szkoda bo mam teraz Civic 98' z motorem B16A4 do opchnięcia.

Edytowane przez lalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to nie wiem jeszcze w czym jechać:) Na razie proszę o wpisanie do Teamu Merca:) Jeśli nie będzie chętnych na Nissana to się wtedy zamienię:)

Dzięki Yogi :thumbsup:

Ochotę mam ogromną, tylko z czasem dużo gorzej ;) Nieraz przez pół dnia myślę "Ach...dzisiaj się w końcu dosiądę :biggrin: ", po czym wracam do domu i zanim się ogarnę ze wszystkim, to już zasypiam na stojąco. W takiej sytuaci ciężko mówić cokolwiek o ściganiu się ;) Mimo wszystko spróbuję się stawić na trening wcześniej niż w piątek o 22 :biggrin:

Teraz skojarzyłem, że Piotras też lubi beemki, więc pewnie też weźmie Z4. Buggarek, jeżeli bardzo Ci zależy na BMW, to ja mogę pojechać czymś innym.

Piotras zasadza się na Audi , więc bierz śmiało BMW i się nie przejmuj. Dla Buggarka też wystarczy , jest Was trzech akurat:)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zostaje Bma.

:laugh:

Edytowane przez lalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi