snosch 446 Napisano 26 Październik 2011 W bete grało mi się zajebiście. Wtedy NIKT nie narzekał na żadnego input laga. W multi pełnej wersji gra mi się tak samo zajebiście. Reakcja broni jest identyczna jak w becie. Przestańcie nam WMAWIAĆ że wszyscy mamy jakiegoś zasranego input laga. Snosch najwyraźniej był u każdego z nas w domu i widział jak gramy, stąd wie że wszyscy mają input laga. Dobra - załóżmy że każdy bez wyjątku ma input laga. Wiecie jak to wygląda ? Znakomita większość gra normalnie i nie wiedzą że takie coś jak input lag istnieje mimo że go posiadają, bawią się świetnie. Natomiast garstka ludzi (Snosch na czele), biadoli, jęczy i narzeka na jakieś lagi - widocznie nie umiecie sobie poradzić ze sterowaniem i narzekacie jak małe dziewczynki - tak to wygląda "z góry". Macie jakieś input lagi ? Szczerze z całego serca współczuję, buzi w czółko. Tylko przestańcie pi***olić o tym przez nie wiadomo ile stron, załóżcie sobie temat "Input lag" i wio jęczeć tak ile dusza zapragnie. ludzie najinteligentniejsi (naukowcy, filoozofowie itp) zawsze mieli najwiecej problemow. Bo w odroznieniu od calej reszty wiedzieli ze je maja. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) Battlefield 3 (£49.99/€69.99) (Available on Friday 28th October at 00:01 GMT) Rating: PEGI 18 Availability: All Locales Battlefield 3 – Online Pass (£7.99/€9.99) Rating: PEGI 16 Availability: All locales PS Store update http://blog.eu.plays...h-october-2011/ Edytowane 26 Październik 2011 przez pablos_83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lingerine 18 Napisano 26 Październik 2011 SmoQ_88 - o ile pamiętam sam pisałeś kilka identycznych postów na temat VIP PASS'a, a teraz po rozwiązaniu problemu rozpromieniałeś i obrażasz kolege z forum. Ja nie mam lagów, ale nie jestem veteranem FPSów na padzie, i steruje mi się w miarę ciężko, co nie wynika z żadnych opóźnień, a raczej z mojego braku dostatecznych umiejętności ;) Forum jest chyba po to aby każdy mógł opisać swój problem, a inni (jeśli mogą) mu pomóc, a nie po to żeby sięna sobie wyżywać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daw1985 38 Napisano 26 Październik 2011 Macie podobne spostrzeżenia że kampania to porażka? Fanboje COD-a będą mieli temat do wyśmiewania BF3. Preordera zrobiłem kilka miesięcy temu głównie na multi. Póki co gram w kampania bo ją najpierw chcę przejść, ale jak dla mnie to just duuużo gorsza od BC2. Grafika w cale nie powala, szutczna inteligencja przeciwników powala, ale głupotą. Albo stoją obok mnie i mnie nie widzą, a jak jestem tam gdzie "powinienem być wg. gry" to widzą i to z baardzo daleka. Zero strategii, zero myślenia... gram na hardzie. No dla mnie niestety porażka póki co ten singiel, nie wiem ile przeszedłem ale jestem w trakcie misji co się czołgiem jeździ a potem leci odpalić ładunek. Ta gra z singiel player nie powinna mieć więcej niż 5-6. Praktycznie zrobili z tego COD-a ( film przerywany gdzie można sobie postrzelać) od taki Heavy rain z karabinem..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fenderek 5 Napisano 26 Październik 2011 Ja rówież mam laga przy celowaniu i nie mówię o pływaniu karabinu, tylko o tym że celownik reaguję z opóźnieniem na to co robię analogiem. Na oficjalnym forum ludzie też się skarzą. http://forums.electr...ing-things.html http://forums.electr...-input-lag.html Problem występuje na pewno, pytanie czy u wszystkich czy niektórych. Istnieje też opcja, że ludzie tego nie zauważają. Kilka osób tutaj twierdzi, że u nich nie ma tej przypadłości. Do nich prośba: Nakręćcie filmik na którym widać pada i TV. Jesteśmy wszyscy ciekawi jak to u Was wygląda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paszczakus 6 Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) umiesz czytac ze zrozumieniem? kierowalem sie tym parametrem czyli kupilem telewizor o jak najmniejszym input lagu oraz bez zadnych technologii 300hz, do gier wyscigowych np 300hz moze byc przydatne bo pomiedzy 2 klatki ktore wyswietla konsola telewizor wklada jeszcze kilka dzieki czemu obraz jest bardziej plynny jednak w fps-ach powoduje to wlasnie to ze jak dasz galke w lewo to dluzej trwa zanim koles sie obroci w lewo... tak ciezko wklepac w gogle zamiast pisac glupoty ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Op%C3%B3%C5%BAnienie_wej%C5%9Bcia skoro twierdzisz ze nie ma roznicy miedzy telewizorem 100hz a 600 hz to cos nie tak z twoimi oczami mam obydwa i roznice widac odrazu, moim zdaniem niekoniecznie akurat na korzysc 600 no ale to kwestia co kto lubi ty chyba sobie zartujesz ;) kupowales TV kierujac sie tym ze ma 300hz? najwiekszym marketingowym bzdetem? WOW, gratuluje. Ludzkie oko jest w stanie rozpoznac odswiezanie od okolo 80hz, potem juz nie. Dlatego TV powyzej 100hz to bzdura. Edytowane 26 Październik 2011 przez paszczakus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrterminatorro 4 Napisano 26 Październik 2011 Ok dałem rade ręce jeszcze mi skaczą idę grać dalej oże uda mi się skończyć za pierwszym razem tą gre na hardzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 26 Październik 2011 umiesz czytac ze zrozumieniem? kierowalem sie tym parametrem czyli kupilem telewizor o jak najmniejszym input lagu oraz bez zadnych technologii 300hz, do gier wyscigowych np 300hz moze byc przydatne bo pomiedzy 2 klatki ktore wyswietla konsola telewizor wklada jeszcze kilka dzieki czemu obraz jest bardziej plynny jednak w fps-ach powoduje to wlasnie to ze jak dasz galke w lewo to dluzej trwa zanim koles sie obroci w lewo... tak ciezko wklepac w gogle zamiast pisac glupoty ? http://pl.wikipedia....ie_wej%C5%9Bcia skoro twierdzisz ze nie ma roznicy miedzy telewizorem 100hz a 600 hz to cos nie tak z twoimi oczami mam obydwa i roznice widac odrazu, moim zdaniem niekoniecznie akurat na korzysc 600 no ale to kwestia co kto lubi jesli ty uwazasz, ze jak gra ma 60klatek na sekunde, a telewizor ma 600hz i miedzy kazda wyswietlana klatke gry wklada jeszcze 9 klatek ktore sobie sam wymyslil i o ktorych sama gra nie ma pojecia, to ja ci gratuluje wiedzy. Jestes idealnym targetem dla marketingowcow sprzetu elektronicznego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmoQ_88 186 Napisano 26 Październik 2011 SmoQ_88 - o ile pamiętam sam pisałeś kilka identycznych postów na temat VIP PASS'a, a teraz po rozwiązaniu problemu rozpromieniałeś i obrażasz kolege z forum. Ja nie mam lagów, ale nie jestem veteranem FPSów na padzie, i steruje mi się w miarę ciężko, co nie wynika z żadnych opóźnień, a raczej z mojego braku dostatecznych umiejętności ;) Forum jest chyba po to aby każdy mógł opisać swój problem, a inni (jeśli mogą) mu pomóc, a nie po to żeby sięna sobie wyżywać. Zgadza się, kilka. Nie kilkadziesiąt.Jak już problem się rozwiązał chętnie odpisywałem innym że to działa itd. Spoko skoro ma jakiegoś laga to niech sobie ma, nikt mu tego nie zabrania. Tylko nie musi dawać o tym znać na każdej stronie tematu. To jest bardzo irytujące. Absolutnie nie miałem zamiaru urazić snoscha ani żadnego innego użytkownika forum, doskonale rozumiem że są osoby radzące sobie lepiej i gorzej ze sterowaniem. Po prostu napisałem jakie mam odczucia kiedy na każdej stronie jest biadolenie o jednym i tym samym oraz wmawianie innym że coś mają. Równie dobrze mogę wam wmówić że macie laga na połączeniach nerwowych w mózgu. Tak więc jeśli kogoś uraziłem to najmocniej przepraszam. Z mojej strony temat input laga jest zamknięty, napisałem to co o tym sądzę parę postów wyżej. Gra się świetnie i czerpię z niej stuprocentową radość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eXiDe 1 Napisano 26 Październik 2011 W gąszczu pytań nie wychwyciłem odpowiedzi na pytanie czy podczas singla można zmienić poziom trudności? Wiem, że takie pytanie już się pojawiło. Wczoraj rozkminiałem to menu ale nic takiego nie znalazłem jak chociażby w BBC2 :| Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) Jestem już po paru dłuższych chwilach z BF3 i parę moich refleksji "z innej parafii". Jestem Dużym Chłopcem i nie mam w zwyczaju biadolić, więc tego nie będzie.Ale...tak sobie spokojnie myślę...świadomie (jako fan serii) kupiłem BF3 niekoniecznie sugerując się filmikami w necie odn. jakości graficznej. No więc mam! Ale co mam? Dano mi czołganie.Dano broń, która strzela przodem.Dano nowe tereny z inaczej posadzonymi drzewkami i inaczej postawionymi domkami.W jakiś niewyjaśniony sposób (Znawcy jeszcze się spierają) zmieniono sterowanie i celuje się inaczej.Jest jeszcze parę zmian-ale na razie najistotniejszą wydaje mi się być to czołganie i samoloty (którymi zresztą nie umiem latać jeszcze). I tyle... Wiecie co, moi Drodzy...dla mnie możnaby dodać to wszystko do BFBC2 i też mielibyśmy "nową/sprawdzoną" zabawę! A tak..jest niby inaczej,a mnie zaczyna brakować obsypującego się sniegu z drzew na Port Valdez...i tego piasku zgrzytającego w zębach na Atakama...Myślę,że gdyby pracę i kapitał włożonyw BF3 "wpuścić" w dopasienie BFBC2...to byłoby tyle samo "funu"...A co do grafiki-zaczynam się zastanawiać, czy ta z BC2 nie jest aby...ładniejsza? Ale nie żałuję że kupiłem- mam,gram i grać będę...nawet z tym "lagiem"! Edytowane 26 Październik 2011 przez Marqus_Pirx 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmoQ_88 186 Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) W gąszczu pytań nie wychwyciłem odpowiedzi na pytanie czy podczas singla można zmienić poziom trudności? Wiem, że takie pytanie już się pojawiło. Wczoraj rozkminiałem to menu ale nic takiego nie znalazłem jak chociażby w BBC2 :| Pzdr. Bezpośrednio podczas misji nie ma takiej opcji, ale chyba da rade z menu wybierania poszczególnych rozdziałów wybrać interesującą nas misję od początku z poziomem trudności do wyboru. zawsze jestem chetny zeby sie czegos dowiedziec , slucham ja wg ciebie dziala technologia 600hz jezeli nie wstawianie dodatkowych klatek przez telewizor pomiedzy to co jest puszczane? Oj przyjdzie mod i zrobi porządek Edytowane 26 Październik 2011 przez SmoQ_88 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalowski 2 Napisano 26 Październik 2011 Jestem już po paru dłuższych chwilach z BF3 i parę moich refleksji "z innej parafii". Jestem Dużym Chłopcem i nie mam w zwyczaju biadolić, więc tego nie będzie.Ale...tak sobie spokojnie myślę...świadomie (jako fan serii) kupiłem BF3 niekoniecznie sugerując się filmikami w necie odn. jakości graficznej. No więc mam! Ale co mam? Dano mi czołganie.Dano broń, która strzela przodem.Dano nowe tereny z inaczej posadzonymi drzewkami i inaczej postawionymi domkami.W jakiś niewyjaśniony sposób (Znawcy jeszcze się spierają) zmieniono sterowanie i celuje się inaczej.Jest jeszcze parę zmian-ale na razie najistotniejszą wydaje mi się być to czołganie i samoloty (którymi zresztą nie umiem latać jeszcze). I tyle... Wiecie co, moi Drodzy...dla mnie możnaby dodać to wszystko do BFBC2 i też mielibyśmy "nową/sprawdzoną" zabawę! A tak..jest niby inaczej,a mnie zaczyna brakować obsypującego się sniegu z drzew na Port Valdez...i tego piasku zgrzytającego w zębach na Atakama...Myślę,że gdyby pracę i kapitał włożonyw BF3 "wpuścić" w dopasienie BFBC2...to byłoby tyle samo "funu"...A co do grafiki-zaczynam się zastanawiać, czy ta z BC2 nie jest aby...ładniejsza? Ale nie żałuję że kupiłem- mam,gram i grać będę...nawet z tym "lagiem"! otóż to, nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem. dostalismy taki produkt i musimy go zaakceptować jakim jest. ale z tym sterowaniem, to faktycznie w becie było jakos lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 26 Październik 2011 Zaczynając zabawe z nowym BF ustawiłem poziom trudności na hard. Gram, gram i idzie gładko, aż do Operacji Gilotyna, nie widzę tam najmniejszych szans na przejście :( Mam przejść do domu i wtedy najczęściej dostaję kulke w łeb macie jakieś wskazuwki co do tej misji i czy da się zmienić poziom trudności czy trzeba zaczynać od nowa ? Jestem na tym samym etapie i powtarzalem to z 10 razy zeby w koncu wbic sie do tego domu ... Ciezki jest ten etap, ja zrobilem to tak ze siedzialem za kamieniem i powoli sie wychylalem, jak koles strzelal i go widzialem to od razu obstrzal w jego strone. Potem jak wyczyscilem paru gostkow, idzie sie pod gorke gdzie twoi ludzie skacza przez murek i ci pomagaja, to ta sama taktyka. Wybic tych z budynku, paru camperow za drzewkami i kamieniami i wuala. Ale podobno w domku jest jeszcze trudniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmoQ_88 186 Napisano 26 Październik 2011 Jestem na tym samym etapie i powtarzalem to z 10 razy zeby w koncu wbic sie do tego domu ... Ciezki jest ten etap, ja zrobilem to tak ze siedzialem za kamieniem i powoli sie wychylalem, jak koles strzelal i go widzialem to od razu obstrzal w jego strone. Potem jak wyczyscilem paru gostkow, idzie sie pod gorke gdzie twoi ludzie skacza przez murek i ci pomagaja, to ta sama taktyka. Wybic tych z budynku, paru camperow za drzewkami i kamieniami i wuala. Ale podobno w domku jest jeszcze trudniej :) Poczekaj aż dojdziesz do momentu gdzie zniszczysz 3 czołgi (bądź 2 czołgi i jeden pojazd opancerzony) i będziesz musiał dostać się na tyły banku. Zatrzymało mnie w tamtym momencie i od tej pory gram w multi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skomerek 74 Napisano 26 Październik 2011 Gra się super, czołgi i pojazdy przeciw piechocie ogarniam, tak samo z bieganiem z normalną bronią. Ale latanie helikopterem to masakra...jak juz wystartuje nim to mi zaraz spada, nie wiem jak to ogarnac. Co do samolotow to sie jakoś to ogarnia, ale ciezko cokolwiek zestrzelic na ziemi.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 26 Październik 2011 tu nie chodzi o to ze ci sie wydaje ze nie wystwietli dodatkowej klatki tylko chodzi o to co jest w literaturze. w najprostszy sposob: umieszczony w telewizorze program wstawia między oryginalne klatki obrazu dodatkową klatkę pośrednią, co daje wrażenie większej płynności ruchu. http://multi-blog.pl...polega-roznica/ a hiper plyn do naczyc zmywa caly tluszcz z patelni 1 kropla bez szorowania ;) podpowiem ci tylko, ze odswiezanie obrazu nie ma kompletnie nic wspolnego z klatkami na sekunde. Reszte doczytaj sobie sam, w literaturze naukowej, a nie marketingowej. Koncze ten temat bo nie mamy o czy rozmawiac. Tak samo jak koncze temat input laga. No wlasnie, jaki input lag? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 26 Październik 2011 Koncze ten temat bo nie mamy o czy rozmawiac. Tak samo jak koncze temat input laga. No wlasnie, jaki input lag? Kiedys sie zastanawialem czemu cala smietanka gracy BC2, ktorzy grali przez ostatnie poltora roku zmyla sie z tego forum i zalozyla wlasne. Teraz juz wiem. Co do laga to usiłowałem dać konkretną informację z czym mamy do czynienia, ale szanowne grono profesorów i technologów nauk wszelakich postanowiło jednak snuć teorie wielkiego wybuchu 600 herzowej matrycy w telewizorach ;) Czy teraz dla odmiany możemy porozmawiać o czymś innym niż jakieś 200-300 ms opóźnienia na analogach? :) btw. porządek tutaj robię, więc nie buczeć że posty znikają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 26 Październik 2011 Czy teraz dla odmiany możemy porozmawiać o czymś innym niż jakieś 200-300 ms opóźnienia na analogach? :) Ofkorz Z tego co widze na pewnym portalu to ludzie robia zrzuty na BF3 wiec chyba o czyms nie wiem. W sumie nie ma co sie dziwic, przeciez wydawca jest EA a oni wypuszczaja kazdy duzy tytul na PSS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 26 Październik 2011 Czy teraz dla odmiany możemy porozmawiać o czymś innym niż jakieś 200-300 ms opóźnienia na analogach? :) jesli nie jestes jednym z "nich" to jak najbardziej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 26 Październik 2011 Ofkorz Z tego co widze na pewnym portalu to ludzie robia zrzuty na BF3 wiec chyba o czyms nie wiem. W sumie nie ma co sie dziwic, przeciez wydawca jest EA a oni wypuszczaja kazdy duzy tytul na PSS No nie, o zrzutach nie będziemy gadać, chyba, że ktoś chce się pożegnać z kontem :) Jak sprawuje się TDM? Takie mam pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartasblack 29 Napisano 26 Październik 2011 [od takich pytań jest PW] //kill Bartek współczuje problemów z grą ale i tak wiem że się wieczorem zobaczymy na serwerach, tym razem mam nadzieje że w jednym teamie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 26 Październik 2011 @bartas Ja nie mam problemow z gra, gra sie super, prZyzwyczailem sie juz. @kill W Tdm gra sie super , male mapki, akcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlachcic* 251 Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) No nie, o zrzutach nie będziemy gadać, chyba, że ktoś chce się pożegnać z kontem :) Jak sprawuje się TDM? Takie mam pytanie. TDM całkiem wporzo. Miła odskocznia od tradycyjnych trybów. Tylko spawn pointy są idiotycznie zrobione o czym już ktoś wspominał. Respisz sie na wrogu, wróg na tobie itp. ;P Edytowane 26 Październik 2011 przez Szlachcic* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) Tak myślałem z dużego srania wyszło to co wyszło. Normalna gra na poziomie, ale bez szału.Wielki plus dla EA za marketing. Są dla mnie mistrzami w tej dziedzinie. Edytowane 26 Październik 2011 przez lons 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach