Skocz do zawartości
Fenderek

Battlefield 3 Aiming Lag

Rekomendowane odpowiedzi

osobiście nie uważam żebym miał laga ale jeśli chodzi o sterowanie CoD vs. BF to mam wrażenie CoD ma w sobie jakąś funkcję turbo :)

PS. nie wiem czy nie jest to spowodowane że CoD chodzi na stałych 60 fps a BF nie

Edytowane przez serafin00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście nie uważam żebym miał laga ale jeśli chodzi o sterowanie CoD vs. BF to mam wrażenie CoD ma w sobie jakąś funkcję turbo :)

PS. nie wiem czy nie jest to spowodowane że CoD chodzi na stałych 60 fps a BF nie

Tym, że w Bfie są pojazdy, lepsza grafika i mapy są ponad 20 razy większe od tych z CoDa

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+ green ghosthing, colour banding, false contours - nie dziękuję, pozostanę przy swoim LCD :)

Proszę cię, green ghosting :) to było dawno temu i nieprawda, co do colour bandingu i false contours to wogóle tego nie widzę, chyba że ślepy jestem, a nie mam najnowszej plazmy, ale jak napisał Tomo, może szare jest czarne, ale ja nie muszę sobie tego powtarzac, nie wspominam juz o czasie reakcji tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał, 24 ms, czyli prawie tyle ile wynosi mrugnięcie powieką. To się postarali chłopaki. 216 ms to jednak nadal ponad 4 razy więcej niż u konkurencji. Nie sądzę żeby ktoś odczuwający laga poczuł znaczącą różnicę.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po patchu jest ciut lepiej, mozna grac od biedy. Niestety w 576p dalej jest zdecydowanie przyjemniej.

Edytowane przez Zonzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B3 to rozczarowanie roku,a takie filmy to wręcz mnie przerażają jak widać dyletanctwo twórców,grało się bardzo źle,dałem sobie spokój ,są inne fpsy.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=Z5nFnvNMiB8

AA off - 216ms

AA on - 234ms

Ten koles zrobil tez dobre porownanie BF3 w pojedynku PS3vsXBOX360 roznica piorunująca. Dopiero teraz sie domyslilem czemu Yoshi7901 gameplaye z coda robi na ps3, a bfa na xboxie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogli zrobic bf3 na silniku z bfbc2 i byloby dobrze :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał, 24 ms, czyli prawie tyle ile wynosi mrugnięcie powieką. To się postarali chłopaki. 216 ms to jednak nadal ponad 4 razy więcej niż u konkurencji. Nie sądzę żeby ktoś odczuwający laga poczuł znaczącą różnicę.

Raczej 18ms :D, czyli jeszcze mniejsza różnica.

Jednak dobrze widziałem minimalną różnice [a myślałem, że może mi się tak tylko wydaje :P ]

Podobno po tym patchu na AA on, jest mniejszy lag niż przed patchem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bulszit ...

qrwa jestem tak rozczarowany tym co "wniosl" ten patch ze az nie wiem jak to opisac ... wczoraj pogralem troche z chlopakami z jsp na ich serwerze potem troche z randomami i ze znajomym ze stolicy

- pozdro beny

no i co .... no nie da sie qrwa grac laga mam jeszcze wiekszego niz mialem nawet wszedlem w tryb serwisowy mojego samsunga aby cos pokombinowac z kabla hd przeszedlem na komponent no nic wylaczylem nawet ten pseudo AA przeszedlem w tryb kosmicznego 576 w nadzieji ze cos sie zmieni ... a tu jeden bolszyj ch00j ... suma sumarum gralem do 3 rano w bfbc2 i dawno tak fajnie mi sie nie strzelalo mase ludzi i w ogole

a bf3 do pudelka i gleboko na dno szuflady ... nie wiem czy przelamie sie aby to uruchomic kiedykolwiek nawet nie bede sie katowal aby platyne w to "cos" robic - dice -> spiedroliliscie w tej grze juz wszystko ... czas na zmiany czas na bfbc3 ? tylko juz nie na tym mega zejabieszczym silniku ...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze to ja jestem chyba jakimś wybrańcem nie odczuwałem żadnego aimng laga przed patchem a dzisiaj specjalnie sprawdziłem i postać idealnie reaguje na ruchy gałek nie mam żadnego opóźnienia (nie wyłączałem żadnego AA i grałem w 720p) i nikt mi nie wkręci,że jestem ślepy czy coś.Dla porównania odpaliłem MW3 i mam tam identycznie jak w BF3.

Edytowane przez skoczybruzda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Yano jestes jedyna osoba,ktora nie widzi roznicy po zmianie rozdzielczosci. U mnie 576p jest identyczne jak 720p w BC2 czyli idealne sterowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze,że nigdy nie zmieniałem rozdziałki bo nie czułem takiej potrzeby więc nie wiem jak jest w niższej ale w 720p nie mam nawet minimalnego opóźnienia a gram na kilkuletniej Toshiba Regza 42' która raczej nie ma żadnych wodotrysków jak dzisiejsze tv.

Jak oglądam na YT filmiki ludzi którzy nagrywają tego laga to faktycznie jak bym tak miał to pożegnał bym się z grą.

Edytowane przez skoczybruzda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Yano jestes jedyna osoba,ktora nie widzi roznicy po zmianie rozdzielczosci. U mnie 576p jest identyczne jak 720p w BC2 czyli idealne sterowanie

kacper to nie tak - lag jest caly czas owszem w 576 jest mniejszy lecz wciaz jest ... generalnie jestem zawiedziony baaaaaaardzo mocno zawiedziony ... nie poddaje sie zbyt szybko ale kredyt zaufania jakim obdarzylem dice przez ostatnie 6 miesiecy wlasnie sie wyczerpal ... i nie stac mnie na to ( przynajmniej w chwili obecnej ) aby obdarzyc ich nim na nowo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie czekalem na tego patcha, mialem nadzieje ze naprawia lag'a. Niestety slabi programisci z DICe nie potrafia sie ztym uporac, wiec podjelem decyzje ze kupuje Xbox360. Nie ma to jak komfort grania w 720p bez aiming lag'a. A jesli to naprawia, co jest malo prawdopodobne, to wroce na Ps3... Nie wiem co by zmusilo DICE, aby konkretnie sie temu przyjrzeli. Moze jakby te 60 tys ludzi, co gra codziennie, zbojkotowalo gre na pare dni, to wowczas leniwi programisc DICe ruszyli by te swoje tylki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kacper to nie tak - lag jest caly czas owszem w 576 jest mniejszy lecz wciaz jest ... generalnie jestem zawiedziony baaaaaaardzo mocno zawiedziony ... nie poddaje sie zbyt szybko ale kredyt zaufania jakim obdarzylem dice przez ostatnie 6 miesiecy wlasnie sie wyczerpal ... i nie stac mnie na to ( przynajmniej w chwili obecnej ) aby obdarzyc ich nim na nowo ...

Ja mialem takie sterowanie jak w BC2 przy 576p. Nie wiem jak jest po patchu bo czesciej gram w BF3 na kompie niz na zlagowanym PS3 (te serwery na PS3 to jakas parodia jest, powaznie mowie). Ograniczam sie tylko do klanowek z przeciwnikami,ktorzy nie beda testowac moich tragicznych umiejetnosci operowania padem (bo inaczej tego nie nazwe po kilku tygodniach rozlaki z konsola)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejscie na 576 to nie jest rowiazanie dobrze o tym wiesz :) gra w bf3 na ps3 jest zalosne ...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest polsrodek. Lepsza taka gra niz na lagu. Zwlaszcza jak sie przechodzi z PC do PS3. Szok jest niesamowity i tylko tak moge sobie jakos z tym poradzic

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja znalazlem inne rozwiazanie - nie gram w bf3 :D wybralem bfbc2 i bfbc1 :D

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 News: Fixes for Battlefield 3 PS3 input lag, voice chat problems incoming - ComputerAndVideoGames.com

Ciekaw jestem czy naciagaja nas na kupno kolejnego dlc a input lag pozostanie jak po wylaczeniu aa, czy faktycznie poradzili sobie z tym wreszcie?

No i co z tymi ktorzy nie kupia dlc?

Edytowane przez splacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zlikwiduja laga dopiero wtedy zobacza moja kase ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, z linku wynika, że aby input lag został naprawiony trzeba będzie kupić najnowsze DLC! Szok! Ale naciągacze...

Póki co ja BF3 sprzedałem, i nawet w plecy nie byłem dużo... :biggrin:

Edytowane przez Fenderek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi