Skocz do zawartości
Fenderek

Battlefield 3 Aiming Lag

Rekomendowane odpowiedzi

@vincent,

fajnie że wyszperałeś i wrzuciłeś link . ale niestety input lag i aim lag to co innego . jak znajdziesz trochę czasu na przeczytanie tego sporego wątku to znajdziesz wyjaśnienie . ktoś ( chyba któryś z adminów?) wyjaśniał różnice między input ( dot. tv ) , a aim( dot . gry) lagiem . ale plusik za chęci pomocy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie, to mój pierwszy post na tym forum:). W bf3 jestem leszczem (gram 3 dni) wcześniej sopro grałem w bc2, i po przesiadce lag był nie do zakceptowania. Dopiero tutaj przeczytałem że zmiana rozdziałki pomaga, po przejściu na 576p i wyłączeniu AA różnica jest dla mnie kolosalna, ale wygląda to jak psu z d..y wyjęte. Mimo wszystko wolę to niż strzelać jak ślepakami:) . Wydaje mi się że gdyby można było to wyeliminować to dice dawno by to zrobiło, to pewnie wina optymalizacji silnika gry, z którym ps3 sobie nie radzi. Tymczasem wciskają nam że to wina tv lub padów bezprzewodowych, tylko że posiadacze xboxa takich problemów nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnim patchu i tak jest sporo mniejszy niż na początku, wcześniej to było ćwierć sekundy opóźnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak mimo wszystko nadal irytuje ten lag. Precyzja w namierzaniu znacznie gorsza oraz, co najwazniejsze, wolniej przechodzisz z ramienia na celownik (gdy wciskasz L1). Moze sa to milisekundy, ale ten czas pozwala ci wystrzelic szybciej kule (przy zalozeniu ze w tym sammym czasie strzelacie). Nawet jesli to jeden pocisk, to celnym strzalem w glowe zabiera mnostwo HP. Na pewno wiele razy mieliscie sytyacje 1vs1, gdzie zanim wcisneliscie L1, to juz padaliscie trupem. To wlasnie 576p pozwala ci robic takie "cuda", sprawiajac ze twoja ofiara krzyczy wnieboglosy "... jakim k*&a cudem!?". :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak mimo wszystko nadal irytuje ten lag. Precyzja w namierzaniu znacznie gorsza oraz, co najwazniejsze, wolniej przechodzisz z ramienia na celownik (gdy wciskasz L1). Moze sa to milisekundy, ale ten czas pozwala ci wystrzelic szybciej kule (przy zalozeniu ze w tym sammym czasie strzelacie). Nawet jesli to jeden pocisk, to celnym strzalem w glowe zabiera mnostwo HP. Na pewno wiele razy mieliscie sytyacje 1vs1, gdzie zanim wcisneliscie L1, to juz padaliscie trupem. To wlasnie 576p pozwala ci robic takie "cuda", sprawiajac ze twoja ofiara krzyczy wnieboglosy "... jakim k*&a cudem!?". :)

Nic dodać nic ująć.Ostatni pacz uświadomił mi,że przez 9 miechów zajebiście myliłem się twierdząc,że żadnego laga nie ma i to jest po prostu "inne" sterowanie.Dobrze,że nie dane mi było zagrać na Xboksie bądź pc,bo mógłby być to szok i rozwód z czarnulką i przesiadka na w/w.Moje doświadczenie z BF to tylko BC1 i BC2 ale jeżeli gracze pecetowi oraz xboksowcy -zwłaszcza! maja (z tego co czytam) sterowanie przypominające te z BC2 to ja czuję się ,że tak powiem wydyma.y przez Sony,bo na moim zajebistym "czarnym sprzęcie" sterowanie jest faktyczne "inne",bo zjeba.e.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz, ja laga odczuwałem od początku, ale gra w 576p wygląda jak kiszka, więc się jakoś zaadaptowałem do laga, ale nie ukrywam, że po ostatnim patchu wyniki są lepsze i mam małą nadzieję, że może jeszcze go kiedyś zmniejszą.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po patchu lag jest mniejszy ale do 576p jeszcze mu daleko, telewizor nie gra tutaj roli. Skoro nie mam laga w Bc2 i innych grach to nikt mi nie powie że przez tv LG mam laga. Ja również przesiadłem się z 576p bo bo gra wyglądała jak kiszka. Mam nadzieje że Dice jeszcze to poprawi ale jak znam życie dla nich temat input lag jest już zamknięty.

Edytowane przez Gregor_TSK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skoro nie mam laga w Bc2 i innych grach to nikt mi nie powie że przez tv LG mam laga.

DICE Ci to powie z przyjemnością :P ja sam jakoś dotkliwie laga nie odczuwam, ale to dlatego, że jakiś czas już w bc2 nie grałem, a i ogólnie jakimś wymiataczem nie jestem więc przegraną w 1v1 zwalam bardziej na swojego zeza chociaż nie powiem, zdarza się tak, że nawet nie zdążę r1 wcisnąć a już leżę martwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jechu jakiej marki masz TV :P Pytam z ciekawosci :biggrin:

LG 32LH4000, staroć ma ze 3 lata, ale do grania mi styka :) Dodam, że w ustawieniach XMB mam 1080p, ale sama gra hula w 720p (704), a jak ktoś mówi, że tak ma większego laga to winny jest TV, bo PS3 nie skaluje gier tylko TV ;)

Edytowane przez Jechu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tez mam LG tylko 42 cale ;) Musze poszukac jakis ustawien tego TV pod gry.Rozumiem ze tryb obrazu masz GRA ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam LG D650 (lcd 100hz , tryb gra (w tym trybie 50hz) ) i lag jest wyczuwalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze raz powtorze. Nie ma na tej planecie TV, na ktorym nie bylo by lag'a (kod gry jest spierd%$lony). Testowalem na 12 letnim PC monitorze BF3, i tam lag istnieje w 720p. Nie sadze, aby DICE juz sie tym zjamowalo, bo wedlug nich ten problem zostal rozwiazany. Jedynie co pozostaje to wynajecie Breivik'a, aby ropzrawil sie z koderami odpowiedzialnymy za wersje an PS3. Nieudacznicy z Dice zasluguja na kare . :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowalem na 12 letnim PC monitorze BF3, i tam lag istnieje w 720p.

Wątpię aby 12 letni monitor obsługiwał rozdzielczość 720p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12-letni monitor to obsługuje i większe rozdzielczości tylko zazwyczaj nie w panoramie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś odczucia po patchu? Bo mi się wydaje, że jest lepiej. Czyżby usuneli jedną klatkę laga w 720p? :-P kumpel też zauważył zmianę. On jak i ja daliśmy czułość o jedną kreskę w dół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak w tej grze bardziej niż aim lag jest irytujący lag serwerowy, giniesz choć zdążyłeś się ukryć, zabijasz choć już nie widzisz przeciwnika :biggrin:

Edytowane przez nathrent
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damn. Zmieniłem mojego starego, wysłużonego CRT na LCD Sony z serii EX650 i teraz już wiem o czym mówiliście z tym aiming lagiem. Opóźnienie jest kosmiczne.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak w tej grze bardziej niż aim lag jest irytujący lag serwerowy, giniesz choć zdążyłeś się ukryć, zabijasz choć już nie widzisz przeciwnika :biggrin:

Niestety jeśli ubicie przeciwnika to ułamek sekundy trzeba się z tym liczyć.

Jedyny sposób aby z tym w jakiś sposób walczyć to powinni iść drogą PC i pokazywać obok każdego gracza jego ping który jak wiadomo w takich sytuacjach jest kluczowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co by to dało ktoś by miał niższy ping od ciebie to byś go kickował? bo gracz z niższym pingiem szybciej cie widzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego z pingiem ponad 100 moglby kickowac. Tych z niskim latwiej zabic niz tych z wysokim

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi