Skocz do zawartości
Emir

Tekken 6

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.05.2011 o 18:54, Cygan93 napisał:

Od wczoraj mam Tekkena i mam w związku z tym jedno pytanko.

Kiedy gram w trybie arcade mam przy pasku życia napis beginner, lub jeśli trochę grałem tą postacią to KYU 9th, KYU 8th i tak dalej. Czy to coś daje i czy można coś za to zdobyć i w jakich trybach można to podnosić?

To sa rangi które się zdobywa wygrywając pojedynki w Arcade mode i ghost mode. Po zdobyciu wszystkich Kyu wchodzisz na 1DANA i od tego momentu można awansowac dalej tylko grajac rankingowe pojedynki online. A co dają ? W sumie nic oprócz prestiżu :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam,

szukałem i nie znalazłem, może wie ktoś czy jest w sieci opis po polsku co dają te rzeczy, które zdobywa się w scenario ze skrzynek?

"Męczę" tę grę i widzę, że bez konkretnych ulepszeń będzie ciężko dojść do końca.

Jeszcze chce zapytać o trofeum: Survival of the Fittest - Earn 10 consecutive wins in Survival in Offline Mode.

Czy ubrawszy naszego zawodnika w owe ulepszenia zachowuje je on do tego trofeum (trybu walki)?

Dzięki za odpowiedzi.

Edytowane przez JanekM67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.05.2011 o 07:41, JanekM67 napisał:

Witam,

szukałem i nie znalazłem, może wie ktoś czy jest w sieci opis po polsku co dają te rzeczy, które zdobywa się w scenario ze skrzynek?

"Męczę" tę grę i widzę, że bez konkretnych ulepszeń będzie ciężko dojść do końca.

Jeszcze chce zapytać o trofeum: Survival of the Fittest - Earn 10 consecutive wins in Survival in Offline Mode.

Czy ubrawszy naszego zawodnika w owe ulepszenia zachowuje je on do tego trofeum (trybu walki)?

Dzięki za odpowiedzi.

Zacznę od końca. Bonusy z ubrań działają tylko w trybie Scenariusza(przy czym na Arenie już nie jeśli dobrze pamiętam) co oznacza, że walcząc w trybach Off i Online nie będziesz miał bonusów(a więc nie musisz obawiać się, że ktoś będzie miał dzięki ciuchom lepszą postać).

Natomiast co dają poszczególne rzeczy to(i moje subiektywne oceny przydatności):

Elemental Attack(Ice,Electric,Fire) - Ten bonus dodaje dodatkowe obrażenia od lodu, elektryczności lub ognia. Osobiście uważam, że obrażenia są za małe, więc ogniem nie ma co sobie zawracać gitary, natomiast zaletą dwóch pozostałych jest to, ze unieruchamiają na chwilę przeciwnika.

Restore Health Meter - Daje regenerację zdrowia. Przydatne, ale tylko w misjach, w których nie goni nas czas i mamy możliwość przystanąć na chwilę.

Increase Health Meter - Zwiększa pasek życia. Według mnie najważniejsza cecha.

Increase Defence - Zmniejsza otrzymywane obrażenia. Całkiem przydatne, jeśli gramy defensywnie, choć dla ofensywnych graczy też może się przydać.

Increase Attack - Zwiększa zadawane obrażenia. Podobnie jak ten wyżej całkiem przydatny, choć według mnie nieco mniej.

Increase Drop Rate - Zwiększa szansę na to, że z pokonanego przeciwnika wypadnie skrzynia. Dla mnie całkowicie zbędne.

Increase Fight Money - Zwiększa ilość pieniędzy, które zdobywamy po pokonaniu wrogów. Chyba najmniej przydatny z bonusów.

Nullifiy Enemy Elemental Attack - Zwiększa szansę, na uniknięcie obrażeń od ataków ogniem/lodem/elektrycznością. Całkiem przydatne.

Adjust Rage Trigger - Powoduje szybsze wchodzenie postaci w tryb Rage. Średnio przydatne, chyba, że znajdziesz bonus o wysokiej wartości

Increase Rage Attack - Zwiększa obrażenia w trybie Rage. Też średnio przydatny, według mnie mniej niż ten wyżej.

Extra Bound - Dodaje możliwość dodatkowego odbicia przeciwnika od ziemi, dzięki czemu możemy go ponownie okładać w powietrzu. W walce z bossami nawet przydatne, ale zwykłych przeciwników pokonamy i bez tego bonusu.

PS. pamiętaj, że na postać na raz może działać tylko pięć różnych bonusów, natomiast, jeśli założysz dwie rzeczy dające ten sam rodzaj premii(np. zwiększenie życia) to działać będzie tylko pierwszy. Aby zadziałał inny najpierw musisz zdjąć stary bonus a następnie założyć nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgodzę się, że drop rate jest zbędny, o ile na przechodzenie map nie jest przydatny, o tyle do farmienia S-itemów przydaje się, chociaż ja w ubraniu z dropratem zamiast 100%nullyfing elements przeszedłem mokujin lvl na hardzie bez jakichś strasznych kłopotów

Ja teraz męczę się z Nancy, co raz lepiej mi wychodzi unikanie jej ciosów, jednakże słabo ją biję i przegrywam na czas, trzeba poćwiczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 25.05.2011 o 19:46, MichuL napisał:

Nie zgodzę się, że drop rate jest zbędny, o ile na przechodzenie map nie jest przydatny, o tyle do farmienia S-itemów przydaje się, chociaż ja w ubraniu z dropratem zamiast 100%nullyfing elements przeszedłem mokujin lvl na hardzie bez jakichś strasznych kłopotów

Ja teraz męczę się z Nancy, co raz lepiej mi wychodzi unikanie jej ciosów, jednakże słabo ją biję i przegrywam na czas, trzeba poćwiczyć :)

Drop Rate uznałem za zbędny, ponieważ i bez niego przedmioty o randze S wyskakują z zadowalającą częstotliwością. Natomiast szkoda wybierać tą cechę zamiast innej, która przyda się w walce.

PS. Co do Nancy to polecam filmiki z YouTube.

Edytowane przez Hadzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.05.2011 o 19:46, MichuL napisał:

Polecam do tego zadania Jacka. Mocne ciosy ma, podobno niektórzy też radzą sobie Devil Jinem. Jeszcze taka mała podpowiedź, jeśli już wiesz że nie wygrasz to wciśnij szybko START na drugim padzie. Walka się przerwie, rozwalasz przeciwnika i zaczyna się walka z Nancy od nowa. Zaoszczędza sporo czasu smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Do rozwalenia Nancy polecam Jacka i jego atak "Dark Greeting" aby go wykonać dajemy przód + :cicle: potem szybko :square: i już.

Edytowane przez Link396

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Hadzio

i inni

dziękuję za odpowiedź i rady. Walczę Migelem też ma mocne ciosy, jak dotąd szło mi całkiem całkiem ale zobaczę co będzie, przeszedłem kampanię i teraz zostały mi sekretne levele a tu jest zdecydowanie ciężej i czasu jakby mniej.....

Edytowane przez JanekM67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, tak sobie czytam ten wątek i mam parę pytań:

1. Jak najlepiej zarabiać?

2.Gdzie tu jest kampania? (arcade mode?)

3.Co to jest Scenario Campaign Mode? Startuje mi od razu z Larsem, da się to zmienić?

4.Czytałem coś o podnoszeniu itemów w scenario. To są ciuchy które potem można zakładać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

1. Nie wiem, wydaje mi się że najszybciej idzie w Scenario Campaign Mode.

2. Kampania to Scenario Campaign Mode.

3. Da się zmieniać postać którą grasz.

4. Można zakładać te itemy, mają różne właściwości. Te właściwości pomagają tylko w trybie kampanii o ile się nie mylę.

Edytowane przez sadurx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

PartyzantPL

odnośnie pk.3- postać nr1 jakiegoś zawodnika wybierasz z głównej tablicy wyboru zawodnika naciskając trójkąt a postać nr2 krzyżykiem, kiedy (Customize) jakiegoś zawodnika pamiętaj którą postać wybierasz bo to na niej zmieniasz ubiór i inne rzeczy, pamiętaj też o (Customize) Alisi analogicznie z numerem wybranej Twojej postaci. Co ubrać? to świetnie opisał wyżej Hadzio.

mam jeszcze jedno pytanie, te items (ubrania i rzeczy) które np. po zakupieniu (i chyba tylko po zakupieniu) nie mają żadnego opisu co one wnoszą do postaci?

Edytowane przez JanekM67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.05.2011 o 09:00, JanekM67 napisał:

mam jeszcze jedno pytanie, te items (ubrania i rzeczy) które np. po zakupieniu (i chyba tylko po zakupieniu) nie mają żadnego opisu co one wnoszą do postaci?

Raczej nic nie dają ;]. Z tego co pamiętam, to najlepiej po prostu łapać itemy na ostatnich levelach. Wtedy łatwiej dorwać coś wartościowego.

P.S. Polecam wrzucić karte psn do podpisu, a nie w kółko ją wklejać ;P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.05.2011 o 09:00, JanekM67 napisał:

Mój poprzedni post z odpowiedzią zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. Przedmioty, które nie mają żadnych właściwości, to przedmioty, które samodzielnie kupiłeś w menu Customization i nie mają żadnych dodatkowych właściwości a więc nie dają żadnego bonusu.

Co do pytania o postać w Kampanii. Na początku jest samouczek z Larsem w roli głównej. Po nim mamy możliwość wyboru postaci, która zostanie odblokowana(tu polecam wybrać albo postać, którą nam się najlepiej gra w zwykłych pojedynkach 1on1 lub Devil Jina) Pozostałe postacie będą odblokowywane po przejściu planszy, w której dany zawodnik jest bossem(Dlatego polecam wybrać Devil Jina, ponieważ łatwo się nim gra, a jego postać można odblokować dopiero po przejściu kampanii w dodatkowej planszy, która jest bardzo ciężka, bez dobrych przedmiotów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.05.2011 o 14:35, szycha_dot1 napisał:

P.S. Polecam wrzucić karte psn do podpisu, a nie w kółko ją wklejać ;P.

świetny pomysł, możesz mi podpowiedzieć jak bo nie jestem pewien, szukam i szukam ale nie widzę "podpis", będę wdzięczny.

Edytowane przez JanekM67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś ma problem z Azazelem to polecam na rozwalenie go Wang'a - tak dokładnie tego staruszka.

Wystarczy spamować - idziemy w jego kierunku i go :triangle: napieprzamy.

Jak pomogłem proszę o plusa :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 4.06.2011 o 13:14, kurczak1224 napisał:

Jeśli ktoś ma problem z Azazelem to polecam na rozwalenie go Wang'a - tak dokładnie tego staruszka.

Wystarczy spamować - idziemy w jego kierunku i go :triangle: napieprzamy.

Jak pomogłem proszę o plusa :biggrin:

Azazela można praktycznie każdym pokonać bez większych problemów , wystarczą szybkie ciosy rękoma i tyle. Na początku wydaje się trudny , ale wystarczy poznać system , trochę powalczyć i pierwszym lepszym go rozwalić, a fani tej serii bez większych treningów poradzą sobie z nim...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobija mnie ten Nancy stosuje :square: + :cicle: i słabo mi wychodzi.

A campain mode na hardzie to wogóle.

:angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 4.06.2011 o 21:07, kam354 napisał:

Azazela można praktycznie każdym pokonać bez większych problemów , wystarczą szybkie ciosy rękoma i tyle. Na początku wydaje się trudny , ale wystarczy poznać system , trochę powalczyć i pierwszym lepszym go rozwalić, a fani tej serii bez większych treningów poradzą sobie z nim...

He he to samo tyczy się Nancy , w cale taka trudna nie jest fakt czasem trochę to zależy od szczęścia ale tak jak mówisz każdym da się tego mecha załatwić. Jak narazie ten tekken jest moim zdaniem słabszy od 5tki.

Mam pytanko nie wie ktoś czy Tekken Dark Ressurection jest na ps3 (Ten ze PS store) bo czytałem gdzieś że tak ale wole się upewnić !:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 5.06.2011 o 10:54, Squal napisał:

Mam pytanko nie wie ktoś czy Tekken Dark Ressurection jest na ps3 (Ten ze PS store) bo czytałem gdzieś że tak ale wole się upewnić !:rolleyes:

Raczej nie, ten Tekken jest tylko na PSP - mam go, fajna gierka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 5.06.2011 o 10:54, Squal napisał:

He he to samo tyczy się Nancy , w cale taka trudna nie jest fakt czasem trochę to zależy od szczęścia ale tak jak mówisz każdym da się tego mecha załatwić. Jak narazie ten tekken jest moim zdaniem słabszy od 5tki.

Ja to mam na ps3 i działa normalnie , jeśli nie pisze only psp i da się kupić , to można pobrać i grać. Ogólnie nie polecam , bo to piątka z kilkoma postaciami , które mamy w T6 z wyjątkiem Jinpachiego. Trofeów też nie ma w tej grze.

O ile się nie mylę , to w PSS są dwa TDR z czego tylko jeden można pobrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście jest Tekken 5 Dark Resurrection na PS3 , wystarczy go pobrać z PSS.

Są w sumie 3 wersje jedna na PSP, i dwie na PS3 jedna posiada opcję gry on-line a druga nie wystarczy sprawdzić opis gry przed zakupem.

Po Tekkenie 6 jakoś nie mam ochoty na TTT2 i wolę grać z kumplami dalej w T5:DR świetna gra bez bajerów typu Bound czy Rage :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam kilka pytań :tongue:

Gdzie mogę znaleźć najwięcej wrogów w kampanii?

Gdzie znajdę dużo Gatling Gun?

Jak się spamuje laserem Devil Jin'a?

:teehee:

Edytowane przez kurczak1224

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 9.06.2011 o 20:03, kurczak1224 napisał:

Panowie mam kilka pytań :tongue:

Gdzie mogę znaleźć najwięcej wrogów w kampanii?

Gdzie znajdę dużo Gatling Gun?

Jak się spamuje laserem Devil Jin'a?

:teehee:

Dawno już nie grałem, ale jak dobrze pamiętam, to dużo(i na tym etapie w miarę łatwych do pokonania) przeciwników jest w misji rozgrywanej na dachu wieżowca. Ponadto w tej misji jest o ile się nie mylę właśnie Gattling do wykorzystania. Co do Devil Jin'a, to ja uważam, że najlepiej jest spamować nim używając kołowrotka(ten sam cios ma Kazuya).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi