wojtasso88 53 Napisano 9 Kwiecień 2014 Grał ktos to great curry god cos tam? Wyglada spoko:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 12 Kwiecień 2014 Jestem już o krok od zakupu MGS HD na PS vitę ze świątecznej promocji. Mimo, że przeszedłem te gry po kilkanaście razy na PS2 to wizja grania w MGS na kibelku brzmi bardzo kusząco :-) Tylko takie pytanie, jak jest z komfortem gry tej edycji na PS Vita ? Jakość podobna do edycji na ps3 ? (pomijając wielkość ekranu oczywiście) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 12 Kwiecień 2014 MGS HD 2 i 3 mam z plus, kupiłem więc swego czasu jedynkę na vitę i walczę po dziś dzień ze sterowaniem. Dla fana, to pewnie pikuś, dla mnie misja niemal niemożliwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams1001 100 Napisano 12 Kwiecień 2014 @Cuki: Gra się zajebiście, oba MGS-y wyglądają i chodzą bardzo dobrze na Vicie. Sterowanie to w tej serii zawsze było trochę wkurzające, więc pod tym względem gra nie różni się zbytnio od "dużych" edycji :P. Zmianę broni i itemów przypisano do przedniego ekranu dotykowego, z powodu braku R2/L2 i działa to w porządku. Możliwość zatrzymania cutscenki w dowolnym momencie to duży plus wersji na przenośną konsolę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 13 Kwiecień 2014 Ok to już biorę, w ogóle bardzo dobra ta promocja, już zakupiłem Rainbow Moon za śmieszne 15 ziko + teraz MGS za 35 :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 13 Kwiecień 2014 Ja w sumie w promo sie na nic jeszcze nie zdeacydowalem ale za to wyrwalem w licytacji wczoraj na allegro persone 4 golden za 60zl ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 13 Kwiecień 2014 Cuki, myślę właśnie nad tym Rainbow Moonem. Mógłbyś ocenić, czy wygodnie gra się w to na Vicie? :) Grałem chwilę w demko na PS3 i całkiem przyjemne było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 13 Kwiecień 2014 (edytowane) Bardzo wygodnie, jak dla mnie to właśnie idealna gra na vitę. Jak lubisz turówki to Ci się na pewno spodoba, może nie jest to gra na miarę tuzów pokroju Final Fantasy Tactics, Vandal Hearts czy Vargant Story ale gra się bardzo przyjemnie. Pobierz sobie demo na Vitę i sam sprawdź, za taką kasę to grzech nie brać :-) No i po ograniu początku już widzę, że gra jest "duża" a nie popierdółka na 3 godziny :-) Tak przy okazji polecam jeszcze grę free to play (F2P) Destiny of Spirits. Bardzo fajnie się w to gra na codziennie krótkie sesje. Jest za friko i spokojnie da się grać bez mikrotransakcji. Jeszcze za kilka dni ląduję u mnie Final Fantasy X/X-2 HD i mam zabójcze kombo na vitę: MGS 2 & 3 HD + Rainbow Moon + Final Fantasy X + Destiny of Spirits (na krótkie sesje z kibelkiem) + jeszcze multi w Killzone : Najemnik 10000000 godzin grania za małą kasę :-) I niech ktoś powie, że na Vitę nie ma w co grać. Tylko teraz jeszcze taka myśl mi się nasuwa, wiem że nie w temacie ale jedna krótka opinia mi wystarczy. Dotąd grałem na vicię tak, że po 3,5 h jak mi się bateria rozładowała to wyłączałem konsolę - ładowałem do pełna i dopiero wtedy odłączałem ładowarkę i grałem dalej. Jednak przy takim zestawie gier myślę o grze na ładowarce, gra ktoś z was w taki sposób ? bateria dostaję mocno od takiego trybu gry ? Edytowane 13 Kwiecień 2014 przez Cuki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 13 Kwiecień 2014 Ja bym zagral metala 3 na vicie bo mam sentyment ale nie chce mi sie kolejny raz grac gry ktora przeszedlem kilka razy dla samego faktu ze jest wersja na vite. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 13 Kwiecień 2014 Tylko teraz jeszcze taka myśl mi się nasuwa, wiem że nie w temacie ale jedna krótka opinia mi wystarczy. Dotąd grałem na vicię tak, że po 3,5 h jak mi się bateria rozładowała to wyłączałem konsolę - ładowałem do pełna i dopiero wtedy odłączałem ładowarkę i grałem dalej. Jednak przy takim zestawie gier myślę o grze na ładowarce, gra ktoś z was w taki sposób ? bateria dostaję mocno od takiego trybu gry ? Taki system to strata czasu i lepiej grac az bedzie wolac o prad, a potem na ladowaniu dopoki sie nie naladuje i powtarzac takowa operacje az Ci sie gra znudzi. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 13 Kwiecień 2014 (edytowane) Ok czyli odpalam konsolę na pełnej baterii gram dostaję komunikat, że bateria rozładowana, podłączam pod łądowarkę gram na kablu do naładowania i mogę dalej grać na kablu czy lepiej odłączyć i powtórzyć proces ? Edytowane 13 Kwiecień 2014 przez Cuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 13 Kwiecień 2014 Ok czyli odpalam konsolę na pełnej baterii gram dostaję komunikat, że bateria rozładowana, podłączam pod łądowarkę gram na kablu do naładowania i mogę dalej grać na kablu czy lepiej odłączyć i powtórzyć proces ? Najlepiej odlaczyc i grac na baterii, a potem znow jak sie rozladuje. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 13 Kwiecień 2014 Bardzo wygodnie, jak dla mnie to właśnie idealna gra na vitę. Jak lubisz turówki to Ci się na pewno spodoba, może nie jest to gra na miarę tuzów pokroju Final Fantasy Tactics, Vandal Hearts czy Vargant Story ale gra się bardzo przyjemnie. Pobierz sobie demo na Vitę i sam sprawdź, za taką kasę to grzech nie brać :-) Dzięki za odpowiedź. :) Chyba go kupię. Nawet jak mi się nie spodoba, to wydana kwota nie jest wielka. Przy okazji wezmę Retro City Rampage. Zawsze chciałem w to zagrać. :) Ok czyli odpalam konsolę na pełnej baterii gram dostaję komunikat, że bateria rozładowana, podłączam pod łądowarkę gram na kablu do naładowania i mogę dalej grać na kablu czy lepiej odłączyć i powtórzyć proces ? Oficjalny manual nie wyjaśnia wielu kwestii, choć moim zdaniem powinieneś zawsze odłączać Vitę po pełnym naładowaniu. Wiele osób twierdzi również, żeby odłączać zasilacz nawet wcześniej, aby uniknąć zaliczenia pełnego cyklu ładowania. Powinno to wydłużyć jej żywotność. Ja nigdy nie gram na zasilaczu. Zawsze ładuję wyłączoną konsolę do pełna i odłączam zasilacz. Jakby co, oficjalny manual: http://manuals.playstation.net/document/pl/psvita/basic/charge.html ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 13 Kwiecień 2014 Mnie ciekawi ile bedzie kosztowac wymiana baterii. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 14 Kwiecień 2014 No i plany zakupu Rainbow Moon poszły się kochać. Potrzeba posiadania gry pudełkowej na Vitę była silniejsza, dzięki czemu w lokalnym MM wziąłem Football Managera, którym jarałem się jak głupi kilka lat temu na PC. Zawsze chciałem zagrać w efemka w plenerze. Czas najwyższy spełnić marzenie sprzed lat. :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 14 Kwiecień 2014 Tez nic z promo nie wzialem wygrala pudelkowa persona 4 golden ale gdybym nie wylicytowal pewnie wzialbym rainbow moon, metale i moze to sorcery saga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 15 Kwiecień 2014 No i plany zakupu Rainbow Moon poszły się kochać. Potrzeba posiadania gry pudełkowej na Vitę była silniejsza, dzięki czemu w lokalnym MM wziąłem Football Managera, którym jarałem się jak głupi kilka lat temu na PC. Zawsze chciałem zagrać w efemka w plenerze. Czas najwyższy spełnić marzenie sprzed lat. :) I jak wrażenia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adasiulko 140 Napisano 15 Kwiecień 2014 Czy gry z serii Lego są mocno okrojone w stosunku do wersji z konsol stacjonarnych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 15 Kwiecień 2014 I jak wrażenia ? Żeby już nie spamować w tym temacie, wszystko opisałem w temacie o FM ;) http://www.ps3site.pl/forum/topic/77882-football-manager-2014/page-3 Czy gry z serii Lego są mocno okrojone w stosunku do wersji z konsol stacjonarnych? Miałem do czynienia jak narazie tylko z Władcą Pierścieni i ten jest dość mocno okrojony. Ograniczenia wersji kieszonkowej aż odrzucają od gry. Co do pozostałych, nie mam pojęcia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krieger616 17 Napisano 15 Kwiecień 2014 Czy gry z serii Lego są mocno okrojone w stosunku do wersji z konsol stacjonarnych?To znaczy gry Lego na Vite to porty z 3DS temu graficznie mają minus,ale plus to łatwe platyny z tego co wiem :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
servisco2 26 Napisano 16 Kwiecień 2014 Dead Nation jest już do kupienia a ci co dostali za free na ps3 w ramach przeprosin w 2011 za wtopę z hakerami to mają też za darmo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 16 Kwiecień 2014 Dead Nation + Road to devastation już się ściąga :-) I jest cross buy z PS3 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryderyk123 95 Napisano 28 Kwiecień 2014 Co kupić do 50-100zł? Plusa na Vicie mam od początku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 28 Kwiecień 2014 Dead Nation jest już do kupienia a ci co dostali za free na ps3 w ramach przeprosin w 2011 za wtopę z hakerami to mają też za darmo. Potwierdzam :D Na dodatek to tylko 461Mb :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krieger616 17 Napisano 28 Kwiecień 2014 Co kupić do 50-100zł? Plusa na Vicie mam od początku.Może Dead Nation?Albo gry z przecen na wielkanoc,masz czas do 30 kwietnia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach