wojtasso88 53 Napisano 29 Marzec 2014 Ja ci moge smialo polecic Tales of xillia, generalnie kazdy tytul z tej serii na ps3 jest swietny co mozesz wyczytac w tematach o tych grach tu na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whitewolf83 4 Napisano 29 Marzec 2014 Nie znam tej serii. Ale poczytam i zapoznam się. W sumie wychowałem się na papierowych systemach i gradch ad&d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 29 Marzec 2014 (edytowane) No to mniemam że jRPG Cię nie interesują, może Dragons Dogma, lub Amalur, LotR Wojna na Północy w coopie przez neta jest świetna, ale na x też to było, chyba na ps3 nie ma jakiegoś porządnego RPG'a na wyłączność, chociaż mogę się mylić, bo ja zazwyczaj ogrywam jRPG'i. Edytowane 29 Marzec 2014 przez Strife Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whitewolf83 4 Napisano 29 Marzec 2014 No to mniemam że jRPG Cię nie interesują, może Dragons Dogma, lub Amalur, LotR Wojna na Północy w coopie przez neta jest świetna, ale na x też to było, chyba na ps3 nie ma jakiegoś porządnego RPG'a na wyłączność, chociaż mogę się mylić, bo ja zazwyczaj ogrywam jRPG'i. Wręcz przeciwnie. Jrpgi lubię. Na x mam lost odysey, blue dragon , the last remant i ff. Dragons dogme mam na x a władce ograłem z żoną na x i piecu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 29 Marzec 2014 Nier...wg. mnie łykaj Niera ponieważ jest to niekwestionowany król i królowa gatunku. Obowiązkowo przejdź dwa razy żeby zobaczyć pełną wersję fabuły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whitewolf83 4 Napisano 29 Marzec 2014 Nier...wg. mnie łykaj Niera ponieważ jest to niekwestionowany król i królowa gatunku. Obowiązkowo przejdź dwa razy żeby zobaczyć pełną wersję fabuły... zaciekawił mnie ten tytuł. Masz rację co do tej gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 29 Marzec 2014 Nier jest genialny, fabularnie to małe dzieło sztuki, na x obadaj jak nie grałeś Magna Carte 2 moim zdaniem cholernie niedoceniony tytuł, a w Nier'a możesz śmiało inwestować, bo się nie zawiedziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 30 Marzec 2014 (edytowane) Graficzny i gameplayowy średniak, ale fabuła i OST to mistrzostwo. No i świetna odskocznia od oklepanych (również tych japońskich) tytułów. Za te 40-50 zł TRZEBA zagrać. Edytowane 30 Marzec 2014 przez MarcinX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 10 Kwiecień 2014 Dobre ceny na rpgi sa wlasnie na psn w wyprzedazy. Polecicie cos? Generalnie chyba sprzedam pudelkowe ni no kuni i xillie i kupie cyfraki wiec bede mial jeszcze dobre 100zł do wydania. Ktos mial do czynienia z tym sorcery curry god, warto? Na pewno bym wzial Graces F i demon souls za takie grosze. Cos jeszcze wartego uwagi tam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryderyk123 95 Napisano 12 Kwiecień 2014 Ile kosztuje abonament do Final Fantasy Realm Reborn w wersji PS4 bo zastanawiam się nad kupnem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 12 Kwiecień 2014 Ja ni no kuni kupiłem, śmieszna kasa a sporo rzeczy tam nie zrobiłem i post game nie tknięty więc ze 20/30h zabawy przede mną a i może platynę się zrobi jak się znów wkręcę . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 13 Kwiecień 2014 Ja sie waham nad tales of graces. Xilli i ni no kuni w koncu nie sprzedalem stwierdzilem ze niech sobie sa pudelka tym bardziej ze te 100zl oszczednosci wzgledem wersji cyfrowej nie robi mi jakiejs wielkiej roznicy i chyba akurat te gry wole miec pudelkowe. Ale graces bym kiedys pewnie ogral,dobrze ze promo trwa do konca mies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 13 Kwiecień 2014 Radziłbym wersję pudełkową, bo po ograniu pewnie będziesz chciał zatrzymać, myśle że bardziej Ci się spodoba od Ni No Kuni i Xilli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 13 Kwiecień 2014 Ja kupiłem limitkę(za chyba 140zł) i totalnie nie żałuję.Gdybym kupił podstawkę lub cyfraka ,pewnie szukałbym limitki po skończeniu.Warto tą grę mieć w pudełku,jak dla mnie przebija Xillie ,a NNK to po prostu chyba nie mój klimat,choć wykonanie jest przekozak. Schranz mimowszystko powinieneś ograć ,jest duże prawdopodobieństwo że wsiąknąłbyś na grube 80-100h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 13 Kwiecień 2014 No wlasnie Ni no kuni zostawilem jednak pudelko bo po 1 mam wersje USA czyli bym musial jeszcze raz grac zeby trofea wbic a chce to kiedys zrobic bo gra mi mnostwo frajdy dala. Xillie mam edycje day 1 ktora zawsze mozna sprzedac bo trzyma cene i nie straci sie na niej. A wlasnie graces tez mi sie widzialem gameplayowo spodoba i chyba upoluje tez limitke wlasnie bo chodzi po 140zl i bede mial pudelkowo ta serie tak samo chronicles pewnie kiedys;) W sumie ciesze sie bo w ten weekend wyrwalem persone 4 golden pudelko za 60zl na licytacji:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 18 Kwiecień 2014 (edytowane) Dobra, normalnie zamykam się chyba w mojej norze i nie wychodzę z miesiąc, bo zrobiłem sobie mega zakupy jRPG, czyli to co lubię najbardziej. Już nie mogę się doczekać, aż to się wszystko pościąga ;) Kupiłem sobie na naszym PSN kolekcję FFX / X-2, gdzie oczywiście mam zamiar ograć tylko X-2, bo dziadostwa nie dotykam. Oprócz tego na Allegro kod na 20$ US PSN i zgarnąłem stamtąd dwie Persony w wersji PS2 Classics. A ponadto widzę, że jest promocja na Lightning Returns - 99 złotych. Myślę i nie mogę wymyślić, czy to już cena adekwatna do tej profanacji serii, czy jeszcze nie. Może martwego slota na Allegro zgarnę za sześć dyszek, heh. A już miałem malutkie, dosłownie maluteńkie myśli w stylu "a może powoli zabiorę się za kupkę wstydu..." Nadzieja legła w gruzach po raz kolejny I tylko z narzeczoną będzie sobie trzeba jakoś poradzić... Edytowane 18 Kwiecień 2014 przez Siriondel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 18 Kwiecień 2014 Nie bluznij ze x2 lepsza niz x:):) persony wszystko fajnie tylko jednak wole taka gre ograc na vicie a na raxie chyba ps2 classic sa bes supportu vity a szkoda moze pomusla kiedys o emulacji tego na vicie powinna uciagnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 18 Kwiecień 2014 No niestety taka prawda...póki jest Tidus to każda odsłona z nim jest gorsza ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 18 Kwiecień 2014 Co tak demonizujecie Tidusa? Mi osobiście bardziej podpadł Vann, bo był całkowicie zbędnym elementem XII, "jedno nogawkowy" coś przynajmniej wnosił do X, a drewniak w XII był i tyle, zwykłe powietrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 18 Kwiecień 2014 (edytowane) Tidus jest tym dla FFX czym Vanille dla XIII...tego raczej nie przeskoczymy. Tak w ogóle :) http://gry.wp.pl/artykul/felieton,repetytywna-monotonia-rozpaczy-o-jrpg-na-podstawie-bravely-default,6959,1.html?ticket=99765736254355150PSKqt0pKoBA%2FBQed1AVQZg3Ba1BEBxbhKmxw1nIzTjg5w%2FnldNoe%2BPtKZVE9pMjY4amSWUri5Rum%2Bx3TGQ9L4UwrnArOhpj1RUwcjL5iCvzzNeYxwfuc0hzKvv99l2e09YPMs%2FyMGsm%2FYvWVPYv4w%3D%3D Ogólnie mnie ciekawi co dostaniemy od SE teraz, kiedy przyznali się że robienie gier pod casuali było błędem. Wiadomo że to co jest w produkcji od jakiegoś czasu raczej się nie zmieni no ale ich nowe gry mogą nas w końcu zaskoczyć :) Edytowane 18 Kwiecień 2014 przez TRaCeGuitar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 18 Kwiecień 2014 Zaskoczą nas na pewno, ale czy pozytywnie? Te ich zapewnienia jakoś mnie nie przekonują, ale jeśli zrobią jRPG'a co pokaże pazur to kto wie, może odzyskają kredyt zaufania u mnie. Jak na razie to na poprzedniej generacji "kwadraciaki" najbardziej podpadły jeśli chodzi o zeszmacenie "starych serii", nie miałbym nic przeciwko żeby wrócili na "tron" jak za czasów snes'a czy psx'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 18 Kwiecień 2014 Tidus jest tym dla FFX czym Vanille dla XIII...tego raczej nie przeskoczymy. Tak w ogóle :) http://gry.wp.pl/artykul/felieton,repetytywna-monotonia-rozpaczy-o-jrpg-na-podstawie-bravely-default,6959,1.html?ticket=99765736254355150PSKqt0pKoBA%2FBQed1AVQZg3Ba1BEBxbhKmxw1nIzTjg5w%2FnldNoe%2BPtKZVE9pMjY4amSWUri5Rum%2Bx3TGQ9L4UwrnArOhpj1RUwcjL5iCvzzNeYxwfuc0hzKvv99l2e09YPMs%2FyMGsm%2FYvWVPYv4w%3D%3D Ogólnie mnie ciekawi co dostaniemy od SE teraz, kiedy przyznali się że robienie gier pod casuali było błędem. Wiadomo że to co jest w produkcji od jakiegoś czasu raczej się nie zmieni no ale ich nowe gry mogą nas w końcu zaskoczyć :) To jeszcze ty przyznaj, że się myliłeś powtarzając jak mantrę, że sami jesteśmy sobie winni, że fajnale nie są już takie jak kiedyś i nie ma co liczyć na powrót starej szkoły ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 18 Kwiecień 2014 Yet to come ;D jeżeli na serio zaczną robić dobre oldschoolowe gry to z chęcią przyznam się do błędu... Niestety mam przeczucie że ich powrót do oldschoolu może być ale nie na konsoli sony...ewt. w najgorszym wypadku zrobią z 2-3 gry i znowu wrócą do klepania pod casuali :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 18 Kwiecień 2014 Czyli nadal to wina graczy. Oh well. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 19 Kwiecień 2014 Mi by starczylo jak zrobia port bravely default na vite:P i juz zyskaja w moich oczach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach