Skocz do zawartości
Tomo

Różne Poglądy Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Ahhh FF9 dalej jest piękną grą...dzieki bogu że dali możliwość zmiany ustawień ekranu i nie trzeba grać w jakimś czarnym kwadracie :)

Nie mogę się doczekać kiedy zemszczę się na smokach w ukrytym lesie <rage> zniszcze je tym razem tak jak te z DD ! XD

Aaaaa tak...jak ktoś gra na PsV to polecam przełączenie na tryb analogowy w sterowaniu...wtedy kieruje się gałkami :)

EDIT: teraz zostaje nam czekać na FFXII albo DQVIII...ahhh to by był raj...

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FFXII jestem na 100% na tak, po FFT i FFVII moja ulubiona część.

Złego słowa nie powiem oSquare jak będzie można pograć w to na PS3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie życzył Alundre hd, i Suikodena 2 i 4 hd strasznie mi w 4 klimat się podobał.

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry z PSXa w HD to raczej słaby pomysł, konieczny by był jakiś lifting samych textur bo same podbicie rozdziałki = bardziej widoczne i ostre jak brzytwa pixele jak płyty chodnikowe. A z remaku Alundry bym się cieszył jak dziecko, ale 0 szans bo to niszowa gierka była raczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówicie, że warto zagrać w alundre? Grafika, jakoś mnie nie odstrasza w żadnych grach. Chodzi o fabułę. Czy jest tam jakaś? Kiedyś w to grałam i niezbyt mi się podobało. Może dlatego, że byłam malutka :D I myslalam ze angielski to chinski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alundra bardzo fajna gra, ma fabułę i to nawet dobrą jak na taką gierke. Ale przede wszystkim Alundra to logiczno-zręcznościowa eksploracja dungeonów. Brakuje mi paru centów na us koncie bo bym kupił i byś se zagrała. Jak dadzą jakąś przecene to biore od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alundre mogliby od "nowa" zrobić ,ale jak pisałeś, dziś nie ma zapotrzebowania na takie gry.

Ja bym większość tytułów z psx widział w HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LEGEND OF MANA - ten tytuł to moje classicowe marzenie... Nie wiem ile godzin miałem nabite w tym tytule ale na bank + 300...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym dostawał pełno gazmów jakby dali Dawn Of Mana w HD *_*

Ahhh ile to czasu nasiedziałem się i podziwiałem widoki w tej grze *_*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Legend of mana też grałam. Załuje, ze tak w młodym wieku bo oczywiscie nie doceniłam tego i owego. Pamietam kaktusika i taką plansze z popsutymi zabawkami ^^.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bluźniercy ;) FF8 jest nie tylko najlepszym FF, nie tylko najlepszym jRPG, ale najlepszą grą w jaką grałem. Doskonały system Junction, mistrzowska walka, uwielbiam opowieść, postacie, Triple Triad i soundtrack w ósmej części. No i Quistis <3 Zrobiłem w tej grze absolutnie wszystko co tylko można, z zebraniem wszystkich kart włącznie. 13 lat minęło a do dziś lepszej gry jak FF8 nie widziałem. Chrono Cross zaś zaraz za nią :)

/opinia

Może nie najlepsza ja bym właśnie chrono obstawił najpierw ale FF8 na bank jest lepsze niż FF7 .

Za Lagunę to ja bym wyszła tu i teraz ^,....,^. Historia ciekawa ale nie wiem jak na psx ale na ps3 się zacina. Final Fantasy i "lubienie" To raczej kwestia gustu :). Czy jakiś RPG z klasyków w ps store jest jeszcze wart zagrania? prócz Finalów.

Podam ci dwie gry Vagrant story i Front mission 3 klasyki Vagranta masz na jakieś 100-200h a Missiona na 80-120h.

Obie gry to klasyki żal nie zagrać.

Gry z PSXa w HD to raczej słaby pomysł, konieczny by był jakiś lifting samych textur bo same podbicie rozdziałki = bardziej widoczne i ostre jak brzytwa pixele jak płyty chodnikowe. A z remaku Alundry bym się cieszył jak dziecko, ale 0 szans bo to niszowa gierka była raczej.

Już huh z texturami stary grałem fronta i vagranta i podobały mi się pomimo tego ale FF9 nie mogę skończyć bo mi ta gra tak zamula że się puścić pawia chce.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rune Factory Oceans na ile starca czasu?

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jakiś tydzien czekania do NNK co polecacie z nieogranych przeze mnie klasyków na psx ?

Parasite eve 1

Lunar

Wild Arms 1&2

Brave fancer musashi

Alundra

chyba tyle reszta ograna .

Może coś innego z mniej znanych tytułów ?

Praktycznie wszystko ogralem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

kolejnosc nie przypadkowa.... parasite eve 1 czyli absolutne top 3 gier na psx..., legend of mana (nie wiem czy grales a swietne), wild arms 1 (moj 2gi jrpg, po ff7 od razu) reszty juz nie ogarniesz alundra tez spoko ale za malo czasu masz ;) ...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No właśnie obczajam sobie na YT i ten PE do mnie przemawia, grafika nawet ładna :)

No ale przede wszystkim muzyka i klimacik wydaje się super .

Giera już na mnie czeka po meczu Polska -Rumunia odpalam .

Edytowane przez schranz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w innej kolejności: Wild Arms( jak masz możliwość to Wild Arms altered code f) ps2 o ile tytułu nie przekręciłem, dopasiona 1, Parasite Eve, Alundra.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

pe 1 o absolutny hit, mega fabula, zajebisty gameplay (od niej zaporzyczono system do vagrant story), swietna glowna bohaterka i zajebisty badass no i grafika na poziomie ff8... i to wszystko jest mieszanka jrpga z horrorem... jedyny lekki minus to czas gry czyli okolo 16 godzin, ale jest ng plus jak cos.

Edytowane przez zdun
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałeś dodać że ma świetne wstawki, chyba jedne z lepszych na szaraku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

to jest trochę żenujące,aby zagrać w dobre jrpgi czy survivale trzeba cofnąć się do gier sprzed dwóch generacji... Na ps3 jest porażka pod tym względem,a na psx były motorem napędzającym gracza.

Teraz jak kupuję napalony grę za 200zł. ocenioną przez recenzentów na 8.9.10 to czuję się jak w loterii albo na polu minowym czekam na bombe ale większość to niewypały.Jak chcę pograć w 100% perełkę to najlepiej pograć w coś z psx lub ps2 bo na ps3 to jest loteria.Kiedyś 9 czy 10 na psx'a to była gra petarda.

Gra roku 2012 dla mnie czyli SH ; D ma średnią 67/100 -dziwna sprawa;D

Wracając do sedna, to twórcy powinni się wstydzić...

Kurcze chciałbym zagrać w takie parasite Eve ale w oprawie z 2013 roku,może zostać nawet klasyczna kamera.

Edytowane przez Struggler
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA PS3 to chyba z czysta przyjemnością to tylko grałem w :

1. Tales of Xillia 2 ( 40h a ja jestem w połowie scenariusza a ile to zajmie w post game to sam nie wiem :))

2. Tales of Xilla ( niby 86h i platynka( przez zepsute postacie - są za silne) ale zabawa przednia)

3. Ni No Kuni( aktualnie ogrywającym nie trzeba tłumaczyć)

4. Nier ( świetny scenariusz, ale mogło by być więcej lokacji i przeciwników)

5.Tales of Graces f ( za powiew świeżości w systemie Talesa)

Gdzieś tam majaczą Vesperia i Ateliery i w sumie koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałeś dodać że ma świetne wstawki, chyba jedne z lepszych na szaraku.

O to to na pewno !

Obejrzałem w przerwie meczu intro i po prostu to jest to !

Klimat z miejsca wylewa się z ekranu no i znajoma nuta łechcze ucho - PE 2 przeszedłem chyba z 7 razy zdobywając wszystko co się tylko dało .

Czekam tylko niech ten mecz sie kończy i ruszam bo tak jak mówię od pierwszego odpalenia czuc magię tego tytułu, niewiele gier na ps3 ma takie wejście, a nawet jak poczatek jest git to później jest schemat i sztampa :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

-Togf,właśnie ogrywam,jestem bardzo zajarany ,na to czekałem

-Xilii ,niestety nie znam się na krzakach xD i czekam na premierę w EU

-Niera,mam niestety pożyczyłęm i zdążyłem nacieszyć się początkiem

-NNK zrobię jak tylko skończę Togf

P.S Kypq znasz japoński że grasz w Xillie ?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

valkyria chronicles, eternal sonata i 2 perelki z 360ki czyli blue dragon oraz lost oddysey zapomnieliscie ;) a i wii ma pokazna kolekcje jrpgowych perelek z zaajebistym last story na czele..

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Valkyrie też mam ale coś nie mogę się za nią zabrać,a widzę że to będzie perełka-wnioskuje po opiniach waszych.

Do Eternal Sonaty nie mogę się przekonać,po gameplayach na yt.

Zdun ale i tak wymienione gry z tej generacji to bieda w porównaniu do psx'a.

Tam stosunek jakość i ilość przewyższał ps3 przynajmniej dwukrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi