Skocz do zawartości
ONE

Dishonored

Rekomendowane odpowiedzi

Już sobie poradziłem,wejście było przez balkon regenta ,ten wewnątrz Dunwall Tower.

Dishonored już skończony-jak dla mnie gra może walczyć o tytuł gry roku.Fabuła rewelacyjnie poprowadzona,system gry super,jestem pod wrażeniem.

Jest ktoś kto męczy platynę w grze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja męczę platynę i nawet dobrze mi idzie .czego nie zrobiłem podczas 1 podejścia w trybie mieszanym,teraz nadrabiam starając się być duchem.teraz jest mi łatwiej i lepiej wykorzystuje moce.o ile wcześniej służyły mi do zabijania,teraz sprawdzają się naprawdę świetnie i intuicyjnie w byciu niewidomym.za3podejsciem będzie mordownia bo chcę przejść tylko zblinkiem(mignieciem).po platynie stwierdze jaki styl mi odpowiada.jak na razie to pół na pół.kurde,nie mogę się nacieszyć tą grą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 pytania : czy gdy ulepszymy Mignięcie do poziomu II zaliczy nam trofeum "Głownie ciało i stal" ? I drugie pytanie co do trofeum "o nie zabijaniu wszystkich procz kluczowych celów" - czy postacie które mozna usmiercic w zadaniach pobocznych liczą się? Bo jak wiadomo w grze sa takie w których naszym celem jest zabicie kogos i chce wiedziec które musze ominąc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wyczytalem to nie można upgraedowac nawet blinka na poziom 2.ale za to rzeźnią się nadrobi.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka ta gra jest K&^%&^ zajebista ;-)...po malej przerwie na singla w nowym MoH dzis wrocilem do dunwall...ta gra to sam miod miod i jeszcze raz piwo ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze DoomMachine - do Mostly Flesh & Steel NE MOŻNA użyć ani jednej runy, czyli ulepszenie Blink jest wykluczone. Można za to do woli kupować ulepszenia u Piero i używać wszystkich amuletów.

"o nie zabijaniu wszystkich procz kluczowych celów" - czy postacie które mozna usmiercic w zadaniach pobocznych liczą się? Bo jak wiadomo w grze sa takie w których naszym celem jest zabicie kogos i chce wiedziec które musze ominąc :biggrin:

Jak sam opis trofeum sugeruje - możesz uśmiercić TYLKO główne cele. Tylko pamiętaj że jest jeszcze zupełnie odrębne trofeum "Clean Hands" do zdobycie którego wymagane jest nie zabicie NIKOGO łącznie z celami głównymi.

Edytowane przez Danny Boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tę grę trzeba sobie dawkować - przy dłuższym posiedzeniu zaczyna się robić nużąca ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przypominam sobie,żeby ktoś wspominał o stronie dźwiękowej w grze.jakość sampli i dostosowanie dźwięku do otoczenia jest wprost fenomenalna.i podoba mi się ,że gram do późna przy spiacym obok małym synku,przy podkreconym dźwięku na kinie domowym i nikomu to nie przeszkadza.nawet żona nie wspomni o sciszeniu.moim zdaniem dźwięk jest bardzo duzym atutem tej gry i należy się 5z +.a więc sluchawy grzeją się w szufladzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio wróciłem do gry i ją katuje. z abilitkami zupełnie inaczej się gra, mega klimat i naprawdę duża dowolność przechodzenia poziomów. jak się popakuje postać , to nie trzeba tyle restartować, ale loadingi i tak trochę zabijają frajdę z gry . polecam każdemu zaupgrejdować najpierw dark vision lvl 1 , potem blink lvl 2 , a potem zwalnianie czasu na maksa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze DoomMachine - do Mostly Flesh & Steel NE MOŻNA użyć ani jednej runy, czyli ulepszenie Blink jest wykluczone. Można za to do woli kupować ulepszenia u Piero i używać wszystkich amuletów.

Jak sam opis trofeum sugeruje - możesz uśmiercić TYLKO główne cele. Tylko pamiętaj że jest jeszcze zupełnie odrębne trofeum "Clean Hands" do zdobycie którego wymagane jest nie zabicie NIKOGO łącznie z celami głównymi.

A zadanie poboczne w kanałach? Da sie je przejść bez zabijania Babuni Łach lub Slackjawa? Nie pytam jak tylko czy w ogole się da xD Niby to zadanier poboczne ale za wykonanie jest klucz do nastepnej lokacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadanie Granny Rags da sięwykonać tylko ubijając Slackjawa i wrzucając go do gara, natomiast wydaje mi się że da się go uratować nie zabijając Babuni - po spaleniu jej amuletu chyba da się ją po prostu ogłuszyć. Natomiast wydaje mi się że będzie bardzo ciężko zrobić to będąc niezauważonym - do tego najlepiej po prostu zakosić Babuni klucz i od razu dać nogę - dopóki nie babunia nie jest wrogo do nas nastawiona gra nie zaliczy nam że zostaliśmy wykryci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że nie bachniesz klucza babci bez przyduszenia jej.a jak przydusisz to zaczyna się animacja.No cóż,ja zrobiłem babci wytrzeszcz gał i położyłem na wyrze zobaczymy czy gra mi zaliczy ghosta bo jeszcze nie ukończyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno da się jej buchnąć klucz i nie pomagać ani Slackjawowi ani Babci bo sam tak zrobiłem grając drugi raz - miałem w tej misji 0 wykryć i 0 zabójstw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie ogladam napisy koncowe...coz...na takie gry warto czekac, takie gry warto preorderowac, w takie gry warto grac! DISHONORED bez watpienia jest jedna z najlepszych gier w jakie gralem.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z kolegą wyżej .dla mnie to gra roku.

a wracając do ghosta to właśnie ukończyłem grę i trofka nie wskoczyla...hmmm...może zwalilem sprawę z babcią i slackjawem,jak pisał danny boy.dobrze że mam save gamea zostawionego przed nimi.dziwne tylko,że po kazdej z misji podsumowywuje że nikt mnie nie wykrył .dziwne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz sprawdzić w której misji Ci nie poszło - w głównym menu masz zakładkę "Misje", można w niej obejrzeć podsumowanie z ostatniego przejścia każdej misji.

A co do Babci i Slackjawa to tak jak pisałem - ja od razu zakosiłem klucz i dałem nogę blinkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam wszystkie misje zaliczone jako niewykryte i nikogo nie zabiłem.

spoilerwróciłem się do savea z babcią i slackjawem i po wyprobowaniu kilku możliwości zakosiłem klucz babci(da się tylko z zatrzymanym czasem).i zanim mnie zauważyła uciekłem bez walki.ciekawe czy mi zaliczy.

spoiler

ciekawostka...przy 1 podejściu nie dokonczylem misji slackjawa i wogole ich tam razem nie spotkałem,czyli teoretycznie radzę nie robić 1z misji jeżeli gra sie o ghosta,tylko nie wiem której?babci czy slackjawa....a może się mylę .okaże się jak skończę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam wszystkie misje zaliczone jako niewykryte i nikogo nie zabiłem.

spoilerwróciłem się do savea z babcią i slackjawem i po wyprobowaniu kilku możliwości zakosiłem klucz babci(da się tylko z zatrzymanym czasem).i zanim mnie zauważyła uciekłem bez walki.ciekawe czy mi zaliczy.

spoiler

ciekawostka...przy 1 podejściu nie dokonczylem misji slackjawa i wogole ich tam razem nie spotkałem,czyli teoretycznie radzę nie robić 1z misji jeżeli gra sie o ghosta,tylko nie wiem której?babci czy slackjawa....a może się mylę .okaże się jak skończę

Ktos wyżej na forum pisał że jeśli nie zrobi się misji pobocznych Slackjawa i Babuni to nie spotkamy ich nawet w kanałach - drzwi będa otwarte. Sęk w tym ze nie wykonasz wtedy misji w Golden Cat bez zabijania.

Pytanie co się stanie gdy zrobi sie tylko misje dla Slackjawa (te na początku), a Babuni pominie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoiler

właśnie dlatego piszę ,że kogoś chyba trzeba pominąć ...i chyba jest to babcia.bo ja za 1razem uspalem slackjawa i nie spotkałem go już nigdy,a kanały przeszedłem bez watku pobocznego.chociaż teraz próbuje czegoś innego.jak się uda to napiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w trakcie przechodzenia gry bez zabijania, wykrycia mam ostatnią misję do zrobienia . Nie robiłem żadnej misji z babką tylko Slackjawa jak skończę grę to napiszę czy mi wpadło trofeum za niezabijanie czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwaga spoiler

poprawka.właśnie przeszedłem grę robiąc wszystkie misje poboczne i zaliczylo mi ghosta i clean hands.tak jak się domyslalem dzieki danny boyowi zawalilem w kanałach przy babci i slackjawie.Uwaga babcia nie może was tam zauważy!!!trzeba ukraść jej klucz na zatrzymanym czasie i noga jak najdalej.babcia zacznie szaleć ale bez obaw jesli was nie zauważyła.uwaga...mnie zauważyła wczesniej i pod koniec misji pokazalo mi że nikt mnie nie widział.prawdopodobnie błąd/glitch.ale co mnie zaciekawilo po zaladowaniu savea miałem broń czerwoną od krwi chociaż nikogo nie zabilem tylko uspilem.phsss.świetnie się bawiłem na ghosta.aha jeśli ktoś dobrze opanuje moce to ostatnia misja jest do przejścia w max 10minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że nie bachniesz klucza babci bez przyduszenia jej.a jak przydusisz to zaczyna się animacja.No cóż,ja zrobiłem babci wytrzeszcz gał i położyłem na wyrze zobaczymy czy gra mi zaliczy ghosta bo jeszcze nie ukończyłem.

Da się łatwiutko : wchodzimy , nie gadamy , zbieramy najpierw obraz jak nam zależy, zwalniamy czas (lvl 2) i blinkiem uciekamy do wyjścia . da się też nie gadać i od razu wrzucić amulet do pieca, a potem ona się randomowo teleportuje, ale tak naprawdę nigdy nas nie zauważyła , ani nie jesteśmy jej celem , wtedy strzała i po sprawie. jednakże ludzie mówią, że randomowo im ghosta nie zalicza , więc lepsza pierwsza metoda,.

uff ... zero killi i zauważeń pękło wczoraj. teraz tylko pierdółki jak zmuszanie do samobójstw i platyna.

Edytowane przez TW_DoomMachine_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilą skończyłem grę, dostałem pucharek " czyste ręce" jednak odnośnie spotkań babki to : w pierwszej misji nawet do niej nie zachodziłem, podczas drugiego spotkania w kanałach to mijałem ją inie rozmawiałem. Co do samej gry to jest fenomenalna teraz przejście zabijając na masę przeciwników i używając wszystkie moce a trzecie podejście nie używając mocy.

Edytowane przez eaglecode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez ukonczylem gre z ghostem ,a trofeo nie wpadlo,i tu wychodzi na jaw glupia sprawa. trofeo wpadnie jezeli zrobimy ghosta za pierwszym razme tzn musismy przejsc misje ,i jaknie wpadlo to restart i od nowa. jezeli ktos zrobi tak jak ja, ze w 1 misji zostalem wykryty, w pozostalych mam ghosta.przeszedlem gre ,wybralem ponownie misje 1 z wyboru misji ,przeszedlem na ghosta i niewapdlo:/ wyjątkowo upierdliwy glitch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi