Danny Boy 407 Napisano 25 Luty 2013 Jeśli wczytam grę od 7 misji w zapisach (nie z statystyk, tylko z menu "wczytaj", każda misja jest na początku zapisywana) i przejdę do końca, to czy zdobędę trofea "Czyste ręce", a także "Duch"? Wydaje mi się, że to tam popełniłem błąd... Jak będziesz grał od sejwa to tak - sprawdzone (oczywiście pod warunkiem że nie zmaściłeś czegoś już wcześniej) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 25 Luty 2013 7 misja jest ostatnia? Jeśli do 7 misji nikogo nie zabiłeś,ani nie zaalarmowałeś,to powinno wpaść.Ale jeśli wcześniej kogoś zabiłeś lub włączyłeś alarm.To musisz zacząć od nowa grę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 25 Luty 2013 Nie, jest 9 misji, z tym, że od 7 chcę grać do końca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polun1 5 Napisano 26 Luty 2013 restart misji kasuje postęp.trofka nie wpadnie.radzę restartować swoje własne sejvy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vass 19 Napisano 3 Marzec 2013 Robie ducha jeżeli ukończe misje i bd pisać aktywowane alarmy to zaliczy trofeum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 4 Marzec 2013 W weekend ukończyłem Dishonored i jestem lekko rozczarowany, nie wiem właściwie czemu, ale coś mi nie grało i ostatnie 2 misje przeleciałem już na tak zwaną pałę, żeby tylko skończyć grę :/ Trochę miałka fabuła, płytkie postacie, może to spowodowało, że nie wczułem się w grę. Inna sprawa to, że gra jest za łatwa mając wykupione mignięcie na poziomie drugim i zatrzymanie czasu na poziomie drugim można przelecieć przez każdą misję dosłownie bez problemu. Z drugiej strony nie używając zatrzymania czasu i mignięcia gra robi się bardzo trudna. Nie wiem no coś nie zagrało... dla mnie 6/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vass 19 Napisano 4 Marzec 2013 W weekend ukończyłem Dishonored i jestem lekko rozczarowany, nie wiem właściwie czemu, ale coś mi nie grało i ostatnie 2 misje przeleciałem już na tak zwaną pałę, żeby tylko skończyć grę :/ Trochę miałka fabuła, płytkie postacie, może to spowodowało, że nie wczułem się w grę. Inna sprawa to, że gra jest za łatwa mając wykupione mignięcie na poziomie drugim i zatrzymanie czasu na poziomie drugim można przelecieć przez każdą misję dosłownie bez problemu. Z drugiej strony nie używając zatrzymania czasu i mignięcia gra robi się bardzo trudna. Nie wiem no coś nie zagrało... dla mnie 6/10 Hmm no w sumie gra łatwa ale robiąc duch jest trudna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polun1 5 Napisano 5 Marzec 2013 mam kilku znajomych co też lubią sobie czasem zagrać w różne gry i tylko ja jako jedyny wychwalam dishonored nad wszystkie inne zeszłoroczne gry.wydaje mi się,że ta gra nie jedt dla wszystkich.szczególnie podchodzi w gusta starszym graczom.młodsze pokolenie woli więcej akcji i rozpirduchy.jak dla mnie dishonored jest grą bardzo przemyślana i opowiedzianą.szczególnie cenię w niej ciągłość scenariusza i ścieżkę dźwiękowa.nie podoba mi się za to jak nas robią w kulki z dlc.ciekawe kiedy wyjdzie następny dlc i czy znowu będą takie opóźnienia.może ktoś coś wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 5 Marzec 2013 (edytowane) Uwierz mi, że ja też cenię klimat i przemyślaną rozgrywkę i na pewno nie należe do młodszego pokolenia graczy, ale ta gra ma po prostu słabą, płytką i nieciekawą fabułę, a jedyny zwrot akcji da się przewidzieć już po 15 minutach gry :) Edytowane 5 Marzec 2013 przez dwaduzepe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polun1 5 Napisano 5 Marzec 2013 w sumie to pamiętam też za 3. razem przrelecialem grę na szybko,żeby pozbywać resztę trofeów i nie sprawiło mi to przyjemności.jak grałem na hard + na ghosta + wszystkie misje poboczne+trofka poetic justice w ciągu jednego przejścia gry to nie chciało mi się nawet spać po nocach.ogólnie to podejrzewam,że spędziłem przy grze ok 60 godzin.ale platyna zaliczona i z uśmiechem na ustach.no tak,z drugiej strony to mój znajomy po moim zachwalaniu zagrał w dishonored i ...powiedział,że takie se.no cóż każdy lubi coś innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monkuan 1 Napisano 7 Marzec 2013 Mam pytanko - ten cały Dunwall City już wyszedł do wersji PL? Bo kupiłem gierkę na Allegro, specjalnie PL wziąłem, coś mnie podkusiło by wziąć PL tym razem, choć zwykle to olewam bo nie mam problemu z językiem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 12 Marzec 2013 DLC do Dishonored nadciąga! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzana 9 Napisano 22 Marzec 2013 Mój znajomy zachwalał wiec odpalilem pogralem ok 5h no i niestety ale nie podoba mi się, czaje się żeby kogoś ubic po cichu ale i tak zawsze alarm wszczynaja leci grupa 6 kolesi i unika mnie na miękko, wiec znowu się czaje i trace czas obserwuje ich ścieżki próbuje odwrócić ich uwagę butelka ale co z tego jak nie idzie w jej stronę, strzelam z kuszy zabijam i znowu się czaje aż w końcu ktoś odejdzie od grupy łapę gościa ogluszam zabieram ciało i w tym momencie ktoś to zauważa i znowu leci grupa na mnie i ubija. No nic ta gra nie dla mnie zobaczę może spróbuje ponownie do niej orzysiasc i prowadzić otwarta walkę z granatami bo z ukrycia mi nie wychodzi- brakuje cierpliwości :) Ale to dopiero jak skończę dmc i dead space 3 Mój znajomy zachwalał wiec odpalilem pogralem ok 5h no i niestety ale nie podoba mi się, czaje się żeby kogoś ubic po cichu ale i tak zawsze alarm wszczynaja leci grupa 6 kolesi i ubija mnie na miękko, wiec znowu się czaje i trace czas obserwuje ich ścieżki próbuje odwrócić ich uwagę butelka ale co z tego jak nikt nie idzie w jej stronę, strzelam z kuszy zabijam i znowu się czaje aż w końcu ktoś odejdzie od grupy łapę gościa ogluszam zabieram ciało i w tym momencie ktoś to zauważa i znowu leci grupa na mnie i ubija. No nic ta gra nie dla mnie zobaczę może spróbuje ponownie do niej orzysiasc i prowadzić otwarta walkę z granatami bo z ukrycia mi nie wychodzi- brakuje cierpliwości :) Ale to dopiero jak skończę dmc i dead space 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polun1 5 Napisano 22 Marzec 2013 zgadzam się z tobą kolego,że nie każdy polubi tą grę. jeśli mogę dać ci mała podpowiedz to spróbuj nie traktować dishonored jako shootera.wyobraź sobie,że jesteś magicznym kotem i musisz przejść niezauważony....gra wtedy wciąga jak mało która.pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzana 9 Napisano 22 Marzec 2013 Hm myślałem ze tu chodzi o ciche zabijanie a nie o omijanie, unikanie kontaktu z wrogiem. Ciekawe ciekawe może własnie w ten sposób podejde do gry bo wiem ze napewno nie jest słaba ale nie dla wszystkich. Magiczny kot :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polun1 5 Napisano 22 Marzec 2013 Hm myślałem ze tu chodzi o ciche zabijanie a nie o omijanie, unikanie kontaktu z wrogiem. Ciekawe ciekawe może własnie w ten sposób podejde do gry bo wiem ze napewno nie jest słaba ale nie dla wszystkich. Magiczny kot tak właśnie bym opisał postać corvo jeżeli miałbym porównać . :happy: bycie duchem w tej grze jest niesamowicie satysfakcjonujace.te wszystkie dachy i dziury,ktorymi idzie wejść praktycznie wszędzie ...tak magiczny kot hehe.pograsz i sam stwierdzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzana 9 Napisano 22 Marzec 2013 No własnie bo znajomy od ktorego pozyczylem ta grę przeszedł ja całą i mówił, ze niezła sieka, zabijal wszystko i wszystkich nawet laski w burdelu powyzynal co do nogi, wszystkich cywilów co tylko żywe chodziło a ja wiem ze ta gra nie należy do typu slashera jaką on z niej zrobił ale cóż taka drogę wybrał i tak grał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polun1 5 Napisano 22 Marzec 2013 jedna gra a możliwe kilka stylów gry. możesz jeszcze grać jako tzw skrytobojca.zabijasz,lub przyduszasz,lecz nie dając się przylapać...typowy assassin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 25 Marzec 2013 DLC do Dishonored, czyli The Knife of Dunwall http://www.ps3site.pl/dlc-do-dishonored-wbija-noz-z-samego-rana/146916 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polun1 5 Napisano 18 Kwiecień 2013 (edytowane) dobra,czas coś ruszyć temat bowiem the knife of dunwall jest już do ogrania.kosztuje średnio,ale po pierwszym odpaleniu jest świetnie.co prawda nie czuję się dużej różnicy że gra się daudem,ale zabawa jest przednia.z tego co się idzie domyśleć to jest to całkiem spory dodatek i kontynuuje ,a raczej jest w między czasie z historią gry.nic chłopaki zbytnio nie starali się ulepszać na hama i jest git.jest tylko kilka innych umiejętności i fajny klimat.moim zdaniem po ograniu kilku dobrych godzin warto zainwestować. kilka dobrych dni po ograniu..... no więc przeszedłem the knife of dunwall i zabierm się za przejście będąc duchem. gra jest takim dziwnym wycinkiem z kilku części gry i pomimo,że gra się dobrze to czuć, że jest to poprostu dodatek....nic nie wyjasnia,ani nie zaskakuje.pozatym ścieżka dźwiękowa....no właśnie trochu słabo. tym razem... 7+ Edytowane 24 Kwiecień 2013 przez polun1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 24 Kwiecień 2013 Dosiadłem się dzisiaj do powtarzania 7 misji aż do końca gry i... "Czyste ręce" jak i "Duch" są moje! Wydaje mi się, że powodem było zabicie houndsa przy bazie Dauda. :< Najwidoczniej psy nie liczą się do statystyk, ale do "puli zabitych" już tak. Dodam jeszcze, że obezwładnienie Granny Rags w kanałach pod koniec 7 misji również zalicza się jako zabójstwo. Należy jej zabrać klucz na zamrożonym czasie i w nogi. Także platyna coraz bliżej, ale na razie Okami HD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 6 Maj 2013 Trzeba było zajrzeć tu przed zakupem gry. Brak angielskich napisów? Serio? Cenega nie potrafi umożliwić wyboru pełnej oryginalnej wersji językowej gry? Dla mnie wielki minus... Jakoś muszę to przeżyć, całe szczęście dialogi nie są spolszczone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyron 62 Napisano 6 Maj 2013 Mam na tą grę hętkę ale przejdę na Rambo jak się da. Kill,em all. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 10 Maj 2013 Granie w ta gre na rambo to tak jak granie w tetrisa dla fabuły ...... Może mi ktos napisać jak wygląda sprawa z duchem . Przeszedłem dziś mapę nikogo nie zabijając a miałem 1 wykryte ciało .... i duch nie wpadł . Rozpisze mi ktoś jak sobie rozłożyć trophy aby wbić platynę ? Wiem że trzeba grać kila razy, 1 raz chcę przejść nikogo nie zabijając i bez wykrycia bo uwielbiam takie gry ale mimo wszystlo nie mam czasu przechodzić gre 3 czy 4 razy ,,,,, Jak ktoś może w 2 zdaniach napisac na czym się skupić przy pierwszym przejściu będe wdzięczny bo wiem że sa jakies trophy za nie kupowanie skillsów jakieś znajdzki itd . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 10 Maj 2013 (edytowane) Ja robiąc platynę przechodziłem grę dwukrotnie, pierwszy raz z tego co pamiętam starałem się zrobić jak najwięcej zadań pobocznych, a za drugim razem już robiłem ,,na najtajniej" (jakby to klocuch powiedział) + trofik za używanie wyłącznie umiejętności blink (bardzo prosty, bo blink to i tak najprzydatniejszy skill w grze). Także dwa przejścia wystarczą, poza tym gra jest dosyć krótka, więc drugie przejście można poniżej 5h spokojnie pocisnąć. BTW Z jednej strony jest to fajna gra, ale poprzedniemu projektowi Arkane, tj. Dark Messiah nie dorasta do pięt. Ciekawe co na ps4 nam te studio zaserwuje. edit: zerknąłem na swój profil i daty trofeów i jednak było odwrotnie, pierwsze przejście robiłem bez spinania się, raz się skradając, raz robiąc zadymę, i dostałem złe zakończenie, a drugie to było hard+znajdźki+side questy+blink only. A jak tobie wygodniej będzie tak rób, w każdym bądź razie 2 przejścia wystarczą do niebieskiego pucharku. Edytowane 10 Maj 2013 przez brzmiwtrzcinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach