arti804 5 Napisano 16 Czerwiec 2014 no to ciezko go zerwac ;) w grze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
handy 36 Napisano 16 Czerwiec 2014 (edytowane) Pograłem w demko kilkadziesiąt walk i gra mi się super podoba. Kilka pytań 1. Wiem że niby jak koleś siedzi na mnie to aby go przytrzymać to trzymam R2 i R3 w dół. Nie wychodzi mi to jak siedzi w pełnej gardzie i mnie okłada. Nie mogę go przyciągnąć z powrotem. Nawet jak mnie nie okłada i tylko siedzi nie mogę go przytrzymać. 2. Wiem że aby zmienić pozycją góra - dół to znaczy przejść w defensywie to ataku to R1 i R3 kręcę po okręgu do góry w lewo lub prawo. Raz mi wychodzi że od razu przechodzi gostek, a nie raz zmienia z 3 razy ustawienia aby w końcu przewrócić przeciwnika pod siebie. 3. Jak się bronić jak przeciwnik który jest pode mną chce przejść na górę? Wiem że R2 i R3 w prawo lub lewo. Jednak mnie to wychodzi jak tylko chcę zmienić pozycję. Gdy ma zamiar przejeść do ataku to zawsze mu wychodzi. 4. Czy w klinczu można bronić pozycji tak jak na ziemi? Tzn R2 i gałka R3 prawo lub lewo? Edytowane 16 Czerwiec 2014 przez handy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 16 Czerwiec 2014 (edytowane) Pograłem w demko kilkadziesiąt walk i gra mi się super podoba. Kilka pytań 1. Wiem że niby jak koleś siedzi na mnie to aby go przytrzymać to trzymam R2 i R3 w dół. Nie wychodzi mi to jak siedzi w pełnej gardzie i mnie okłada. Nie mogę go przyciągnąć z powrotem. Nawet jak mnie nie okłada i tylko siedzi nie mogę go przytrzymać. 2. Wiem że aby zmienić pozycją góra - dół to znaczy przejść w defensywie to ataku to R1 i R3 kręcę po okręgu do góry w lewo lub prawo. Raz mi wychodzi że od razu przechodzi gostek, a nie raz zmienia z 3 razy ustawienia aby w końcu przewrócić przeciwnika pod siebie. 3. Jak się bronić jak przeciwnik który jest pode mną chce przejść na górę? Wiem że R2 i R3 w prawo lub lewo. Jednak mnie to wychodzi jak tylko chcę zmienić pozycję. Gdy ma zamiar przejeść do ataku to zawsze mu wychodzi. 4. Czy w klinczu można bronić pozycji tak jak na ziemi? Tzn R2 i gałka R3 prawo lub lewo? 1. Mi to wychodzi ale sam nie wiem jak, u mnie najlepiej w wypadku gdy przeciwnik jest w full mount na mnie sprawdza się wcisnięcie lewej gałki w momencie gdy wyprowadza cios, czyli poprostu próbuje zrzucić, ale najlepiej się sprawdza L1+ prawa gałka od lewej do góry, tym sposobem często przechodze do half guard a wtedy robie reversal. 2. Widocznie źle kręcisz, albo Ci blokuje przejście. Albo nierozumiem :) 3. R2 + R3 prawo/lewo dokładnie w momencie jak zaczyna robić przejście. Musisz wyczuć ten moment. Trzeba ćwiczyć poprostu. Też miałem z tym problem ale innej metody nie ma. 4. Napewno można w tajskim bronić przed kolanami na twarz, w bebech, czasem mi się udaje. Ale najlepiej żeby nie dopuszczać do takiej sytuacji, szczególnie w klinczu tajskim. Edyta: na psstore US jest juz pelna wersja, wlasnie pobieram Edytowane 17 Czerwiec 2014 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baku83 511 Napisano 17 Czerwiec 2014 Jeśli ktoś z Łodzi będzie w Media markt w Galerii i zobaczy UFC na półce to proszę o info na pw :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
handy 36 Napisano 17 Czerwiec 2014 Wystarczy zadzwonić i zapytać czy mają :) Od czego zależy jak długie jest duszenie lub dźwignia? Nie raz muszę klikać lewą gałką z 4-5 razy aby dobrze zapiąć duszenie lub dźwignie. Wczoraj miałem sytuację że udusiłem gościa stopą po dwukrotnym naciśnięciu L. To zależy od staminy przeciwnika czy od rodzaju dźwigni? Udało się komuś obić przeciwnika tak aby mu stan zdrowia spadł prawie do 0? Ja przez 2 rundy obijałem przeciwnika i w trzeciej przez przypadek za mocny cios poszedł to padł. Jednak po dwóch rundach ciosów prostych, sierpów itp stan zdrowia to ponad połowa. Trochę mi się to nie podoba. Tak naprawdę ledwo powinien stać na nogach a ten cały czas mnie atakował. Mam nadzieję że na wyższych poziomach trudności będzie to inaczej wyglądało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 17 Czerwiec 2014 (edytowane) Panowie ja juz mam, wersja cyfrowa ze us psstore. Pobiera sie na poczatku 2,7GB i one day patch. Potem ciagnie reszte. Tak na goraco, miazga, patch poprawil rozgrywke zdecydowanie. Iiiiiiiiiiiiiiiits tiiiiiiimmmmmee !!! :D Edytowane 17 Czerwiec 2014 przez toreso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Haqu 32 Napisano 17 Czerwiec 2014 Mi już sklep wysłał grę :D no nic, ja muszę czekać do jutra :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuviks 78 Napisano 17 Czerwiec 2014 Nie no, spoko EU PSS to 2 dni czekania jeszcze... ; d ale dałem się zrobić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dempsey 44 Napisano 17 Czerwiec 2014 Panowie wyżej zrobili mi ciśnienie :) i myślę sobie mimo ze mam preordera na amazonie to jeśli jest już gra w x-comie za 219 zł to podjade.Kij tam z różnica 40 zł haha ważne zeby była gra.Zadzwoniłem na infolinie i powiedziano mi ze będzie dopiero na premiere piątkową w magazynie wiec najwcześniej w ich sklepach na terenie kraju była by w poniedziałek... Wiec czekam dalej a szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 17 Czerwiec 2014 Ech co za kraj premiera jest w czwartek i zamiast przesunąć ją o jeden dzień do przodu to karzą czekać jeden dzień dłużej. No nic ja jutro idę polować po lokalnych sklepach. Ale żeby było bez offu. @toreso napisz w czym najbardziej czuć różnicę gameplay'ową między demem a full. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baku83 511 Napisano 17 Czerwiec 2014 W Galerii Łódzkiej jest juz do kupienia, ale cena z dupy bo 270zl. Wiec na ta chwile odpuscilem bo moge miec ta gre za 220zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq 51 Napisano 17 Czerwiec 2014 (edytowane) Dajcie prosze znac jak ktos trafi gre dzis/jutro w jakim sklepie, najlepiej w 3miescie. Ciagle sie waham, pierwsze opinie na metacritic troche mnie martwia :/ Edytowane 17 Czerwiec 2014 przez bleq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 17 Czerwiec 2014 http://www.metacritic.com/game/playstation-4/ea-sports-ufc W sumie nie spodziewałem się rewelacji, ale oceny gorsze niż EA MMA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Haqu 32 Napisano 17 Czerwiec 2014 Chyba nikt nie spodziewał się takich ocen :D Ja myślałem, że średnia będzie oscylowała w okolicach 80. Jestem ciekaw czemu tak nisko, bede musial poczytac te recenzje jak wroce do domu bo demo mi sie jakos podobalo. Oczywiscie parter nienajlepszy, ale ogolnie to zaliczalbym gre na plus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 17 Czerwiec 2014 http://www.metacritic.com/game/playstation-4/ea-sports-ufc W sumie nie spodziewałem się rewelacji, ale oceny gorsze niż EA MMA EA MMA nie umywa sie w najmniejszym stopniu do tej gry. Gram od rana i nie moge sie oderwac. Poprostu gra dla fanow tego sportu. Ja jestem mega zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 17 Czerwiec 2014 To opowiedz coś o karierze i jak to wygląda w praniu? Czy ogranicza się to jedynie do wyboru kolejnego zawodnika? Czy jest w tym coś głębszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 17 Czerwiec 2014 (edytowane) Kariera - na poczatku startujesz w slynnym Ultimate Fighterze, przechodzisz eliminacje, jak wygrasz final to walczysz w undercard na glownej gali, potem wyzej, karta glowna itd, ulepszanie postaci itd. Bardzo podobnie jak Undisputed. Ale wydaje mi sie ze kariera jest bardziej rozbudowana. Narazie gralem kilka razy vs cpu, a od dlugiego czasu cisne kariere... Edytowane 17 Czerwiec 2014 przez toreso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 17 Czerwiec 2014 Spoko jak będziesz miał więcej opinii o karierze daj znać, bo z tego co piszą w recenzjach. Gra ma gameplay dobry do offline jak i w multi dobrze się sprawdza, jednak sam kontent gry to kaszana i zwyczajnie nie ma co w niej robić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 17 Czerwiec 2014 Czy są jakieś tryby poza klasyczną karierą? Np jak były w UFC 3 - tryb mistrzowski - tryb obrony tytułu - rozbudowane turnieje??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 17 Czerwiec 2014 Spoko jak będziesz miał więcej opinii o karierze daj znać, bo z tego co piszą w recenzjach. Gra ma gameplay dobry do offline jak i w multi dobrze się sprawdza, jednak sam kontent gry to kaszana i zwyczajnie nie ma co w niej robić.Gameplay"owo jest duzo lepiej niz w jakiej kolwiek produkcji mma. Poznym wieczorem sprobuje online. Kontent? Czyli co dokladnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoL 189 Napisano 17 Czerwiec 2014 Nie ma to jak dać swoją twarz i się trzaskac:D Nie rozumiem tylko jednego, Bruce Lee mial być dla preorderowcow, a wychodzi na to, ze jest za free dla wszystkich. To po cholerę ja zamawialem drozej ciut w preorder i się bawiłem w ultime, skoro mogłem dziś kupić gdzieś 20 zl taniej... Co do gry, online fajne, brak lagow. Niestety nie można grać swoją postacią :( Sama gra jak demo, więc jak komuś sie spodobało to może brać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 17 Czerwiec 2014 (edytowane) Chodzi mi o zawartość gry, a dokładnie w karierze czy jest to tylko trening -> walka, aż do końca kariery. Czy chociażby dodatkowe opcje jak np. w EA MMA wyjazd do innej szkoły i pobieranie nauk u innych trenerów. Chodzi mi o zwyczajne urozmaicenia. Tak jak pablos_83 pyta. Choć ja już wiem, że nic poza fight now nie ma. Gramy albo fight now, karierę, online lub mini gry tutorialowe.PiPol jak to nie ma możliwości grania stworzonym przez siebie zawodnikiem!? Nie ma czegoś takiego jak zakładanie własnego gym'u? Czyli tylko wybieramy zawodnika i dzida? Edytowane 17 Czerwiec 2014 przez SmaleC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 17 Czerwiec 2014 (edytowane) Chodzi mi o zawartość gry, a dokładnie w karierze czy jest to tylko trening -> walka, aż do końca kariery. Czy chociażby dodatkowe opcje jak np. w EA MMA wyjazd do innej szkoły i pobieranie nauk u innych trenerów. Chodzi mi o zwyczajne urozmaicenia. Tak jak pablos_83 pyta. Choć ja już wiem, że nic poza fight now nie ma. Gramy albo fight now, karierę, online lub mini gry tutorialowe. PiPol jak to nie ma możliwości grania stworzonym przez siebie zawodnikiem!? Nie ma czegoś takiego jak zakładanie własnego gym'u? Czyli tylko wybieramy zawodnika i dzida? W karierze jest tak jak piszesz, sa trenerzy i zawodnicy z ktorymi trenujemy. Sa zadania do wykonania, cos podobnego jak Highlights of the week i Fifie. Co do tych trybow zostan mistrzem i obron tytul to bylo na sile wsadzone, i wydaje mi sie ze w Undisputed 3 juz tego nie bylo. Zawartosc jest bardzo podobna jak w UFC UD 3.Edyta: I bardzo dobrze ze nie mozna grac CAF-em przez siec bo co to za gra jak kazdy gralby taki co ma wszystkiego po 100, tak jak to bylo wczesnie. Gra onlina to jest glowny content jak w kazdej innej. Po co jakies inne sztyczne zapchaj dziury Edytowane 17 Czerwiec 2014 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 17 Czerwiec 2014 Były UFC 3 to są najciekawsze tryby bo gra się prawdziwymi zawodnikami z prawdziwymi statystykami i mamy jakąś ciągłość a nie pojedyncze walki Czyli zawartość w ogóle nie podobna bo tam były jeszcze turnieje best of 16 i odwzorywanie legendarnych pojedynków Ta sama bieda co w EA MMA: online, fight now, kariera i samouczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 17 Czerwiec 2014 Były UFC 3 to są najciekawsze tryby bo gra się prawdziwymi zawodnikami z prawdziwymi statystykami i mamy jakąś ciągłość a nie pojedyncze walki No ok, ja np. wogule tego nie gralem, co innego te zadania z historycznych walk, nokautow itp. - to bylo ciekawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach