zezeee 0 Napisano 3 Czerwiec 2014 I to jest piękne, nie da rady po opanowaniu 2 przycisków przespamować całą walkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 3 Czerwiec 2014 opanowanie przyciskow to jeszcze, ale poddac to kompletnie nie wiem jak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 3 Czerwiec 2014 Jedna osoba wychyla prawą gałkę w jednym z 4 kierunków, żeby się uwolnić. Druga wychyla w tym samym co uwalniający, żeby zablokować uwolnienie. Jeśli dość długo blokuje uwolnienie to pojawia się znacznik dla lewej gałki w którą musi ją wychylić. Jak wychyli w wyznaczonym czasie przechodzi do kolejnej części duszenia lub dźwigni. To tyle. Nie jest trudne do ogarnięcia, ale ciężko to wykonać. CPU niestety czyta ruchy gałki, jak się próbujesz uwolnić to momentalnie potrafi blokować obrany przez gracza kierunek. Jednak idzie to ogarnąć i się uwolnić lub poddać, choć nawet na easy nie jest łatwo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 3 Czerwiec 2014 udalo mi sie udusic Gustaffsona. Zaraz wrzuce na YT ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 3 Czerwiec 2014 Mnie też od razu odrzuciła klawiszologia, po turtorialu byłem tak skołowany że już nic nie pamiętałem. Pozostaje czekać na fight night Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 3 Czerwiec 2014 (edytowane) a nie nie, wszystko do ogarniecia. A Fight Night w zyciu nie kupie. Boks to najnudniejszy sport walki ;) Pomijam ze prawdziwego boksu nie ma od czasu wejscia PPV i ciagniecia walk do ostatniej rundy ze wzgledu na reklamy. Ale to tylko taka mala uwaga, nie rozwijajmy jej bo to nie ten temat. Edytowane 3 Czerwiec 2014 przez snosch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 3 Czerwiec 2014 co w tym skomplikowanego? dużo ciosów jest taka sama jak w poprzednich częsciach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 3 Czerwiec 2014 nie mowilem o ciosach tylko o poddaniu. Skomplikowali to dosc mocno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paxx 0 Napisano 3 Czerwiec 2014 Czym się róznią uderzania z L1 a R1 Doszedł ktoś już jak swipować pozycję ? :psbutton: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Airbolt 30 Napisano 3 Czerwiec 2014 Jedna osoba wychyla prawą gałkę w jednym z 4 kierunków, żeby się uwolnić. Druga wychyla w tym samym co uwalniający, żeby zablokować uwolnienie. Jeśli dość długo blokuje uwolnienie to pojawia się znacznik dla lewej gałki w którą musi ją wychylić. Jak wychyli w wyznaczonym czasie przechodzi do kolejnej części duszenia lub dźwigni. To tyle. Nie jest trudne do ogarnięcia, ale ciężko to wykonać. CPU niestety czyta ruchy gałki, jak się próbujesz uwolnić to momentalnie potrafi blokować obrany przez gracza kierunek. Jednak idzie to ogarnąć i się uwolnić lub poddać, choć nawet na easy nie jest łatwo. Czyli jeżeli atakujemy i broniący pracuje prawą gałką to my na początku też pracujemy prawą a później lewą dobrze zrozumiałem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 3 Czerwiec 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Haqu 32 Napisano 3 Czerwiec 2014 Przecież ten system jest bardzo fajny i w miare prosty. To chyba dobrze że gra jest bardziej skomplikowana, aniżeli prosta do bólu i nudna po 3 walkach... Chociaż i tak nie wiem co widzicie tutaj tak bardzo skomplikowanego. Nie udusisz przeciez zawodnika w pierwszych 10 sekundach walki, to trzeba wyczuc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 3 Czerwiec 2014 Czyli jeżeli atakujemy i broniący pracuje prawą gałką to my na początku też pracujemy prawą a później lewą dobrze zrozumiałem? Tak. Niezależnie czy atakujesz czy bronisz masz taki sam HUD jak twój przeciwnik. Jak atakujesz to prawą gałką wychylasz w tym samym kierunku co atakowany. W ten sposób nie może ładować tego paska do momentu kiedy trzymasz ten kierunek, przez co musi atakować pozostałe. Jeśli utrzymasz atak wystarczająco długo pojawi się na jednym z kierunków czerwony pasek ze znaczkiem lewej gałki, wychylasz lewą w tym kierunki przechodzisz dalej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Airbolt 30 Napisano 3 Czerwiec 2014 Dzięki wielkie wróce z roboty to będę katował te poddania najgorsze to ogarnąć sterowanie a potem to już jakoś pójdzie gra się intuicyjnieJeszcze jedno pytanie jeżeli mamy dosiad i broniący ściąga naszą głowe do siebie to jak się uwolnić aby się wyprostować we wcześniejszych grach było chyba prawą gałką w górę i w prawo bądź w lewo teraz jak tak robie to nie raz przechodzi do pozycji bocznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RandyOrtonRKO 50 Napisano 3 Czerwiec 2014 Wow, jest lepiej niż się spodziewałem, Animacje i grafika super, i co najbardziej mnie cieszy, sterowanie podobne do Undisputed :D Walki bardzo płynne, gra jest trudniejsza, trzeba będzie troche się pouczyć jak grać, ale to jak najbardziej na plus! Oj trzeba się będzie zaopatrzyć :3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 3 Czerwiec 2014 nie mowilem o ciosach tylko o poddaniu. Skomplikowali to dosc mocno.na post zygi odpisywalem :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Whizzer 276 Napisano 3 Czerwiec 2014 To UFC to dla mnie nic nowego, od poprzednich części. Wcześniej można było spamować ciosy gałkami teraz da się to robić przyciskami i zasypać gościa ciosami. Trochę lepsza grafika i szybsze wczytanie. Niektóre ruchy nienaturalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 3 Czerwiec 2014 To UFC to dla mnie nic nowego, od poprzednich części. Wcześniej można było spamować ciosy gałkami teraz da się to robić przyciskami i zasypać gościa ciosami. Trochę lepsza grafika i szybsze wczytanie. Niektóre ruchy nienaturalne. A to spodziewales sie czegos nowego? UFC to UFC, tak samo jak fifa czy nba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 3 Czerwiec 2014 To UFC to dla mnie nic nowego, od poprzednich części. Wcześniej można było spamować ciosy gałkami teraz da się to robić przyciskami i zasypać gościa ciosami. Trochę lepsza grafika i szybsze wczytanie. Niektóre ruchy nienaturalne. Jak pograłem Gostafssonem to Jones atakował i rzucał dużo ciosów. Jest lepszy w statystyce i jest trudniej, ale łatwo było go zbić do minimum staminy, potem dobrze zadana kontra i wycofanie. Takie walki potrafiły się ciągnąc 3 rundy, ale ostatecznie Jones przegrywał z dość mocno rozbitą głową. Wydaje mi się, że zwykły gracz spamujący byłby miał trudniej chociażby ze względu na czas reakcji. Ja jednak przeskoczyłem serię Undisputed więc dla mnie to UFC jak znalazł, choć mam pewne zastrzeżenia, ale o tym jak już ogram i będę miał ogólny pogląd na grę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dillen 2 Napisano 3 Czerwiec 2014 (edytowane) Demo pokazało, że EA UFC bliżej do śp. serii Undisputed niż do EA MMA. I bardzo dobrze :) Mam kilka 'ale' jednak przez najbliższy czas nic lepszego na rynku w tej materii dostępne nie będzie więc zapewne w najbliższych dniach zamówię swoją wersje (i tak bym kupił po premierze a tak to jeszcze dojdzie Bruce). Graficznie jest super, a i cudownie wygląda zadawanie ran, realistyczna krew etc, naprawdę jak w prawdziwej transmisji. Czułem się miejscami jakbym oglądał starcie na Fight Passie :) Dla fanów tego sportu pozycja obowiązkowa. Aż czekam na dobry tryb kariery i multi na uczciwych zasadach. W pierwszej rundzie udało mi się już zrobić cios z użyciem odbicia od klatki, mega! Edytowane 3 Czerwiec 2014 przez Dillen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 3 Czerwiec 2014 (edytowane) Stawiam skrzynkę wódki, że online będzie w 90% spam :) Jaj to mi to nie urwało, na pewno nie kupię na premierę, poczekam co piszecie i jakie będą tryby multi. Edytowane 3 Czerwiec 2014 przez piachu00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 3 Czerwiec 2014 Tutoriale http://www.easports.com/ufc/news-updates-gameplay/article/ea-sports-ufc-tips-and-tricks-video-tutorials http://www.easports.com/ufc/news-updates-gameplay/article/ea-sports-ufc-tips-and-tricks-submissions http://www.easports.com/ufc/news-updates-gameplay/article/ea-sports-ufc-tips-and-tricks-controller-map http://www.easports.com/ufc/news-updates-gameplay/article/ea-sports-ufc-demo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Haqu 32 Napisano 3 Czerwiec 2014 Mi się też podoba, poza komicznym zadawaniem ciosów w powietrze kiedy nasz przeciwnik leży. Ludzie chcieli kontynuacji UFC Undisputed a teraz będą narzekania, że gra zbyt podobna do tej od THQ. Ale za to nowego systemu submission będę bronił bo moim zdaniem jest naprawdę fajny. Ja zamawiam pre-order :D Lipa, że w demie CPU jest tylko easy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel-PL 492 Napisano 3 Czerwiec 2014 Też macie taką słabą płynność? Strasznie mi muli demko, lekkie opóźnienie jest ;/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuviks 78 Napisano 3 Czerwiec 2014 Też macie taką słabą płynność? Strasznie mi muli demko, lekkie opóźnienie jest ;/ Jest lekkie opóźnienienie i takie jakby fpsy lekko dropiły jak zawodnicy do siebie podchodzą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach