Skocz do zawartości
alfik

Metal Gear Solid V

Rekomendowane odpowiedzi

Pier..olę te współdziałanie z "innymi urządzeniami". Rzygać mi się już chce. Nawet Kojima? Czy gra nie może pozostać po prostu grą? Musi być nie tylko na konsoli, ale też na sralecie i sraphonie? Sorry za marudzenie, ale wolałbym, żeby 100% wysiłku włożyli w gameplay w czystej formie, a nie w to, żeby na "fejsie" pokazywało się kto gdzie jest w świecie MGS'a...

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa analiza i hipoteza odnośnie dotychczasowych materiałów pod kątem tego w jak dużego ch#$%a robi nas właśnie Kojima ;)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tb1WhDdto08#!

miejscami szukanie kwadratowych jaj, ale z pewnymi kwestiami nie sposób się nie zgodzić - kolor oczu Big Bossa, głos Kiefa itd.

alfik, kornick co o tym myślicie? :) Ja jestem przekonany że po stosunkowo nieskomplikowanej 3jce i "Peace Walkerze" Kojima prędzej zniesie kwadratowe jajo niż odpuści nam jakiegoś cockblocka na miarę Raidena w "Sons of Liberty". Nie jestem jedynie pewien czy będzie na tyle "wierny" lore serii żeby mieszać w to Foxa, czy nie pokusi się o coś wyciągniętego zupełnie z dupy.

Edytowane przez Danny Boy
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za link. Bardzo przyjemnie oglądało się ten filmik.

Wiele rzeczy z tego filmiku było już poruszanych wcześniej, a niektóre z tych teorii są mniej lub bardziej prawdopodobne, ale z pewnością baaardzo ciekawe. Przypuszczenie, że tym drugim Snakem miałby być Gray Fox jest dla mnie odrobinkę naciągane, ale jednak w kilku innych aspektach przedstawionych na filmiku, dość mocno prawdopodobne. Ciekaw jestem ile z tych przypuszczeń fanów ostatecznie w grze się sprawdzi. Ja natomiast czekam na kolejny trailer mistrza Kojimy, po którym znów prawdopodobnie nie będziemy wiedzieć nic ... ;D Doskonale te przypuszczenia pokazują jak prawie każda sekunda filmiku jest dla Kojimy ważna. Ile w niej można umieścić treści. Nie ma co debatować nad tym dlaczego fani tak lubią oglądać filmiki z gier z serii MGS ... oficjalne trailery z tej serii to też istne arcydzieło.

Chyba sam Kojima mówił, że nie chce ujawniać zbyt wielu rzeczy. Czeka aby odpowiednie informacje zostały ujawnione w odpowiednim czasie. Z pewnością ma konkretny plan trailer'ów i informacji dotyczących tej gry.

Wie dokładnie jak należy karmić liski aby nie były głodne, a jednocześnie chętne do dalszego jedzonka.

Pamiętajcie ... cornered fox is more dangerous than a jackal !

:)

Edytowane przez KoRnick90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, muszę przyznać, że analiza naprawdę niezła, ale wydaje mi się, że kilka szczegółów umknęło autorowi.

Po pierwsze binoculars czy odpowiednik solid eye z MGS4. Niby wszystko się zgadza, widać jak Snake coś przy tej opasce kombinuje, ale skoro Gray Fox, też nie ma prawego oka, to jakim cudem używa opaski jako "lornetki"?

Po drugie na gameplayu zaprezentowanym na E3 widać wyraźnie, że Snake ma protezę ręki, co obala niejako teorie, że koleś z zabandażowaną twarzą ze szpitala aka Ishmael to nowy Snake, gdyż ten, jak widać na trailerze, ma komplet kończyn ;).

Chociaż teoria z Foxem bardzo mi odpowiada, ma sens i daje nadzieje na ostateczny powrót Haytera jako tego prawdziwego Big Bossa, to sądze, że Kojima może nas zaskoczyć w jeszcze bardziej wyrafinowany sposób. Ja tym czasem odpuszczam sobie analizy i czekam na pełną grę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypadkiem nie było sytuacji, że Hayter napisał na twitterze przed najprawdopodobniej targami E3(?), iż będzie brał udział w nowym MGSie, dość nie jednoznacznie ale napisał? Próbowałem to znaleźć ale jakoś nie mogę. Ale to by się dobrze wpisywało w tą teorie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisał coś w stylu "Coming to E3, hope I don't loose my voice" więc tym bardziej coś jest na rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dokładnie o to mi chodziło, jedyne co nam pozostaje to czekać na premierę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekam;d

Edytowane przez Starh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrargumenty do teorii mówiącej o tym, że Gray Fox jest nowym Snake'm ;)

I dlatego napisałem że miejscami ta teoria to szukanie kwadratowych jaj, natomiast mam przeczucie że Kojima zaserwuje nam właśnie coś w stylu "the old switcharoo" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten motyw przewodni MGSV jest świetny, dziewczyna śliczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że jakiś ogólnointernetowy ból dupy się zaczyna o wdzianko Quiet. Conajmniej jakby w poprzednich częściach nie było podglądania Meryl w bieliźnie, Evy w stroju kąpielowym i prężących się w lateksowych wdziankach bossów z 4ki... :fool:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to byly krotkie sytuacje (Eva na cutscenkach tylko niektorych, BB tylko po pokonaniu oraz Meryl to co, 10 sekund w 1 miejscu w grze?), tutaj przez cala gre lata w samych majtkach oraz biustonoszu. Troche przesada moim zdaniem.

Lubie popatrzec na kobitke w rajtach ale to mi przypomina BRAZZERS Military Edition :/

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli sugerujesz że większość czasu w MGSV spędzimy z nosem wlepionym w poślady Quiet? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewidentnie bedzie to postac z obozu Big Boss'a, czyli pewnie czesto bedziemy ja widywac w neglizu na cut-scenkach. Roznica jest taka, ze w przypadku np Evy, ona rozpinala ten kombinezon od czasu do czasu na scenkach, tutaj na dzien dobry witaja cie siostry blizniaczki i stringi jako spodenki.

Moze sie to nie podobac i jak najbardziej rozumiem te glosy oburzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale, tak jak napisałem - to było w serii(w mniejszym lub większym stopniu) od momentu jej wejścia w fazę współczesną(MGS) - Kojima to mały zboczuch i tyle. Póki to nie główna bohaterka, a jedynie jedna z postaci pobocznych to tak naprawdę kogo to obchodzi. Zwłaszcza że laska będzie pewnie miała sporo mniej czasu ekranowego niż Eva.

Podsumowując - jak dla mnie nihil novi w serii

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojima zawsze coś dodawał od siebie do swoich dzieł, oprócz zajebistej fabuły głównie były to cycki i pokręcony humor. Nie ma się co martwić że gra nagle będzie polegać patrzeniu dziewojom w ich wielkie oczy. Strój rzeczywiście wygląda trochę absurdalnie, szczególnie dolna połowa. Możliwe że będzie to uzasadnione, jako że pewne sceny z trailera sugerują że Quiet może być spokrewniona z The Endem - znikający makijaż może tak naprawdę być naturalnym kamuflażem, a taki skąpy strój może pomóc w schowaniu się przed wrogiem, jeśli ma się pewne umiejętności. 

No i next-gen pozwoli na advanced boob physics.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie! Advanced boob physics w MGS!  ;) 

Skąd pomysł że Quiet jest spokrewniona z Endem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The End umiał stworzyć kamuflaż na swoim ciele, używając fotosyntezy, widać to było wyraźnie przed walką z Naked Snakiem. Wyglądało to trochę jak plamy wątrobowe. U Quiet w trailerze wyraźnie widać znikające plamy na twarzy, więc możliwe że posiadają tą samą umiejętność. No i obaj są snajperami. To tylko taka luźna teoria, możliwe że mogę się mylić :P. Ktoś o tym wspomniał na YouTubie, nie umiem teraz znaleźć tego wideo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widziałem to ten makijaż sam znikał, więc normalne to na pewno nie było.

Pamiętajmy że u Kojimy nic nie jest przypadkowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi