ridcully76 50 Napisano 24 Październik 2014 (edytowane) Veezo jaki masz skład? Ja teraz w 3 lidze i powalczę wieczorem o awans. Poza tym koledzy to przede wszystkim klepa i gra kombinacyjna. W tej edycji bardzo ładnie wychodzą na pozycje. Kilka podań w środku pola, później przytrzymanie piłki przez CAM-a, rzut oka gdzie wchodzi zawodnik i tylko odpowiednio trafić z podaniem żeby nie wyleciał na spalony i pozamiatane jest. Oczywiście też zmiana tempa i stylu żeby przeciwnik nie wiedział co będzie zagrane czyli raz klepa, raz długa piła, innym razem solo. I jak najwięcej krótkim podaniami po ziemi. Edytowane 24 Październik 2014 przez ridcully76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 24 Październik 2014 Ktos meczyk sezonów towarzyskich? Awansowalem do 5 ligi z 3 porazkami, az tu nagle takie cuda zaczely sie dziac ze wiecej razy przegralem w 5 lidze niz do piatej ligi razem :d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 24 Październik 2014 pakasiedlce ja chętnie o ile uda się :) bo trochę mnie męczy już granie przeciwko Doumbia, Emenike i Musa. Ileż kur... można, w co drugim składzie albo oni albo Benteke z Lukaku. Ja nie wiem co EA spartoliło ale jeszcze się nie zdarzyło jak gram z nimi żeby mi któryś nie strzelił. Z innymi potrafię zagrać bez straty bramki a z nimi ni wacka. Po prostu obrońcy wręcz nie reagują momentami jak są mijani jak tyczki. A pad na tej fifce pójdzie w diabły jak nic - przez tych co dobiegają do pola karnego i napotykając linie obrony biegają w poprzek robiąc co dwa kroki zwrot i szukając miejsca do strzału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 24 Październik 2014 za 20 minut możemy spróbować:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 24 Październik 2014 (edytowane) Ja będe za około godzinę najwcześniej albo wieczorem. Jak ktoś będzie grał w coś innego niż fifa to nie ja. Mój podstawowy skład: http://www.futhead.com/15/squads/5741748/ Bardzo dobrze mi się gra tym składem, zobaczcie że w środku pola jest 5 zawodników z high workrate w defensywie czyli Chiellini, Barzagli, De Rossi, Vidal i Marchiso. Słowo, jest kim bronić ;) do tego Vidal i Marchisio jeszcze ładnie w akcjach ofensywnych się znajdują i dobry strzał z dystansu. Sau na ST od początku w klubie. Kupiony z sympatii za grę w '14. Gra od początku, bilans 126 meczy i 86 bramek uważam za dobry zwłaszcza że na początku gry w fut człowiek uczył się jak grać i grał byle jakim składem. I ma jedną wielką zaletę hehehe jak kogoś minie to nie ma bata - nie dogoniat. I jeszcze Criscito wg mnie lepszy od wszystkich LB w Serie A i dużo tańszy. W zasadzie tylko Teveza i Pogbę jeszcze bym chętnie widział, Pogba myślę że na CAM by się sprawdził a Tevez to nie wiem, ma H/H workrate i na ST to wg mnie niekoniecznie dobrze się z takim gra a na CAM są lepsi od niego. Ale na razie kasy nie ma więc nie ma tematu. Edytowane 24 Październik 2014 przez ridcully76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kck 4 Napisano 24 Październik 2014 mi sie dobrze gra jak narazie 3 liga narazie ani razu spadku,ale najwięcej problemow mam z rajdami szybkimi graczami przeciwnika macie jakis sposob na to ciekawy? pakasiedlce ja chętnie o ile uda się :) bo trochę mnie męczy już granie przeciwko Doumbia, Emenike i Musa. Ileż kur... można, w co drugim składzie albo oni albo Benteke z Lukaku. Ja nie wiem co EA spartoliło ale jeszcze się nie zdarzyło jak gram z nimi żeby mi któryś nie strzelił. Z innymi potrafię zagrać bez straty bramki a z nimi ni wacka. Po prostu obrońcy wręcz nie reagują momentami jak są mijani jak tyczki. A pad na tej fifce pójdzie w diabły jak nic - przez tych co dobiegają do pola karnego i napotykając linie obrony biegają w poprzek robiąc co dwa kroki zwrot i szukając miejsca do strzału. najwiekszy bład tej gry niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 24 Październik 2014 Cyrk, po wejściu z marszu do 5 ligi, istne cuda. Przegralem 5 meczów dwa zremisowałem i raz wygrałem. Wrócilem do 6 ligi, nie umiem nawet opisać tego co działo się z moimi zawodnikami... Cóż, ze złości sprzedałem wszystkich (z zyskiem xd) Dwa dni odpoczynku i wracam do FUT :d Jak zbuduję srebny skład, to będę grał z innymi srebnymi czy mogę trafić na złoty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 24 Październik 2014 W FUT? Daj sobie spokój. Będziesz grał głównie ze złotymi bo mało kto gra srebrnym składem. A tu nie dobiera przeciwnika jak w sezonach tylko jak leci. Daj se siana, ja grałem. O ile ofensywnie coś da radę zrobić o tyle obrona nie wyrobi na zakrętach za sprinterami. Ja polecam zrobi jeden po konkretną formację i tego się trzymać. Ja gram na obu formacjach 4-1-2-1-2 które są uważane za kiepskie w tej edycji i wyrabiam w ligach 3-4 bez problemów raczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 24 Październik 2014 ja też gram tą formacją co Ty, tylko z bocznymi pomocnikami, a nie 3x ŚP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 24 Październik 2014 (edytowane) Drugim składem gram z bocznymi pomocnikami gdzieś tak co trzeci mecz. W serie A dużo dobrych graczy na środek pomocy. A i ja zaczynam na ustawieniu defensywnym (jeden stopień poniżej normalnego) i gra z kontry. Ja dobrze idzie to nie zmieniam. Jak muszę gonić wynik to stopniowo coraz bardziej ofensywnie aż do ataku całą drużyną około 70 min jeżeli wciąż przegrywam. Edytowane 24 Październik 2014 przez ridcully76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kck 4 Napisano 24 Październik 2014 Drugim składem gram z bocznymi pomocnikami gdzieś tak co trzeci mecz. W serie A dużo dobrych graczy na środek pomocy. A i ja zaczynam na ustawieniu defensywnym (jeden stopień poniżej normalnego) i gra z kontry. Ja dobrze idzie to nie zmieniam. Jak muszę gonić wynik to stopniowo coraz bardziej ofensywnie aż do ataku całą drużyną około 70 min jeżeli wciąż przegrywam. ja polecam ustawienie 4-5-1 spoko ustawienie narazie 1 porazka na 10 meczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 24 Październik 2014 Grałem takim w '13 srebrym składem i fajnie szło. Tutaj też próbowałem ale czegoś mi brakowało. Doszedłem do tego że do swojego stylu gry potrzebuję dwóch napastników i jeszcze zaraz za nimi ofensywnego pomocnika. Większość akcji sprawadza się do szybkiej klepy między napastnikami po której jeden z nich wychodzi na czystą pozycję ewentualnie CAM przytrzymuje piłkę i zwalnia czekając na lukę w obronie i podaje do napadziora. Poza tym nie mam litości i jak się da to po rozklepaniu nie strzelam w sytuacji 1 na 1 z bramkarzem tylko jak widzę że drugi napastnik zamyka to podanie i dostawienie nogi do pustej bramki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 24 Październik 2014 Chyba każdy tak robi, ja w Fife 15 mam problem z wykończeniem sam na sam... Ceny spadają ostatnio, zauważyliście? Ależ miałem dwa razy wyczucie, przed spadkiem, sprzedałem wszystkich, a następnego dnia kupiłem to samo, sporo taniej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kck 4 Napisano 24 Październik 2014 no ceny spadają ale jedno mnie martwi na początku ultimate nic nie wywalało a ostatnio nie zalicza wygranych coraz czesciej jak w fifa 14 ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 25 Październik 2014 Mi nie bardzo się chce handlować. Poza tym wydaje mi się że te coś tam przywiązania do klubu po 10 meczach trochę poprawia zgranie zawodników. Sprawdzałem kiedyś Marchisio na 3 różnych pozycjach i zamiast kupować karty zmiany pozycji to sprzedawałem zawodnika i kupowałem od razu na właściwej. Wtedy odniosłem takie wrażenie. Cała pomoc nie grała już tak dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolomanolo 6 Napisano 27 Październik 2014 Witam, ponawiam pytanie czy tez macie proble z kamerą iz ustawienia własne zmieniają się prawie przed każdym meczem?? 2. sprawa - trafił mi sie w paczce RvP teraz jego cena to 60-70 tys sprzedawać czy jest szansa że za miesiąc -dwa cena podskoczy jak było z nim w poprzednich edycjach?? 3. sprawa - miałem na liście transferowej wystwionego zawodnika za 12 tys, i nagle skapłem sie że nigdzie go nie ma a nie kojarze aby się sprzedał w ostatnim tygodniu, jest możliwośc jakos to sprawdzić?? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 29 Październik 2014 Zaraz powalczę kolejny już raz (może 5 lub 6) o awans do drugiej ligi. Szansa jest bo po 5 kolejkach bilans 4-0-1 i 12 pkt. Chyba że znowu dopadnie mnie jakaś niemoc i nie podołam. Bo przeciwnicy nie najwyższych lotów w 3 lidze - wczoraj trzy kolejne mecze bez straty bramki (2:0, 2:0, 3:0). Jak nie awansuję to idę grać sezony a grajków sprzedaję. Mam nadzieję że coś uda zarobić i odkupić taniej za kilka tygodni. A przy okazji pytanie - udało się komuś w FUT zagrać ze znajomym? Bo mi ni cholery się nie udaje połączyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 29 Październik 2014 no i poszli won, idę grać sezony ;) trzeba odpocząć pierwsza połowa ligi bilans 4-0-1 a druga 1-0-4 hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whitejin13 31 Napisano 30 Październik 2014 Zaraz powalczę kolejny już raz (może 5 lub 6) o awans do drugiej ligi. Szansa jest bo po 5 kolejkach bilans 4-0-1 i 12 pkt. Chyba że znowu dopadnie mnie jakaś niemoc i nie podołam. Bo przeciwnicy nie najwyższych lotów w 3 lidze - wczoraj trzy kolejne mecze bez straty bramki (2:0, 2:0, 3:0). Jak nie awansuję to idę grać sezony a grajków sprzedaję. Mam nadzieję że coś uda zarobić i odkupić taniej za kilka tygodni. A przy okazji pytanie - udało się komuś w FUT zagrać ze znajomym? Bo mi ni cholery się nie udaje połączyć. Ja be problemu grałem w fut ze znajomymi sezony meczy towarzskich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalEEEk 471 Napisano 30 Październik 2014 no i poszli won, idę grać sezony ;) trzeba odpocząć pierwsza połowa ligi bilans 4-0-1 a druga 1-0-4 hehehe Tak samo jak ja :D Ale ja mam tą przypadłość już któryś sezon z rzędu... Dlatego gram dopiero w 6 lidze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 30 Październik 2014 (edytowane) Tak samo jak ja Ale ja mam tą przypadłość już któryś sezon z rzędu... Dlatego gram dopiero w 6 lidze. Ja o ile nie kombinowałem ze składem to od dłuższego czasu w 3 lidze. Wczoraj to była po prostu masakra. Potrzebowałem 2 wygranych w 5 meczach i nie dałem rady. A gram na spokojnie raczej i bez napinki że muszę. Wieczorem pograłem w sezony ale nie wiem co dalej. Ciągnie jednak do UT. Tylko wszyscy sprzedani. Nikt nie poszedł po cenie za jaką kupowałem - wszyscy taniej. Edytowane 30 Październik 2014 przez ridcully76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 31 Październik 2014 Zaraz powalczę kolejny już raz (może 5 lub 6) o awans do drugiej ligi. Szansa jest bo po 5 kolejkach bilans 4-0-1 i 12 pkt. Chyba że znowu dopadnie mnie jakaś niemoc i nie podołam. Bo przeciwnicy nie najwyższych lotów w 3 lidze - wczoraj trzy kolejne mecze bez straty bramki (2:0, 2:0, 3:0). Jak nie awansuję to idę grać sezony a grajków sprzedaję. Mam nadzieję że coś uda zarobić i odkupić taniej za kilka tygodni. A przy okazji pytanie - udało się komuś w FUT zagrać ze znajomym? Bo mi ni cholery się nie udaje połączyć. Ja w czwartej lidze miałem bilans 5-0-0 i mimo tego nie udało mi się zdobyć tytułu czwartej ligi, zabrakło mi punktu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 3 Listopad 2014 (edytowane) II liga, wczoraj wkońcu się udało. W dramatycznych okolicznościach. Na 3 ostatnie spotkania potrzebowałem wygrać 2. Pierwsze gładko do przodu, w drugim przy 2:2 w I połowie wyleciał mi za czerwień Chiellini i zaraz straciłem bramkę na 2:3, wyprowadziłem w 10 chłopa na 4:3 a w końcówce straciłem po rykoszecie który zmylił bramkarza. Ostatni mecz, podstawowy skład bez kondycji, Chiellini nie może grać, gram rezerwowym składem http://www.futhead.com/15/squads/7204306/ u przeciwnika BPL z jednym wyjątkiem, na ataku obok Remy lata Doumbia. Do przerwy 1:1, dla gościa strzelił oczywiście Doumbia i to z niczego tak prawde mówiąc. Wkurwi... wpuszczam za Campbella - Giovinco na drugą połowę. Wszedł i pozamiatał, wynik końcowy 4:1 i 3 bramki Giovinco. Obecnie w 2 lidze bilans 2-2-2 a oba mecze wygrał lekko zmieniony rezerwowy skład który teraz wygląda tak: http://www.futhead.com/15/squads/7205083/ Z tego składu z zawodników ofensywnych tylko Zarate ma pace pow. 80. Celowo mam taki skład, nie wykluczam zamiany też Zarate na innego zawodnika, oni mają rozklepać przeciwnika. I jeszcze raz polecam 4-1-2-1-2 (2) o ile ktoś chce pograć piłką. I imho lepiej zwracać uwagę na workrate niż pace. Gram na dwóch składach tym ustawieniem. W obu CDM ma M/H, CM-y mają H/H i środek pola zapierd... od bramki do bramki przez 90 min. Zawsze jest ktoś pod grą. Edytowane 3 Listopad 2014 przez ridcully76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ridcully76 50 Napisano 3 Listopad 2014 I liga :D heh w III siedziałem od groma czasu a II za raz przeskoczyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolomanolo 6 Napisano 5 Listopad 2014 (edytowane) I imho lepiej zwracać uwagę na workrate niż pace. Gram na dwóch składach tym ustawieniem. W obu CDM ma M/H, CM-y mają H/H i środek pola zapierd... od bramki do bramki przez 90 min. Zawsze jest ktoś pod grą. Ciekawe spostrzeżenie , niby najczęściej cdm mają M/H ale zawsze mozna cos wymienić. Ja wczoraj w swojej tureckiej lidze wymieniłem szybszego LM z M/L na wyrzuconego ze składu H/H niby wolniejszego ale faktycznie widac go było odrazu częściej. W swojej tureckiej lidze dużego wyboru nie mam - Snider M/M nie wyrzuce go (: na innego słabszego chocby miał H/H. Nie widzicie ostatnio różnicy w podawaniu lub przy wykopie bramkarza ?? Podaje pod skosem leci na wprost do przeciwnika i 0-1. ??? ridcully76 nie zagrasz jakiegos sparinga ?? dopisz mnie jak cos do znajomych - bolomanolo. i tak w ogóle to najwięcej zależy od połączenia miedzy graczami- wczoraj gośc na moim poziomie tak wynika ze statystyk - na ekranie wogóle grac nie potrafi, tylko piła do przodu, a ja podac nic nie moge dokładnie do przerwy 36 % podań!! no i 0-2 z niczego. ale to cos z pingiem musiało byc w tym momencie u niego rwało, u mnie opóźniało i tak wychodziło to w grze. Edytowane 5 Listopad 2014 przez bolomanolo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach