Skocz do zawartości
pablos_83

FIFA Ultimate Team

Rekomendowane odpowiedzi

Bzdura.

Paczka to paczka, a resztę sobie dorabiacie w głowie. Ja jeszcze rok temu wierzyłem, że gdy otwieram paczkę z zamkniętymi oczami, to mam większą szansę na coś dobrego, co nie znaczy, że jest to prawdą....

Ja wiem swoje, wy swoje.

To ja Ci powiem tak co prawda ja wydałem nie 50 a 36zł na fifa points i kupilem za to paczki około 10-15 już nie pamiętam i z tych paczek nie trafił mi się ani jeden zawodnik warty ponad 5000 coins. Niedawno otworzyłem 3 paczki za Coinsy i trafił się chociaż Song z Barcy. Wieć ja już na pewno nie wydam realnej kasy na Paczki. Mimo wszystko wydaje mi się że to kwestia szczęścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Ci powiem tak co prawda ja wydałem nie 50 a 36zł na fifa points i kupilem za to paczki około 10-15 już nie pamiętam i z tych paczek nie trafił mi się ani jeden zawodnik warty ponad 5000 coins. Niedawno otworzyłem 3 paczki za Coinsy i trafił się chociaż Song z Barcy. Wieć ja już na pewno nie wydam realnej kasy na Paczki. Mimo wszystko wydaje mi się że to kwestia szczęścia.

Song jest wart właśnie jakoś 5k, też mi się trafił. Moim zdaniem po prostu za to, że płacimy normalną kasą za fifa points, to dostajemy lepszych zawodników, przynajmniej ja tak miałem. Może to szczęście. Zarobie 50k, sprzedam na alllegro jakoś za kilkadziesiąt złotych i kupie fifa points poraz 3ci i wam napisze, co mi tym razem "wypadło".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo ze to raczej nie watek by pytac o te sprawy jednak sproboje bo poniekad chodzi o fifa points . A wiec obecnie mieszkam w Niemczech , chcialem zakupic kilka paczek za gotowke , postanowilem ze kupie karte playstation network za 20 e . Przed zakupem chcialem jednak zapytac bo widze ze karty na allegro itd sa przypisane do danych panstw, np playstation network z flaga wielkiej brytani tylko dla nich , polska chyba tylko dla polski , tutaj mam na stacji benzynowej dostepna niemiecka o nominale 20 euro . Konto na playstation network mam zarejestrowane na polske, czyli portfel tam na zl . Jak bedzie to wygladac gdy kupie taka karte w euro?

pytanie nr 2: Czy moge utworzyc drugie konto na konsoli zarejestrowane na Niemcy , co wtedy bedzie z moja Fifka , czy na obydwoch kontach bede mogl grac online ?

dodam ze graczem konsolowym jestem od miesiaca ;d

Lepiej nie ryzykuj i kup sobie na allegro kartę dla polski, oni ci na mejla powinni przesłać kod do wpisania na psn i po problemie. Poszukaj na forum gdzieś będą pisać czy da się zamienić euro na złotówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tez bym zrobil jednak kilka miesiecy juz tu jestem i wylecialy mi z glowy dane do zalogowania sie na konto bankowe , a takie moge odebrac jedynie osobiscie w placowce banku w Polsce. do paypalow i innych platnosci nigdy go nie przypisywalem i teraz sa tego skutki ze nie moge sobie czegos kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tez bym zrobil jednak kilka miesiecy juz tu jestem i wylecialy mi z glowy dane do zalogowania sie na konto bankowe , a takie moge odebrac jedynie osobiscie w placowce banku w Polsce. do paypalow i innych platnosci nigdy go nie przypisywalem i teraz sa tego skutki ze nie moge sobie czegos kupic.

Możesz sobie założyć tak jak pisałeś, konto na Niemcy w euro. Jako, że gry są przypisane do konsoli to bez problemu zagrasz w fifę z tego konta. Jedynie nie będziesz miał paczek do UT jeśli posiadasz wersję Ultimate Edition.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Song jest wart właśnie jakoś 5k, też mi się trafił. Moim zdaniem po prostu za to, że płacimy normalną kasą za fifa points, to dostajemy lepszych zawodników, przynajmniej ja tak miałem. Może to szczęście. Zarobie 50k, sprzedam na alllegro jakoś za kilkadziesiąt złotych i kupie fifa points poraz 3ci i wam napisze, co mi tym razem "wypadło".

Jest to na tyle opłacalne że np za 36zł zł otwierasz 10 paczek. a aby otworzyć 10 paczek za coinsy to musisz zarobic 75 tyś coins. Inaczej patrząc na allegro sprzedajesz 30 tyś coins za 36zł i masz 10 paczek. Proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to na tyle opłacalne że np za 36zł zł otwierasz 10 paczek. a aby otworzyć 10 paczek za coinsy to musisz zarobic 75 tyś coins. Inaczej patrząc na allegro sprzedajesz 30 tyś coins za 36zł i masz 10 paczek. Proste.

To raz, a dwa, to jak mówiłem, lepsze są karty. Przynajmniej u mnie i znajomych tak to się prezentuje. Ale to trzeba wydać 54zł, nie 36.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurza mnie strasznie ten dobór przeciwników w FUT. Nosz kurna jego mać, jakie ja mam szanse przeciwko najlepszym zawodnikom świata, grając brązowymi grajkami? Przeważnie to i sobie radzę jakoś, strzelam tę bramkę, ale potem gościu robi rajdy i nie mam nic do powiedzenia. Na dodatek połowa moich piłkarzy łapie kontuzje.. Gram sobie turnieje singlowe, zarobię trochę grosza i pokupuję jakichś dobrych zawodników, bo inaczej nie mam szans.

Edytowane przez DawidekFCB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurza mnie strasznie ten dobór przeciwników w FUT. Nosz kurna jego mać, jakie ja mam szanse przeciwko najlepszym zawodnikom świata, grając brązowymi grajkami? Przeważnie to i sobie radzę jakoś, strzelam tę bramkę, ale potem gościu robi rajdy i nie mam nic do powiedzenia. Na dodatek połowa moich piłkarzy łapie kontuzje.. Gram sobie turnieje singlowe, zarobię trochę grosza i pokupuję jakichś dobrych zawodników, bo inaczej nie mam szans.

Łapią, bo ich nie zmieniasz, jak mają mało staminy. Po to też są zmiany. Co do kart, to trzeba rozegrać jakieś łatwe trunieje brązowym składem, pozyskać troche siana i kupić tych lepszych i powoli zaczynać zabawę złotym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raz, a dwa, to jak mówiłem, lepsze są karty. Przynajmniej u mnie i znajomych tak to się prezentuje. Ale to trzeba wydać 54zł, nie 36.

Kolego proszę, nie rozsmieszaj mnie że może lepsze karty masz bo zapłaciłeś 50zł a nie 36zł buhaha no szok, juz pojechałeś po bandzie teraz po całości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego proszę, nie rozsmieszaj mnie że może lepsze karty masz bo zapłaciłeś 50zł a nie 36zł buhaha no szok, juz pojechałeś po bandzie teraz po całości :)

Nie wiem co w tym śmiiesznego... po prostu stwierdzam fakt, im więcej zapłacisz, tym większe masz szanse na lepszych zawodników z paczek, widzę niektórym ciężko to zrozumieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma co rozumieć :) ot zwykła polityka sprzedażowa :) zapłaciłeś i dostałeś coś ekstra ?... na 99 % zrobisz to po raz kolejny :) jak ktoś tego nie wie to w podświadomości mu się zapisze bez wątpienia...

Edytowane przez Chris de la Rosa
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu nie ma co rozumieć :) ot zwykła polityka sprzedażowa :) zapłaciłeś i dostałeś coś ekstra ?... na 99 % zrobisz to po raz kolejny :) jak ktoś tego nie wie to w podświadomości mu się zapisze bez wątpienia...

Ja zapłaciłem i nie dostałem nic Extra... jak mam to rozumieć? "Spróbój Ponownie" jak w typowych grach Smsowych czy liczbowych??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zapłaciłem i nie dostałem nic Extra... jak mam to rozumieć? "Spróbój Ponownie" jak w typowych grach Smsowych czy liczbowych??

Powiem tak, zapłaciłem 36zł, miałem średnie karty, następnym razem 54zł i miałem już o niebo lepsze. Możesz twierdzić, że to "fart". Ale no taka jest prawda, ciekaw jestem co by było jakbym 199zł za te pointsy zapłacił. Ale żeby to zrobić, muszę nastukać troche coinsów i sprzedać je na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja już chyba powinienem mieć Ronaldo skoro zakupiłem tą najwyższą opcję czyli 4600 fifa points, ale tak patrzę po kartach i coś nie widze :P Najlepszy trafił się Joe Hart wart 40 000, reszta kompletnie przeciętna, więc z mojej perspektywy ta teoria nie ma racji bytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja już chyba powinienem mieć Ronaldo skoro zakupiłem tą najwyższą opcję czyli 4600 fifa points, ale tak patrzę po kartach i coś nie widze :P Najlepszy trafił się Joe Hart wart 40 000, reszta kompletnie przeciętna, więc z mojej perspektywy ta teoria nie ma racji bytu.

Hehe, no to w takim razie nie wiem. A zwróciło ci się cokolwiek? Czy na minusie i to sporo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sprzedaży wszystkiego wyszło coś chyba około 80 000 - 90 000

To tragedia...;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom lipa. Wczoraj i dzisiaj, zakupiłem kilka paczek za monety i trafiały się lepsze karty niż za te pointsy. Także algorytmy, które uzależniają to jakie karty się trafiają z pewnością są tylko nie sądze, aby to zależało od rodzaju waluty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, nie ma to znaczenia kwestia szczęścia w totolotku, Trafisz Ronaldo lub Messiego i możesz mieć każdą drużynę jaką chcesz :)

Apropo, wchodzac na stronę EA w Fifie 12 była historia meczy, które rozegraliśmy, wyniki itp, można było oglądac profile graczy itp, czy to w tym roku skasowali? bo ja szukam i szukam i w moim profilu są tylko media, a historie meczy nigdzie znaleźć nie mogę ?

Aporpo dziś zagrałem pierwszy mecz, moim składem z ligi BBVA, których kilka tematów wstecz opublikowałem i o niebo lepiej niż skład barclays :) :)

aczkolwiek musze przyznac rację kolgom, którzy tu wczesniej pisali że Llorente tragedia :) Szukam kogoś innego na atak :)

Zauwazylem też iż UT polega w zasadzie na tym iż czym zawodnik szybszy tym ma droższą cenę i lepiej nim się gra, tak poza tym chyba inne statystyki małe maja znaczenie :)

Taki Eliseu niczym nie odbiega od większości koksów :-)

Edytowane przez Warson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja również powinem mieć już ronaldo bo troszkę wydałem na tą grę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co w tym śmiiesznego... po prostu stwierdzam fakt, im więcej zapłacisz, tym większe masz szanse na lepszych zawodników z paczek, widzę niektórym ciężko to zrozumieć.

To nie jest fakt, tylko jakiś wymysł. W dodatku nie poparty żadnymi argumentami poza "moi koledzy też tak uważają".

Oficjalne forum ea jest pełne tematów z setkami otwartych paczek, gdzie ludzie nie wydają 50-100zł jak w twoim przypadku, tylko po 200-300$, a dalej otrzymują shit, podczas gdy ktoś inny wkleja zdjęcie messiego z paczki powitalnej.

Ea generuje wystarczająco dużo zysku i nie ma interesu w tym, żeby jeszcze wabić ludzi lepszymi dropami z paczek za pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie i nie planują, zrobili tylko na system Iphonowy :pinch:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi