Skocz do zawartości
LionelPL

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie nie rozumiem tych problemów z kasą, gram na krew, pot i łzy, mam 15 lev, i jakieś 8 tys. Nie używałem w ogóle patentu z muszlami. Po prostu sprzedaje co znajduje :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo. Wszystko zbieram i sprzedaję. Nawet nie szukam gdzie lepiej. Mam 15 tys. teraz i nie mam na co wydawać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Modlę się o Gwinta w multi. No bez kitu, ta gra tak wciąga, że mogłaby być osobną produkcją! Uwielbiam to bezsensowne zbieranie kart :D

Edytowane przez PiPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wiara za fabułą goni to i siana nie ma. Ja widząc wroga nie przechodzę/przejeżdżam obok obojętnie. Fanty które wyrzucają z siebie bestie może i nie drogie, ale w ilości jest siła.

Niech ktoś mi powie, czy można zmienić fryzurę na tą podstawową? Te od fryzjera czy jak mu tam nie podobają mi się.

Edytowane przez Naruto_Uzumaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pytanie co do tych schematów gryfa/kota/niedźwiedzia czy czego to tam było. To są najlepsze ekwipunki w grze? Mają tez widzę jakieś rozszerzenia od 1 do 3. Jak to jest warto się skupić na ich szukaniu czy w grze można bez problemu gdzieś w chatach lub u sprzedawcach/kowali znaleźć jeszcze lepsze? A i jeszcze jedno znalazłem 4/6 części gryfa i pisze mi żeby przeczytać jakiś zapisek lub list chyba jerzego gdzie to znaleźć?

Na co zwracać uwagę w statystykach mieczy bo zauważyłem że każdy który ma dużą premię(no własnie ale od czego ta premia ciągle nie mogę sie dowiedzieć) mają najwyższa wartość i są najdroższe. O co chodzi z tą premią przy mieczu? Co się dostaję za tą premię bo nigdzie tego niema wprost napisane?

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sety są bardzo ciekawe i zwykle dają więcej statystyk niż inne rzeczy.

Warto się nimi interesować oraz szukać ulepszeń.

Ja mam inne pytanie.

Gdzie kupić pomniejszy kamień runiczny (ten czysty do rzemiosła)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie zdobyć ten zielony proszek potrzebny do mieczy szkoły żmiji?

To jest jakis emeraldowy piasek czy cos :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.05.2015 o 14:34, Spux napisał:

Gdzie zdobyć ten zielony proszek potrzebny do mieczy szkoły żmiji?

To jest jakis emeraldowy piasek czy cos :D

Szmaragdowy :D Wypada z upiorów, a jak Ci się nie poszczęści, to możesz kupić u kowala (około 500 koron).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z otwarciem skrzyni z zadania Cena honoru na Skellige. Znalazłem kluczyk i list, ale jak chcę otworzyć zatopioną skrzynię to nic się nie dzieje. Przed zebraniem klucza pokazuje Zamknięte, po zabraniu klucza jest Odblokuj, ale klikam krzyżyk i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba wciskac az do skutku. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Eh te dropy i rwanie obrazu mnie wybija kompletnie z imersji :( 

Edytowane przez Starh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten płatnerz na rynku w Novigradzie robi mistrzowskie pancerze? Wczesniej nie można u niego było zrobić setu np. Gryfa, bo miał stopień czeladnika. Przed chwila podbijam do niego i patrzę, że świeci się na zielono czyli mogę robić. Wychodze do opcji dialogowych i pytam czy wykonuje mistrzowskie elementy on mowi, ze mam zagadac do tego płatnerza od Barona. Cos jest chyba nie tak, no chyba, że cos przeoczylem i od samego poczatku można bylo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajdę skórę Ekimmy? Lub czy da się z czegoś to odzyskać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.05.2015 o 15:36, mackowiak napisał:

Czy ten płatnerz na rynku w Novigradzie robi mistrzowskie pancerze? Wczesniej nie można u niego było zrobić setu np. Gryfa, bo miał stopień czeladnika. Przed chwila podbijam do niego i patrzę, że świeci się na zielono czyli mogę robić. Wychodze do opcji dialogowych i pytam czy wykonuje mistrzowskie elementy on mowi, ze mam zagadac do tego płatnerza od Barona. Cos jest chyba nie tak, no chyba, że cos przeoczylem i od samego poczatku można bylo :D

Zagadaj z tym od Barona. On daje zlecenie na odszukanie mistrzów płatnerstwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.05.2015 o 15:46, Sithman napisał:

Zagadaj z tym od Barona. On daje zlecenie na odszukanie mistrzów płatnerstwa.

Tylko chodzi o to, że ten z rynku ma stopień mistrza i u niego juz zrobiłem sobie komplet setu z Gryfa. Dlatego pytam czy tak było? Albo update cos zmienił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.05.2015 o 03:35, Koniczowka napisał:

To jest właśnie ta jaskinia, którą zwiedzasz w ramach zadania "Po omacku" (albo "W ciemnościach").

Po zakończeniu powyższego, Keira zagada czy nie pomógłbyś jeszcze w odzyskaniu Kaganka...

Kurcze, zadanie z kagankiem zrobilem, bo zakonczylem caly quest Keiry. Wydawalo mi sie ze przeszukałem wszystko dokładnie, bo tak gram łącznie z lizaniem scian :)

ciezko teraz bedzie to odnalezc, zwlaszcza ze nie mozna podgladac mapy i nie wiem tak naprawde w ktora strone isc w tych grotach. Nie wiesz czy moze blizej jest to gdzies wejscia, czy moze wyjscia z groty?

Jakis charakterystyczny punkt w srodku gdzie moglbym sie udac? Np. tam gdzie był portal, albo pomieszczenie

walki z gonem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.05.2015 o 15:53, mackowiak napisał:

Tylko chodzi o to, że ten z rynku ma stopień mistrza i u niego juz zrobiłem sobie komplet setu z Gryfa. Dlatego pytam czy tak było? Albo update cos zmienił?

Poziom mistrza =/= możliwość wykonania zbroi na poziomie "mistrzowskim" :D

Czyli u tego na rynku zrobisz miecz gryfa, ale mistrzowski miecz cechu gryfa już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 27.05.2015 o 16:06, carsonix napisał:

Kurcze, zadanie z kagankiem zrobilem, bo zakonczylem caly quest Keiry. Wydawalo mi sie ze przeszukałem wszystko dokładnie, bo tak gram łącznie z lizaniem scian :)

ciezko teraz bedzie to odnalezc, zwlaszcza ze nie mozna podgladac mapy i nie wiem tak naprawde w ktora strone isc w tych grotach. Nie wiesz czy moze blizej jest to gdzies wejscia, czy moze wyjscia z groty?

Jakis charakterystyczny punkt w srodku gdzie moglbym sie udac? Np. tam gdzie był portal, albo pomieszczenie

walki z gonem

Jak masz to zadanie z kagankiem, otwierasz do niego drzwi rozwiązując tą zagadkę z podpalaniem palenisk pod tymi czterema pomnikami. Jak już otworzą się drzwi na wprost masz kaganek, a na lewo wspinasz sie po skałach. Tam jest miejsce mocy i ukryty skarb(i walka z golemem). To jest zaraz przy wyjściu z tych jaskiń z głównego questu.

W dniu 27.05.2015 o 16:19, Ayakashi napisał:

Poziom mistrza =/= możliwość wykonania zbroi na poziomie "mistrzowskim"

Czyli u tego na rynku zrobisz miecz gryfa, ale mistrzowski miecz cechu gryfa już nie.

To gdzie znajdę mistrza, który nie ma mistrzostwa żeby wykuć miecze z tego setu? :D

PS. Już sobie poradzilem, zrobiłem quest na mistrza mieczy. Chociaż zadanie jest na 24 lvl można spokojnie robić je na niższych levelach, ja miałem 8. Wiec jest tak jak mówił Ayakashi, rzemieślnicy z questow mają stopień arcymistrza, sety można robić od rangi mistrz, a ostatni poziom ulepszenia każdego zestawu wymaga właśnie stopnia arcymistrza :) tez tu trochę namieszalem, ale co chciałem juz wiem :)

Edytowane przez mackowiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do misji "Magiczny kaganek" też wam nie zalicza jednego pod punktu misji "....użyj wiedźminskich zmysłów..." bo ja robię co każą a i tak po rozwiązaniu zagadki dupa i pod punkt czerwony :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie Triss:

Triss w pewnym momencie fabuły, odpływa na statku wraz z resztą magików. Czy w dalszej części gry jeszcze ją spotkamy i będzie szansa na kontynuowanie "znajomości"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre misje mają alternatywne ścieżki.

Tak samo kartę do gwinta od barona można zabrać ze stołu a nie koniecznie wygrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.05.2015 o 17:39, kloose napisał:

Mam pytanie odnośnie Triss:

Triss w pewnym momencie fabuły, odpływa na statku wraz z resztą magików. Czy w dalszej części gry jeszcze ją spotkamy i będzie szansa na kontynuowanie "znajomości"?

Widocznie nie zrobiłeś wszystkiego by pozostała :D Mój Geralt powiedział co do niej czuje i została a potem była dłuuuuga noc :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.05.2015 o 16:22, mackowiak napisał:

Jak masz to zadanie z kagankiem, otwierasz do niego drzwi rozwiązując tą zagadkę z podpalaniem palenisk pod tymi czterema pomnikami. Jak już otworzą się drzwi na wprost masz kaganek, a na lewo wspinasz sie po skałach. Tam jest miejsce mocy i ukryty skarb(i walka z golemem). To jest zaraz przy wyjściu z tych jaskiń z głównego questu.

To gdzie znajdę mistrza, który nie ma mistrzostwa żeby wykuć miecze z tego setu? :D

PS. Już sobie poradzilem, zrobiłem quest na mistrza mieczy. Chociaż zadanie jest na 24 lvl można spokojnie robić je na niższych levelach, ja miałem 8. Wiec jest tak jak mówił Ayakashi, rzemieślnicy z questow mają stopień arcymistrza, sety można robić od rangi mistrz, a ostatni poziom ulepszenia każdego zestawu wymaga właśnie stopnia arcymistrza :) tez tu trochę namieszalem, ale co chciałem juz wiem :)

Miecze/zbroję z setu gryfa jak i ich ulepszenia kułem w obozie Nilfgaardu w Starym Sadzie i na Rybnym Targu w Novigradzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 27.05.2015 o 17:44, jodzio napisał:

Widocznie nie zrobiłeś wszystkiego by pozostała :biggrin: Mój Geralt powiedział co do niej czuje i została a potem była dłuuuuga noc :biggrin:

Mój też już powiedział i wszystko skończyło się dobrze ;) szczęście, że autozapis zrobił się przed cutscenką. Dziękuję za pomoc...

PS. W polskim sklepie, pojawił się darmowy motyw z gry...

Edytowane przez kloose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie

ile osób i kogo możemy wysłać do Kaer Morhen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi