Skocz do zawartości
LionelPL

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Znajdzki wszelakiej maści mamy na mapie? Czy czeka mozolne szukanie na pałę lub siedzenie z mapa, jak to miało przy gta 5 (listy, odłamki itd.. Nie ile trzeba było poświęcić czasu żeby w gta te pierdoly zebrać bez mapy.. Sztuczne wydłużenie gry, moim zdaniem bez lokalizacji bezpośrednio na mapie gry)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trofeów ze znajdźkami jest co kot napłakał i masz na eurogamerze mapy z zaznaczonymi "znajdźkami" czyli z gniazdami potworów i z punktami mocy ;) 

Największe "znajdźki" to karty do gwint ai z nimi się namęczysz bo trzeba nie tylko widzieć gdzie ale jeszcze wygrać grę ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.05.2015 o 19:11, Trzebiat napisał:

W samym Novigradzie są przynajmniej dwa questy z wampirami wyższymi. Z czego jeden był pokazany na zwiastunie.

Poniekąd masz rację. Było kilka zleceń na wampiry, ale na takie jak ze zwiastunu nie natrafiłem mimo, że z tablic zrobiłen wszystko. Same Ekmmy i Katakany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.05.2015 o 11:38, synchronick napisał:

A ja mam takie pytanie. Jest gdzies dobre miejsce, żeby kupić jakieś fajne mocne karty? Wiem, że można wygrać itd, ale mam w jednej talii w miare mocne, a w tej którą gram takie średnie, a przenieść z jednej do drugiej raczej nie da rady. Jak pytanie było, to przepraszam, nie jestem na bieżąco z tematem

Na cuda nie licz, najlepsze karty jak do tej pory znalazłem we Wsi Zalipie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic pochłonęło i mnie, zasiadłem do gwinta tylko dlatego że nie mogłem po cichu przejść jednej z misji bo miałem za słabe karty i musiałem użyć rozwiązania siłowego. Stwierdziłem że trzeba to wreszcie ugryźć. No i cóż jest trzecia nad ranem, a ja kończe w zasadzie tylko dlatego żeby sobie jutrzejszego dnia nie rozpieprzyć pobudką o 12 bo tak to bym chyba grał tak długo aż bym wszystkich nie ogolił. Jak taka prosta gierka może tak wciągać tego nie wiem ale strzeżcie się bo uzależnia jak cholera.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wczorajszym, krótkim graniu stwierdzam, że problemów z doświadczeniem chyba nie mam.

Robiłem Mysią Wieżę

i za każde odkryte miejsce duchów

dostawałem 50-100 exp. W tej grze to chyba niemało wiec mniemam, że jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.05.2015 o 19:05, Nautilus napisał:

Spotkał ktoś z was Bruxę? Liczyłem na jakieś zlecenie rodem z trailera a w sumie żadnych wampirów wyższych nie spotkałem.

Jeszcze nie spotkałem, ale mam wpis w bestiariuszu o wampirze wyższym i obok ilustracje wampira z trailera więc muszą w grze występować 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.05.2015 o 04:51, Koniczowka napisał:

Po wczorajszym, krótkim graniu stwierdzam, że problemów z doświadczeniem chyba nie mam.

Robiłem Mysią Wieżę

i za każde odkryte miejsce duchów

dostawałem 50-100 exp. W tej grze to chyba niemało wiec mniemam, że jest ok.

Ja po poobserwowaniu gry i pewnych przemyśleniach myślę że ten cały płacz na xp bug jest mocno przesadzony, Też zauważyłem że za sporą liczbę zadań nie dostaje expa i były to wprawdzie zadania "zielone" ale wszystkie miały sugerowany niższy lvl o kilka poziomów. Jeśli chodzi o główny wątek jestem cały czas powyżej sugerowanego lvl i gra na poziomie 3/4 jest w większości przypadków banalna. Jeśli miałbym wyższy lvl to byłby to już samograj. Więc spokojnie ludzie grajcie i nie przejmujcie się. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rosomakoborsuk masz racje w sprawie trudności. Gram na najwyższym poziomie trudności i gra nie sprawia problemu, ale chce zdobywać lvl bo mam całą masę schematów na ekwipunek z wyższego poziomu i chce go założyć. W kilku zadaniach dostałem mniej expa więc liczę, że szybko to poprawią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy padało pytanie o najlepsze jedzenie/picie do regeneracji żywotności. Mleko! 30 sekund regeneracji to jest to ;)

Btw przeglądam sobie trofea i platyna nie wydaje się być trudna. Na tę chwilę nie wyobrażam sobie jak zrobić ten z nałożeniem trzech efektów na wroga (u mnie szansa na efekty wynosi kilka %) oraz zabicie 50 humadoidalnych przeciwników headshotami z kuszy. Jeśli będziecie robić trofka "Równe Szanse" to pamiętajcie, że w menu postaci trzeba też zdjąć wszystkie mutageny, łatwo o tym zapomnieć.

Btw2 mam w ekwipunku glify, których nie mogę włożyć ani do miecza ani do zbroi, do czego one służą? Są w grze schematy na glify, żeby z kilku mniejszych zrobić większy tak jak z mutagenami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 sekund, które daje mniej HP niż 10 sekund pieczonego jabłka  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie dolaczam sie do pytania o schematy na glify. A oprocz tego czy mozna jakos przerobic mutageny np mutagen z poludnicy na zwykly zielony mutagen itp ?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie mam czy jak geralt zaliczył triss a później przykładowo zaliczy jenefer to triss się obrazi i odwrotnie? Pytam bo już nie wiem czego się po tej grze spodziewać bo ciągle mnie zaskakuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 29.05.2015 o 06:58, mat_eyo napisał:

Btw przeglądam sobie trofea i platyna nie wydaje się być trudna. Na tę chwilę nie wyobrażam sobie jak zrobić ten z nałożeniem trzech efektów na wroga (u mnie szansa na efekty wynosi kilka %) oraz zabicie 50 humadoidalnych przeciwników headshotami z kuszy. Jeśli będziecie robić trofka "Równe Szanse" to pamiętajcie, że w menu postaci trzeba też zdjąć wszystkie mutageny, łatwo o tym zapomnieć.

Nie powinno być żadnego problemu z trofeum "utrapienie koronera" na dalszym etapie gry powinno nawet samo wpaść:

- w drzewku ataku ostatnie rozwinięcie szybkiego ataku dodaje efekt krwawienia na przeciwniku przez 5 sekund na pierwszym poziomie, więc bez problemu można sprawić by przeciwnik krwawił

- efekt podpalenia zapewniają petardy. Tańcząca gwiazda podpala nam przeciwników i przy jej użyciu zrobiłem trofeum "żywy zapalnik". Najpierw rzucałem tańczącą gwiazdę a później smoczy sen i wpadło

- w drzewku alchemii jest umiejętność zatrute ostrza, która na pierwszym poziomie zwiększa szanse na zatrucie przeciwnika o 5% i ma pięć poziomów.

Do tego dochodzą mutageny, którymi można zwiększyć efekt działania skili i pewnie jakieś bonusy z posiadanej zbroi albo mieczy.

Edytowane przez Awruk87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy użyć bełtu z krwawieniem, potem petarda czarcia purchawa która daje zatrucie i na koniec petarda tańcząca gwiazda - ogień. Powtórzyć 10 razy i jest trofik Utrapienie koronera.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

KOMARZYSKO Twój sposób o wiele łatwiejszy. Zapomniałem o czarciej purchawie, a o bełtach wywołujących krwawienie nawet nie wiedziałem

Edytowane przez Awruk87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie poradnik video do większości trofków to tu jest chyba najlepszy profil:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLRr5L69yg_kEAq8abdqXtOMzDgE49hMdm

Są nazwy niektórych ukrytych trofeów ale raczej nie są to jakieś spoilery. Wolę wspomnieć dla czepialskich ;)

Na innej jego playliście są lokacje zestawów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakąś sprawdzoną miejscówkę na zdobycie rudy meteorytu?

Szukam szukam i znaleźć nie mogę  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj znalazłem w novigradzie w beczce na ulicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tematu o PD które nie wpadają, jeśli wykonujemy zadanie w którym nasz level jest 6 poziomów wyższy od tego wymaganego w zadaniu żadnego doświadczenia nie dostaniemy.

http://forums.cdprojektred.com/threads/39300-Exp-bug-makes-game-impossible-to-play-gt-cdprojekt-please-reply/page3?p=1709079#post1709079

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie się zbugowało zlecenie Barciowe Widziadło.
Mam otworzyć drzwi kluczem, otwieram i... dalej mam otworzyć drzwi. Naście razy ładowany wcześniejszy zapis i zawsze dupa.
Wcześniej pisałem, że mi nie znikają jednak formuły na bomby i... jednak znikają. Kupiłem ulepszenie Północnego Wiatru, wbijam w menu a tam nic.

O ile ewentualne dropy czy jakieś tam drobne błędy ze wsiadaniem, przenikaniem obiektów itp. mi w ogólnie przeszkadzają to brak expa albo zbugowane zadania mocno irytują. Napierdzielasz całą mapę, wszystko odkrywasz 100h na liczniku, żeby mieć 100% zrobione i nie da rady. Chyba sobie poczekam na kilka jeszcze patchy i zacznę na spokojnie od początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Spora ilość questów obdarowuje nas PD sukcesywnie w trakcie ich wykonywania i w sumie jest to logiczne, że dostaje się, np. za zabicie kogoś w środku questa jakąś ilość expa, natomiast nie dostaje się PD gdy quest zamyka się samoczynnie i generuje nam kolejne zadanie - miałem takie przypadki, np.

Quest śledztwa dla Dijkstry, który samoczynnie się realizując rozpoczyna questa z wystawieniem sztuki dla Dudu :)

Zastanawiam się czy tak po prostu nie powinno być..

Edytowane przez Dilerus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ludzie, ratujcie.

Zrobiłem questa "po nitce do kłębka" czy jakoś tak i mam pytanie o Lamberta:

Nie grałem z nim wtedy w gwinta na końcu questu i teraz siedzi w Karczmie "Nigdzie" ale nie ma opcji grania w Gwinta.

....i nie wiem czy już jest "porobione" czy jeszcze nie.

Do tego jest jeszcze jakiś quest w Gwinta "starzy przyjaciele" czy jakoś tak - myślicie że wtedy będzie dało się z nim grać 2x? 

Skapnąłem się dopiero na balu gidze miałem opcje gry z ludźmi że jednak trzeba na to zwrócić uwagę i zacząłem nadrabiać zaległości. :P

Cholera by wzięła z tym Lambertem

Cholera czemu wcześniej w Gwinta nie zacząłem grywać :P

Pozdro!

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

SephiroT, według tej rozpiski kart którą wrzucałem:

Nekker

• Territory: Novigrad
  • Quest Related: Secondary Quest: Following the Thread
  • Trader or Character, Specific Location: Beat Lambert, at the Nowhere Inn, near the end of the quest

Triss Merigold

• Territory: Novigrad
  • Quest Related: Gwent: Old Friends
  • Trader or Character, Specific Location: Lambert, at The Nowhere Inn

Czyli jedną podczas tego questu który zrobiłeś(jeśli dobrze sobie tłumaczę :D ), a druga podczas innego questu. I nie są one zaznaczone w tej rozpisce jako możliwe do przegapienia

Edytowane przez mackowiak
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi