Nath_147 267 Napisano 2 Luty 2015 Uruchom pojedynczy event, na zamknietym torze, próba czasowa i trzy razy popraw swój czas, nie ten wyznaczony przez grę, .. Trofeum ma bledny opis. Proponuje na starcie, zaczekać najpierw 45 sec, przejchac okrążenie, potem 30, 15, 0. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 2 Luty 2015 (edytowane) Właśnie gra dotarła, jestem pozytywnie zaskoczony oprawą jak i samą jazda. Jeżeli chodzi o kluby to : Są wyścigi klubów np. 6 na 6? Czy jak próbuje pobić kogoś wyzwanie to punkty nabijaja się do mojego klubu? Czy do wyzwań od innych graczy musi być specjalny samochód czy z góry jest ustalony? Ważniejsze są gwiazdki czy nabijanie punkty? O co dokładnie chodzi z opcją pod L1 Kies i Drs? Zapewne wpierw przejść cały Tour na max gwiazdach i dopiero brać się za multi? (więcej aut w garażu) Z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 2 Luty 2015 przez czeskimaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 2 Luty 2015 Panowie poratujcie mnie jeszcze z jednym trofeum kilka stron wcześniej ktoś pisał że sposobem na glitch w trofeum Klubowicz jest założenie własnego klubu mi ten sposób niestety nie pomógł. Wiecie jak to zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flo 20 Napisano 2 Luty 2015 Nie do pokonania - nie do zdobycia jak dla mnie, wygrałem więcej niż 5 swoich wyzwań, a trofeum wciąż nie ma... jest jakiś sposób, o czymś nie wiem?Nigdy nie siedziałem w grze w momencie gdy się kończyły - zawsze przez aktualizację postępów, ma to znaczenie?Jak chcę ktoś się "powyzywać" to zapraszam, dodatki mam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 2 Luty 2015 Niestety, musisz być w grze w momencie jak się kończą. Najwyraźniej tylko wtedy je zalicza do trofeum. Najlepiej zrobić jedno kółko w time trial i wysłać je na swoje drugie konto i dać czas 1 godzinę. Wysyłasz 5 takich wyzwań, idziesz na drugie konto i robisz gorsze czasy, potem wracasz na główne konto i grasz sobie normalnie i czekasz aż się skończą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 2 Luty 2015 Jakaś masakra, na krótkich zakrętach ludzie wciskają ponad 3000 tys punktów, a ja ledwo 1000.Nie wiem czy to wina auta ale chyba bardziej umiejętności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubuhh 44 Napisano 2 Luty 2015 Spokojnie,pojeździsz pare wyścigów i będzie lepiej, ta gra wymaga stałego grania, ja jak wróciłem po miesiącu do gry to wszedłem od razu na online,to była porażka, ogólnie ja zrobiłem na początku sobie Tour na wszystkie gwiazdki, wtedy było to chyba 225, dopiero po tym na Online, gra się bardzo przyjemnie, punkty są ważne żeby wbić levele, zmieniaj często samochody w Tourze, nie jeździj ciągle tym samym. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 2 Luty 2015 Zmieniam, tylko zmienię na gorszy, to obrazu ciężej wygrać :-D, jak możesz i masz chwilę to dasz radę odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 2 Luty 2015 Drift w tej grze działa tak, że trzeba ciągnąć furę bokiem i z kontrą na kierownicy. Im lepszy kąt nachylenia tym więcej punktów. Problem w tym, że ludzie się wycwanili i zamiast jechać normalnie to ciągną furę od zewnętrznej do wewnętrznej z najmocniejszym kątem jakim się tylko da i tak aż ich nie obróci albo w coś nie uderzą. Dla mnie to głupie, ja robię po swojemu i staram się jak najładniej jechać. Mam filmiki z każdego driftu i zawsze mam dobre pozycję w globalnym. Kiedyś cwaniaki robiły jeszcze tak, że się kręcili w koło w strefie driftu, ale chyba to naprawili na szczęście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubuhh 44 Napisano 2 Luty 2015 (edytowane) Właśnie gra dotarła, jestem pozytywnie zaskoczony oprawą jak i samą jazda. Jeżeli chodzi o kluby to : Są wyścigi klubów np. 6 na 6? Czy jak próbuje pobić kogoś wyzwanie to punkty nabijaja się do mojego klubu? Czy do wyzwań od innych graczy musi być specjalny samochód czy z góry jest ustalony? Ważniejsze są gwiazdki czy nabijanie punkty? O co dokładnie chodzi z opcją pod L1 Kies i Drs? Zapewne wpierw przejść cały Tour na max gwiazdach i dopiero brać się za multi? (więcej aut w garażu) Z góry dzięki za odpowiedzi Nie ma takich wyścigów, tzn możecie się zgadać w 6 i startować całym klubem, ale startujecie przeciwko mieszance innych graczy, z resztą ciężko ci o to będzie, musiałbyś trafić na prawdę ogarnięty klub. Jak próbujesz pobić wyzwanie klubowe to tak, ogólnie punkty chyba też lecą do klubu te z Touru i Online. Ja trafiałem na same ustalone samochody, ale chyba można ustawić wyzwanie tak, że różnymi samochodami można spróbować, to i to jest ważne, to już zależy od Ciebie, ale punkty pomagają wbić level, szybciej odblokujesz pojazdy, natomiast gwiazdki są potrzebne aby odblokować kolejne eventy, KIES i DRS czyli mówiąc w skrócie przez pewien czas jedziesz szybciej, ale samochód łatwiej wyprowadzić na pobocze, bo jest słabsza kontrola, a na multi wbij jak już będziesz myślał, że jesteś gotowy, wejdź najlepiej teraz w jakiejś wyścigi hot hatch, bierz Golfa i próbuj. Życzę przyjemnej gry Patricko, mam identycznie odczucia co do driftu, na pewnym Japońskim torze byłem tydzień temu na pierwszym miejscu globalnie w BMW M3, więc raczej dobrze mi idzie, ale jak widziałem tzw duchy przeciwników to mi się słabo robiło, ja próbuje nie wypaść z toru jechać płynnie, a patrze komuś auto obraca o 360 stopni i ma rekord toru Edytowane 2 Luty 2015 przez Kubuhh 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 2 Luty 2015 Na początku w Japonii wszyscy byli pierwsi albo na samej górze, bo czitery jeszcze nie znalazły sposobu na nabijanie. Niestety to samo jest w czasówkach. Ludzie zamiast jechać normalnie to szukają każdej możliwości, żeby sobie pomóc, a twórcy im w tym pomagają poprzez odbijanie się od band bez strat. Paranoja. Niestety tak jest w każdej grze pod słońcem. Zawsze znajdą się cwaniaki, żeby zrobić coś na około, jak w prawdziwym życiu niestety. Mimo wszystko gram dla siebie i jedynie ze znajomymi porównuje sobie czasy, a jak globalnie wyjdzie fajnie to też spoko. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 3 Luty 2015 Ważniejsze są gwiazdki czy nabijanie punkty? O co dokładnie chodzi z opcją pod L1 Kies i Drs? Zapewne wpierw przejść cały Tour na max gwiazdach i dopiero brać się za multi? (więcej aut w garażu) Z góry dzięki za odpowiedzi Kers - mechanizm służący do odzyskiwania traconej podczas hamowania energii kinetycznej i zamiany jej na energię elektryczną zamiast cieplnej (która w tym przypadku jest nieużyteczna). System poprawia sprawność energetyczna pojazdu. - W skrócie, energie odzyskaną podczas hamowania można wykorzystać do krótkotrwałego zwiększenia mocy silnika. DRS - Kierowca używający DRS ma mniejszy opór powietrza, więc jego prędkość maksymalna na prostych może zwiększyć, trzeba jednak pamiętać że przy używaniu samochód staje się zdecydowanie bardziej niestabilny w zakrętach. Jazda w multi ma się nijak do cyklu tour, zupełnie inna bajka więc się tym nie sugeruj, a wbijanie gwizdek na maxa to sama przyjemność (ja wciąż 224/225 - w piątek siadam do tego przeklętego Venoma) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 3 Luty 2015 Niestety, ale tutaj KERS przywraca się w jednostajnym tempie. Wiem, jak on działa bo oglądam i interesuje się F1 i bylem pewny, że przy mocnym hamowaniu wróci więcej paska, ale niestety... Ogólnie KERS przydaje się na starcie i przy wyjściu z zakrętu. Używanie go na prostej przy dużych prędkościach nie daje za wiele. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 3 Luty 2015 (edytowane) W PS storze widziałem z 9 bezpłatnych dodatków do DC. Podejrzewam że były one zawarte w patchu? Pytam ponieważ jak je zakupiłem, to miałem tylko info że zakupione, a nic się nie pobieralo. Aha, czy w opcji Tour doswiadcze zmiennych warunków atmosferycznych? Edytowane 3 Luty 2015 przez czeskimaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Van der Fck 546 Napisano 3 Luty 2015 Jak mam plusowego drivecluba u siebie na konsoli i chcialem "pozyczyc" dobremu kumplowi to jak udostepnie mu swoje passy na acc i ustawi sobie moje konto, sciagnie gre to normalnie bedzie mogl grac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Luty 2015 Jak ustawi sobie swoje konto jako podstawowe do konsoli to tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Van der Fck 546 Napisano 3 Luty 2015 Nie beda sie gryzc ze soba jak bedzie mial ustawione swoje + moje jako podstawowe i w tym momencie ja zaczne grac na swoim ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Luty 2015 (edytowane) Nie, nie będą. Kont ustawionych jako podstawowe możesz mieć na konsoli ileś tam. Edytowane 3 Luty 2015 przez toreso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 3 Luty 2015 Aha, czy w opcji Tour doswiadcze zmiennych warunków atmosferycznych? Warunki pogodowe są dopiero od dodatku elements i dalej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 3 Luty 2015 (edytowane) Włącza się syndrom jeszcze jednego wyścigu... Gdyby czas na to pozwalał. Bardzo przyjemna produkcja.Mam nadzieję że Tour na full gwiazdek zajmie mi długie godziny. Zwolennikiem multi za bardzo nie jestem. Edytowane 3 Luty 2015 przez czeskimaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 5 Luty 2015 Włączam pojedyncze wyścigi. W menu nie ma opcji śnieg, albo ustawiam pora nocna, burza i.... Burzy nie ma. Co robię nie tak, że nie ma opcji śniegu ani burza się nie włącza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arboos 85 Napisano 5 Luty 2015 W końcu znalazłem coś dla siebie w Driveclub, bo ten cały tour to jest nudny jak flaki z olejem. Kręcę czasówki online. Super rozwiązana sprawa. Póki co na pierwszym torze w jaki grałem mam 37 czas, ale gdzie urwać jeszcze 2 sek do rekordu to nie wiem w czasie 57 sek, jaki liczy okrążenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 5 Luty 2015 Ok, śnieg znalazłem w Norwegii, szkoda że w każdym państwie nie można go ustawić. Tylko jak ustawić burzę? Niby mam ustawioną a nic nie błyska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arboos 85 Napisano 5 Luty 2015 Ok, śnieg znalazłem w Norwegii, szkoda że w każdym państwie nie można go ustawić. Tylko jak ustawić burzę? Niby mam ustawioną a nic nie błyska. Nie jestem pewny, ale trzeba chyba dokupić dodatek w ps store , albo osiągnąć odpowiedni poziom kariery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 5 Luty 2015 (edytowane) Eee, dodatek do burzy? Skoro jest w ustawieniach? Tour chyba nic nie ma do tego . mowa oczywiście o pojedynczych wyścigach offline Edytowane 5 Luty 2015 przez czeskimaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach