Skocz do zawartości
kloose

The Order: 1886

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem ten obcięty ekran "jak w kinie " to nic innego jak próba zaoszczędzenia mocy obliczeniowej konsoli na rendering grafiki. Jak by wszystkie gry miały być takie filmowe to w każdej mielibyśmy dwa czarne pasy na ekranie. Mimo wszystko jestem zainteresowany produkcją ale wole poczekać na recenzję bo może być hit albo kolejny średniak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie generalnie grafika w grach jakoś tak nieszczególnie grze. Owszem czasem miło jest popatrzeć na jakieś fajne widoki itp ale jak gameplay jest słaby to nawet grafika nie uratuje całej produkcji. Oby w tej grze historia i gameplay trzymały wysoki poziom bo w innym wypadku szykuje się kupa zapakowana w ładne pudełeczko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klimat, grywalność i dobry scenariusz oby to wszystko było dobre :D o Grafike nie ma co się martwić , będzie znakomita :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe tylko czy to gra na 5 godzin.

Nie sadzę,w jakimś wywiadzie czytałem że celują w solidną kampanie,nie podali liczby ale myślę że 10-15 godzin (chociaż liczę na 20h) skoro gra nie posiada Multiplayera to możemy liczyć na dopracowany i satysfakcjonujący pod względem czasu grania tytuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby tylko rozgrywka była ciekawa, bo 20h nudnego gameplayu chyba żadnej gry nie uratuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem zbyt mocne slowa na to ze gra nie ma multiplayera to kampania bd miec 20h... co do czego gra bd starczac na 6-8 godzin bo teraz tak gry sa robione i nie wierze ze bedzie to 20 godzin tym bardziej w takiej formie jakim bedzie order

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadzę,w jakimś wywiadzie czytałem że celują w solidną kampanie,nie podali liczby ale myślę że 10-15 godzin (chociaż liczę na 20h) skoro gra nie posiada Multiplayera to możemy liczyć na dopracowany i satysfakcjonujący pod względem czasu grania tytuł.

Od kiedy niby producenci gier stosuja taka logike? Nie dajemy multika to zrobmy singla na 20h ... fajnie by bylo. Milo sie rozczaruje jesli fabula zajmie wiecej niz 5-6h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas gry w korytarzu ma inne znaczenie niż w grze która ma wiele dróg i możliwości.

Dishonored można przelecieć w 5h a można też siedzieć 5h w jednym etapie.

Po krótkich gameplayach nic się nie stwierdzi, trzeba czekać na rzetelne recenzje czy to graczy czy recenzentów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady 6-8 godzin to maja gry pokroju COD i niezalezne ;) przyklad seria z Batmanem to spokojnie 10-15 h tak wiem to otwarte miasto,ale mowie tutaj o samym watku fabularnym,tak samo nowy obcy to z 13-18h.Moglbym wymieniac mase dlugich liniowych gier jak np last of us,evil within,castelvania,gow 2 itp po dwoch gameplayach raczej niema co sie spodziewac open world ale nikt niema prawa oceniac dlugosci gry bez zagrania i twierdzenia ze to liniowa strzelanka :P po za tym ma byc do kupienia poradnik do the order,wiec wszystkim napinacza ktorzy krytykuja gre bo taka na to moda apeluje wyluzujcie,nie kazdy lubi open world.Liniowe i filmowe shootery nie znikna z rynku bo ktos jebnie komentarz typu "ladnie wyglada ale gameplay nudny" a nawet nie gral :)  jak ktos oczekuje czegos rozbudowanego z elementami rpg w klimatach wiktorianskich to polecam zapoznac sie z Bloodborne,tylko kto nie czeka ahhh :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że gameplay nudny i do bólu liniowy to opinia osób która na zamkniętych pokazach grały w połowę gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kolego,siedze w temacie i to opinie po gameplayach z targow,nie bylo zadnych zamknietych pokazow gdzie pokazywano pol gry,ign po 35minutach z gra chwalil ja za swietny model strzelania,za pomyslowe bronie,gadzety,roznorodnosc w gameplayu czyli raz sie skradamy raz snajpujemy potem strzelamy,znajdujemy rozne dokumenty do tego efektowne QTE,mozemy walczyc na pietrze,parterze,jest wiele oslon do krycia i ponoc fajny system destrukcji poszczegolnych elementow otoczenia.Nie powiem gamespot ma obawy co do qte i masy cutscenek ale tez chwali ze jak gra przechodzi do gameplayu to jest swietnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kolego,siedze w temacie i to opinie po gameplayach z targow,nie bylo zadnych zamknietych pokazow gdzie pokazywano pol gry,ign po 35minutach z gra chwalil ja za swietny model strzelania,za pomyslowe bronie,gadzety,roznorodnosc w gameplayu czyli raz sie skradamy raz snajpujemy potem strzelamy,znajdujemy rozne dokumenty do tego efektowne QTE,mozemy walczyc na pietrze,parterze,jest wiele oslon do krycia i ponoc fajny system destrukcji poszczegolnych elementow otoczenia.Nie powiem gamespot ma obawy co do qte i masy cutscenek ale tez chwali ze jak gra przechodzi do gameplayu to jest swietnie.

to jest twoja opinia i mas do niej prawo. Ja nieco inaczej odebrałem info prasowe po b-roll.

I raczej chłodno oceniam the order, ale nie skreslam bo dobra fabuła i klimat mogą spokojnie uczynić ta produkcje dobra.

To co było krytykowane to wymuszone sekwencje i to ze tu masz składanie a tam strzelanie aby finalnie zaliczyć QTE po krórych jest cut scenka. I luz wiele jest gier liniowych choćby całkiem niezle oceniony Max payne 3.

Ale chodzi o to żeby w świecie gry nie ograniczać gracza jeszcze bardziej. Tomb Raider (roboot) to w sumie tez korytarz i tez QTE były ale poza samouczkiem nie miałeś przykazu teraz masz cos robić po cichu bo inaczej nie zaliczysz misji. W maxie tez od Ciebie zależy kiedy odpalamy bullet time itd.

Tutaj gra była ganiona za to ze nie dość ze masz wąski korytarz to jeszcze sposób poruszania sie po nim jest ograniczony przez taka a nie inna wizje twórców (teraz strzelamy a teraz sie skradamy).

Oczywiście biorę pod uwagę ze to opinie po b-roll, ze do wydania gry trochę czasu jest i ze na recki pewnie poczekamy.

Nikomu nie bronię cieszyć sie na te produkcje, ale jak wspomniałem podchodzę do tytułu chłodno ale go nie skreslam.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na YT nowe materiały z CESa , także sobiee zobaczcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jest szansa, że twórcy mogli chcieć pokazać każdy aspekt gry, a przy tym nie rozbudowywać za bardzo dema (wiem, łudzę się). Jakby nie było gra mi się mega podoba, stylistycznie przywodzi mi na myśl mix Bioshocka Infinite i Unchatred - klimat XVIII-XIV w. oraz desing lokacji. Jeżeli fabuła i gameplay dadzą radę to mnie kupili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stylistykę z Uncharted to ja tu nie widzę :P ale coś z Infinite jest,jeśli gra odniesie sukces finansowy (A to raczej pewniak) to może deweloperzy się obudzą i będą nam serwować więcej klimatów Wiktoriańskich i gotycki,naprawdę brakuje mi Wilkołaków i wampirów w świecie gier :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stylistykę z Uncharted to ja tu nie widzę :P ale coś z Infinite jest,jeśli gra odniesie sukces finansowy (A to raczej pewniak) to może deweloperzy się obudzą i będą nam serwować więcej klimatów Wiktoriańskich i gotycki,naprawdę brakuje mi Wilkołaków i wampirów w świecie gier :P

Wampiry i wilkołaki to teraz śliska sprawa więc w grach nie za bardzo deweloperzy się w to pchają. Generalnie to saga Zmierzch wszystko spieprzyła sprowadzając wspomniane wcześniej istoty do bladych "lovelasów" o tępym spojrzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to widzę jak fala nastolatek rzuca się na PS4 z chęcią kupienia gry o wampirach, bo myślały, że będą w niej "piękne" wampiry jak Pattinson :D ale by sony obroty skoczyły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj racja,racja przyjaciele Saga Zmierzch wszystko zniszczyła ;) nawet nowy Dracula to kpina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja,tylko że nie mamy na ten temat żadnych informacji.Na pssite pisze ze nie bedzie na gry-online że będzie i bądź tu mądry mam nadzieje że nie będzie to niższa półka jak w Killzone:Shadow Fall,chociaż dla mnie i tak zawsze wersja kinowa zostanie tą lepszą,tylko że został miesiąc z drobnymi do premiery a my nie mamy żadnych informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a o czym tu informować... standardowo polonizacja będzie... na szczęście opcja oryginał z napisami PL też będzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz gdy wychodziło GoW3 i Uncharted 2,3 to wypuszczali zwiastuny i relacje z nagrywania Dubbingu a tutaj nie mamy nic i zapewne będzie to polonizacja z dolnej półki,a szkoda liczyłem na jakiegoś znanego aktora w roli głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa w roli głównej Tomasz Karolak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak kpij,ale ja sobie nie wyobrażam Uncharted 4 bez Jarosława Boberka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi