m0rph 3307 Napisano 12 Luty 2014 W sumie to ciekawe info, tyle było dywagacji na ten temat i motywem przewodnim była zawsze temperatura. Tyle że nikomu nie chciało sie wklepać w google zapytania - łatwiej było napierdalać kolejne posty. Teraz wujek morf znalazł dane, a wujek sefir przeliczył i podsumował B-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Luty 2014 (edytowane) A wujek okonek da wam plusiki :) no widzisz, Bansai dostał ode mnie ofertę nie do odrzucenia to wolał sprzedać do jakiegoś Tomaszowa Częstochowskiego Edytowane 13 Luty 2014 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 12 Luty 2014 Oo to może wujek okoni wreszcie przemyśli wymianę dysku w swojej NOWEJ PS4 ;p bo ile można cisnąć?! :) kto mi bedzie dupę ratował na rzeźni w bf-ie?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 2 Marzec 2014 Panowie a jak wygląda sprawa gwarancji po wymianie dysku ? W poniedziałek będę montował 1TB i np. w przypadku awarii (odpukać w niemalowane) konsolę muszę wysłać z fabrycznym dyskiem 500GB czy jak ? Jak wyślę z nowym dyskiem i np. on będzie przyczyną awarii to pewnie obciążą mnie kosztami diagnostyki i wysyłki ? Już sam nie wiem... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 2 Marzec 2014 (edytowane) Dysk można wymieniać spokojnie bez obawy utraty gwarancji,jakby nie było można nie montowano by kieszeni z jedną śrubką do wymiany tylko chowano w obudowie ;) A jak będziesz wysyłał konsole na gwarancję najlepiej wyjmij dysk i wyślij bez niego co by ci nie sformatowali go z wszystkimi grami :) Edytowane 2 Marzec 2014 przez Siudak83 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 2 Marzec 2014 Haobao, przecież już o tym rozmawialiśmy że wymiana dysku gwarancji nie narusza oraz masz oficjalne instrukcje od Sony jak to zrobić. Tak jak pisał Siudak83, konsolę zawsze wysyłasz bez dysku i święty spokój. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rejpsnake68 104 Napisano 12 Marzec 2014 (edytowane) Serwus Jakby ktoś był zainteresowany zakupami w redcoon, to podaje kod rabatowy na 5 dyszek. Kupiłem hybrydę za 319 z przesyłka za pobraniem Kod w nawiasie(PLUBGPDQ4MHME) Kod ważny do końca marca Edytowane 12 Marzec 2014 przez rejpsnake68 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 15 Marzec 2014 Jakie to... nie polskie :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 15 Marzec 2014 Co niby? Kody rabatowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 15 Marzec 2014 Dzielenie sie tym z innymi, ale jak widac dla czesci symbolika tego gestu jest niezrozumiala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 15 Marzec 2014 (edytowane) Skoro dzielenie się promocjami czy zniżkami jest dla Ciebie obce, to raczej w złych kręgach sie obracasz ;) Edytowane 15 Marzec 2014 przez mataman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rejpsnake68 104 Napisano 15 Marzec 2014 ...mnie rodzice tego nauczyli.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 16 Marzec 2014 Skoro dzielenie się promocjami czy zniżkami jest dla Ciebie obce, to raczej w złych kręgach sie obracasz ;) lol widzę, że po raz kolejny uchwyciłeś sens przekazu (a bynajmniej tak myślisz) - ale idąc Twoim tokiem rozumowania - pokaż no św. Mikołaju czym to się ostatnio dzieliłeś na forum :D 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rejpsnake68 104 Napisano 17 Marzec 2014 (edytowane) Dziś zmieniłem dysk na SSHD (seagate polecany w tym temacie) cała instalacja przebiegła bez problemu, z jednym małym wyjątkiem. przy pierwszej próbie włożyłem w konsolę pendrive usb 3.0, zrobiłem 3 podejścia i wywalało błąd (dobry markowy penek) dopiero włożyłem jakiegoś zwyklaka na 2.0 i zainstalował się system bez problemowo. testów jeszcze nie robiłem, głównie chodziło mi o zwiększenie rozmiaru na przyszłość. mam jeszcze pytanie, jaką kieszeń do dysku byście polecili? szkoda żeby te 500 GB w szufladzie leżało Edytowane 18 Marzec 2014 przez rejpsnake68 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 18 Marzec 2014 Najtańszą 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 18 Marzec 2014 Moje 500GB poleciało do PS3 a 320 z PS3 poleciało jako drugi dysk do lapka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrdel 38 Napisano 31 Marzec 2014 Kręci mnie zmiana dysku w mojej PS4. Wyżej kolega pisze, że Seagate'a SSHD wrzucił, jak sie dysk sprawuje? Widać jakieś konkretniejsze zmiany w kulturze pracy? Szybkości ładowania aplikacji? Kilka stron wcześniej ktoś pisał o tym, że pojawiają się problemy z ponownym pobraniem i wgraniem dodatków do Black Flag na nowym dysku? Rozwiązane to jest? Pytam z dwóch powodów - po pierwsze to jednak masa roboty przy ponownym pobieraniu danych a nie chciałbym jeszcze potem się z jakimiś bublami borykać. No i druga sprawa, jak padła moja pierwsza PS4 musialem ją na siłę dezaktywować z konta w przeglądarce i teraz zostało mi jeszcze z 3 miesiące nim ponownie będę mógł to zrobić. I na koniec.. czy mogę sobie swapować dyski? Tzn, nie usunę zawartości z obecnej 500tki i jak coś się zfiksuje w nowym to mogę spokojnie włożyć tą 500 z zawartością i zahula ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 31 Marzec 2014 AC - To nie jest problem nowego dysku tylko specyfiki Black flag i da się to pobrać już normalnie. Poprawy się nie odczuwa po pewnym czasie (kwestia przyzwyczajenia) ale na początku się zauważa poprawę prędkości. Ja sobie chwalę. Kultura pracy? Głośniej ani cieplej nie jest (a przy najmniej nie jest odczuwalne). Z tego co kojarzę to można swapować. Wystarczy wtedy zrobić rebuild bazy danych. Zastanów sie czy chcesz mieć delikatnie szybsze loadingi czy wolisz większy dysk (1,5TTB). Haobao kupił ten co ja mam i teraz trochę żałuje bo wolałby wolniejszy a większy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrdel 38 Napisano 1 Kwiecień 2014 (edytowane) No właśnie też o tym myślałem, ale chyba bardziej od większej pojemności chciałbym lekkie chrupnięcia w inFamous SS wyeliminować. Mam zasadne podejrzenia, że to przez fragmentację plików na dysku :E No i ten dysk domyślny chyba nie należy do mega szybkich czy wydajnych. Edytowane 1 Kwiecień 2014 przez Qrdel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Kwiecień 2014 Proste porównanie - dysk mający 5400 obrotów na minutę jest wolniejszy niż dysk mający 7200 obrotów na minutę. To jak z autem. Na mieście nie odczujesz różnicy ale na autostradzie masz czym depnąć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrdel 38 Napisano 1 Kwiecień 2014 No ok, ale piszesz teraz o 7200 / 1,5tb HDD? Pewnie cenowy kosmos, o ile gdzieś dostanę w mojej okolicy :[ Chyba na neo-g czytałem o tym, że różnic wiekopomnych między 5400 a 7200 nie ma, jeżeli idzie o czas odpalania gier itp - ale testów syntetycznych czymkolwiek, czy jakichkolwiek wizualnych porównań w takich grach jak chociażby inFamous SS nie widziałem. Jest coś takiego gdzieś? Mi się nie rozchodzi o czas dostępu do aplikacji z dasha tylko o to, czy po zmianie dysku jest szansa na mniejsze chrupnięcia w Second Son. Być może trafiła mi się konsola z pofragmentowanym dyskiem i dlatego tak się dzieje. Poza tym, nieraz podczas instalowania aplikacji pod systemem menusy potrafią przycinać - to też mnie raczej skłania do wskazania dysku jako winowajcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Kwiecień 2014 Tego nie wiem bo nie mam porównania. Będę miał za niedługo InFamousa od kumpla to możemy porównać konkrety w praktyce a nie na wykresach. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rejpsnake68 104 Napisano 1 Kwiecień 2014 (edytowane) ja zmieniłem (na SSHD), ale nie mam porównania z dyskiem który pierwotnie był zainstalowany w konsoli. zmiany dokonałem zaraz po przyjściu nowej konsoli z serwisu (pierwsza zachorowała na BLOD-a). na chwilę obecną posiadam BF4 i MGS GZ i na tych właśnie pozycjach mogę dokonać pomiarów. mogę natomiast powiedzieć że cały system pracuje bardzo płynnie, nie ma problemów podczas pobierania, nawet pokusiłem się o rundkę w BF-a w czasie gdy ściągało się Dead Nation. Edytowane 1 Kwiecień 2014 przez rejpsnake68 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strusiu44 9 Napisano 20 Kwiecień 2014 Ktos wie czy dysk z ps4 wloze do ps3 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 20 Kwiecień 2014 To jest zwykły dysk laptopowy z łączem SATA. Moja PS3 nie narzeka na ten dysk ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach