BulletPOL 203 Napisano 7 Lipiec 2015 (edytowane) Prawie nikt nie narzeka na spadki FPS, a jak one sa to nie jest to wina gry tylko sprzętu. I swoim filmikiem nie chciałem przekonać nikogo, a pokazać po prostu parę ładnych shotów i jak gra u mnie chodzi. Żadnych problemow praktycznie, wchodzi dobrze i tyle. Napisałem: "( ta wiem jeden montaż nie udowodni wszystkiego ale pochwalić się można hm? )". See? Co Ty bredzisz? Poczytaj sobie oficjalne community na battlelogu, tam większość postów to są/były problemy w FPS'ami. Wystarczy że wejdziesz na Oblężenie Szanghaju (Podbój) lub Kurort Hajnan (Podbój) i FPS spadajooo. Oczywiście, jak kupisz sobie Tytana to tego nie odczujesz, ale jak grasz w 60FPS i spadnie do 30FPS to robi się nieprzyjemnie, a na PC to czuć dużo bardziej niż na konsolach. Teraz po tylu patchach i tak jest trochę lepiej ale to nie zmienia jednak faktu że silnik jest nadal zabugowany. Jeżeli Tobię się podoba to bardzo dobrze, graj i się ciesz, ale nie wciskaj kitu że to wina sprzętu, bo samo EA się przyznało że BF4 jest skrajnie niedopracowany. Edytowane 7 Lipiec 2015 przez BulletPOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ezils 89 Napisano 7 Lipiec 2015 (edytowane) Wiem, że się przyznało i naprawili wiele elementów z tym związanych - wciaż jednak sporo w grze jest do naprawy. Miałem gtx 560 i all na low, 60 fps bite na kazdej mapie, w kazdym momencie i 64 graczy. Żadnych dodatkowych komend ani fixów z sieci. Po prostu, działało dobrze. "Wystarczy że wejdziesz na Oblężenie Szanghaju (Podbój) lub Kurort Hajnan (Podbój) i FPS spadajooo." nVidia > ATI w BF. FPSy też mogą spać jak wali się kopuła na Olbrzymach z Kareli. "ale jak grasz w 60FPS i spadnie do 30FPS to robi się nieprzyjemnie, a na PC to czuć dużo bardziej niż na konsolach." Serio nie musisz mi mówić, że dropy z 60 fps do 30 sa odczuwalne bo nawet do 55 są widoczne. Na konsolach dropy są dla jednych bardzo dla innych mniej odczuwalne. Znajomy na ps4 ponad 600h przegrane i CIĄGLE narzekał na dropy. Drugi gra i mówi, że nic nie widzi. Oczywiście jak komuś konsola się przegrzewa (za blisko ściany blabla) to będzie jeszcze gorzej. Widziałem grę w akcji na konsoli i mnie rażą takie spadki. Jak wciąż są spadki FPS na PC u niektorych to proste fixy załatwiaja sprawe. Większość tematów z problemami było lata temu, teraz zdecydowanie mniej. W wielu przypadkach problemy dotyczyły: za mało ram, za słabe dyski, zbyt duże temperatury komponentów, tryb gry Mantle zamiast DirectX, "park CPU", stare sterowniki, windows 7(tak gra działa lepiej na windows 8.1), Windows 10 preview, za mało miejsca na dysku C :), etc. Z PC jest kolejny problem, a mianowicie kompatybilność wszystkich podzespołów, ale nie będe dalej pisał o tym. I to nie są brednie. Juz pisałem, że gra idealna nie jest ale dropy to jest dosłownie drobiazg, któremu możesz zaradzić a niewidzialnym ścianom, wyciąganiem gościa zza rogu kosą już nie. Jednak te błędy nie psują mi rozgrywki. Pogodziłem się z tym i unikam takich sytuacji w razie możliwości. Serio już nie ma sensu dalej ciagnac tej dyskusji. Tym, którym gra chodzi dobrze na obojętnie której platformie życzę samych hedów :) Edytowane 8 Lipiec 2015 przez ezils Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teynar 28 Napisano 8 Lipiec 2015 A Wy ciągle PC vs Konsola :D BF4 jest zabugowany na każdej platformie tak samo i nic tego nie zmieni ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 8 Lipiec 2015 (edytowane) Ta gra w wersji na PS4 (i tylko o tej wersji tu mówmy :) ), jest zwalona po tym ostatnim patchu. My gracze konsolowi jesteśmy przyzwyczajeni do spadku klatek i średniej grafiki. Najbardziej irytują nas ciągłe mieszania w balansie broni i gigantyczne lagi. Tę grę jakimś cudem Dice poprawiało przez ostatnie miesiące w miarę dobrym kierunku, to był na prawdę fajny szoter. Niestety, ostatni patch zjebał sprawę. Podzielam wszystkie uwagi które padły tu przez ostatnie kilka stron. Ta gra mnie tak od siebie odepchnęła że wolę sobie wieczorem na balkonie posiedzieć z piwem niż przy konsoli, a przecież jeszcze niedawno byłem od tej gry uzależniony i grałem po kilka godzin dziennie. Edytowane 8 Lipiec 2015 przez okoni 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 8 Lipiec 2015 Głupim trzeba być żeby porównywać sposób działania BF4 na PS4 i PC.Podstawowy,fundamentalny i najważniejszy argument ku temu aby tego nie robić?Proszę bardzo:My gramy na zupełnie innych serwerach i nie mowię tutaj o tym że one są inne bo stoją w innym miejscu tylko dlatego że to są zupełnie inne maszyny pod względem technicznym,mniej wydajne.Nie bez powodu EA restartuje WSZYSTKIE konsolowe serwery (od 3 tygodni) co tydzień we wtorek,bo nie dają rady te maszyny.Jeżeli o Framerate chodzi to sprawa rownież jest banalnie prosta,no DICE naprawdę musiało uwierzyć że w konsoli PS4 (tańszej od wielu telefonów komórkowych) są 4 Tytany i 16 Gb RAM'u DDR4.Niestety DICE wielokrotnie przyznawał sie że gra na konsole (obecnej generacji) nie była poddana żadnemu procesowi mającemu na celu poprawę stabilności.Czyli jeżeli być tutaj uszczypliwym to nie ma komputera (nowego) za 1400 zł który uciągnie BF'a w takich detalach,rozdzielczości i Framerate oscylującym w okolicach 45 kl/s,NIE MA i koniec dyskusji. Edit.I po wypowiedzi kolegi z PC wyraźnie widać że nie miał dłuższego kontaktu z BF4 na konsolach obecnej generacji,ponieważ 99% utraty pakietów jest na PS4 i XOne spowodowane PRZEZ SERWER,dowód?Proszę bardzo:za każdym razem gdy jest lag,WSZYSCY na party jednocześnie mówią : "ALE KUR&€ ZLAGOWAŁO" i WSZYSCY gracze na serwerze mają tego samego LAG'a i każdy kto gra ze znajomymi na PS4 w BF4 potwierdzi moje słowa. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peka71 51 Napisano 8 Lipiec 2015 ^Święta prawda. Howgh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ezils 89 Napisano 8 Lipiec 2015 (edytowane) Głupim trzeba być żeby porównywać sposób działania BF4 na PS4 i PC.Podstawowy,fundamentalny i najważniejszy argument ku temu aby tego nie robić?Proszę bardzo:My gramy na zupełnie innych serwerach i nie mowię tutaj o tym że one są inne bo stoją w innym miejscu tylko dlatego że to są zupełnie inne maszyny pod względem technicznym,mniej wydajne.Nie bez powodu EA restartuje WSZYSTKIE konsolowe serwery (od 3 tygodni) co tydzień we wtorek,bo nie dają rady te maszyny.Jeżeli o Framerate chodzi to sprawa rownież jest banalnie prosta,no DICE naprawdę musiało uwierzyć że w konsoli PS4 (tańszej od wielu telefonów komórkowych) są 4 Tytany i 16 Gb RAM'u DDR4.Niestety DICE wielokrotnie przyznawał sie że gra na konsole (obecnej generacji) nie była poddana żadnemu procesowi mającemu na celu poprawę stabilności.Czyli jeżeli być tutaj uszczypliwym to nie ma komputera (nowego) za 1400 zł który uciągnie BF'a w takich detalach,rozdzielczości i Framerate oscylującym w okolicach 45 kl/s,NIE MA i koniec dyskusji. Edit.I po wypowiedzi kolegi z PC wyraźnie widać że nie miał dłuższego kontaktu z BF4 na konsolach obecnej generacji,ponieważ 99% utraty pakietów jest na PS4 i XOne spowodowane PRZEZ SERWER,dowód?Proszę bardzo:za każdym razem gdy jest lag,WSZYSCY na party jednocześnie mówią : "ALE KUR&€ ZLAGOWAŁO" i WSZYSCY gracze na serwerze mają tego samego LAG'a i każdy kto gra ze znajomymi na PS4 w BF4 potwierdzi moje słowa. Pełna zgoda z całą Twoja wypowiedzią.Zacząłem od napisania, że Wam współczuję. Napisałem wcześniej, że serwer ma znaczenie bo jak stoi na ziemniaku to jest źle. Jest to oczywiste dla mnie, że wina są serwery skoro kolega zamienił ps4 na pc, mając ten sam internet i problemy zniknęły. Zbyt długo nie obcowalem z bf4 na konsoli, ale każdy gracz chyba wie, że różne serwery/maszyny na platformach są od lat. Na pc też są lagi jak serwer nie wyrabia przy 64 graczach no ale to mniejszość. Czasem nawet i padnie, zmiana na inny i po problemie. Edytowane 8 Lipiec 2015 przez ezils Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmunt 218 Napisano 9 Lipiec 2015 Wole, żeby resetowali serwery we wtorki i niemieć problemów z grami. Trochę gorsza oprawa graficzna mi nie przeszkadza jak i pewnie wielu innym ale w zamian wygoda i bezproblemowa platforma rekompensuje wszystko. Nie trzeba się zastanawiać czy windows 7, 8.1 czy 10 directx 11, 11,1 czy 12 sterowniki nowe stare a "idź pan w h*j z takim czymś" Tu kupujesz wkładać lub ściągasz instalujesz i grasz. Żadnego "teamspeak" tylko normalna impreza grę odpalasz bez przeglądarki internetowej itp.. Dla mnie przesiadka na konsole nastąpiła wiele lat temu i na pc niema co wracać. Swoją drogą PC vs PS4 to niekończąca się dyskusja. Każda strona ma swoje racje swoje za i przeciw a problem w tym, że nikt nikogo nie przekona. Więc nie ciągnijcie tego tematu dalej bo to zaczyna się robić śmieszne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Labeo2015 26 Napisano 10 Lipiec 2015 (edytowane) Narzekacie na lagi w BF4. Mam przegrane w bf,cod wiele godzin, ale takich cyrków, jak w tej grze nie widziałem. https://youtu.be/N1irP2u02jk Edytowane 10 Lipiec 2015 przez Labeo2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 10 Lipiec 2015 Nie trzeba się zastanawiać czy windows 7, 8.1 czy 10 directx 11, 11,1 czy 12 sterowniki nowe stare a "idź pan w h*j z takim czymś" Tu kupujesz wkładać lub ściągasz instalujesz i grasz. Żadnego "teamspeak" tylko normalna impreza grę odpalasz bez przeglądarki internetowej itp.. Dla mnie przesiadka na konsole nastąpiła wiele lat temu i na pc niema co wracać. Otóż to!!! O to chodzi w tej wygodzie konsolowej. Nie ma zastanawiania się jaki sterownik najlepiej do grafiki jaki do dzwięku jaki to jakie tamto. A jak już ogarniemy sprzęt to później jakie ustawienia grafiki w grze, moze low, moze medium a moze high ? NIE!!!! Nigdy więcej PC. Wkładam grę i GRAM !!!! Nie ma bledów windowsa, directa, czy innych bzdur!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 10 Lipiec 2015 (edytowane) NIE!!!! Nigdy więcej PC. Wkładam grę i GRAM !!!! Nie ma bledów windowsa, directa, czy innych bzdur!!!! No i przy okazji często nie ma też PSN, więc problem z graniem całkiem rozwiązany. Nie ma PSN to w cyfrowe nie pograsz, bo nie odnowisz licencji. Multi wtedy również is down. Chcesz grę pobrać - 50 h do ukończenia pobierania... Zero problemów. Normalnie najlepsza i bezproblemowa rozrywka. Nie żebym bronił PC, ale akurat z PS4 w kwestii "bezproblemowości" i braku błędów systemu to bym się nie zagalopowywał. Edytowane 10 Lipiec 2015 przez The_Siemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 10 Lipiec 2015 PSN to inna para kaloszy. Samo wprowadzenie PS+ powoduje ze praktycznie przestałęm grać on line. Jednak w czasach PS2 czy PS3 problemów nie było praktycznie wcale. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scooby-Doo 138 Napisano 10 Lipiec 2015 Wywala wam czasami BFa? Odpaliłem dzisiaj po dłuższej przerwie i dwa razy już się gra wysypała z błędem CE-34878-0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 10 Lipiec 2015 Grałem dzisiaj 2h i zero błędów.Jeżeli o awarie PSN chodzi to ciekawa sprawa że niemal każda awaria w największym stopniu dotyczy funkcjonalności PSN'u na PS4 a nie PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naruto_Uzumaki 93 Napisano 10 Lipiec 2015 Ja ogolnie nie mam błędow odnosnie wywalania z gry. Na 1400 h, może z sześć razy wywalilo. Inna sprawa, jak lubie dominacje i od zawsze to był mój tryb, to teraz ręce opadają. Głównym tego powodem jest liczebność graczy z poza europy na serwerach. Głównie Japonia, Australia i Oceania, oraz obie Ameryki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 13 Lipiec 2015 (edytowane) Wczoraj na spokojnie odpaliłem bf4 , niestety już na bank ostatni raz. Specjalnie wziąłem mały podbój i jakiś europejski serwer. Zagrałem dwie mapy Golmud i Lockery i się załamał em. Na golmudzie zrespiłem się w czołgu i doznałem buga w postaci niewidocznych pocisków z głównego działa. Wyglądało to tak że strzelałem, nie było żadnego dźwięku, nie było widać smugi pocisku po czym za dwie sekundy walił się np mur w który strzelałem ( przez wiekszość meczu działo się to bez dźwięku ). Do tego doszedł mój ulubiony efekt, strzelam w typa seriami widzę że obrywa bo mu się ciało wygina, A ten się odwraca i ubija mnie a na killkamie ma 30 hp. Mecz ten skończyłem z ratio 1.0 z celnością 9%. Następne były Lockery i tu było w drugą stronę. Ubijałem na dwie serie A jak ktoś do mnie strzelał to widziałem że wali do mnie a naboje zbiera niewidzialna ściana, tym razem to ja dawałem radę się obrócić i ubić na spokojnie dwóch typów strzelających do mnie. Lokery zakończyłem chyba z ratio 4.0 i celnością 20%. Dodam że chwilę później odpaliłem Hardline i tam nie bylo takich cyrków. Co mapę na różnych serwerach jak strzelałem to ubijałem, jak do mnie strzelali to padałem. Może ten hardline jest ubogi, może cierpi na błędy ale dla mnie jest bardziej stabilny. Niestety nie wiem co sie dzieje z tym bf4, byl moment że ta gra chodziła perfekcyjnie. Teraz cierpliwie czekam na jakiegoś nowego bfa , 5 czy bc3, fajnie aby robiło to już jakieś inne studio a najlepiej jakby przygotowali tę grę tylko pod next geny ( choć wiem że to nie możliwe - kasa ). Edytowane 13 Lipiec 2015 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmunt 218 Napisano 13 Lipiec 2015 Ja od kilku dni to gram już na siłe.. ledwo wyciągam ratio 1.0 / 1.5. Jak wcześniej zabijałem UTS-15 na 1 góra dwa strzały to teraz na 4 nie daje rady.. więc coś się dzieje z serwerami.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps_3 14 Napisano 13 Lipiec 2015 Okoni chyba coś ci się pomyliło , że B5 będzie również na stare konsole przecież B4 to była pomyłka z tą konwersja na te stare kapcie , raczej mózgowce tego nie zrobią a jak będą chcieli lud się sprzeciwi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 13 Lipiec 2015 No wiem, pisałem to raczej jako pobożne życzenie. Chodziły słuchy że ten bf4 tak marnie działa bo musieli go przystosować na stare i nowe konsole i chcieli zachować jakiś kompromis , aby nie pisać dwóch osobnych gier na current i next geny. Zobaczymy jak sytuacja potoczy się z battlefrontem, on ma być chyba tylko na next geny, prawda? teraz już nie będzie wymówek że coś ich ogranicza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 13 Lipiec 2015 Jak to nie :) za rok PS4 będzie miało za mało RAM'u :D.Tak na serio to ja nie rozumiem jaka jest reguła z tym BF4,wczoraj była katastrofa,dzisiaj prawie bez zarzutu.Swoją drogą ostatnio dużo szumu robi gierka z Plus'a tj.Rocket League.Gierka średnio ambitna,bardzo przyjemna,zabawna,miła dla oka itd. W tej grze w MP pingi są przedstawiane jako wartości liczbowe,a nie kreski jak w "najambitniejszych" i najpopularniejszych grach nastawionych na MP na PS4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
horned-viper 109 Napisano 14 Lipiec 2015 Wygląda na to,że ta reguła jest jeszcze bardziej skomplikowana...o ile w niedziele w miarę pograłem to wczoraj była tragedia.Na Hainan w dominacji wchodzę do tego małego pomieszczenia na górze - nikogo nie ma, nagle zgon.Na killcamie 3 przeciwników przy ścianach.Na fabryce 64 graczy większość ze snajpami na dachu,a na dole wozy opancerzone ubijają zaraz po odrodzenia.W końcu wchodzę na locker...i cisną nas na respie waląc z xm25.MASAKRA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 15 Lipiec 2015 Mam takie same jaja plus jakieś dziwne sytuacje z traceniem połączenia z EA (podczas 3 godzin grania to z raz minimum się trafi) lub czarny ekranem ładowania pomiędzy mapami. Ładuje, ładuje i koniec.Dobijam do 140 lvla i więcej gry nie odpalam. Na szczęście niewiele już zostało.Tak popatchowali, tak nacudowali z obszarami obrażeń itd., że z naprawionej po ponad roku gry zrobili znowu pole testowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manhunto 0 Napisano 15 Lipiec 2015 Zastanawiam się nad kupnem bf 4 jako pierwszego fps do multi na konsole. Czy warto dopłacać do wersji premium? Używkę w wersji podstawowej mogę dostać gdzieś za 70 zł, a premium 170 zł (i tak jest mało ofert na rynku wtónym). Poradzcie czy opłaca się kupić samą podstawkę i jakie ograniczenia będe miał na tę wersję. W ogóle pojawiają się jakieś promocję na premium? Jeśli tak, to ile wtedy kosztuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 15 Lipiec 2015 (edytowane) Ja wyrwałem bf4 razem z premium za 111 zł. Była to jakaś promocja od EA. Oczywiście gra w wersji cyfrowej. I taka cena to max jeśli byłbym skłonny ją kupić. Przy obecnym stanie problemów które trapią tę grę , większa kasa imo to spora nieroztropność. ps. musisz śledzić forum lub zaglądać często do PSStore, bo czasem ta promocja na pozycje od EA się powtarza :) Edytowane 15 Lipiec 2015 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manhunto 0 Napisano 15 Lipiec 2015 (edytowane) Taka cena jest bardzo akceptowalna i będę czekał na promocję. Problemy z grą to rozumiem to te związane z PSN o których wszyscy piszą? Mógłbyś pokrótce przyblizyć problem? To dotyczy tylko bfa? Edytowane 15 Lipiec 2015 przez manhunto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach