Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No ale kurde, logicznie rzecz biorac swoje konto powinnismy miec jako podstawowe bo jest dla nas najwazniejsze i glowne... To jakies minusy musza byc ze swojego konta nie mamy jako podstawowe...

Aaaa doczytalem, w moje gierki moge pogrywac tylko ze stalym dostepem do SEN tak ? Czy sa jeszcze jakies inny minusy nie posiadania wlasnego konta jako podstawowe tylko normalne?

Bo plusy rozumiem ze ceny gier i abonamentu mozemy podzielic sobie na 2 tak ? i oboje miec pelny dostep do tych samych gier i pelnoprawnego dostepnu do PS+ ze wszystkim jego przywilejami ?

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak dzielenia konta na całą konsolę, brak automatycznego wysyłania save do chmury, sprawdzanie licencji co godzinę, brak gry zdalnej z poza własnego Wi-Fi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ten brak mozliwosci grania w swoje gry bez braku lacza z SEN na odnowienie licencji troche lipa...To jesli dobrze doczytalem o tym ze wystarczy ze jedna osoba oplaci abonament ps+ to oboje bedziemy go mieli to czy tyczy sie to samo zakupionych gier i stanie portfela bedzie wspolna ?Przyjmijmy ze na kazda gre bedziemy skladac sie wspolnie. to wystarczy ze Dajmy na to na MOIM KONCIE bedzie oplacony abo i dodana karta na zakupy i zaznaczamy jakas gre do kupienia u kolegi na konsoli uzywajac mojego konta jako podstawowe tam. Sciagamy gre no i kolega moze w nia grac majac swoje konto jako dodatkowe tak. To czy ja zaraz po tym moge na MOJEJ KONSOLI zalogowac sie JEGO KONTEM ustawiony jako podstawowe i bede mial mozliwosc sciagniecia tej samej gry co uprzednio i pozniej granie w nia na mojej konsoli z mojego konta jako dodatkowe czy to tak nie zadziala?Czy tylko te gry ktore sa za free w abo ps+ ?

Bo nie wiem jak do konca zrozumiec fragment z tego opisu :

http://www.pssite.com/blog-10533-827-_we_dwoje_razniej__czyli_dzielenie_sie_kontami_na_ps4.html

" Pomijając gry zakupione okazało się ze kumpel, który nie posiadał plusa, mógł spokojnie ściągnąć sobie wszystkie moje plusowe gry. Dodatkowo miłym zaskoczeniem było to że kumplowi plus działał w pełni, co znaczyło że można cały czas jechać we dwóch na jednym plusie." No i czy trofea kazdemu z nas wpadaja na nasze osobne konta (loginy PSNID?) w taki wypadku ?

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tak trudno przeczytać pierwszy post w temacie?

Jeżeli grę kupujesz na swoim koncie to nie ważne czy to zrobisz na swojej, jego czy przez PC.

Jak kupisz to kolega przerzuca się na twoje konto na chwilę żeby zacząć pobieranie gry.

Ty cały czas grasz na swoim koncie. Konto kolegi włączasz tylko kiedy ob coś kupi na swoim koncie i chcesz to pobrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega trudno, ale zabralismy sie za czytanie cala rodzina i jakos to zmeczylismy ;) Nawet  cytowalem w poprzednim poscie ten twoj pierwszy post. Ale dopiero teraz jak napisales kilka zdan wiecej sprawa wydaje sie oczywista. Takze thx za wyjasnienie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ma ktos problem z weryfikacja konta na ps4... kupilem dzisiaj i logujac sie do konta PSN trzeba zweryfikowac konto... niby pisze ze wyslali maila na podany adres ale minelo pare godzin i nic nie dostalem... dalem wyslij ponownie maila i dalej nic.... mial tez tak ktos i czy moze to byc wina tego ze psn lezal przez swieta ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ma ktos problem z weryfikacja konta na ps4... kupilem dzisiaj i logujac sie do konta PSN trzeba zweryfikowac konto... niby pisze ze wyslali maila na podany adres ale minelo pare godzin i nic nie dostalem... dalem wyslij ponownie maila i dalej nic.... mial tez tak ktos i czy moze to byc wina tego ze psn lezal przez swieta ??

Mam to samo, zapomniałem hasła do SEN i nie mogę go odnowić bo nie przychodzą maile do weryfikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj rano dostalem maila wiec chyba sie udalo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U znajomego dzisiaj zakładaliśmy konto. Poszło od razu. Na kompie się loguje a na konsoli juz nie. Zmiana mtu i DNS nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam brat ma konto podrzędne ponieważ nie ma 18 lat, nie umie on grać w gta v na online ze względu na ograniczenia wiekowe da się coś z tym zrobić?

Na konsoli w kontroli rodzicielskiej jest ustawione "zezwalaj"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam brat ma konto podrzędne ponieważ nie ma 18 lat, nie umie on grać w gta v na online ze względu na ograniczenia wiekowe da się coś z tym zrobić?

Na konsoli w kontroli rodzicielskiej jest ustawione "zezwalaj"

Nie da się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko, otóż bardzo mnie irytuje iż w grach wyświetla mi się Imię i Nazwisko zamiast nicku... Wie ktoś jak to przestawić, bo próbowałem skasować nazwisko ale nie chce wtedy przejść taka forma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sephi a takie konto nigdy nie bedzie zdjete z tej blokady pegi? Pytam z ciekawosci. 

Edytowane przez Vibez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili nie ma możliwości przekształcić takiego konta w normalne. Nawet jak się osiągnie pełnoletności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to jest głupie bo nawet jak wiek będzie już 18+ to nic się nie da z tym zrobić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale w gry z pegi bedzie mogl grac czy tez nie? te 18? jak to jest wiesz moze?

Edytowane przez Vibez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce odnowić subskrypcję PS Plus i mam w portfelu ponad 100zł ale wyskakuje mi że muszę mieć kartę kredytową ,tyle że nie mam karty i chce żeby pobrało mi z portfela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo subskrypcja i potrzebujesz kartę albo voucher na PS+.

Nie musi to być kredytówka - wystarczy karta płatnicza do transakcji internetowych. 

Czemu kartę? Ponieważ jest to subskrypcja i ma się odnawiać automatycznie ...ale kartę można od razu usunąć więc poproś jakiegoś znajomego czy rodzinę niech siądzie z Tobą - wklepcie dane i przedłuż sobie Plusa. 

Tak Sony sobie wymyśliło jako bat na zapominalskich i tego nie zmienisz.

Jak nie masz karty płatniczej to możesz sobie również założyć wirtualną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wszystkim są dwie opcje - usunąć dane karty, albo jak jest potrzeba żeby je zostawić, to można wyłączyć automatyczne odnawianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie, czy jesli posiadam dwa konta glowne i brat normalne i chce usunac jego konto z konsoli, czy zapis na ktrym jest konto normalne zgram save i przeniose na swoje glowne to zadziala? Postep itp? Trofea nie wpadna bo chyba nie ma takiej opcji. Czy moge edytowac dane na moim glownym koncie np date urodzenia? Przepraszam ze pytam ale tutaj sie znaja na tym ten Sephirot. 

Edytowane przez hakom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daty urodzenia się nie da zmienić.

Save jest przypisany do konta PSN więc po wrzuceniu na pendrive działać będzie tylko i wyłącznie na koncie PSN brata na jakiej konsoli by go nie utworzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy jak zakupie bf4 na końcie amerykańskim w promocji za 40zł to będzie tam j. polski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi