Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jacku, w konsoli na PSN ale to nie na polski a na angielski. Załóż nowe konto polskie, będziesz miał Polski, ustaw jako podstawowe. Grać możesz na jakim chcesz.

Będę zaraz w domu to ci pokaże gdzie.

Ustawienia > PSN > Informacje o koncie > język > (podaj tam hasło do konta) > tam jest język w którym zostało założone konto i angielski do wyboru - wpływ ma tylko na PSN/PS Store).

Z niemieckiego na polski nie zmienisz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ah dzieki. Czyli mam konto angielskie niemieckie polskie to nie zmienię na inny jezyk tak? Pytam z ciekawości. Widze ze sie znasz na takich rzeczach, dobry jestes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem, możesz ustawić w PSN język który wybrałeś przy tworzeniu konta lub angielski. Żaden inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanko - kolega na swoim koncie kupi BF4 Edycję Premium to jak mi pożyczy konto i ja aktywuje jego konto podstawowe to on u siebie moze grac i ma premium, a ja bede miał tylko mapy z premium na swoim?

Edytowane przez One™

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje konto jest aktywowane u kolegi jako podstawowe , on gra na swoim ja gram na swoim , tylko jak nie ma neta to u mnie na wszystkie gry mam kłódki , da się to jakoś ominąć czy bez neta nie pogram nawet w singla ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jak już wyłączam połączenie z internetem to od razu są kłódki na grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obejdziesz tego.

To jest wada dzielenia się kontem.

Kolega gra normalnie w twoje gry bo na koncie podstawowym nie ma tego sprawdzania co godzinę.

Musisz czekać aż PSN wróci do żywych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obejdziesz tego.

To jest wada dzielenia się kontem.

Kolega gra normalnie w twoje gry bo na koncie podstawowym nie ma tego sprawdzania co godzinę.

Musisz czekać aż PSN wróci do żywych.

Xbox mial sprawdzac raz na dobe, ps4 mialo byc bez autoryzacji gier a jak sie okazuje ps4 bez PSN to cegla pod tv,

Ja moge odpalic tylko kampanie AW bo jest na koncie podstawowym, no cóż.

Ps3 chyba wroci do łask u mnie w domu ;p

Edytowane przez cykor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykor.

Prosta zasada.

Jeżeli masz swoje konto to masz ustawione jako podstawowe.

Konto normalne zwykle jest dzielone i z tym Sony w ten sposób walczy.

Moim zdaniem jest to kompromis akceptowalny przez standardowego gracza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykor.

Prosta zasada.

Jeżeli masz swoje konto to masz ustawione jako podstawowe.

Konto normalne zwykle jest dzielone i z tym Sony w ten sposób walczy.

Moim zdaniem jest to kompromis akceptowalny przez standardowego gracza.

Problem w tym ze dziele gry i mam podstawowe kumpla a ob odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie nie masz najmniejszego prawa narzekać.

To już tylko i wyłącznie Twój problem a nie Sony.

Sony w ten sposób się właśnie zabezpiecza przed takimi jak Ty.

To jest główny powód dla którego przestałem dzielić moje konto ze znajomym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz calkowita racje, jednak żyjemy w takim kraju jak Polska i tu się liczy każdy grosz a kupowanie gier na spolke to oszczędności rzędu 50%. I masz racje nie mam prawa narzekać ale w sumie kilka dni przerwy dobrze mi zrobi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykor,

Sam mieszkam w Polsce i kombinuję jak mogę żeby oszczędzić. Nie zrozum mnie źle. 

Po prostu taki jest układ a nie inny i to ich zabezpieczenie przed dzieleniem się kontem ...ale zombiaków jakoś od lat nie powstrzymali. ;)

W każdym razie jest jak jest i w takim wypadku jak Twój to winić możesz Sony ale tylko i wyłącznie za to że PSN jest w epoce kamienia łupanego gdzie inne firmy modernizują oraz zabezpieczają swoją sieć.

W takim stanie w jakim obecnie jest PSN to może działać jako darmowa usługa  anie jako płatne multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem ps4 pod choinkę, pomijam fakt ze psn padło - bo brak słów. Pytanie czy jeżeli nie połączyłem się z kontem głównym i nabijam teraz trofea na uzytkoniku bez psn , to jak psn się podniesie się i zaloguje się to doda mi trofki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zdążyłeś na tym użytkowniku zalogować się chociaż raz do PSN to tak. Jeżeli nie zdążyłeś to sam jestem ciekaw co się stanie jak dodasz konto PSN. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kupujecie gry na zmianę to przynajmniej co drugą z nich obowiązkowo instaluj u siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hej. Mam pytanie mam dwie konsolę (PS4) w domu jedna brata druga moja. Temat kupienia jednej gry na PSNie i wgranie jej na dwóch konsolach już przerobiłem, działa elegancko pytanie mam inne.

Czy jeśli obaj mamy PS+ i jeśli ja kupuje grę to on ustawia moje konto jako główne na swojej konsoli, przywraca licencje i może na swoim koncie odpalić grę. Teraz pytanie inne się rodzi, skoro konto główne rozciąga przywileje PS+ na innych userów (podrzędnych) to czy jak podrzędny user ma oddzielnego plusa to logując się na swoje konto, z którego plusa korzysta konsola? Z mojego czy z konta brata?

Czyli sytuacja jest taka: jest sobie konsola brata, na której ustawione jest jako główne konto moje i konto podrzędne brata. Brat ma kupionego plusa i ja. Na czyje konto będą się prześle się save gdy brat będzie zalogowany na swoim koncie (będącym ustawione jako dodakowe/podrzędne)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konto podrzędne to jest osobna bajka / osobny temat - mylisz pojęcia.Podrzędne to konto z ograniczonymi uprawnieniami - konto dla dziecka.

Tobie chodzi o konto normalne.

"Przywileje" plusa działające na innych kontach to tylko i wyłącznie multi (oraz gry jeżeli były aktywowane i ściągnięte na koncie z Plusem).

Save jest przypisany do konta PSN - nie ma opcji żeby wysyłał się na inne konto :P Również chmura z Plusa jest przypisana do danego konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak to jest bo nie kumam :

"Mamy z bratem / siostrą dwie konsolę i osobne konta. Osobno kupujemy gry. Jak mieć na obu konsolach dostęp do zawartości obu kont?

Wystarczy konto którego zawartość ma być współdzielona jako Konto podstawowe a swoje jako Konto Normalne na obu konsolach. ...czyli u siebie konto siostry/brata ustawiasz jako Konto podstawowe a swoje jako Konto Normalne a siostra/brat twoje konto ustawi au siebie jako Konto podstawowe a swoje jako Konto Normalne. "

A dlaczemu nie mozna swoje u siebie miec podstawowe a brata u siebie jako normal i analogicznie u brat a on ma swoje jako podstawowe a moje jako normal..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wtedy na swoim koncie masz kłódkę na grach brata a on na twoich. Nie działa udostępnienie zawartości nd całą konsolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a co jak chce kupic jakas gre ze swojego konta, to mam to zrobic jak moje konto bedzie jako normalne ? I bedzie potem ta rzecz na calej konsoli i u brata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi