Sir Siekier 861 Napisano 28 Marzec 2016 http://www.currys.co.uk/gbuk/computing-accessories/computer-accessories/game-controllers-and-joysticks/logitech-driving-force-g29-racing-wheel-black-10135572-pdt.html 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garru 74 Napisano 29 Marzec 2016 Czy każda wersja stojaka wheel stand pro deluxe będzie pasowała pod logitecha g29? Z tego co widziałem są dwie wersje deluxe i deluxe v2. Jakie są różnice między tymi stojakami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garru 74 Napisano 31 Marzec 2016 Logitech g27 i g29 mają takie samo mocowanie do stojaków WSP? To samo rozmieszczenie otworów na śruby? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrArt-PL 143 Napisano 31 Marzec 2016 Logitech g27 i g29 mają takie samo mocowanie do stojaków WSP? To samo rozmieszczenie otworów na śruby? Tak mają dokładnie takie samo mocowanie i rozstaw śrub 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 3 Kwiecień 2016 Panowie jaka jest najtansza kierownica z shifterem ktora bedzie dzialac na ps4?Widze tylko nowego logitecha g29 ze skrzynia za 1350 zlSmutne to ze taki logitech g25/g27 malo kosztuje a ps4 nie wspiera, lepiej wyciagnac kase od graczy i wydac to samo w nowej obudowie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xenomorph 129 Napisano 3 Kwiecień 2016 Może nie najtańsza, ale jedna z lepszych, polecam Thrustmaster 500RS. Działa świetnie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 4 Kwiecień 2016 nie no bez przesady... bez shiftera kosztuje wiecej niz g29 z. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 4 Kwiecień 2016 Bo G29 to szajs. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xenomorph 129 Napisano 4 Kwiecień 2016 Bo G29 to szajs. Dokładnie tak... SkibaPL Dlatego napisałem, że może i nie najtańsza, ale jedna z lepszych. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustaw 267 Napisano 4 Kwiecień 2016 (edytowane) Sikba Thrustmaster 500 plus Add-on TH8RS Shifter skrzynia w układzie H lub sekwencja (w komplecie) nie wiem czy to do 300 też nie pasuje nie interesowałem sie ale pewnie też przy 500 i PCarsach jak dobrze ustawisz FF to gwarantuję że nie trzeba robić już przedramion zakwasy obligatoryjne FF wyrywa łapki niby 150 Nm Edytowane 4 Kwiecień 2016 przez Gustaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 4 Kwiecień 2016 Do T300 pasuje jak najbardziej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 4 Kwiecień 2016 dlaczego G29 to szajs? chcę kupić kierę do Dirt Rally i ta promocja z Currys z góry strony jest bardzo kusząca... ktoś ma/grał na G29? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 4 Kwiecień 2016 G29 to to samo co G27, więc nie tyle szajs co wtórna technologia, lekko przestarzała porównując to np. do T300 czy TX. To dobra kiera, ale moim zdaniem maks za tysiaczka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 4 Kwiecień 2016 (edytowane) i po tyle chodzi... zestaw ze skrzynia za 1300 a to co podales po 2700?Zdecydowanie bym wolal g29 kupic, stojak to kwestia wyspawania + siedzenie od maluszkaNajtaniej na allegro znalazlem kierownica 900 a shifter 200, moze zza granicy by wypadlo lepiej. Trudno ze to g27 w nowym opakowaniu.Tutaj jakis gotowy zestaw - http://allegro.pl/nowa-kierownica-logitech-g29-shifter-pc-ps3-ps4-i6097921073.html Edytowane 4 Kwiecień 2016 przez SkibaPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustaw 267 Napisano 4 Kwiecień 2016 plastykowe zębatki (g29) v/s (t300 czy t500) porządny silnik na magnesie cicho działający nic w tym zakresie nie ma do połamania za 1700,- masz super baze z wymiennym więcem kierownicy juz są 3-4 modele do t 300 t500 g29 plastykowa zabawka za 1400-1200 miałem logitecha g 27 , GTDF grałem na G29 - bez porównania do obecnej T500 gorąco polecam dopłacić te kilka złotych na solidna kierownicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 4 Kwiecień 2016 (edytowane) Tym bardziej że taka T300 która ma te same bebechy co T500 kosztuje teraz chyba tyle samo co G29. Jakbym miał wybierać to nawet bym się nie zastanawiał, a jeśli tak to tylko czy warto dopłacić do T500 czy brać T300. Edytowane 4 Kwiecień 2016 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 4 Kwiecień 2016 Okej to może inaczej. Mam stare DFGT + WSP. DFGT idzie na allegro a do WSP za 70 zł można dokupić zestaw żeby pasowało do innych kierownic ("nie zalecają" bo niby cięższe kiery są ale 400 zł za nowy stojak nie dam, chyba by mnie pogieło skoro jeden się kurzy w piwnicy). To G29 z UK bez shiftera by mnie kosztowało około 1000 zł już z gotowym WSP pod niego. Czy to jest G27 w innym opakowaniu to dla mnie nie jest aż tak ważne bo nie mam G27, a chcę mieć kierownicę do PS4 nie płacąc jak za nową konsolę. Więc jakiekolwiek opcje "za 1700" odpadają. Tysiąc to jest maks i już się będę musiał nakombinować żeby w domu nie wyszło że dałem 1000 zł za kolejny sprzęt który się będzie kurzył :) Ale skoro T300 można wyrwać w podobnej cenie co G29 to napiszcie mi pokrótce czy to T300 jest faktycznie lepsze i czy daje radę, zwłaszcza że nie będę często grał. Teraz chcę głównie do Dirt Rally. Biegi chcę zmieniać manetkami ale za ręczny fajnie by było złapać obok :). W DFGT miałem zawsze ręczny na shifterze ustawiony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 4 Kwiecień 2016 Ja od poczatku mowie o najtanszej kierownicy z manualem a tu wyskakujecie z Thrustmasterem 500RS ktory w takim zestawie kosztuje 2,5k a to juz nie sa grosze tylko tysiak roznicy wzgledem G29.Czy do jakiegos tanszego Thrustmastera mozna dokupic shiftera osobno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 4 Kwiecień 2016 (edytowane) Mam T300/TX i nie zamieniłbym jej na nic innego, chyba że jakiś Fanatec, ale to już dla mnie przesada. Wydanego hajsu również nie żałuję. Grałem kilka razy w markecie na G29, według mnie zupełnie inne odczucia. Również miałem DFGT i to jest zabawka w porównaniu do T300, najprościej ujmując. Podstawowa sprawa, T300 kosztuje tyle samo co G29, przy takich cenach moim zdaniem nawet nie ma co się zastanawiać, tym bardziej że kółko Logitecha to poprostu gorszy sprzęt nawet pomijając odczucia, sama specyfikacja i technologia to pokazuje. Może również warto się pochylić nad T150, cenowo wypada dużo korzystniej, nie jest to oczywiście to samo ale kilka osób ma i sobie chwali min. Tacho chyba. Edytowane 4 Kwiecień 2016 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 4 Kwiecień 2016 Ale ręcznego chyba nie ma na tym shifterze osobnym? W każdym razie poczytaj jeszcze sobie o awaryjności sprzętu Thrustmastera, wiele osób na to narzeka. Logitech stara technologia, ale wszystko wytrzyma. Z Thrustmasterem wszystko zależy jaki egzemplarz trafisz. Jakbym teraz miał koło kupować to raczej T300 bo sprzęgło do niczego niepotrzebne i shifter zresztą też, tym bardziej że WSP spod DFGT idealnie pod nią pasuje, bez żadnych modów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 4 Kwiecień 2016 Miałem bazę od T300, teraz mam to samo tylko pod XB czyli TX, obie w porządku, no ale może mi się przyfarciło ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 4 Kwiecień 2016 Ja od poczatku mowie o najtanszej kierownicy z manualem a tu wyskakujecie z Thrustmasterem 500RS ktory w takim zestawie kosztuje 2,5k a to juz nie sa grosze tylko tysiak roznicy wzgledem G29. Czy do jakiegos tanszego Thrustmastera mozna dokupic shiftera osobno? Zarowno do T300 RS jak i T150 mozna dokupic takowe akcesoria: Pedaly: T3PA i T3PA-PRO Shifter: TH8A Dodatkowo w T300 mozesz zmienic wieniec kierownicy. Czy to oplacalne to sam musisz przekalkulowac, niestety szukajac zarowno pedalow jak i shifera (choc pozniej mi przeszlo bo ilez to wozow ma w realu wlasnie manetki a nie sekwencje) to niestety komplety wychodzily powyzej 1000pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 4 Kwiecień 2016 z tego co widzę to T300 kosztuje tyle samo co G29 ale z shifterem. G29 bez shiftera kosztuje <1000 a takiego T300 nie ma. czy źle szukam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 4 Kwiecień 2016 Shifter: TH8A - koszt 600 zl Pedaly: T3PA - 600 zl, T3PA-PRO - 600 zlKierownica - T300 RS - 1400 zl T150 - 750 złGdybym chcial cos z tego zlozyc to nie wychodzi tanioLogitech g29 - kierownica 900 zl, shifter 200, pedaly w zestawie.Serio nikt tu nie ma g29 i to jest taki gniot ze sie nie oplaca kupowac? ja tak jak Cwir pewnie sie pobawie i poleci w kat bo z wyscigow jakie mnie interesuja to project cars i colin jednak widze ze wsparcie ps3 g29 tez ma i dirta 2 bym dokonczyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 4 Kwiecień 2016 http://allegro.pl/kierownica-logitech-g29-driving-force-ps3-ps4-i6089927575.html G29 http://allegro.pl/kierownica-thrustmaster-t300gte-ps4-ps3-pc-1080st-i6092373730.html T300 Aha, zapomniałem, G29 ma lepsze pedały w zestawie, to chyba jedyny plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach