Skocz do zawartości
Patricko

Kierownica do PS4

Rekomendowane odpowiedzi

Wydatek niewiele większy od pada, a zabawa pewnie z 3x lepsza :) Jakby jeszcze ktoś dał radę porównać t100 do popularnego na ps3 DFGT, to już by była miód, malina :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wheel Stand Pro pod DFGT w zupełności wystarczy. Ale teraz już chyba kupisz stricte pod T300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11072260_887831401279049_2044748456_n.jp

stelaz mam taki, aluminiowe komponenty, regulacja pelna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja kiedyś zmajstrowalem stelaż z drabinki 3 stopniowej z lida ;) nie chce mi się na strych wchodzić bo bym się pochwalił. Koszt 19 eur plus ok 5 eur na plaskowniki i śruby ;) naprawdę byłem z niego dumny ;) nawet się składał ;)

Znalazłem stare zdjęcie mojego dzieła:

stelarz_homemade.jpg

Edytowane przez pela222
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie:) Panowie to moze wstawcie zdjecia Waszych setow. Zawsze to moze ktos bedzie mial cos co pozwoli urazmaicic wlasny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mnie, to skończyło się na planach i szkicach, a w końcu poszedlem na łatwiznę i zakupiłem WSP :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wheel Stand Pro pod DFGT w zupełności wystarczy. Ale teraz już chyba kupisz stricte pod T300.

Wheel Stand Pro T300TX niecałe 400zł

Kierownica 1400 + 400 stojak do tego muszę jakiś chwytak biurkowy do monitora kupić. Strasznie droga zabawa :P za tą sumę już miałbym jakiś prawdziwy samochodzik :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WSP się wyrobiło, to jedne z lepszych stojaków. Ja kupilem jak jeszcze były za 200 zł z wysyłką już.

Renoma robi swoje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten od DFGT wystarczy, nie ma potrzeby kupować dedykowanego. Wszelkie dodatki (uchwyt na shifter, mocowanie pedałów t3pa) można w razie czego kupić później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten od DFGT wystarczy, nie ma potrzeby kupować dedykowanego. Wszelkie dodatki (uchwyt na shifter, mocowanie pedałów t3pa) można w razie czego kupić później.

O taki chodzi:

http://allegro.pl/stojak-logitech-driving-force-gt-wheel-stand-pro-i5191804787.html

Możecie coś polecić z uchwytów biurkowych na monitor? W sumie nie ten dział ale to również do stanowiska z kierownicą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze mało sensownych odpowiedzi posiadaczy T100, pojechałem poprostu do sklepu i kupiłem. Zapłaciłem dokładnie 300zl za egzemplarz ze zwrotu.

Opinie ze lepiej dalej grać na padzie niż kupić budżetową t100 są śmieszne. Jeżeli ktoś nie ma na T300 a planuje Project Cars, może śmiało kupic T100 bo gra na padzie to męczarnia. cca1f4e2c8fed50425a51d65046c1e8d.jpg

Jak tak patrzę na tą kierę to mam wrażenie że może przypominać jakością DFGT:)?? Czyli dobre kółko w dobrej cenie:)) Jeśli tak to byłoby to świetne wyjście dla tych którzy aby pograć w PC muszą zakupić , grę , kierę i konsole:)

OK , doczytałem pare stron wcześniej i rozumiem że tylko wizualnie przypomina DFGT a w dotyku i jakościowo jednak jest różnica;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile jeszcze razy będziemy pisać, że WSP spod DFGT pasuje pod T300?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był ostatni :P

Wolę się upewnić 3 razy niż kupić coś co mi nie będzie pasować a już miałem taką sytuację że kupiłem to co mi polecili i nie pasowało :)

To zamawiam ten stojaczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że przecież przysługuje Ci prawo do zwrotu. Więc jeśli nawet kolor Ci nie będzie pasować to możesz oddać. Twoje święte prawo, o ile zamawiasz w sklepie internetowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że przecież przysługuje Ci prawo do zwrotu. Więc jeśli nawet kolor Ci nie będzie pasować to możesz oddać. Twoje święte prawo, o ile zamawiasz w sklepie internetowym :)

Koledze chyba nie chodzi czy może zwrócić, lecz nie chcę do takiej sytuacji dopuścić aby się nie bawić w wysyłaniem z powrotem i znowu czekaniem na nowy stojak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie lubię zwracać i odsyłać. Jak coś kupuje to musi być dobre i tyle :P

Mam już problem z kierownicą a dokładniej z pedałami :/

Przy naciskaniu gazu jest takie irytujące pykanie dość głośne.

https://youtu.be/tAzOg19W8Rw

Edytowane przez helganin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam nie wykrywa mi w PC fanateca csr jest na to jakiś magiczny sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@helganin

Ja miałem niedziałający pedał gazu (uszkodzony potencjometr). Zgłosiłem problem do thrustmaster. Dzień póżniej miałem na skrzynce taki email:

We thank you for your choice of Thrustmaster products and for reaching us regarding your issue.
Please answer to this email and provide us with the following details:
1. Your complete name.
2. Your full postal address.
3. A phone number where you can be reached.
4. A copy of the invoice for the racing wheel.
5. A picture of the sticker placed on the bottom side of the pedal set.
We are looking forward to your answer.

jak odpowiedziałem to po nastepnych 7 dniach dostałem taką wiadomość

We thank you for your reply.
We like to inform you that an order has been placed with our logistics department to have a replacement pedal set shipped to you.

No i potem jeszcze kilka dni nim przyszła paczka z Francji.

Suma sumarum, wszystko zamknęło się w ok 3 tygodniach. Starych pedałów nie chcieli wiec ma je na ewentualne części :).

Sam fakt że nie chcieli ponosić kosztów wysłania uszkodzonych pedałów wskazuje najlepiej ile są warte :)

JA byłem zadowolony z obsługi Thrustmaster. (Mieszkam w Irlandi i sprawę załatwiałem z oddziałem UK).

PS.

Wiem że to nie oto chodzi żeby kupić coś za 1200 pln i teraz samemu naprawiać ale twoja usterka może sprowadza się do użycia WD40 :) Cieżko po filmiku wnioskować ale może jakbyś rozkręcił i skręcił to by było po kłopocie? Gdybyś się zdecydował na taki ruch to jakby co mogę ci wysłać jakieś cześci :) 

No bo prwdopodobnie to tak jak u mnie thrustmaster wyśle ci nowe i nie będzie zainteresownany starymi...choć oczywiście może być inaczej. Powodzenia.

Edytowane przez pela222
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w mediaarena i mi nie pasowała baza. Po prostu przy dokręceniu koła kierownicę miał delikatnie krzywo względem bazy. Napisałem do sklepu na drugi dzięń i przysłali kuriera po tą a za dwa dni miałem następną nową.  Jak jest to nowy sprzęt(czyli też użyty bez śladów użytkowania) przysługuje 10 lub 14 dni na oddanie jeśli kupowałeś na odległość. Ja już nie raz korzystam z tego nie tylko do oddania, ale też do wymiany na nowy oczywiście nie na mój koszt(jak przy zwrocie) Na pewno bym się nie bawił w reklamowanie nowego sprzętu, rozumiem jeszcze gdyby mi się to stało po np. miesiącu używania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi