Skocz do zawartości
pablos_83

Call of Duty Black Ops III - Lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Macie problemy z dolaczaniem do znajomych? Z kumplem nie mozemy sie polaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie problemy z dolaczaniem do znajomych? Z kumplem nie mozemy sie polaczyc.

Albo zresetuj grę albo wina routera, obadaliśmy to z pewnym kumplem pod nickiem "ostry" :)

Zmieniał router - na jednym mu chodzi, a na drugim nie dał rady połączyć się do mojego lobby :P

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo zresetuj grę albo wina routera, obadaliśmy to z pewnym kumplem pod nickiem "ostry" :)

Zmieniał router - na jednym mu chodzi, a na drugim nie dał rady połączyć się do mojego lobby :P

Zioomek jaki masz NAT w grze?  Mam netiaspota i udało się ustawić porty, że wyszło mi na NAT0 OPEN.  Gram czasami z innymi w lobby i nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na livebox odblokujesz porty, ale dalej będziesz miał ograniczony. Jak podpinam TP-Linka to otwarte i jest miodzio ;)

Ale mnie nie interesuje NAT, bo działa wyśmienicie ;)

Sent from my m2 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zioomek jaki masz NAT w grze? Mam netiaspota i udało się ustawić porty, że wyszło mi na NAT0 OPEN. Gram czasami z innymi w lobby i nie ma problemu.

Zamiast otwierac i przekierowywac porty w "routerze" wysrarczylo ustawic ip konsoli jako dmz host... Ale podziwiam ze ci się udało. Ja mialem kilka prób i zwątpiłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMZ nie chciałem ustawiać, bo to jednak otwarcie konsoli na cały internet.  Co ciekawe jak ustawiałem wcześniej DMZ, to i tak nie miałem open w grze. Otwierałem porty polecane do tej gry i włączałem jeszcze jakieś opcje plug&play w konsoli żeby zadziałało. W ogóle ten router jest jakiś dziwny ;/

PS4

• TCP:     80, 443, 1935, 3480
  • UDP:
  • TCP and UDP:  3478-3479, 3074, 3075

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według informacji w grze, którą można zobaczyć w opcjach i pod zakładką sieć, jest informacja że do CODa należy mieć otwarty port UDP 3074. Ostatnio wskoczył mi NAT ograniczony i nic nie pomagało więc otworzyłem tylko ten jeden port na routerze, zresetowałem grę i podziałało. Ale jakiekolwiek problem z NATem ja mam chyba tylko w serii Call of Duty, zawsze w końcu coś wyskoczy, działa pół roku ok a potem nagle NAT ograniczony nawet jeśli nic się nie zmieniło :P Często otworzenie portów pomagało ale chyba też nie zawsze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi też raz na jakiś czas wyskoczy ograniczony ale po jakimś czasie sam się otwiera. Magia! z tym ze nie mam problemu żeby dołączyć do znajomych.

D5503@Tapatalk

Edytowane przez bany1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi także od premiery raz wskoczył nat ograniczony w grze chociaż konsola jest w DMZ, a plug&play włączony. Otworzyłem port UDP 3074 na routerze i wszystko jest ok.

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Wszebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś jak ma Liveboxa, to po ustawieniu portów czy DMZ i tak będzie miał ograniczony, aczkolwiek zauważyłem, że po operacji portów i DMZ szybciej chodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na funboxie kombinowalem ile sie da i nie moge otworzyc portow, nat dalej ograniczony, jednak gram tak od premiery i nie mam problemow z pongami czy dolaczaniem do sesji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ograniczonym da się grać, szczególnie jak ktoś pyka solo, ale jak chcecie grać ze znajomym który ma NAT otwarty to często bywa tak że nawet jak połączycie się w party to zdecydowanie dłużej szuka lobby. Przypuszczam że wtedy kolega z party który ma otwarty NAT może dzięki nam trafić do lobby w którym będzie miał lagi lub w jakiś sposób gorsze połączenie. Na ps3 z tego co pamiętam było tak samo. Wiem że teraz jak gram ze znajomym który ma NAT otwarty to dość długo szukało gry w momencie kiedy miałem z ograniczonym NAT. Po odblokowaniu portu 3074 na razie jest u mnie ok, chociaż wczoraj jak wyszła jakaś aktualizacja (ta na serwerach, która pobiera się w grze) to znowu wskoczył mi ograniczony ale reset gry pomógł w tym wypadku.

Edytowane przez Scooby-Doo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to nie dzis miala byc premiera mapki nuk3town dla wszystkich? W necie cisza a mialobyc 26 stycznia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja slyszalem że w lutym.

Sent from my m2 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nie wystarczy Wam COMBINE  ;), na dzień dzisiejszy nie widzę sensu kupowania DLC, po to aby grać i tak na mapce Combine  :)

Nowe mapki będą chodzić tak jak teraz chodzi EXODUS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym exodusem to faktycznie coś skopali bo w tym roku jeszcze nie widziałem tej mapki ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym exodusem to faktycznie coś skopali bo w tym roku jeszcze nie widziałem tej mapki ;)

Parę razy mi się trafiła ale można to policzyć na palcach jednej ręki. Co innego Combine istny tasiemiec, jak w kamiennym kręgu.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na combajn są 3 scenariusze. Idziesz w prawo, w lewo albo środkiem. Środek dzieli się na górę i dół. Niby prosta mapka a tyle wariacji

Edytowane przez bany1987
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty to masz te problemy z Combine...

Jak widać nie tylko ja i to nie tyczy się wyłącznie tego forum, ale serce się raduje że przynajmniej Ciebie te problemy omijają ;), a może to zależy od wersji konsoli i gry  ;)  

P.S

Po prostu lubię kupować produkt i cieszyć się z niego całą gębą  :biggrin:, no już tak mam.

A jak na dwie godziny grania 90% map to combine to mnie kur.........krew zalewa to ile razy można grać na tej samej mapie.

Edytowane przez ziolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio żadnych problemów nie mam. Gram na Combine, bo mam ochotę na niej pograć :] Jak przechodzi, to wychodzę i gram na innych mapach.

Ostatnio z Tabciogarajem i DJGhost'em graliśmy, to mieliśmy z 2-3 Combine, ale tylko dlatego, bo sami chcieliśmy na niej pograć. Później pykaliśmy Evac, Fringe i inne mapki.

Może masz problemy, bo grasz na Hardcorze ? :> [jak mnie pamięć nie myli]

A z Exodusem, to jest jakiś problem na PS4. Podobno fizyczny patch [nie hotfix] ma rozwiązać ten problem, jak i problem z Combine. Z nowym DLC powinni od razu dorzucić Nuk3town, bo ile to ludzie mogą czekać.

PS: Się porobiło z tym Hardcorem. Jeszcze trochę i wszyscy tam będą grać. Poza mną, Yogim, Tabciogarajem i Zeglim, to nie wiem kto jeszcze gra Normal. Strach ludzi zapraszać do gry lub na imprezę, bo zaraz powstaje podział.

Edytowane przez Wszebor
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio żadnych problemów nie mam. Gram na Combine, bo mam ochotę na niej pograć :] Jak przechodzi, to wychodzę i gram na innych mapach.

Ostatnio z Tabciogarajem i DJGhost'em graliśmy, to mieliśmy z 2-3 Combine, ale tylko dlatego, bo sami chcieliśmy na niej pograć. Później pykaliśmy Evac, Fringe i inne mapki.

Może masz problemy, bo grasz na Hardcorze ? :> [jak mnie pamięć nie myli]

A z Exodusem, to jest jakiś problem na PS4. Podobno fizyczny patch [nie hotfix] ma rozwiązać ten problem, jak i problem z Combine. Z nowym DLC powinni od razu dorzucić Nuk3town, bo ile to ludzie mogą czekać.

No właśnie gram na HC, ale to by miało takie znaczenie? dziś zobaczę jak to wygląda na podstawie. 

Jak nie rozwiążą tego problemu to z Nuk3town może być tak jak z combine jak ludzie się rzucą na tą mapkę. 

P.S

A ja bym proponował umówić się żeby wszyscy byli zadowoleni pograć trochę na hc i normal.  

Edytowane przez ziolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi