_drobny 89 Napisano 10 Wrzesień 2015 Jak się robi te dryblingi ciałem bez piłki? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazikosky 270 Napisano 10 Wrzesień 2015 Jak jak gram w jakiegoś NHL czy NBA to też zbytnio zmian nie widzę z roku na rok,ale piłkę uwielbiam więc ja zmiany odczuwam do poprzedniej części. Kompletnie Inaczej się strzela,konstruuje akcje,randomowy murzyn z 99 pejsem nie bedsie lepszy niż typowi napastnicy jak Costa czy Lewandowski.Fifa jest bardziej zbalansowana,nowe animacje zawodników i piłkarzy. Jeśli tempo zostanie takie jakie jest,to większość graczy,którzy graja tania piłkę będzie płakać i abomejangi z 99 pejsem nie pomogą:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PW1987 8 Napisano 10 Wrzesień 2015 (edytowane) Nie wiem jak mozna nie widziec roznicy. Nie mowie ze jest jakas kolosalna ale gra sie zupelnie inaczej.Nie jestem jakims jak to mowicie fanboyem fify ale dla mnie jest bardziej realistyczna niz PES. W nowym PESie wszystko wychodzi zbyt idealnie kazdy mecz mozna zagrac jak najlepszy mecz sezonu, podania z wysuniecia przez pol boiska. W jakiej lidze graja tak w kazdym meczu? PES sie skonczyl na PES6. Nie mowie ze FIFA jest idealna bo tez potrafi zirytowac ale tak jak juz pisalem bardziej przypomina prawdziwy mecz Edytowane 10 Wrzesień 2015 przez PW1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 10 Wrzesień 2015 Jeśli tempo zostanie takie jakie jest,to większość graczy,którzy graja tania piłkę będzie płakać i abomejangi z 99 pejsem nie pomogą To jest właśnie to, na co liczę, ale jest jeden myk - znając EA, jak będzie za dużo lamentów tych co grają "tanio", to w końcu wyjdzie jakiś patch i się skończy ładne granie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evo666 867 Napisano 10 Wrzesień 2015 (edytowane) No w zeszlym roku bylo na odwrót, gra stala sie grywalna dopiero PO patchu. Ja dzisiaj dopiero zagralem w demko, i Ci co nie widza roznicy to chyba "niedzielni" gracze, inne tempo, strzaly, zachowania w obronie. Srodek strasznie zaciesniony (chyba po to zeby debili biegnacych po rozpoczaciu od srodka wylaczyc). Poczekamy zobaczymy co bedzie w wersji ostatecznej, dla mnie poki co na +. Edytowane 10 Wrzesień 2015 przez evo666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michau24 33 Napisano 10 Wrzesień 2015 Z tym oskryptowaniem i decydowaniem przez grę kto ma wygrać to chyba lekka przesada. Gram ze znajomym który cały czas mnie klepie i na 5 meczy przegrywam wszystkie, to gra mnie nie lubi czy koleś jest lepszy ? Chodzi o tryb FUT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 10 Wrzesień 2015 To w demie jest tryb online fut dostępny? Przegapiłem coś? Bo tak dużo osób pisze o skryptach i momentum w tej edycji, że chyba musi być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killer--PL 27 Napisano 10 Wrzesień 2015 Szczerze ja też nie widzę, ten sam silnik, te same animacje nawet pozostałe ze starych Fif z PS3, nawet strzały i interwencje bramkarzy są identyczne, skrypty, zmiany kosmetyczne. Sorry zauważyłem dwie zmiany pianka jak w rzeczywistości i możliwość wyboru panienek, zresztą można mieć swoje argumenty i wcale nie być żadnym fanbojem. Ja gram, grałem w obie gry przez lata, PES na PSX i PS2 to był niekwestionowany król, najlepsza Fifa powstała w 2009 i 2010 roku, potem to już było to samo. Obie gry są przeciętne, KONAMI nie wychodzi, chociaż jest coraz lepiej, przynajmniej coś próbują, a EA leci na marce i stanęło w miejscu. Różnica jest wyraźna na +, żeby to dostrzec trzeba w to grać . Nowe strzały, podania. Interwencje bramkarzy te same? No proszę Cię. ..chyba grałeś w demo FIFA15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 10 Wrzesień 2015 To w demie jest tryb online fut dostępny? Przegapiłem coś? Bo tak dużo osób pisze o skryptach i momentum w tej edycji, że chyba musi być. Hehe tz. Jasnowidze :D online ni ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 10 Wrzesień 2015 Wiem, że ni ma, to było sarkastycznie ;) Powinienem też pominąć fakt, że najmniej różnic widzą ci, co grali całą poprzednią edycję w PES'a... Litości ludzie i trochę szacunku, jak nie do siebie, to chociaż do innych czytających to forum. Jest tu spore grono osób, które prawie cały rok ostro grało w 15 i myślę, że jak ktoś nowy chce się sugerować opiniami, to powinien czytać posty takich osób. Oczywiście najlepiej wyciągać też własne wnioski. No, ale napisać, że rozgrywka niczym się nie różni, to już przegięcie. Dla mnie to albo ślepota, albo zwykły trolling, tylko czemu ma to służyć? Konami płaci? To dajcie cynk ile, może też sobie popiszę bzdury ;) Grę ocenimy jak wyjdzie, natomiast to co na dzień dzisiejszy mamy w demie jest bardzo dobre i tyle. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 10 Wrzesień 2015 (edytowane) Pogralem dzis pol dnia - z dwoma kumplami. Nie zauwazylem nic, co moglo by byc przegiete. Specjalnie staralismy z kumplami zwracac uwage na to, co nam sie wydaje ewentualnie "fajne" - tak jak drybling w połączeniu z pace'm rok temu. Nic nam sie nie rzucilo w oczy. Wyglada na to, ze EA faktycznie zrobilo to, co zapowiadalo i zbalansowalo rozgrywke. Doumbie mozna w koncu spuscic w kiblu i czas sie wziac za prawdziwe rozgrywanie akcji. W koncu tacy zawodnicy jak Dzeko beda mieli racje bytu, a takze tacy jak Neymar czy Messi. Co kto lubi. Silnych ciezko przepchnac, mniejszymi da sie podryblowac, co tez wymaga odpowiedniego skilla. Wydaje mi sie, ze w koncu bedzie mniej filmikow a'la fifa street na YT. Generalnie po dzisiejszym dniu - same plusy. Wiadomo, full i online to bedzie inna bajka, pewnie pojawia sie jakies irytujace bledy, moze przyspiesza rozgrywke ale jezeli mialbym oceniac samo demo i to, jak mi się dzisiaj gralo z chłopakami, to wlasnie na taką fifkę czekałem. Edytowane 10 Wrzesień 2015 przez matinx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert 4 Napisano 10 Wrzesień 2015 https://www.easports.com/pl/fifa/aktualnosci/2015/fifa-16-ratings-top-20-women 20 najlepszych piłkarek. trochę polecieli myślę ,że zasługują na max 85 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
depcik94 33 Napisano 10 Wrzesień 2015 Prawie wszystkie po 30 :) najlepsza Rampone 40 lat i aż 85 overall :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zioomek 14 Napisano 10 Wrzesień 2015 Fut draft bedzie mozna grac offline? Lepsze online, ale na poczatek bardziej mi zalezy na wygranych. W demo poziom ultimate jest dosc latwy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulik10 40 Napisano 10 Wrzesień 2015 (edytowane) Świetnie się gra w to demo! Naprawdę widać zmiany, na lepsze, bramkarzy już nie da się mijać jak tyczki, zawodnicy poruszają się bardziej realistycznie, nie ma już takiego dużego wrażenia że są robotami, widać że mają ciężar, to samo tyczy się piłki, czuć większy ciężar, częściej odskakuje, trzeba dokładniej mierzyć siłę podań jak i strzałów przez co gole nie wpadają tak łatwo jak wcześniej. Grafika też jakby trochę inna, jakaś ładniejsza. Lepsza mimika i w końcu widać radość na twarzach piłkarzy, taką jakby bardziej prawdziwą, nie pokerowe twarze jak w poprzedniej części. Wracając do ciężaru to trzeba uważać na faule, bo biegnąc obok Neymara jest bardzo łatwo o faul, wystarczy na chwile nacisnąć kółko i ten już leży, ale to też jak dla mnie pozytywna zmiana. Miłą odmianą jest też granie kobietami, o wiele inny gameplay. Biorę na premierę. Jak od 10 lat @up, z tego co wyczytałem to tak, offline też będzie Edytowane 10 Wrzesień 2015 przez ulik10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killer--PL 27 Napisano 10 Wrzesień 2015 Za dużo się nagrałem w Fife 2009-2011 dlatego dla mnie naprawdę różnice są minimalne, strzały mnie nie przekonują, zawsze to była bolączka Fify. Pamiętam jak grałeś :) byliśmy nawet w jednej lidze. Pozdrawiam:) Kto wie jak wykonać takie mocne podanie w pole karne z boku boiska na dobieg przed zawodnika? Chodzi mi o podanie na wysokości około metra nad ziemią jak to EA reklamowało jako jedna z nowości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalEEEk 471 Napisano 11 Wrzesień 2015 Przegrywamy już pierwszy mecz i odzyskujemy wpisowe? :blink: Gdzie tu sens i logika? Jeśli piszecie prawdę to nikt już nie będzie zaglądał do sklepu po paczki, tylko odpalał drafta. Trochę zabijanie klimatu... Z tego co pamiętam to piachu chyba cos pisal, ze zwraca nam się kasa ale po wygranym pierwszym meczu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 11 Wrzesień 2015 (edytowane) Wypizd kto jak kto ale Ty akurat powinienes dostrzegac roznice :) Przeciez to jest totalnie inna gra niz kiedys. Strzal teraz trzeba sobie przygotowac. I nadal da sie poslac bombe. Wczoraj grajac z kumplami, pare takich sztuk polecialo, ze podskakiwalismy na fotelach (mimo, ze gol z daleka wpadl tylko jeden niezly) :)Ps. Jak chcecie, zeby silnik byl wymieniany co 2-3 lata, to nigdy nie zagracie w dobra gre. Edytowane 11 Wrzesień 2015 przez matinx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 11 Wrzesień 2015 Z tego co pamiętam to piachu chyba cos pisal, ze zwraca nam się kasa ale po wygranym pierwszym meczu Coś podobnego pisalem tj. Równowartość tej kwoty - EA tu ma pole do popisu tak naprawdę, do dnia premiery nie będzie wiadomo a i później można zmieniać nagrody jak np w turniejach :p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baku83 511 Napisano 11 Wrzesień 2015 Gram 2-3 mecze dziennie w demo i te dwa tygodnie ktore kaza nam teraz czekac dluzy mi sie strasznie. Dziwie sie ludziom, ktorzy twierdzą ze to taka sama gra jak 15... Gra sie o wiele lepiej, rozgrywka jest dobrze zbalansowana. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 11 Wrzesień 2015 To prawda, tak jak pisalem - najlepsza FIFA od 12. Jeszcze dwa tygodnie i ogień Pany :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killer--PL 27 Napisano 11 Wrzesień 2015 Nie mogę się doczekać:) Może zorganizujemy jakąś forumową ligę? Kiedyś na playstation team mieliśmy niezłą ekipę na ligę w fifa 9.,10,11.12 Wtedy będzie ogień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Awruk87 487 Napisano 11 Wrzesień 2015 Z tego co pamiętam to piachu chyba cos pisal, ze zwraca nam się kasa ale po wygranym pierwszym meczu Zwraca się nawet jeśli przegramy pierwszy mecz. Wchodzimy do Draft, przegrywamy pierwszy mecz i mamy być na zero. Jeśli wygramy pierwszy mecz to już jesteśmy do przodu. Jest to informacja oficjalnie podana przez EA: https://www.easports.com/pl/fifa/ultimate-team/aktualnosci/2015/fifa-16-fut-draft O nagrodach za dalsze postępy w trybie wiadomo bardzo mało, ale wiadomo jakie były nagrody za wygranie FUT Draft Online w becie i że są one losowe. Wartość nagród to +/- 90k a to przykładowe zestawy za 4 zwycięstwa: - paczka za 50k, 35k, 7,5k i 400 coins - paczka za 35k, 2x25k i 7,5k Podejrzewam, że nie będzie możliwości wygrania paczek za 100k bo mimo wszystko FIFA Poinsty muszą się sprzedawać a najlepiej schodzą gdy pojawiają się najlepsze paczki. Oczywiście EA zawsze może nas pozytywnie zaskoczyć i na specjalne okazje dawać paczki po 100k za wygranie Drafta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom182 402 Napisano 11 Wrzesień 2015 Nie mogę się doczekać:) Może zorganizujemy jakąś forumową ligę? Kiedyś na playstation team mieliśmy niezłą ekipę na ligę w fifa 9.,10,11.12 Wtedy będzie ogieńHehe, my juz lige mamy tutaj. Zaczekaj do kolejnej edycji ;)Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Dziś ma/miała być dostepna webapp ? :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killer--PL 27 Napisano 11 Wrzesień 2015 Hehe, my juz lige mamy tutaj. Zaczekaj do kolejnej edycji ;) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu TapatalkaDziś ma/miała być dostepna webapp ? :P Chodzi mi o ligę drużynami klubowymi a nie fut. Nie gram w FUTa. Kiedyś liga drużynami klubowymi miała swój klimat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach