Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gra jest dużo bardziej obszerna i rozbudowana niż BB, z ukrytymi smaczkami i Covegnantami jest na bank dużo dłuższa. Wcześniej ktoś napisał, że gra bardziej przypomina BB niż Soulsy, totalna bzdura to są odświeżone Soulsy bardzo podobne do Dark Souls 1 z mechanika podobną do Demons Souls.

Edytowane przez Wypizdzisko
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bansai

Fajna kompilacja, też teraz biegam w lesie i uprzykrzam nowym graczom życie przez covenant Farrona.

Widać, że świeżynki biegają bo na 10 walk wygrałem 8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś się zastanawiał, czy Fire Keeperka reaguje na nasze gesty, podobnie jak lalka z BB :) Podejrzewam, że jest więcej, ale póki co mam zbyt mało gestów odkrytych. Reakcja na "toast" chyba najciekawsza:

Edytowane przez Numinex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też macie problem z przyzwaniem upiora? Zostawiam ślad za pomocą białego rysiku i też połączenie nieudane. Ponad 100 prób i ani jednego udanego połączenia. Dziadowski Orange.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam albo co chwilę wjazdy, albo nie czekam dłużej niż pół minuty na wezwanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez nie mam absolutnie problemu, a znakow na ziemi do sumonowania innych setki.

Edytowane przez kosciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też widzę setki znaków, problem z tym, że z mobilnym internetem od Orange się z nimi nie połączę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem jak można pierwszy raz przechodzić tą grę w coopie..... kierwa nowa generacja graczy, przyzwyczaili się do samograjów we 3 latają i tłuką wszystko z marszu a później bzdury o przejściu gry w 13h LOL .

Wstyd .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem jak można pierwszy raz przechodzić tą grę w coopie..... kierwa nowa generacja graczy, przyzwyczaili się do samograjów we 3 latają i tłuką wszystko z marszu a później bzdury o przejściu gry w 13h LOL .

Wstyd .

Gre kupilsmy ze dwa tygodnie temu;] Przeszedlem cala offline sam bez nikogo, bez znakow na ziemi mowiacych ze ta sciana to iluzja, albo jump here, o praise the sun nie wspomne, tylko ja i moje dwa miecze=]

Teraz jade drugi raz magiem i przejde cala w coopie z kumplem nie widze w tym nic zlego.

Pierwsze przejscie gry, nie waznej jakiej zawsze robie sam, ale nie dlatego zeby nie bylo za latwo, a dlatego ze chce isc tam gdzie chce swoim tempem, a nie tam gdzie preferuje grupa.

Edytowane przez kosciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po BB ta gra wydaje się taka prosta. Max 3-4 podejścia, a czasem jedno i Boss leży. W BB bałem się hasać po polanie, bo utracę dusze, a tu biegam bezstresowo. Mimo, że gra jest mega, to jak dla mnie klimatem odstaje od BB. Nie czuć tego zaszczucia. Tak jak w świecie BB nie chciałbym się znaleźć, tak tutaj by mi to nie przeszkadzało XD Co do grania w coopie, to na prawdę trzeba być lewusem, żeby nie dać sobie tu rady. Trochę wysiłku. Nie z darma ta gra nie jest dla wszystkich. Chociaż ta część pokazuje, że raczej każdy może się dobrze bawić i nie odrzucić na starcie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak  wszyscy jestescie tacy pro, az mi glupio ze jestem jedynym noobem na tym forum, ale wiecie co ? Dobrze mi z tym=]

Dobrze ze jak zaczynalem gre to bylo malo streamow i malo video na utubie, bo na bank bym najpierw przeszedl z nimi ogladajac, a potem dopiero sam muahahha.

Edytowane przez kosciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi czy w DS 3 jest skok po przytrzymaniu biegu jak to było w Dark Souls 1 bo coś mi nie wychodzi ?
No i widziałem że potworki mają coś w rodzaju stuna, chociażby 1 silniejszy lodowy mobek na początku no i 1 boss. Kiedy to się dzieję jak mogę wykonać tego stuna na postaci, co muszę zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi czy w DS 3 jest skok po przytrzymaniu biegu jak to było w Dark Souls 1 bo coś mi nie wychodzi ?

No i widziałem że potworki mają coś w rodzaju stuna, chociażby 1 silniejszy lodowy mobek na początku no i 1 boss. Kiedy to się dzieję jak mogę wykonać tego stuna na postaci, co muszę zrobić ?

Tak jest skok,w czasie biegu l3.

Ten "stun" jest wtedy jak Ty kogos lub ktos Ciebie sparuje. Musisz w odpowiednim momencie uzyc L1 jesli masz tarcze z parowaniem.

Niektorymi bronmi tez mozna parowac.

Edytowane przez kosciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji że nie jestem tak fajny i przebojowy jak kolega z poprzedniej strony, przeszedłem tego bossa w coopie :). Zależy mi też na medalach Sunlight. Jak widać na filmiku, boss doczepił się do mnie :).

Edytowane przez anarom 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę już przeszedłem...mam dwóch głównych bossów za sobą. Co do samej gry...bossowie. Jedni na plus (Aldrich i Sulyvahn) ...reszta średnio. Myślałem, że będzie lepiej. Najwięcej razy do Aldricha podchodziłem...4. Wydaje mi się, że nie jest aż tak trudno. Już prędzej natłok mobów w lokacjach jest bardziej upierdliwy i ciężki niż sami bossowie. Teraz zaczynam z Yhormem. Lokacje...piękne. Dizajnersko całkiem fajne...tylko jest to za bardzo zróżnicowane. Dla niektórych to +...dla mnie...niekoniecznie. Wolałbym coś całkowicie spójnego jak Bloodborne gdzie wszystko miało sens i pasowało do siebie. Jest dobrze...solidne 8/10 na ten moment. Mam nadzieje, że im dalej w las tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszecie o setkach znaków a ja jestem po 3 bossie i widziałem tylko jeden fioletowy znak na ziemi. Wiadomości widzę, duchy widzę a nawet najazdu jeszcze żadnego nie miałem. Oczywiście latam humanem, online jest itd. Druga sprawa to nie mam jeszcze itemu do stawiania znaków a jestem juz po ubiciu brzozy ze Smoleńska. Gdzie coś przegapiłem?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biały steatytowy rysik do umieszczania na ziemi znaków przywołania można kupić u kupca w Kapliczce Zjednoczenia, kosztuje 500 dusz.

Edytowane przez Nautilus
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest skok,w czasie biegu l3.

Ten "stun" jest wtedy jak Ty kogos lub ktos Ciebie sparuje. Musisz w odpowiednim momencie uzyc L1 jesli masz tarcze z parowaniem.

Niektorymi bronmi tez mozna parowac.

W ustawieniach mozna zmienić na kółko :) 5!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj w nocy pokonałam Abyss Watchers. I ostatni taki ścisk gardła miałam w Soulsach w DkS1...

... przy walce z Artoriasem. Tutaj wszystkie wspomnienia wracają. Muzyka jest po prostu przepiękna, nadaje tak smutno-gorzki ton tej walce. Niesamowite animacje w drugiej części walki i ten ogień... Pierwszy raz zginęłam na tym bossie bo zbierałam szczękę z podłogi jak to wygląda... I niech mi ktoś powie, że ta gra jest przeciętna graficznie.

Nie mogę się doczekać analizy lore tej części. You did it again, From Software...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w Firelink Shrine jest jakiś NPC w stylu Yurt-a albo Lautrec-a, który zabija innych NPC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne jest to że moje ulubione Claymore, można dostać już po kilkunastu minutach :)

Edytowane przez anarom 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w Firelink Shrine jest jakiś NPC w stylu Yurt-a albo Lautrec-a, który zabija innych NPC?

U mnie w Firelink był pielgrzym (ten zgarbiony w worku) i po jakimś czasie zginął lub ktoś go zabił bo leży martwy.

Nie wiem czy zabił go inny NPC czy może któraś z moich akcji to spowodowała, mówił na początku że przybył do tej krainy aby umrzeć.

Edytowane przez shemaforash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w Firelink był pielgrzym (ten zgarbiony w worku) i po jakimś czasie zginął lub ktoś go zabił bo leży martwy.

Nie wiem czy zabił go inny NPC czy może któraś z moich akcji to spowodowała, mówił na początku że przybył do tej krainy aby umrzeć.

Z pielgrzymem to fakt, pytanie czy inni są bezpieczni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi