PolishWarrior_91 4 Napisano 20 Wrzesień 2015 Panowie czy w trakcie meczu można wybrać jakąś ''szybką taktykę''? Bez pauzy tak jak w Fifie? Mam na myśli coś na wzór ''Obrony do ataku'' w Fifie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
84siwy84 34 Napisano 20 Wrzesień 2015 W online competition zagrałem z 10-12 meczy bardzo dobrze śmiga jakbym grał kanapowo natomiast w MyClub już 3 razy zerwało się połączenie , uznało dwa razy jako walkower dla przeciwnika i raz nierostrzygnięty. Inaczej jakoś się gra w MyClub do tego jeszcze team spirit i jest drętwo, że odechciewa się grać. Dziś grałem z kumplem offline i miazga. Szkoda, że pes online i PES offline to dwie różne gry... Szkoda .... Piękne czasy jak się dniami grało po 6-8 osób w ISSa i ISS Pro Evolution i mimo że był Ronarid i Safou nikomu to nie przeszkadzało .... BTW wolałbym (mówię z ręką na sercu) grać w ISS pro Evolution 2 z psxa niż w najnowszą fife z ps4. Za mała jest konkurencja w temacie piłki nożnej wirtualnej z drugiej strony hermetycznie zamknięta. Podzielona na fanów PESa chcących poczuć emocje towarzyszące prawdziwej symulacji tego sportu i na gimbazje, których jara 300 oryginalnych lig z czego wszyscy grają i tak, Barceloną albo Realem. Fani Fify popsuli rynek, ponieważ do twórców dotarło, że wystarczy dobry marketing aby grę sprzedać. Konami albo nie ma albo nie chcę wydawać tych pieniędzy. Czują się w walce z EA na straconej pozycji i naprawdę za mocno się nie starają . Kupiłem PESa tylko dlatego, że kupiłem sobie PS4. Jeśli jakoś mocno się sytuacja nie zmieni to gram cały czas w 16-tke, szkoda pieniędzy na nowe części różniące się numerkiem bo już nawet nie składami haha. Fifa w ogóle odpada w przedbiegach, jest absolutnie nie grywalna. Słaba fifa zepsuła rynek, w czasach gdy internet nie był powszechnie dostępny i tym samym ogromny rynek reklamowy nie istniał, fifa również nie istniała. Pewnie nie do końca mam rację ale coś w tym jest. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 20 Wrzesień 2015 Panowie czy w trakcie meczu można wybrać jakąś ''szybką taktykę''? Bez pauzy tak jak w Fifie? Mam na myśli coś na wzór ''Obrony do ataku'' w Fifie?3 taktyki możesz mieć i szybko zmieniać strzałkami góra i dół. Możesz też linie obrony przesuwać strzałkami lewo i prawo jak się bronisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PolishWarrior_91 4 Napisano 20 Wrzesień 2015 3 taktyki możesz mieć i szybko zmieniać strzałkami góra i dół. Możesz też linie obrony przesuwać strzałkami lewo i prawo jak się bronisz. Biorę się za ogarnianie. Dzięki za info ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eldrezzz 24 Napisano 21 Wrzesień 2015 (edytowane) Kolejny rok, kolejne gowno. Jak zwykle pieniadze wyrzucone w bloto. Online jak mulilo, tak muli. Zmiana zawodnika, podanie, odbior, strzal - wszystko opoznione. Czym bym nie gral i z kim bym nie gral. W trybie offline rzeczywiscie jest swietnie, ale z nie po to kupilem gre zeby grac z komputerem. Fifa zamowiona. Edytowane 21 Wrzesień 2015 przez eldrezzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samowski 3 Napisano 21 Wrzesień 2015 no i już na samym początku mam problem z babraniem się w edytorze z BPL... gra i konsola nagle przestały widzieć urządzenia USB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 21 Wrzesień 2015 A czy nagle nie zapomniałeś, że wszystko trzeba wrzucić do katalogu WEPES? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 21 Wrzesień 2015 Jeśli ją wrzucisz samą osobna to tak. Ale jest jedno ale. Jak będziesz tak dorzucał po trochu to jak dojdziesz do chyba 334 image i wtedy wyskoczy ci komunikat że musisz skasować jakieś obrazy i jak je usuniesz to koszulki również znikną. I jak to brzmi tylko godzinę :) w porównaniu do OF'a gdzie to było klik klik i wszystko zrobione. Te wrzutki To trzeba dużo używać z R2 żeby ją wrzucić na nos natomiast w demku nie trzeba było tego przycisku do wspomagania używać żeby wrzutka była dobra. Dużo dużo zmian jest w stosunku do dema. W myclubie tez teraz można zmieniać pozycję zawodnika np z cf na ss. W końcu bo to co było w 15 że wszystkie pozycje sztywno przypisane to to zbiedzało ten tryb strasznie jeśli chodzi o taktyki. Teraz jest dużo dużo lepiej. Zawsze lubiłem jak sędziowie nie gwizdają fauli żeby nie przerywać gry ale tutaj to dali do pieca strasznie. Tu możesz ładować te wślizgu ile idzie i nic nie zagwiżdże aż wydaje mi się że przesadzili w drugą stronę ale mnie to pasuje jest to dla mnie lepsze niż ciągłe przerywanie gry którego nie lubię. Boli mnie tylko że niema tu tych zajebistych wypuszczeń co z demka i wręcz gra każe ci grać w środku pola i się kopać z koniem. I szkoda jak to w każdym pesie że lewy i prawy pomocnik sa prawie bezużyteczni dużo lepiej jest mieć ich na lwf i rwf ale taki to już urok tej serii. Ja nie widzę różnicy jeżeli chodzi o wrzutki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Wrzesień 2015 Z czarnym piłeczek wypadają podobne same koksy tak ? Pytam, bo wczoraj mi dropło jakiegoś śmiecia z ovr. 80 :shok: Jak to w końcu jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 21 Wrzesień 2015 Kolejny rok, kolejne gowno. Jak zwykle pieniadze wyrzucone w bloto. Online jak mulilo, tak muli. Zmiana zawodnika, podanie, odbior, strzal - wszystko opoznione. Czym bym nie gral i z kim bym nie gral. W trybie offline rzeczywiscie jest swietnie, ale z nie po to kupilem gre zeby grac z komputerem. Fifa zamowiona. To dziwne, że Ci muli w Japonii na światłowodach :D w tym roku na razie jest ok zero lagów u mnie. Z czarnym piłeczek wypadają podobne same koksy tak ? Pytam, bo wczoraj mi dropło jakiegoś śmiecia z ovr. 80 :shok: Jak to w końcu jest ? Ovr 80 to śmieć??? bez przesady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1916 9 Napisano 21 Wrzesień 2015 Chyba kradniecie internet od sąsiada że wam muli. ja gram na internecie mobilnym cyfrowego polsatu czyli gównianym i na rozegrane 30 spotkań może ze dwa razy lagowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Wrzesień 2015 Ovr 80 to śmieć??? bez przesady Bardziej chodziło mi o jego popularność :D Pierwszy raz typa widziałem :D Byłem pewny, że z tych czarnych same koksy lecą, a nie jakieś nołnejmy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodzio 197 Napisano 21 Wrzesień 2015 Ja zagrałem z 15 meczy i żadnych lagow w multi nie doświadczyłem. Co do piłek mi wylatuja same shity złote. No ale z TOTY wpadł Ronaldo :). Rozumiem ze jedyny sposób na nowych piłkarzy to paczki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 21 Wrzesień 2015 Po pierwszym rzucie w weekend na online i lekkim rozczarowaniu stwierdzam że jest całkiem nieźle. Lagów jakby mniej, i bramki też ciężej wchodzą, może to wina zmiany drużyny, taktyki, nie wiem, w każdym razie gra się całkiem przyjemnie. Na "przepasieńców" grających Realem czy Bayernem trafiłem może ze 3 razy, ale dla mnie to bez znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eldrezzz 24 Napisano 21 Wrzesień 2015 Vincent, w Japonii jeszcze Pesa nie ma, mam wersje z Hong Kongu. Gralem i z Koreanczykami i z Tajwanczkam i z Anglikami czy Polakami. Nic nie szarpie, ale zmulone wszystko totalnie. W obronie to sie czuje jakbym czolgiem jechal, a w ataku na jakies dluzsze podanie czy strzal silniejszy nie ma szans, bo pasek naladowany, a ten biegnie...i biegnie...i biegnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
merio 18 Napisano 21 Wrzesień 2015 No to nie wina pesa tylko Twojego łącza . Nic nie jest zamulone , gra się bardzo dobrze. Wysłane z Sony Xperia Z1 Compact Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Wrzesień 2015 Potwierdzam. Żadnych zamuleń i innych tego typu bolączek :) Zmień łącze kolego :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eldrezzz 24 Napisano 21 Wrzesień 2015 PES zawsze dziala tylko niektorym. Na angielskoezycznych forach sporo graczy ma ten sam problem. A co do mojego lacza, to jest po kablu 120/120, kazda inna gra dziala wysmienicie. A zanim zaczalem bluzgac, to przetestowalem dwa inne, mobilne polaczenia. Zero jakiejkolwiek roznicy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 21 Wrzesień 2015 PES zawsze dziala tylko niektorym. Na angielskoezycznych forach sporo graczy ma ten sam problem. A co do mojego lacza, to jest po kablu 120/120, kazda inna gra dziala wysmienicie. A zanim zaczalem bluzgac, to przetestowalem dwa inne, mobilne polaczenia. Zero jakiejkolwiek roznicy. Mi 2015 chu.... działał ale 2016 jak na razie bez zarzutu. Czyli jest jak co roku jednym dobrze działa a innym nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 21 Wrzesień 2015 Ja bym jednak powiedział, że większości działa dobrze. Gra jest podzielona na regiony, jak ktoś kupi grę w regionie który jest daleko od jego lokalizacji to będzie miał wysokie pingi. A jak jeszcze jest w miejscu gdzie premiery nie było to matchmaking raczej tam nie będzie działał idealnie tylko będzie łączyło z kim się da. Ale co złego to Konami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 21 Wrzesień 2015 Ja bym jednak powiedział, że większości działa dobrze. Gra jest podzielona na regiony, jak ktoś kupi grę w regionie który jest daleko od jego lokalizacji to będzie miał wysokie pingi. A jak jeszcze jest w miejscu gdzie premiery nie było to matchmaking raczej tam nie będzie działał idealnie tylko będzie łączyło z kim się da. Ale co złego to Konami. Kolego ale nie broń Konami ponieważ pod względem online to padaka była straszna... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 21 Wrzesień 2015 Była ale już nie jest. Nie spotkałem gry która by działała wszystkim dobrze online. Może FIFA ? Mi ostatnio wyskakiwal ciągle komunikat że mam nieaktualne składy co było bardziej irytujące niż cokolwiek w ostatnich dwóch pesach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 21 Wrzesień 2015 To wyjdzie w praniu :) Mam pytanie jest możliwość ustawienia drużyny w MyClub w ten sposób?? LB, CB,CB, RB, DMF, LWF, RMF,AMF, CF,CF ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PolishWarrior_91 4 Napisano 21 Wrzesień 2015 Hmmm mam pytanko odnośnie trzech taktyk których można używać w trakcie meczu (jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o PES-a) może ktoś poratować jakimś przewodnikiem? Lub podpowiedzieć tutaj gdzie co i jak się ustawia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Wrzesień 2015 Hmmm mam pytanko odnośnie trzech taktyk których można używać w trakcie meczu (jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o PES-a) może ktoś poratować jakimś przewodnikiem? Lub podpowiedzieć tutaj gdzie co i jak się ustawia? Właśnie, jak i gdzie je przypisać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach