januszp85 159 Napisano 5 Październik 2016 12 minut temu, Lewy69 napisał: Janusz ja to tylko cytowałem po kimś kto napisał że to jest do poprawki ,a uważał że mimo to grywalność jest wspaniała. Ja tam wspaniałości nie widzę żadnej. Co do fizyki piłki,kolizji i strzałów bym się nie zgodził.W PES strzały są wyraźnie przesadzone,gdzie ty u konkurencji widziałeś że każdy strzał z dystansu wchodzi? PS. W piłkę na prawdziwym boisku grałem ok, 35 lat.Rok temu dałem sobie spokój ze względu na coraz częstsze kontuzje.Oprócz tego chodzę na mecze,oglądam La ligę,Premiere League ,Bundesligę i sporadycznie ekstaklasę. Jeśli chodzi o piłki wirtualne do od ISS PRO 97 do PES 2006 ,Fify nie ruszałem,potem zaczęły się zmiany ,u Konami na gorsze , a w EA na lepsze.Szczerze,to chcę aby obie piłki były fajne,ale na razie w PES klimatu nie czuję wcale.Dla mnie to arcade.Jestem niedzielnym graczem w PES ,a pierwsze dwa mecze na najwyższym stopniu trudności wygrałem bez problemu,bez jakiś super ustawień taktyki,po prostu włączyłem,jechałem schematami obczajonymi w demie no i normalnie zawiało mi nudą. Jak się komuś podoba taka arcadowa rozgrywka to ok,jeden lubi Drivclub ,kto inny Dirt Rally. Pozdro Hmmm nie mamy co dyskutować jak grałeś kilka meczy z CPU. Słuchaj ja gram w sumie co tydzień z kumplami turnieje kanapowe i są emocje jak za starych dobrych czasów. Z resztą nie ma co, każdy ma swoje zdanie. Jednemu się podoba a drugiemu nie. To fifa ma lepsze wszystko twoim zdaniem? Animacje, fizykę piłki, rozgrywkę? Dla mnie to gra jest mega schematyczna jak co roku... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wypizdzisko 44 Napisano 5 Październik 2016 (edytowane) Omg przecież licencje to nie gameplay... Nie rozumiem też niektórych skoro taka Fifa jest super to czemu nie gracie zamiast tutaj dyskutować na róźne tematy. Edytowane 5 Październik 2016 przez Wypizdzisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lewy69 46 Napisano 5 Październik 2016 2 minuty temu, Wypizdzisko napisał: Omg przecież licencje to nie gameplay... Jasne że nie gameplay.Ale licencje mają duży wpływ na odbiór radości z gry.Ja zwykły śmiertelnik chcę przez godzinkę poczuć się Ronaldem,Messim czy Lewandowskim a nie kuźwa jakimś tam Mirandą. Pisałem już wcześniej że w życiu nie gralbym w grę o F1 jeśli była by bez licencji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyksg86 226 Napisano 5 Październik 2016 True, dlatego napisałem, że u mnie śmiga Online elegancko i na tej podstawie oceniam. Lewy, OptionFile rozwiązuje sprawę, wiadomo nie będzie jak w Fifie, ale jest wystarczająco. Teraz gram cały czas W MLO i w tym trybie nawet OptionFile nie jest potrzebny. Co masz na myśli pisząc MLO? master league online, jest w tej części? Lewy ocenia grę na podstawie grania z kompem. Śmiech na sali. Dziękuje Dobranoc. Naucz się grać Fifowcu Odkąd pamiętam to każdy kolejny PES jaki wychodzi na początku jest wg Ciebie najlepszy w historii i nikt Ci bramki nie potrafi strzelić a po paru miesiącach się okazuje, że to jednak 2011 był tym najlepszym. Jeżeli to co piszecie o poprawie online się utrzyma do grudniowych promocji to dam szanse tej części. W 2015 jeszcze na ps3 przerabialem całą sieć w domu, żeby gra online była znosna a i tak połowę meczy grało się z opóźnieniem, co doprowadzalo do szału, wystarczyły dwa podania, żeby wiedzieć że dany mecz to będzie jedna wielka meczarnia. Po przesiadce na ps4 pierwsze co kupiłem to pes 2016 z nadzieją, że jednak online będzie smigal i po tygodniu gra poszła do żyda, teraz mimo iż demko spoko to wziąłem od razu Fife z racji tego, że czas na grę mam tylko w weekendy i to nie zawsze a nie chce tracić czasu na wkur... się. To już niestety nie te czasy gdy mogłem z cpu przegrać setki godzin a potem z kumplami na "kanapie" czy na okolicznym turnieju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wypizdzisko 44 Napisano 5 Październik 2016 Teraz, Lewy69 napisał: Jasne że nie gameplay.Ale licencje mają duży wpływ na odbiór radości z gry.Ja zwykły śmiertelnik chcę przez godzinkę poczuć się Ronaldem,Messim czy Lewandowskim a nie kuźwa jakimś tam Mirandą. Pisałem już wcześniej że w życiu nie gralbym w grę o F1 jeśli była by bez licencji. Chyba na gimbusów mają wpływ nie na mnie. Tak w ogóle nawiązując do gameplayu to Fifa ma fatalną rozwój goście z EA tworzą jakieś zjebane tryby typu single player, kaeriera itp haha dobre sobie. Tworzą granie kobietami, a kto w to gra, jest taki na forum ? Generalnie wolałbym żeby obie korporacje zniknęłny, ale EA kojarzy mi się tylko z licencjami i aferami, Konami z nieudolnymi programistami, ale przynajmniej chcą coś zmienić. Fify nie kupię po tym co zaczęli robić po 2010 roku, Konami wreszcie coś zaczyna działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lewy69 46 Napisano 5 Październik 2016 3 minuty temu, Wypizdzisko napisał: Chyba na gimbusów mają wpływ nie na mnie. Tak w ogóle nawiązując do gameplayu to Fifa ma fatalną rozwój goście z EA tworzą jakieś zjebane tryby typu single player, kaeriera itp haha dobre sobie. Tworzą granie kobietami, a kto w to gra, jest taki na forum ? Generalnie wolałbym żeby obie korporacje zniknęłny, ale EA kojarzy mi się tylko z licencjami i aferami, Konami z nieudolnymi programistami, ale przynajmniej chcą coś zmienić. Fify nie kupię po tym co zaczęli robić po 2010 roku, Konami wreszcie coś zaczyna działać. Po twojej wypowiedzi mniemam że masz blade pojęcie o piłce nożnej ,czy nawet ogólnie o sporcie.Nie wiesz,gdzie gra np.Krychowiak bo i po co ci to wiedzieć.Po boiskach zamiast Messich niech sobie biegają jakieś Tsubassy czy inne dziwolągi ,w bolidzie F1 niech za kierownicą siedzi nawet ksiądz,przynajmniej jest śmieszniej. Jeśli gram w symulację piłki nożnej niech to jakoś wygląda i się prezentuje,a nie żeby ktoś kto w biednej Polsce wyda 200 złotych na niedokończoną grę musiał ją potem kończyć ją sobie sam. A małe Japońce z Konami jak ty wgrywasz offa ,liczą grube miliony. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wypizdzisko 44 Napisano 5 Październik 2016 (edytowane) I tu sie mylisz to EA niszczy Konami pod względem sprzedaży każdy Ci na tym forum o tym napisze. F1 dobre sobie to jest indywidualny sport a nie drużynowy z tego co wiem Chodzi Ci o symulacje czy dobra grę ? PES6 miał niesamowity gameplay i to się liczyło a nie symulacja to nie Top Gun. Pokaż mi wykaz ile EA zarobiło za Fifa 16 i PES16 porórwnamy twoje kalkulacje. Edytowane 5 Październik 2016 przez Wypizdzisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lewy69 46 Napisano 5 Październik 2016 Preferuję gry które grywalnością próbują zbliżyć się do rzeczywistości.Np.wolę sobie postrzelać w Battlefieldzie niż w grze w której sterujesz jakąś śmieszną pacynką która strzela np.nie wiem...pomidorami. W grach rajdowych wolę model jazdy w DIRT RALLY niż typowe arcade w WRC5. Jeśli ja jak ktoś mnie tu nazwal Fifowiec ,gram dwa pierwsze mecze w PES na najwyższym stopniu trudności i je wygrywam to już nie mam motywacji żeby grać dalej bo już mnie to nudzi. Tylko nie pisz że PES-a ocenia się po grze online bo jaki on jest każdy widzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 6 Październik 2016 Może to i dobrze, że PES 2017 jest zepsuty ONLINE? Gdy gra działa dobrze gamaplay jest zbyt dobry i mógłbym stracić pracę , żonę, dzieci hahaitd Ktoś kto mówi, se Fifa >PES jest oderwany od rzeczywistości. A propos zmian routera. Ja dla PESa zmieniałem routery i dostawców Internetu Miałem 120Mbit teraz podpisałem umowę za najlepszą jakość w Holandii, ale tylko 60/15 Mbit za tą samą cenę . Pingow w zasadzie nie mam , CS, Starcraft, FIFA działają świetnie, a PES dramat ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rgomez 161 Napisano 6 Październik 2016 Omg przecież licencje to nie gameplay... Nie rozumiem też niektórych skoro taka Fifa jest super to czemu nie gracie zamiast tutaj dyskutować na róźne tematy. Idąc tokiem Twojego rozumowania to PES jest jednak do dupy. W temacie o Fifie nie ma żadnej dyskusji, pewnie fifowcy grają i nie mają czasu na dyskusje, a tu atmosfera wrze. Wysłane z mojego SM-J500FN za pomocą Tapatalk 2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grassek 120 Napisano 6 Październik 2016 1 godzinę temu, rgomez napisał: Idąc tokiem Twojego rozumowania to PES jest jednak do dupy. W temacie o Fifie nie ma żadnej dyskusji, pewnie fifowcy grają i nie mają czasu na dyskusje, a tu atmosfera wrze. Wysłane z mojego SM-J500FN za pomocą Tapatalk 2 Dokładnie tak jak mówisz Zamiast cieszyć się gra i rozmawiać na jakieś tematy związane z grą to tu jest o jednym i tym samym. Jak była gadka o licencjach i lagach tak jest dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayheM_ 72 Napisano 6 Październik 2016 Oho, zaczęło się. Zamiast toczyć tak bardzo jałowe dyskusje - odpalcie Sensible, będzie tak grywalność, jak i 'licencje'. Lewy69, królu złoty. Napisałeś raz i wystarczy, wszyscy znamy już Twój punkt widzenia, oczywiście szanujemy i doceniamy, że zechciałeś podzielić się z nami swoimi odczuciami. Nie mniej, zdradzę Ci pewną tajemnicę - tu jest internet, miejsce gdzie jeszcze nigdy nikt nikogo do niczego nie przekonał. A chyba to chcesz osiągnąć, tak? No tak wnoszę po tym dzikim zaangażowaniu, z którym próbujesz obnażyć każdą ewentualną niedoskonałość tej gry. Poważnie, na co liczysz? Przyznać Ci rację i luz, szczęśliwy koniec? Czy Twoje potrzeby są większe? Mamy wszyscy tu, jak jeden, pójść za Twą błyskotliwą radą, ograć CPU na schematach i zmądrzeć, przejrzeć na oczy? Stać się świadomymi konsumentami, gardzącymi wyzyskiem i bezlitosną tyranią japońskiej korporacji? Sprzedać grę na OLX?! Panie, daj Pan spokój... ps. Miranda to też piłkarz. TAGI: prychłem, fifatosymulacja, szkodastrzepićryja, bezodbioru 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 6 Październik 2016 8 godzin temu, Lewy69 napisał: Jeśli ja jak ktoś mnie tu nazwal Fifowiec ,gram dwa pierwsze mecze w PES na najwyższym stopniu trudności i je wygrywam to już nie mam motywacji żeby grać dalej Mi pierwsze mecze z CPU sprawiły trudność na najwyższym poziomie i remisowałem, potem dopiero zacząłem coś tam strzelać ale bez przesady. Zależy jaką drużyną grałeś bo ja słabszymi przeważnie na lepsze (rzadko gram z CPU ale na początku każdej części się zdarzy). Co do licencji to jest OF - przyzwyczajenie bo wiadomo, że nie zdobędą licencji na ligi. Twarze w PES prezentują się o wiele lepiej. Co do poruszania się poszczególnych zawodników po boisku to masz rację, że nie wiadomo czy to Ronaldo czy Rolando w poprzednich częściach było z tym lepiej. Konami ma coś z głową ogólnie czemu nie zrobią trybu Ligi Mistrzów online?? tyle się o tym pisze. P.S. wczoraj na YT mecz oglądałem FIFY 2017 jak chłopaki grają. Tryb nie wiem jaki po 3 w zespole a resztą piłkarzy kierował CPU .... no i grają i za chwile jeden typek pyta drugiego Ty a masz wykupiony/odblokowany strzał finezyjny no miałem polew.... PES ma dusze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adasiulko 140 Napisano 6 Październik 2016 Chłopaki grały w klubie, czyli jednym z lepszych trybów jakie powstały w grach sportowych. Pewne atrybuty odblokowuje się w miarę rozgrywania meczy i za zdobyte punkty trzeba je sobie odblokować w menu. Obok FUT-a najlepszy tryb w grze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moralez 0 Napisano 6 Październik 2016 Witam, Panowie o co chodzi z dodatkowymi plikami 1024 BINS na pesunivers. W OF ver2 jest ich kilka i po dorzuceniu plików do gry miesza dane klubów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 6 Październik 2016 Chłopaki grały w klubie, czyli jednym z lepszych trybów jakie powstały w grach sportowych. Pewne atrybuty odblokowuje się w miarę rozgrywania meczy i za zdobyte punkty trzeba je sobie odblokować w menu. Obok FUT-a najlepszy tryb w grze. Dodatkowo można grać 11v11 i nie ma lagów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas6660 106 Napisano 6 Październik 2016 Chłopaki, nie ma to jak w temacie o Peesie pisać o Fifie. Przekonaliście mnie, lecę po swoją kopię F17. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolos28 550 Napisano 6 Październik 2016 Pogodze Was - mam obie gry i polecam Wam zakup jednej i drugiej. Każda dostarcza innych wrażeń Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 6 Październik 2016 40 minut temu, Kolos28 napisał: Pogodze Was - mam obie gry i polecam Wam zakup jednej i drugiej. Każda dostarcza innych wrażeń Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Ja grałem u kolegi i to nie mój klimat.... może kiedyś.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayheM_ 72 Napisano 6 Październik 2016 (edytowane) Również mam dwie. Mało tego, istnieje możliwość, że w FIFĘ gram na ten moment więcej, ale na litość boską po cholerę takie dziecinnie bzdurne debaty i przekonywanie do swoich racji na siłę?! Dorośli faceci, kur**, aż śmieszne. Jaki jest PES każdy wie. Jaka jest FIFA? Też wszyscy zdają sobie sprawę. Każdy tytuł ma swoje wady i swoje zalety. Natomiast jak czytam, że ktoś ceni sobie symulacje i wybiera FIFĘ bo PES to PINBALL (FIFA to przecież piłkarska strategia turowa, 10/10) to zaczynam się mocno zastanawiać czy nadal rozmawiamy poważnie. Na radosne podsumowanie tej jakże smutnej, przygnębiającej i pozbawionej sensu debaty zaryzykuję tezą, że nawet gdyby EA i Konami stworzyło jedną grę wspólnie - nadal pewnie byłoby się do czego przyczepić i nad czym zapisywać kolejne ściany płaczu. Edytowane 6 Październik 2016 przez MayheM_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazikosky 270 Napisano 6 Październik 2016 Ja się wcale nie dziwię, że ludzie wolą grać w fife,PES to super gra ale OFFLINE ale panowie mamy 2016 rok, kogo jara granie z komputerem teraz,są ludzie oczywiście ale mniejszość. online w pesie to kompletnie inna bajka,jak ktoś napisał,bardzo dużo zależy od jakości połączenia i to w pesie kuleje. Jeśli koleś ma internet z Afryki to przy takiej jakości twoje AI bedzue się zachowywać jak dauny,stoperzy przestają kryć,boczni obrońcy gdzieś chodzą po autach, masz wrażenie że grasz nie piłkarzami tylko ludźmi z porażeniem mózgowym. Ja kocham serię PES wychowałem się na.niej,więc na te bugi zbytnio nie płacze ale ciągle w pesie możesz oszukiwać online w my club,brak filtrów, nadal możesz zabić człowieka na boisku a sędzia nie da nawet żółtej kartki.. PES nadal śmierdzi tanim budżetem, ale w wizja futbolu od konami bardziej mi pasuje. Przy fifie też się dobtze bawię ale nir tak jak przy PES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 6 Październik 2016 18 godzin temu, malyksg86 napisał: Jeżeli to co piszecie o poprawie online się utrzyma do grudniowych promocji to dam szanse tej części. W 2015 jeszcze na ps3 przerabialem całą sieć w domu, żeby gra online była znosna a i tak połowę meczy grało się z opóźnieniem, co doprowadzalo do szału, wystarczyły dwa podania, żeby wiedzieć że dany mecz to będzie jedna wielka meczarnia. Po przesiadce na ps4 pierwsze co kupiłem to pes 2016 z nadzieją, że jednak online będzie smigal i po tygodniu gra poszła do żyda, teraz mimo iż demko spoko to wziąłem od razu Fife z racji tego, że czas na grę mam tylko w weekendy i to nie zawsze a nie chce tracić czasu na wkur... się. Weź zostań przy FIFIE, chyba że chcesz znowu przerabiać całą sieć w domu. Ja mam dość już tej części. Ogolnie tych "wirtualnych piłek". Na PS3 mało co grałem w PES, miałem z dwie FIFY, po maks miesiąc, bo dłużej nie miałem siły szukać jakiejkolwiek głębi w gameplayu. I chyba trzeba wrócić do czasów jak te kopanki olewałem. W tym roku miałem nadzieję na dobrego PESa, ale z jakiegoś powodu online mi nie działa. PES 16 chociaż jakoś działał w weekdendy i wieczorami, tu jest masakra. Opóźnienia ogromne, niedziałające AI, normalnego gameplayu nie pamiętam, musiałbym odpalić offline żeby sobie przypomnieć. Gra mi działała w dniu premiery i może dwa wieczory po konserwacji w tamtym tygodniu. Niby należę do mniejszości której nie działa, tak mi tu powiedzieli. Tylko co konami napisze coś na twitterze to widzę pełno komentarzy o lagach i groźby. Ale zbliżamy się do miesiąca od premiery,więc to chyba już jest wszystko co Konami mi zaoferuje w kwestii online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 6 Październik 2016 Mi w dywizjach dziala ogolnie bardzo fajnie . 8 na 10 meczy gra sie jak offline takze jestem coraz bardziej zadowolony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keczu78 37 Napisano 7 Październik 2016 Panowie jak zrobić orginał Bayern Munchen tzn. nazwiska piłkarzy itp. itd. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 7 Październik 2016 2 minuty temu, keczu78 napisał: Panowie jak zrobić orginał Bayern Munchen tzn. nazwiska piłkarzy itp. itd. ? Option File jest z Bundesligą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach