Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda post pod postem, ale muszę to napisać...

Anime Golden Boy jest po prostu genialne! Jeśli ktoś lubił humor w Onizuce to tutaj poczuje się jak w domu.

Świetnie wykonane anime, ładna kreska (jak na tamte czasy), a humor po prostu majstersztyk!

Obejrzałem 1 odcinek i po prostu przy niektórych sytuacjach nie mogłem się pozbierać!

Naprawdę obejrzyjcie! Wg mnie główny bohater Kintaro jest tak sympatyczny, że nie sposób nie oglądnąć tej serii.

Jedyny minus tego, że tylko 6 odcinków posiada, a jestem w stanie stwierdzić, że humorem dorównuje czasami nawet GTO.

Tutaj przykład macie genialnej sceny przy której się dosłownie popłakałem (akcja ze splunięciem kobity).

Co prawda dub angielski tutaj jest (ja na szczęście mam wersje org z jap), ale i tak jest dobrze jeśli chodzi o dubbing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastosowałem się do rekomendacji niektórych i zacząłem oglądać Black Lagoon. Pierwszy sezon mnie nie powalił, ot dobre anime akcji z niezłymi zabawnymi tekstami. Za to pierwsze trzy epizody drugiego sezonu położyły mnie na plecy. Wątek z rumuńskimi bliźniakami jest po prostu tak mocny, że jakby całe anime trzymało ten poziom, byłoby arcydziełem. Szkoda, że potem seria wraca do normalnego, dobrego poziomu. Niemniej jednak polecam.

Udało mi się dostać też Full Metal Panic. Może będzie to moja następna opcja na wyluzowanie po pracy. Jakieś opinie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Full Metal Panic ogólnie średniak, ale patrząc na dzisiejszy nowy kał serwowany w japan TV to zaczyna się takie serie coraz bardziej doceniać. Z drugiej strony FMP ma jeszcze pewną swego rodzaju kontynuację Full Metal Panic Fumoffu która jest prze genialną komedią świetne są tam jaja, i bezpośrednią kontynuację FMP Second Raid której nie oglądałem.

Golden Boy świetne czasy, dawno temu oglądałem chyba na jakieś stacji TV.

Aktualnie przygotowuje się do obejrzenia Halo Legends OVA. Ciekawi mnie jako, że nigdy nie grałem w Halo i nie wiem o czym jest.

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS.

Jest jeszcze anime o losach Onizuki przed tym jak stał się nauczycielem, czyli jak był Onibaku.

Nazywa się Shounan Jun'ai-gumi, ale jest to bardzo stara seria i widać to i słychać.

Anime jeszcze z czasów Czarodziejki z Księżyca :)

Bodajze jest tez pare chapterow o tym jesli bys chcial poczytac :) Szkoda ze seria jest dobitnie zamknieta bo jeszcze tyle tam mozna bylo zrobic, pokazac, rozwiazac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko, bo precyzyjnych informacji znaleźć nie mogę, na kiedy jest planowane wydanie kolejnego filmu, odświeżonej i zmienionej serii NGE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko, bo precyzyjnych informacji znaleźć nie mogę, na kiedy jest planowane wydanie kolejnego filmu, odświeżonej i zmienionej serii NGE?

EVANGELION:3.0 Quickening - dokładnej daty nie ma w każdym razie nie ma tego filmu w kalendarzu premier na 2011 rok

A teraz coś na co sporo ludzi czekało

HELLSING OVA VIII jest do obejrzenia - niestety bez napisów ale to się zmieni w ciągu tygodnia, ja obejrzałem bez ponieważ i tak wiem co mówią postacie. Totalny wypas.

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EVANGELION:3.0 Quickening - dokładnej daty nie ma w każdym razie nie ma tego filmu w kalendarzu premier na 2011 rok

A teraz coś na co sporo ludzi czekało

HELLSING OVA VIII jest do obejrzenia - niestety bez napisów albo to się zmieni w ciągu tygodnia, ja obejrzałem bez ponieważ i tak wiem co mówią postacie. Totalny wypas.

Hellsing świetna seria. Dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hellsing świetna seria. Dzięki za info.

Najlepsza.

OVA VIII OVA VIII OVA VIII !!

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza.

OVA VIII OVA VIII OVA VIII !!

Zdecydowanie najlepsza o wampirach jaka kiedykolwiek powstała!!! Teraz tylko do IX, ja pierniczę, jakie Oni mają serce kończyć w takich momentach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zacząłem oglądać tą starą serię Hellsinga (13 odcinków bodajże) i jakoś na mnie ogromnego wrażenia to anime nie robi.

Tzn. nie mówię, że jest złe, ale żeby się tym aż tak zachwycać na całym świecie? Chyba, że to wszystko z powodu tego, że jakoś temat wampirów nie jest mi specjalnie bliski.

Za mało Arucarda, który fakt faktem jest postacią genialną, ale pojawia się bardzo rzadko, a za dużo tej pipowatej piczy, która boi się strzelać do ghuli...

A ja bardzo nie lubię takich pipek w anime, co to boją się o wszystko w koło. Niszczy to cały klimat, a te ich przeżywania na temat rosnącej trawy są dobijające (piszę o ogóle).

Mimo wszystko Ultimate pobrałem już sobie i mam nadzieję, że będzie lepsza od tej serii, bo widzę, że tutaj jest sporo zachwytów, a nad tą starą to już nie bardzo (i z tego co widzę to nie dziwie się nawet).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zacząłem oglądać tą starą serię Hellsinga (13 odcinków bodajże) i jakoś na mnie ogromnego wrażenia to anime nie robi.

Tzn. nie mówię, że jest złe, ale żeby się tym aż tak zachwycać na całym świecie? Chyba, że to wszystko z powodu tego, że jakoś temat wampirów nie jest mi specjalnie bliski.

Za mało Arucarda, który fakt faktem jest postacią genialną, ale pojawia się bardzo rzadko, a za dużo tej pipowatej piczy, która boi się strzelać do ghuli...

A ja bardzo nie lubię takich pipek w anime, co to boją się o wszystko w koło. Niszczy to cały klimat, a te ich przeżywania na temat rosnącej trawy są dobijające (piszę o ogóle).

Mimo wszystko Ultimate pobrałem już sobie i mam nadzieję, że będzie lepsza od tej serii, bo widzę, że tutaj jest sporo zachwytów, a nad tą starą to już nie bardzo (i z tego co widzę to nie dziwie się nawet).

Napisze tak, Hellsing - zwykły - anime ma świetne momenty, ale ogółem jest na takie 4- do 4+ zależy co kto lubi (dla mnie 5-, bo ubóstwiam Alucarda ;)). Jednak nie umywa się do OVA, który leci cały czas zgodnie z mangą, bez większych odstępstw :thumbsup:. Jeszcze więcej pijanych krwią oczu Alucarda :D, jego zrytego poczucia humoru :laugh:, przerabiania wrogów na wiadra krwi i mięcha. Oczywiście okraszone odpowiednią fabułą, która też jest niczego sobie, chociaż do odkrywczej daleko. Szaleńczy wyraz twarzy i rechot Alucarda łamiącego ręce, miażdżącego czaszki, nabijającego oponenta na jego własny bagnet, robiącego z wrogów bezkształtne kupy mięsa jest bezcenny! Te szalone oczy, to jest to. Przemowa białego grubaska też spowodowała dreszcz na plecach. Anime ma epickie i pełne patosu momenty.

Oczywiście są słabsze momenty, ale trzeba pamiętać, że to anime, a anime ma to do siebie, że w tego typu produkcjach znajduje się wiele zwariowanych rzeczy naraz. Jedyne co kole w oczy to parodia :dry:, całe szczęście trafia się 1-2 na odcinek/OVA.

Z Hellsingiem jest tak, że albo się pokocha Alucard'a od pierwszego wejrzenia, albo to będzie tylko dobre anime! lub bardzo dobre w przypadku OVA!

Jedną z nielicznych dobrych produkcji o wampirach jest starusienki Vampire Hunter D: Żądza krwi, serdecznie polecam, tym przyjemniejszy, że to film ;) (anime). Klimat starych anime, kreska, którą szczerze ubóstwiam i mniej szalone spojrzenie na wampiry niż w Hellsing. Fabuła to nic odkrywczego jednak piszę z perspektywy fanatyka-czytelnika książek i mang, maniaka filmów i anime :D. Jednak pomimo, że nic odkrywczego chce się śledzić losy bohaterów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Arucard jest właśnie świetną postacią i z miłą chęcią pooglądałbym go jeszcze. Dlatego na Ultimate zapatruje się póki co bardzo pozytywnie.

Bo w tej pierwszej serii jednak jest on postacią drugoplanową, a czasami nawet trzecio jak Integra się pakuje na ekran.

Swoją drogą znalazłem wersję Akiry w 1080p (ponad 11GB...). Pobieram i mam zamiar sobie ją obejrzeć bo słyszałem, że klasyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie najlepsza o wampirach jaka kiedykolwiek powstała!!! Teraz tylko do IX, ja pierniczę, jakie Oni mają serce kończyć w takich momentach!

I tak pokazali mnóstwo względem komiksu :D myślę, że 9-10 i będzie koniec ewentualnie będzie 11 odcinków. Świetna realizacja. Mam nadzieję, że kiedyś tak samo zrealizują kolejna genialną serię Kohta Hirano autora Hellsinga pod tytułem Drifters.

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak pokazali mnóstwo względem komiksu :D myślę, że 9-10 i będzie koniec ewentualnie będzie 11 odcinków. Świetna realizacja. Mam nadzieję, że kiedyś tak samo zrealizują kolejna genialną serię Kohta Hirano autora Hellsinga pod tytułem Drifters.

Czytałem parę pierwszych rozdziałów Drifters, widać rękę autora Hellsing'a jednak jakoś tak przez pierwsze 5 rozdziałów bez szału, mam nadzieję, że z czasem się rozkręci hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem parę pierwszych rozdziałów Drifters, widać rękę autora Hellsing'a jednak jakoś tak przez pierwsze 5 rozdziałów bez szału, mam nadzieję, że z czasem się rozkręci hehe

Są już 23 rozdziały i rozkręca się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę niezłą podjarę najnowszym epkiem Hellsing Ultimate :) Jak dla mnie miazga niesamowita - standardowo porażająca jakość animacji, świetna oprawa muzyczna, w końcu jakaś walka z udziałem Alucarda, no i powalający cliffhanger na koniec.

Zwykła seria nie jest zła, ale przy Ultimate to byle pryszcz nie warty wyduszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubóstwiam Alucarda ;)

Dzieki ? :laugh:

Za ten cliffhanger ktos ich powinien za jaja powiesic :pardon:. Rozumiem takie zabiegi w przypadku tasiemcow ktore co tydzien wychodza, ale tutaj ? Kiedy dick knows when will be the next episode ? Aww :pinch:

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co najmniej z pół roku przyjdzie nam poczekać, to pewne :ermm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja zacząłem oglądać po normalnej serii od razu serię Ultimate i muszę powiedzieć, że rzeczywiście nie ma porównania.

Jak zwykła seria przynudzała i Alucard pojawiał się tylko chwilami, tak tutaj w końcu jesteśmy z nim prawie, że cały czas.

Victoria pojawia się co chwilę i jest ewidentnie postacią drugoplanową, a nie tak jak wtedy, że non-stop jej smuty musieliśmy wysłuchiwać.

Obejrzałem jak na razie 3 odcinki i jest świetnie. W każdym masa akcji, świetna kreska, genialne udźwiękowianie, a co ważniejsze to wyjaśnione sporo rzeczy, których nie pojmowałem w normalnej serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez ostatnie 2 miesiące oglądam Gintame - wręcz porażająca śmiechem seria :D Pierwsze 15 odcinków trzeba przetrwać ( Przedstawienie głównych postaci ), ale później zaczyna się prawdziwe szaleństwo ( np.

http://www.youtube.com/watch?v=Zjx4XgtSlZQ

Nie bez powodu pierwsza seria Gintama jest na trzecim miejscu najlepszych anime, a druga seria na pierwszym ;) ( http://myanimelist.n...ime/918/Gintama ).

Edytowane przez Myron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż anime oglądam od nie dawna to już kilka pozycji obejrzałem, wiem że mało ale to z braku czasu

Death Note, Ergo Proxy, Hellsing i teraz jestem na etapie Cowboy Bebop. Skromna kolekcja ale mam zamiar nadrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że lubisz podobne klimaty do moich. Także jak jesteś zainteresowany to zerknij sobie na mój profil na anime-planet:

http://www.anime-planet.com/users/Patricko/anime

Myślę, że przy większości będziesz się dobrze bawił. Oczywiście nie wszystkie są mroczne i ponure, ale na pewno każde dostarcza masy emocji (może poza tymi z 2 gwiazdkami :P).

Nie chcę Ci tu wymieniać anime jakie mógłbyś obejrzeć, bo byłoby tego zbyt dużo, a ja i tak pewnie bym połowę zapomniał.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa Gintama jest śmieszna, w niektórych odcinkach można popłakać się ze śmiechu, a scen walk z przełomu sezonu to Alucard z OVA by się nie powstydził. Pozytywne zaskoczenie tego roku jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gintama na bierzaco jestem zawsze co tydzien, po tym jak w 201 odcinku zapowiedzielei koniec, uwierzyc nie moglem, na szczescie seria jest reaktywowana :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi