Skocz do zawartości
DaraS

Crysis 2

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem ze będzie dobre multi ale po ograniu demka zmieniłem zdanie.Przesadzone umiejętności i nijakość strzelania odstraszyły mnie od tego tytułu skutecznie.Ktoś tu napisał że multi w KZ3 nie ma startu do C2 :laugh: ...Chyba odwrotnie...Wracam do KZ3...

Ja napisałem i to moim zdaniem w 100% prawda. Multi w KZ3 po prostu ssie na całej linii, beznadziejnie zbalansowane klasy (Infiltrator i snajper z karabinem szturmowym FTW) jeszcze przemilczę, ale brak custom games oraz privów? Ponoć Guerilla mieli to dać w nowym patchu, który nie dość, że nic nie dał to jeszcze dużo rzeczy popsuł, które przed były ok. Nie wspominając już o lagswitchach i haxach na każdym kroku. Sorry, ale moim zdaniem multi w KZ3 jest bardzo słabe, nie chcę zaczynać nowej wojny, bo nie musisz się z moim zdaniem zgadzać i graj sobie w co tam chcesz xd

Crysis 2 pod tym względem jest o wieeele lepszy, przede wszystkim nie ma takiego chaosu, gra jest dynamiczniejsza i bardziej stawia na skill. tongue.gif

Edytowane przez InFaMe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....Ktoś tu napisał że multi w KZ3 nie ma startu do C2 :laugh: ...Chyba odwrotnie...Wracam do KZ3...

"A blondynki są lepsze od rudych!"..."A schabowy jest lepszy od lasanii!!!"..."A Toyota jest lepsza od Hondy!!!"..."A KZ3 jest lepsze od C2!!!"...Panowie,kiedy takie argumenty się skończą???

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"A blondynki są lepsze od rudych!"..."A schabowy jest lepszy od lasanii!!!"..."A Toyota jest lepsza od Hondy!!!"..."A KZ3 jest lepsze od C2!!!"...Panowie,kiedy takie argumenty się skończą???

Najprawdopodobniej w grudniu 2012 roku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce pobrać demko crysis po czym wyskakuje mi:

""This content cannot be accessed on your account"

WTF?

Edytowane przez sebinHo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

InFame, może wstrzymaj się do ocen i porównania C2 z KZ3 do wyjscia C2? KZ3 ma złe multi to prawda, jest nie zbalansowane i patch faktycznie sporo namieszał, ale skąd pewność, że nie spotka to C2? Jest nawet spore prawdopodobienstwo, że na jakiejs wersji będzie gorzej, jak to często z multiplatformówkami jest.

Jak to mówią- pozyjemy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, masz rację. Nie mówię, że multi w C2 będzie idealne, ale moim zdaniem jest znacznie lepsze niż w KZ3. Jak już mówiłem, nie chcę zaczynać jakiejś wojny i to jest moje zdanie. Pzdr :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś może taki problem z tym demkiem, ze przy szukaniu gry wyskakuje komunikat network connection lost. plsease check your connection and try again??

Co jakis czas wyskakuje mi ten problem. Wie ktos co z tym zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś może taki problem z tym demkiem, ze przy szukaniu gry wyskakuje komunikat network connection lost. plsease check your connection and try again??

Co jakis czas wyskakuje mi ten problem. Wie ktos co z tym zrobic?

Niestety chyba nic nie da się z tym zrobić musisz próbować do skutku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla narzekających na grafikę...

W skrócie: To nie jest finalny kod ;) ufff

http://vghq.net/2011...-to-submission/

Edit: Albo źle zrozumiałem i chodzi o to, że wersja na ps3 jest właśnie produktem najbliższym finalnemu kodowi ?! ... Nie mogli by tego po ludzku napisać... "Prior to Submission" -.-

Jesli to jest prawda, i w pelnej wersji bedzie mniej wiecej taki skok wydajnosci jaki byl przy becie KZ3->demie/full wersji, to naprawde zaj*****ie :) Jeszcze tylko niech cos z tymi lagami zrobia a bedzie to naprawde jeden z lepszych (jesli nie najlepszy) multi w tym roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę pograłem i nawet podoba mi się bardziej niż beta Killzone3. Sterowanie, strzelanie nawet o.k. Nie lubię futurystycznych gier, ale tą nawet trawię, wiec tak najgorzej nie jest.

Grafika jest nierówna, blisko jest nawet znośnie, ale jak patrzymy w oddali to już jest fatalnie. Niebo, chmury i budynki z daleka wyglądają paskudnie. To nawet nie jest ps2. Przy szybkim obracaniu się, obraz dziwnie się zachowuje, ale może to kwestia ustawień czułości.

Jak znajdę czas to chętnie popykam jeszcze w demko, pełnej wersji w dzień premiery nie kupię, ale za 70-80 zł to bym brał C2 już szybciej niż K3.

Wstępna ocena demka 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam jakiś znaczących spadków fps w 1080p ale po zmianie na 720p jest lepiej. Gra na 100% skaluje do 1080p bo w żadnej innej nie mam po wcisnieciu info na pilocie tej rozdziałki. Wytłumaczenie może być takie że gra jest w subhd i podniesienie rozdziałki daje efekt bardziej wygładzonej grafiki ( nie widać tak aliasingu ale przez to też jest bardziej rozmazana). W 720p jest wiecej ząbków ale bardziej wyraźnie. Pewnie chcieli ukryć w ten sposób swoje wcześniejsze kłamstwa o identycznej grafice jak na X360.

Jak na dwie rozgrywki to jest całkiem spoko. Tylko nie wiem czym jest to spowodowane ale mam takie dziwne akcje że wyskakuje gość, jeden strzał i padam a na killcamie wali całą serię zanim jeszcze mnie zabije. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogóle jaja jak berety nie wiem czy zauważyliscie ale znikneło demo Crysisa 2 z PSS EU jest tylko na PSS US bo własnie kumpel mi o tym teraz powiedział bo tez chciał pobrac a tu lipa ale jaja ciekawe czy to jakies problemy techniczne czy Crytek zobaczył jak sie zbłaznił i po cichaczu usuwa dowody zbrodni :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w obu rozdziałkach gra wygląda bardzo dobrze, ale w 720 chodzi płyniej. Musze powiedzieć że zaskoczyło mnie to demko i to pozytywnie dawno żadna gra mnie tak nie wciągneła i nie mówie tu tylko o fps ale ogólnie, a to tylko demo. Chyby biore ją w premiere :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem wygląda nieźle, szału nie ma, ale za to kilka patentów w stylu wskakiwania na obiekty, zostało fajnie rozwiązanych. Jako singiel pewnie będzie dobry, jako multi - jeśli chodzi o mnie, to to nie to. Strasznie oczojebny, wręcz męczący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, dema pousuwali ze sklepów nie bez przyczyny. Na pewno nie dlatego, jak to tłumaczą "problemami z połączeniem". Lol, dali dupala i tyle. Nie chcąc dalej tracić klientów trzeba było tego paciaka skasować. Ciekawe ile tysięcy potencjalnych klientów stracili...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle, ze problemem nie byla gra sama w sobie, tylko to jej popieprzone upscalowanie do 1080p, bycmoze usuneli zeby poprawic ten blad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo zamykaja w ciagu obecnych 24h, ponoc zidentyfikowali przyczyne lagow i teraz chca sie tym zajac:

http://www.ea.com/crysis-2/blog/ps3-demo-ending-soon

Albo po prostu mydla oczy ;P Ja sie wstrzymam z zakupem i najpierw poczytam opinie na forach, bo poza frameratem i lagami gra na ogromny potencjal, jak te dwie rzeczy poprawia to sie nie zastanawiam tylko lece do sklepu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, nie miałem okazji przetestować dema, ponieważ podobnie jak spora cześć osób nie mogłem się połączyć. Pytam jak to ma mnie zachęcić do zakupu pełnej wersji ?! Jak dla mnie spore rozczarowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, nie miałem okazji przetestować dema, ponieważ podobnie jak spora cześć osób nie mogłem się połączyć. Pytam jak to ma mnie zachęcić do zakupu pełnej wersji ?! Jak dla mnie spore rozczarowanie

Nie żałuj - kiła jakich mało! Do BC2 nawet się nie umywa, choć to zupełnie inna tematyka...nie wspomnę nawet o nadchodzącym B3. Zagrałem 2h i usunąłem!

Taki medialny szał, takie cudne trailery, graficzny obłęd - nic z tego! Szkoda prądu - amen!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie żałuj - kiła jakich mało! Do BC2 nawet się nie umywa, choć to zupełnie inna tematyka...nie wspomnę nawet o nadchodzącym B3. Zagrałem 2h i usunąłem! Taki medialny szał, takie cudne trailery, graficzny obłęd - nic z tego! Szkoda prądu - amen!

To że tobie się nie podoba to nie znaczy, że gra jest zła. Gdyby nie problemy natury technicznej to gra deklasuje bc2 i wiem co mówie bo w bc2 trochę pograłem. Fajnie że porównujesz C2 do gry która jeszcze nie wyszła, już teraz wiesz że B3 wszystko zmiażdzy? jasnowidz czy może już grałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywanie Crysis do Battlefield jest bez sensu bo to zupełnie inne typu multi.

W porównaniu do Killzone 3 lub Black Ops nie jest gorzej jak nie lepiej. Zresztą to nie wersja finalna, drobne poprawki są możliwe.

A co do grafiki z pustego to i Salomon nie naleje, gra robione z myślą na PC będzie zawsze na PS3 wyglądać kiepsko, co najlepiej będzie widać na przykładzie najnowszego Battlefield 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żałuj - kiła jakich mało! Do BC2 nawet się nie umywa, choć to zupełnie inna tematyka...nie wspomnę nawet o nadchodzącym B3. Zagrałem 2h i usunąłem!

Taki medialny szał, takie cudne trailery, graficzny obłęd - nic z tego! Szkoda prądu - amen!

Zapomniałeś dodać, że grafika jest na poziomie tej z PS2...

Uwielbiam takich ludzi i śmieszy mnie to niemiłosiernie, kiedy ludzie narzekają na grafikę (taką jaka jest w C2). W końcu jest ona "TAK" słaba, że nie kupimy tej gry prawda?? Pożal się boże. Ano tak, pewnie masz z 13 lat, dopiero co dostałeś konsole za ukończenie podstawówki i nie wiesz co to znaczy słaba grafika w grze.

Także skończmy tą grę komentować na podstawie niedoczytanej tekstury, czy po prostu bardzo dobrej grafiki (rewolucji nie będzie, to nie PC). Bo liczy się fun z płynącej rozgrywki, a tutaj go nie brakuje. Ja ograłem demko i mimo, że mapki są małe i graczy niewielu, to patenty wstawione do trybu multiplayer dają masę radości, nie mówiąc o POTĘŻNYM menu i możliwościach rozwoju.

Co do framerate'u przyznaję się bez bicia, że jest to PROBLEM, ale pamiętajmy, że jest to DEMO. Powtarzam DEMO. A jak wiemy dema w większości przypadków zamiast zachęcenia, zniechęcają. U mnie ów problem z klatkami nie wystąpił, gram na 720p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo usunięte, a ci co zdążyli pobrać mogą nadal grać?

PS. Właśnie złożyłem preordera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi