Skocz do zawartości
DaraS

Crysis 2

Rekomendowane odpowiedzi

Design przedstawiony przez Crytek mi się bardzo podoba czyli NY , panujący wszędzie bałagan , walka na dachach budynków no i "supermoce" naszego kombinezonu itd. ale to co zobaczyłem po włączeniu dema multiplayer to jakaś masakra

(szkoda ,że nie dodali do tego BETA ,bo miałbym wtedy nadzieję, że zdążą coś do premiery poprawić, a tak lipa).

Kiepski framerate,ogromne rozmycie(faktycznie tak jak napisał Kill) nie wiadomo czy strzelasz do ściany-szafki-rośliny ,czy przeciwnika ,no i moim zdaniem coś co nie powinno się zdarzyć czyli doczytywanie tekstur na moich oczach ,wystarczy się szybko odwrócić i widać jak detale się doczytują.Chyba ktoś sobie robi jaja jak myśli ,że wydam na tę grę 200zł, wole odpalić sobie CoD:MW lub BF:BC a 200zł wydać na piwko i chipsy.

Jaki jest sens tworzenia takiego pół-produktu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pogralem z godzinke i coz moge powiedziec... piekna gra.

Kiepski framerate,ogromne rozmycie(faktycznie tak jak napisał Kill) nie wiadomo czy strzelasz do ściany-szafki-rośliny ,czy przeciwnika

moze czas na nowy telewizor? Ja jakos nie ma mproblemu z zauwazeniem wroga, a tymbardziej odroznieniem go od otoczenia. Moze gramy w zupelnie inne dema, ale u mnie Crysis 2 wyglada naprawde bardzo fajnie. Wiadomo ze PC to to nie jest, ale grywalnsc i plynnosc jest super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pogralem z godzinke i coz moge powiedziec... piekna gra.

moze czas na nowy telewizor? Ja jakos nie ma mproblemu z zauwazeniem wroga, a tymbardziej odroznieniem go od otoczenia. Moze gramy w zupelnie inne dema, ale u mnie Crysis 2 wyglada naprawde bardzo fajnie. Wiadomo ze PC to to nie jest, ale grywalnsc i plynnosc jest super.

Faktycznie może to i czas na nowy TV,w końcu 40' Full HD trzeba kiedyś zmienić na coś lepszego...ale nawet nowy TV nie zmieni mojego zdania,że gra wygląda słabo , ale Ty jako osobna jednostka masz prawo mówić,że gra wygląda fajnie i jest super.

Ja zagłosuje portfelem na nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie może to i czas na nowy TV,w końcu 40' Full HD trzeba kiedyś zmienić na coś lepszego...ale nawet nowy TV nie zmieni mojego zdania,że gra wygląda słabo , ale Ty jako osobna jednostka masz prawo mówić,że gra wygląda fajnie i jest super.

Ja zagłosuje portfelem na nie.

moze problem polega na tym, ze wymagasz od gry wygladu jak z PC? Grales? gralo ci sie zle? Nie czules przyjemnosci z gry? Bo ja ogromna ;)

Co do TV, zauwazylem kiedys ciekawa rzecz w MM. Gry ktore byly tam odpalane na telewizorach 40" LCD wygladaly koszmarnie. malo brakowalo a nie kupilbym Uncharted 2, bo byla tam cholernie rozmyta. Na szczescie kupilem i w doku okazalo sie ze wszystko jest ok.... Dlatego zapytalem o telewizor.

Mysle ze nie ma co spuszczac sie nad grafika, tylko poprostu czerpac przyjemnosc z gameplayu. Moim zdaniem gra ma lepsza plynnosc od killzona 3.

Po sygnaturze widze ze jestes Trophy Hunter, wiec wnioskuje ze wiekszosc czasu spedzasz przy singlu w grach. I wtedy troche Cie rozumiem, ze oczekiwales Bog wie czego po tej grze. Ale np do multi to ja nie rozumiem na czym polega problem.

Edytowane przez snosch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie mogłem uwierzyć, że to tak słabo wygląda, dlatego sprawdzałem na dwóch telewizorach, lcd i jednym z nowszych ledów. Na każdym wielka kupa. Sorry snosch ale chyba za wielu zwolenników nie zyskasz tymi, jakby nie patrzeć, kontrowersyjnymi wypowiedziami. Nie mniej jednak dobrze, że chociaż tobie się podoba (wygląda ok). U reszty pasztet jak za czasów Ludwika XVI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ustawień TV to raczej nie mam problemu, bo Uncharted 2 nadal na moim TV wygląda ładnie B)

A to fakt ,że lubię grać w gry w singlu i od tego oczekuję najlepszych osiągów,na PC nie gram więc ciężko mi porównywać grafikę(chociaż wiadomo ile PS3 ma lat na karku i co może osiągnąć dobry team Developerski - gier topowych chyba wymieniać nie muszę).

Wracając do Crysisa moim zdaniem Crytek się nie postarał i tyle.Wiem ,że grafika nie jest najważniejsza tylko fun z gry, ale jak zamiast funu moją uwagę skupiam na niedociągnięciach to nie może być dobrze.Np znienawidzona przez wielu gra Alien vs Predator miała tak zepsute multi ,że szkoda gadać ale mimo tego grało mi się w nie bardzo fajnie i w multi ,i w singlu.

Tak jak pisałem za 200zł tej gry nie kupię, ale jak cena spadnie do ok 100zł to pewnie dam Crysisowi2 szansę i pewnie też będę się w miarę dobrze bawił.Ogólnie boli mnie to ,że za cenę 200zł chcę mi się sprzedać produkt nie dokończony,bo tak jak widać na porównaniach wersja na pewną konsolę z zielonym logiem może wyglądać i lepiej i chodzić płynniej.

Zresztą wieczorem pogram pewnie w to demko z kolejną godzinkę i zobaczę czy nadal mam takie negatywne odczucia czy może to było tylko takie pierwsze,niezbyt korzystne,wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi płynnie, natomiast wygląda paskudnie (rozmycia). Po 15 minutach gry mam zmęczone oczy, tekstury doczytują się na każdym kroku, ale całkowity brak wygładzania przy takiej niskiej jakości teksturach to skandal. Generalnie gra ssie. Właśnie anulowałem preorder.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce nikogo przekonywac ani sie sprzeczac, bo to nie o to chodzi. Gralem dzisiaj z praktycznie samymi polakami, niektorzy z tego forum, i gralo sie super. Gre kupie napewno. Chcialbym zebyscie poprostu dali jej jeszcze szanse, bo pierwsze wrazenie moze byc tez spowodowane autosugestia, oczekiwaliscie cudow, a cudow nie ma. Ale nadal jest do bardzo fajny shooter, ktorego gameplay daje przyjemnosc, a nie frustruje zjebanym sterowaniem czy innymi ograniczeniami. Potestujcie jeszcze, moze sie przekonacie. Ja jestem kupiony. I szczerze mam nadzieje ze spotkamy sie na serwerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się wydaje że to porównanie można o dupe rozbić bo jak odpaliłem sobie bete to wygląda o niebo lepiej niż na tych screenach. Nie wiem czy jest to kwestia ustawień tv ale na pewno nie wygląda aż tak tragicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się wydaje że to porównanie można o dupe rozbić bo jak odpaliłem sobie bete to wygląda o niebo lepiej niż na tych screenach. Nie wiem czy jest to kwestia ustawień tv ale na pewno nie wygląda aż tak tragicznie.

mam dokladnie te same odczucia. Te screeny wygladaja na niezla manipulacje. Demo ps3 wyglada o niebo lepiej niz na tych screenach z porownania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie chodzi płynnie? Pierwszy mecz na Skyline czy jak jej tam, obracam się w namiotach i widzę na oko 20-25fps.. grafika mocno średnia, na odległość to już strzelamy na słowo honoru, a szkoda bo multi całkiem całkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobiłem do 9 lv i muszę powiedzieć, że pod względem gameplayu gra się bardzo fajnie. Jeżeli chodzi o stronę techniczną, zgadzam się, że wszystko jest zbyt rozmyte, ale ogólnie C2 prezentuje się ładnie. Czasami gra potrafi mocno chrupnąć. A co do tych screenów, w ruchu wygląda to znacznie lepiej.

PS. Za single odpowiedzialny jest niemiecki Crytek, za multi angielski, więc wielce możliwe, że tryb dla jednego gracza będzie wyglądał lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie chodzi płynnie? Pierwszy mecz na Skyline czy jak jej tam, obracam się w namiotach i widzę na oko 20-25fps.. grafika mocno średnia, na odległość to już strzelamy na słowo honoru, a szkoda bo multi całkiem całkiem.

wow, potrafiasz oczami zliczyc klatki z dokladnoscia do 5 klatek, gratuluje....

Ciekawe jest to, ze system PAL w ktorym nagrywane sa filmy ma 24-25 klatek/s i jakos to nikomu nigdy nie przeszkadzalo, ze filmy nie sa plynne. Ale jak gra ma 30 fps to juz jest dramat.

Inna sprawa ze nie zauwazylem w tej grze spadkow frameratu. Biegalem, skakalem, strzelalem i wszystko szlo plynnie.

Wydaje mi sie ze coniektorzy szukaja dziury w calym, co wiecej podyktowane jest to opiniami w sieci, a nie wlasnym doswiadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

snosch rozumiesz powiedzenie "na oko"? Tak jak na oko potrafię powiedzieć z jaką prędkością jadę nie patrząc na licznik, tak samo potrafię powiedzieć mniej więcej jaka jest ilość fps. Z tymi 25fps to wiecznie będzie widzę udręka.. w filmie 25fps wystarcza bo obraz jest płynny! W grze każda klatka jest statyczna, stąd też jest wymagana ich większa ilość w celu płynności rozgrywki.

A mi się wydaje że niektórzy na siłę bronią grę, która była zapowiadana jako graficzny i technologiczny kiler, a wyszło to mocno średnio. Ciężko też zgodzić się z twoją wypowiedzią odnośnie sugerowania się opiniami z sieci, skoro demo jest dostępne dla wszystkich i mogę powiedzieć że grałem.

Edytowane przez Yog-Sothoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem fotkę aparatem i wygląda to rzeczywiście dużo lepiej niż na tych screenach

56f0bac045b92319gen.jpg

crysis231.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo te screeny to jakis idiotyczny sabotaz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja już wczoraj w nocy miałem przyjemnosc a raczej nie przyjemnosc zagrac w demo crysisa 2 pobrane z pss usa .

Powiem tyle to co zobaczyłem wybiło mi oczy i w pewnej chwili pomyslałem ze chyba crytek zrobił sobie jakies jaja i wstawił na serwery wersje Alpha bo jak zobaczyłem te rozmyte , postrzepiene tekstury i co pare kroków gra zwalniala do niesamowicie małe jilosci fps to pomyslałem ze to mi sie chyba sni i zaraz sie obudze i tego niebedzie ale niestety to nie był sen :P

Dodam tylko że grałem równiez w Bete na Pc który ma ładnych pare lat i wszystkie nowsze gry musze grac na low a i tak jeszcze czasem cos przytnie to crysis 2 chodził na nim lepiej niz to co zobaczyłem grajac wczoraj na ps3.

Szkoda bo chcialem miec kolejnego fps-a którego dołącze do kolekcji ale to co zobaczylem podpada pod jawną kpine i dlatego skreslam równiez crysisa 2 z moich zakupów ehhh.

Dodam jeszcze ze wczoraj z niedowiezania ogladałem filmik z bety z xboxa 360 na YT i grafiki nieporównywałem bo filmik był troche słąbej jakosci ale napewno można było dostrzec brak spadków framerate co na ps3 widac juz po pierwszych sekundach ehh no nic mówi sie trudno zyje sie dalej :)

Podsumowując kolejny zwalony port na ps3 a juz myslałem że ten czas wypuszczanie kiepskich portów sie skonczył i juz nic gorszego niezobacze od tego co zapodali nam panowie od Treyarch jednak sie myliłem :)

No nic koniec tego biadolenia z mojej strony miało byc dobrze wyszlo jak zawsze .

Pozdrawiam :)

Edytowane przez ZeN-iu
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo te screeny to jakis idiotyczny sabotaz.

Powiem ci szczerze, że u mnie wygląda ta gra jeszcze gorzej niż na tych screenach. Można zatrzeć oczy z niedowierzania.

Post u góry - nuff said.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci szczerze, że u mnie wygląda ta gra jeszcze gorzej niż na tych screenach. Można zatrzeć oczy z niedowierzania.

Jak czytam takie posty, to dochodzę do wniosku, że każda wersja PS3 posiada inny układ graficzny. Moja PS3 pod tym względem jest chyba dużo lepsza od tej killa. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakaś szansa że w pełnej wersji to wszystko będzie wyglądać lepiej :confused: bo szczerze mówiąc nie do końca tego się spodziewałem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam takie posty, to dochodzę do wniosku, że każda wersja PS3 posiada inny układ graficzny. Moja PS3 pod tym względem jest chyba dużo lepsza od tej killa. ;)

Daruj sobie sarkazm. Liczyłem, że za kilka dni kupię tą grę, więc sobie nie wymyślam niestworzonych rzeczy. Jest mi przykro i zastanawiam się jakie okulary noszą inni, którzy uważają, że gra wygląda bardzo ładnie i jest płynna. To niedorzeczne...

Tutaj też mają zwalone PS3 tak?

link

link

link

Jest jakaś szansa że w pełnej wersji to wszystko będzie wyglądać lepiej :confused: bo szczerze mówiąc nie do końca tego się spodziewałem :wink:

Ta, jasne. Już za tydzień skoczy rozdzielczość, dojdzie AA, zniknie blur, a klatki skoczą do 60.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę nie ma co bronić tego portu. Z tego co wiem demo C2 na PC wyszło w DX9 albo w DX10 - nie pamiętam dokładnie. Wygląda zajebiście i nawet nie wyobrażam sobie jak znakomicie będzie w DX11(szkoda, że się nie dowiem bo mój sprzęt na to nie pozwala). Na PS3 spodziewałem się zbliżonej jakości. Jak włączyłem demo PS3 to parsknąłem śmiechem. Grafika jest naprawdę słaba. Może inaczej, jest wyjątkowo słaba biorąc pod uwagę oczekiwania jakie wiązały się z tym tytułem. Crytek twierdził, że grafa będzie wypalała oczy i właściciele PS3 osrają się z wrażenia na plecy jak włączą grę. Wyszło jak wyszło. Tekstury są tak rozmyte, że człowiek ma wrażenie jakby miał wodę w oczach. Za raz się na mnie rzuci stado hien, ale moim zdaniem zarówno KZ2, CoD:BO jak BBC2, już nic nie mówiąc o KZ3, prezentują wyższy poziom.

Ta gra miała zamieść wszystko co na rynku, właśnie grafiką. Gameplay jest ok, nie rzuca na kolana. Nie chcę się wypowiadać co do pełnej wersji, mnie w w każdym razie do zakupy tego tytułu demo zdecydowanie nie zachęciło.

Edytowane przez Grabeq
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daruj sobie sarkazm. Liczyłem, że za kilka dni kupię tą grę, więc sobie nie wymyślam niestworzonych rzeczy. Jest mi przykro i zastanawiam się jakie okulary noszą inni, którzy uważają, że gra wygląda bardzo ładnie i jest płynna. To niedorzeczne...

Tutaj też mają zwalone PS3 tak?

link

link

link

Ta, jasne. Już za tydzień skoczy rozdzielczość, dojdzie AA, zniknie blur, a klatki skoczą do 60.

Odnosząc sie do tego 3 linka co podałeś to według tego serwisu crysis 2 najlepiej wygląda na x360 a nie na pc co jest fenomenempardon.gif. Jeżeli porównacie sobie screen z ps3 ze screenem z pc to gra wygląda na nich niemalże identycznie natomiast na x360 wygląda jakby była na sterydach.

http://www.videogame...01686/?fullsize

Według mnie jest to tylko i wyłącznie kwestia ustawienia TV. Oczywiście nadal wersja na ps3 będzie lekko rozmyta ale nie aż tak jak to inni opowiadają.

Edytowane przez RufusPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo w wersji demo na PC nie dało ustawić się najwyższej konfiguracji i chodziło pod DX9 za co też się Crytekowi oberwało. Więc może dlatego. Nie wiem co oni chcą osiągnąć wydając takie dema, ale szkodzą sobie niewyobrażalnie. Tą grą mogą sobie zepsuć całą reputacje jaką udało im się osiągnąć po Far Cry i Crysisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosząc sie do tego 3 linka co podałeś to według tego serwisu crysis 2 najlepiej wygląda na x360 a nie na pc co jest fenomenempardon.gif. Jeżeli porównacie sobie screen z ps3 ze screenem z pc to gra wygląda na nich niemalże identycznie natomiast na x360 wygląda jakby była na sterydach.

http://www.videogame...01686/?fullsize

Według mnie jest to tylko i wyłącznie kwestia ustawienia TV. Oczywiście nadal wersja na ps3 będzie lekko rozmyta ale nie aż tak jak to inni opowiadają.

Dokładnie coś tu jest nie tak :D

W kazdym razie juz dobra ok par sześć tą grafike ale ten załosny framerate uniemożliwia normalne granie co jest niedopuszczalne przy grze w multi gdzie priorytetem jest szybkosc reakcji :)

Hehe własnie przeglądam forum gametrailers gdzie jeden z uzytkowników napisal post który poprawił mi troche humor wkoncu z tego można sie juz tylko smiac :D

I lol at the start when it says 'Achieved with Cryengine 3'

Is that meant to impress us?

Framerate drops

Low resolution

Hit detection/Melee system issues

Texture Popins

Achieved with Cryengine 3!

Edytowane przez ZeN-iu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi