Skocz do zawartości
DaraS

Crysis 2

Rekomendowane odpowiedzi

No i pewnie znow wersja na ps3 bedzie wygladac najgorzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No i pewnie znow wersja na ps3 bedzie wygladac najgorzej

Tyle w tym temacie i dobranoc:

http://www.gamerzine...ame-as-360.html

Edit: Wiem, że mogą to być puste słowa dewelopera, ale moim zdaniem sama odpowiedź na takie pytanie świadczy o tym, że nie mają nic do ukrycia. Tak przynajmniej mi sie wydaje, może jestem naiwny, ale Crytekowi akurat ufam.

Edytowane przez monobloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle w tym temacie i dobranoc:

http://www.gamerzine...ame-as-360.html

"PS3 version of Crysis 2 'runs the same as 360', says Crytek" Tyle w tym temacie i dobranoc. Zobacze zewnetrzne porownania to uwierze, ze tym razem jest podobnie do xboxa bo o jakosci z pc nie ma co marzyc

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nikomu nie ufam :tongue: ale lata mi to nie może być aż tak źle na naszej konsolce,pewnie kupie bo sprzedałem psp :sad: a gier na wiosne bardzo dużo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

X360 - 1152x720, PS3 - 1152x704, tyle w temacie ;P Co z tego ze mozna configi poodpalac na PeCecie jak chodza one w natywnych 1280x720 czego nie bedzie na zadnej z konsol, tak samo jak nie bedzie zadnego AA, do tego na kompie wyciagajacym 60-80FPS wiadomo ze gra tym bardziej bedzie smigala w stalych 30FPS bez najmniejszego zajakniecia, gdzie na konsolach spadki animacji beda nieuniknione, a byc moze i screentearing bo ostatnio cos go duzo w grach... Takze pozyjemy zobaczymy, demo MP jest tylko dla X360 i PC, ale to z Singla juz na 100% bedzie dostepne na wszystkie platformy, wtedy bedzie mozna na wlasne oczy sie przekonac czy wersja na PS3 jest tylko zla czy az tragiczna :P

EDIT:

Akurat jak napisalem posta natknalem sie na hands-on z wersji PS3, zaraz poczytam co tam madrego naskrobali :)

http://www.psu.com/Crysis-2-Hands-on--a010720-p0.php

Edytowane przez Żywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

X360 - 1152x720, PS3 - 1152x704, tyle w temacie ;P Co z tego ze mozna configi poodpalac na PeCecie jak chodza one w natywnych 1280x720 czego nie bedzie na zadnej z konsol, tak samo jak nie bedzie zadnego AA, do tego na kompie wyciagajacym 60-80FPS wiadomo ze gra tym bardziej bedzie smigala w stalych 30FPS bez najmniejszego zajakniecia, gdzie na konsolach spadki animacji beda nieuniknione, a byc moze i screentearing bo ostatnio cos go duzo w grach... Takze pozyjemy zobaczymy, demo MP jest tylko dla X360 i PC, ale to z Singla juz na 100% bedzie dostepne na wszystkie platformy, wtedy bedzie mozna na wlasne oczy sie przekonac czy wersja na PS3 jest tylko zla czy az tragiczna :P

Te Configi są z wersji Beta, która może mieć nawet rok. Wszystkiego dowiemy się podczas premiery.

Edit: Dzięki Żywy poczytamy :D

Edit: No ładnie opisali ale nie było nic o grafice i sprawach technicznych, a skoro o niczym nie wspomnieli to albo nie mogli ( Teorie spiskowe z M$ ( Tak wszyscy to lubimy ;P) ) albo nie było o czym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit: No ładnie opisali ale nie było nic o grafice i sprawach technicznych, a skoro o niczym nie wspomnieli to albo nie mogli ( Teorie spiskowe z M$ ( Tak wszyscy to lubimy ;P) ) albo nie było o czym.

No wlasnie, chyba jednak wszystko w porzadku z wersja na PS3, bo jesli co chwila byly by spadki animacji czy rwalo by obraz to na bank by o tym napisali, czyzby Crytek nie klamal mowiac ze wersja na PS3 bedzie chodzila ciut lepiej od tej na X360? :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogą sobie pozwolić na to, że wersja na ps3 będzie znacznie gorsza niż na Xboxie bo by stracili ogromną ilość siana ze sprzedaży. Odnośnie plików konfiguracyjnych z bety, to w finalnej wersji mogą ulec zmianie nawet o 360 stopni. Według mnie wersja na obu konsolach będzie porównywalna, z 1% różnicami w rozjaśnieniu obrazu (jak to zazwyczaj bywa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Te Configi są z wersji Beta, która może mieć nawet rok. Wszystkiego dowiemy się podczas premiery.

To jest PCowa wersja "beta" [w cudzyslowiu bo betą to nie jest, tak to sie tylko okresla] pod wzgledem technicznym, a finalowy pokaz mozliwosci maxymalny konsol. Do premiery pozostal miesiac, a oni gre juz prawdopodobnie wyslali gotowa do tloczni [a jak nie, to zrobia to na dniach], ta "beta" wbrew temu co ludzie o niej sadza to jest juz praktycznie gotowy do uzytku kod, jest w nim mniej bugow niz w grze sniper: ghost warrior od CI ;], zawarty caly singiel, wszystkie cutscenki/znajdzki etc. A skoro juz przy singlu jestesmy, pekl w 7-8 godzin na normalu bez zbierania wszelkich znajdziek i ze stylem gry "stealth" [czyli podkradanie sie do kazdego].

Porownalem juz sobie wersje PCowa i X'owa i roznice sa, widoczne, chcialem porownac tez wersje PS3 ale dalej nie dalem rady jej zalaczyc i juz sie poddalem. Crytek to nie cudotworcy, a to ich pierwsze porty konsolowe, wiec zrobcie sobie przysluge i nie omamiajcie sie tekstami "poprawia, do premiery jeszcze kupa czasu" bo bedziecie hejtowac po premierze z powodu jakosci portu [vide Mafia 2].

Nie mogą sobie pozwolić na to, że wersja na ps3 będzie znacznie gorsza niż na Xboxie bo by stracili ogromną ilość siana ze sprzedaży. Odnośnie plików

Znacznie gorsza na pewno nie bedzie, wiec o to bym sie nie martwil, ale stawiam nerke ze z 3 platform chlebak wypadnie najslabiej, jak zwykle zreszta [choc jest kilka wyjatkow], nie oznacza to wcale ze dostaniemy niegrywalne gowno.

edit: a na poparcie tego co napisalem linijke wyzej mam screen od znajomego ktoremu sie udalo odpalic port ps3:

http://img143.imageshack.us/f/ps3u.jpg/

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porownalem juz sobie wersje PCowa i X'owa i roznice sa, widoczne, chcialem porownac tez wersje PS3 ale dalej nie dalem rady jej zalaczyc i juz sie poddalem. Crytek to nie cudotworcy, a to ich pierwsze porty konsolowe, wiec zrobcie sobie przysluge i nie omamiajcie sie tekstami "poprawia, do premiery jeszcze kupa czasu" bo bedziecie hejtowac po premierze z powodu jakosci porty [vide Mafia 2].

Wiadome jest, że nigdy konsole pod względem jakości nie dorównają PC, gdzie ciągle można go upgrade-ować i zwiększać jego osiągi, zwiększać AA i rozdziałke. Podstawą gier jest ich grywalność i tego oczekuje każdy gracz od nowego tytułu. A mówiąc o grafice w Crysis 2 na konsolach, to jeżeli będzie taka jak na Xboxie to ludzie będą zadowoleni (no może nie wszyscy ale grania na PC nikt nie zabrania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos jest fanem fpsow to gwarantuje ze crysis 2 go nie zawiedzie pod wzgledem gameplayu. :thumbsup:

Choc nie wiem jak to z multi bedzie, nie odpalalem w ogole i nie mam zamiaru, poczekam na oficjalne demko ktore wkrotce na PC ma wyjsc, choc po multi cudow sie nie spodziewam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Choc nie wiem jak to z multi bedzie, nie odpalalem w ogole i nie mam zamiaru, poczekam na oficjalne demko ktore wkrotce na PC ma wyjsc, choc po multi cudow sie nie spodziewam.

Pomysłów parę fajnych mają ale zobaczymy co wyjdzie w praniu.

Edytowane przez darkkain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę z innej beczki... Orientuje się ktoś czy będzie możliwość zmiany języka na Angielski w Polskim wydaniu Crysis 2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie że j4ezyk konsoli powinnien tutaj sprawę rozwiązać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

wydaje mi sie że j4ezyk konsoli powinnien tutaj sprawę rozwiązać

Niestety w Assassins Creed Brotherhood PL, kiedy miałem ustawiony język angielski na konsoli to wszystko było po rusku... Dubbing napisy itp. Nie mam zamiaru psuć sobie klimatu Polskim dubbingiem... Coś mi sie wydaje, że trzeba będzie anulować pre-orderek i sprowadzić ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wychodzi na to, że nadeszła nowa generacja gier na PC, która zahacza jedynie o możliwości konsol. Trzeba się z tym pogodzić, że PS3 i X360 mają już swoje lata a technologia pędzi. Crysis 2 i The Witcher 2 otworzyły nowy rozdział minimalnych wymagań systemowych i jest jasne, że konsolowe wersje takich tytułów będą wyglądać gorzej. Pewnie za rok może dwa największe wypasy pod względem technicznym będą omijać konsolowe systemy. Na razie cieszmy się tym, że Crysis 2 w ogóle trafia na sprzęt od Sony.

Dla mnie grafika U2 czy KZ3 to rewelacyjny poziom i nie będę narzekał, jeśli na tym skończy się rozwój technologii wizualnych na PS3. Chociaż po cichu liczę, że da się jeszcze z czarnuli coś wyciągnąć. W komputer musiałbym zainwestować 3-3,5 tys. Mam milion lepszych pomysłów, na sposób wydania takiej kwoty. PC przeskoczyło możliwości konsol(i to znacznie) i to jest fakt. Nic w tym dziwnego.Spokojnie będę czekał na nową generację i dobrze się w międzyczasie bawił.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sorry;p gierki mi sie porypały bo na obydwie czekam z niecierpliwością;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy oficjalny gameplay z PS3:

Powiedzialbym ze wyglada nawet lepiej od tego co widzielismy do tej pory z X360 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pierwszy oficjalny gameplay z PS3:

Powiedzialbym ze wyglada nawet lepiej od tego co widzielismy do tej pory z X360 ;)

Mówiłem, że Crytek nie zrobił by z siebie kłamców. ;)

Okazjonalny Pop-up jest troszkę widoczny, ale tylko w paru miejscach.

LOL dym po uderzeniu ręką w wode ? :D 1:45

Jak już sie czepiać to woda jest strasznie sztywna :P

EDIT: Dopiero teraz zauważyłem, że DEMO NA PS3 potwierdzone ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardzo czekam na C2 :) Podoba mi sie grafika, wkońcu może wykorzysta większość mocy PS3 :), bohater, razem ze swoim nano kombinezonem i klimat gry. Kupię w premiere, ale jeszcze trzeba na demko poczekać. Może w najbliższa środę będzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałbym, że w każdej chwili wybiorę taką grafikę od tekturowych, ziarnistych dekoracji z K3. Kawał technologii jak na taki otwarty świat. Prawdę mówiąc bardziej czekam na inne gry, wykorzystujące ten silnik, niż na samego Crysisa. Cuda powstawały na Unreal Enginie 3, a co dopiero na tym :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałbym, że w każdej chwili wybiorę taką grafikę od tekturowych, ziarnistych dekoracji z K3. Kawał technologii jak na taki otwarty świat. Prawdę mówiąc bardziej czekam na inne gry, wykorzystujące ten silnik, niż na samego Crysisa. Cuda powstawały na Unreal Enginie 3, a co dopiero na tym :whistling:

W C2 otwartego swiata nie mamy ;), przez caly singiel idziemy jak po sznurku, z ta roznica ze mamy troche szerszy teren i wieksza swobode ruchu a nie tunele kopalniane i skrypt na skrypcie, oczywiscie sa wyjatki [np budynki, ale i tam mamy wieksza swobode ruchu niz np w Call of Duty].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi