Skocz do zawartości
macmf75

Kamera do PS3 - Playstation Eye

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w usytuowaniu kamery EYE dla projektora HD.

Problem polega na tym że konsola PS3 jest oddalona od ekranu projekcyjnego o ok. 10/12 metrów

Wiem że kabel USB może mieć maksymalnie 7 m po przekroczeniu spada jakość przesyłu sygnału.

Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/ak...1285404420.html czy ktoś już próbował podłączyć dwa takie przedłużacze USB na raz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam;)

Od dzisiaj jestem posiadaczem GT5, kamerkę mam od dwóch miesięcy...

Konfiguruje kamerkę w GT5 i jak jadę sobie WOLNY WYŚCIG to jak ruszam głową to nic się nie dzieje na ekranie... :(

Jak włączyć tą funkcję w jeździe??

Dzięki i Pozdrawiam ;)

Edytowane przez Hipeq69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.11.2010 o 17:37, Hipeq69 napisał:

Witam;)

Od dzisiaj jestem posiadaczem GT5, kamerkę mam od dwóch miesięcy...

Konfiguruje kamerkę w GT5 i jak jadę sobie WOLNY WYŚCIG to jak ruszam głową to nic się nie dzieje na ekranie... :(

Jak włączyć tą funkcję w jeździe??

Dzięki i Pozdrawiam ;)

Musisz jechać samochodem premium z widokiem z kokpitu, dobrze skonfigurować kamerę w opcjach oraz mieć dobre oświetlenie. Jak kamerka zaświeci Ci się na czerwono i niebiesko podczas jazdy to znaczy, że "czuwa" i powinno działać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Jestem nowy na forum.

Chciałem Wam zadać pytanie dotyczące PS Eye. Było już coś o tej kamerce, jednak chyba nie było tego, o co mi chodzi.

Może zacznę od początku. ;) Kupiłem na Allegro kamerkę PS Eye, ponieważ urzekła mnie opcja nagrywania 120 fps (zwolnione tempo). Kamerka nowa, oryginalna, ze sklepu z kilkoma tysiącami komentarzy. Po kilku dniach przyszła, jednak była bez oryginalnego opakowania i instrukcji. Sama kamerka. Dlatego tak naprawdę nie można być pewnym, czy nie podróbka.

Żeby móc zapisywać nagrania, pobrałem z PSS program EyeCreate. Ma sporo fajnych funkcji i w ogóle, ale nie ma funkcji nagrywania w zwolnionym tempie (slow motion), nie mogłem jej też znaleźć nigdzie indziej. I tutaj pytanie:

Czy kamerka ma w ogóle tą funkcję czy nie? A jeśli tak, to gdzie ją znaleźć?

I proszę, nie piszcie "Google nie boli" itp., bo dzisiaj siedziałem dość sporo w necie i szkuałem odpowiedzi na moje pytanie.

A tutaj aukcja, z której kupiłem kamerkę:

http://allegro.pl/kamera-sony-playstation-eye-ps3-move-w-wa-skle-i1341991951.html

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, proszę o odpowiedź na moje powyższe pytanie. Jest to dla mnie bardzo ważne, bo jeśli tej funkcji nie ma, to będę musiał kamerkę odesłać, a na decyzję mam zaledwie kilka dni. Pozdrawiam.

Edytowane przez kuba105000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie czy ma ktos moze sterowniki do Sony Eye zeby podłączyc do kompa? ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Od 2 tygodni jestem posiadaczem ps3 wzietego z promocji z salonu playa(ps move + ps eye + gra sports champions).Problem zaczął się dziś...Wszystko ładnie śmigało łącznie z kamerką przez 1 tydzien ale potem kupilem inne gry i nie używałem ps move aż do dziś.Naszła mnie ochota żeby troszke pomachać różdżką ale nie mogłem skalibrować kontrolera do gry.Zrestartowalem gierke i po kilku próbach mi się udało.Gdy włączyłem grę zauważyłem dlaczego tak się działo...Obraz na kamerce się strasznie zacinał i co chwila znikał pokazując mieszaninę kolorów zupełnie jakby był uszkodzony.Kamerka leżała przez cały czas na telewizorze,kabelek od niej był pod kolumna zeby nigdzie nie spadła.Obejżałem kabelek i nie znalazlem żadnych uszkodzeń.Ostatnio działała normalnie.Ktoś może wie jaka była tego przyczyna?Nie da rady grac w nic na move przez ta kamerke...Może ktoś coś przestawił i dlatego tak się dzieje?Podlega to pod reklamacje?

Z góry dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powrócę do swojego pytania:

Czy w tej kamerce jest w końcu funkcja 120 fps czy nie? Na stronie Sony i na wszelkich aukcjach na Allegro jest napisane, że jest, ale ja nie mogę jej znaleźć. Powiedzcie cz ta funkcja jest? A jeśli jest, to jak jej użyć?

(więcej informacji kilka postów temu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam natomiast inny problem.

PS Eye widzi obraz ze sporym "szumem", wiecie może jak maksymalnie wyeliminować szum?

Próbowałem zamknąć żaluzje, i korzystać ze światła sztucznego (żarówka), próbowałem używać światła naturalnego, bez światła sztucznego, próbowałem światła sztucznego+światła naturalnego. Próbowałem nawet przysunąć małą lampkę z dosyć mocną żarówką, aby oświetlić PS Eye.

Nic nie pomaga. Sam PS Move nie ma z tym problemu, ale jak chce zagrać w The Fight, to poprzez szumy, jest kiepskie śledzenie twarzy. Mam nadzieję, że wiecie jak wyeliminować chociaż częściowo szumy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 10.12.2010 o 19:00, kuba105000 napisał:

Ja powrócę do swojego pytania:

Czy w tej kamerce jest w końcu funkcja 120 fps czy nie? Na stronie Sony i na wszelkich aukcjach na Allegro jest napisane, że jest, ale ja nie mogę jej znaleźć. Powiedzcie cz ta funkcja jest? A jeśli jest, to jak jej użyć?

(więcej informacji kilka postów temu).

120 ftp nie oznacza że będziesz robił filmy slow motion (matrix;)) 120 ftp oznacza że kamera łapie 120 klatek na sekundę. Być może taki film da się potem jakoś "zwolnić"

dobre kamery slow motion mają 1000000ftp

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.12.2010 o 11:25, chwiejak napisał:

120 ftp nie oznacza że będziesz robił filmy slow motion (matrix;)) 120 ftp oznacza że kamera łapie 120 klatek na sekundę. Być może taki film da się potem jakoś "zwolnić"

dobre kamery slow motion mają 1000000ftp

pozdro

"fps" chyba. :)

Akurat o funkcji zwolnionego tempa nie musisz mi opowiadać, bo interesuję się tym już dość długo i wiem o tym naprawdę dużo. Ja tylko chciałem się dowiedzieć, jak opisany efekt uzyskać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chciałbym, aby kamerka wyświetlała obraz na pełnym ekranie. I ot tyle. 

Jak wejdę w ustawienia kamerki, to obraz jest pokazywany w małym okienku 4:3. 

Jak odpale eyecreator to obraz w tym programie również jest wyświetlany w 4:3 tylko trochę większy.

Jak uzyskać podgląd (nie musi być opcja nagrywania) w full screen w 16:9.

Help?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 26.12.2010 o 18:43, ensai napisał:

Witam

Chciałbym, aby kamerka wyświetlała obraz na pełnym ekranie. I ot tyle.

Jak wejdę w ustawienia kamerki, to obraz jest pokazywany w małym okienku 4:3.

Jak odpale eyecreator to obraz w tym programie również jest wyświetlany w 4:3 tylko trochę większy.

Jak uzyskać podgląd (nie musi być opcja nagrywania) w full screen w 16:9.

Help?

Mogę się mylić, ale z tego co pamiętam, wchodzisz w zakładce "Friends" w "Video chat" (albo jakoś podobnie). Tam widzisz samego siebie (znajomych możesz dopiero zapraszać). Co prawda też jesteś w okienku, ale możliwe, że jest opcja pełnego ekranu. Ale tak jak napisałem, mogę się mylić.

Może jeszcze ktoś by odpowiedział na moje pytanie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki problem, ze jak patrze w ustawieniach kamery, to obraz jest czysty, nic nie lata ani nie szumi, zato jak wejde do The FIght, to niejest tak pieknie. Jak zaczyna sie kalibracja, kamerka ma poprostu strasznie dużo ,,pikslei'' i jest tak jakby szum, przez to nie moge ustawić sobie sledzenie twarzy, co bardzo pogarsza rozrywke... Ma ktoś taki problem, albo zna rozwiązanie ? Prosze o jak najszybsza odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie bo szukam i szukam na tym forum ale nie moge znaleśc odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie , czy jest mozliwosc nagrywania filmow i robienia fotek kamerką z zestawu move ? jesli tak to jak to zrobić ? prosze o pomoc i dziekuje z góry ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pewien problem z Playstation Eye. Otóż po podłączeniu jej do PS3 i włączeniu Sports Champions pisze, że kamera nie jest podłączona, a jest. Gdy przechodzę do ustawień wyskakuje mi napis, że kamera nie jest zgodna ze standardem USB 2.0 lub, że nie jest ona zgodna z PS3. Wie ktoś o co może chodzić ? Kamerka normalnie przed tym działała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 22.01.2011 o 18:16, 2003tomek napisał:

Witam mam pytanie bo szukam i szukam na tym forum ale nie moge znaleśc odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie , czy jest mozliwosc nagrywania filmow i robienia fotek kamerką z zestawu move ? jesli tak to jak to zrobić ? prosze o pomoc i dziekuje z góry ;)

Ściągnij z PlayStation Store program EyeCreate. Jest darmowy, umożliwia kręcenie filmów, robienie zdjęć z wieloma różnymi efektami. Można też nagrywać sam dźwięk. Pozdrawiam :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tą podstawkę, posiadam ją osobiście - ma magnes i kamerka dobrze się trzyma - a uchwyt można zawiesić na tv, który ma grubość do 10,9 cm. Ponadto w zwestawie jest przedłużacz usb jakby się okazało, że ps3 stoi za daleko od tv i przewód eye'a nie wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chcialbym zadac pytanie odnosnie tej kamerki, czy jest jakis sposob na umozliwienie czatu glosowego podczas gdy ja gram a druga osoba nie lub gdy gramy w inne gry ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy można połaczyć się poprzez siec np. z parcy i obserwować przez kamerkę z ps3 move co się dzieje w domu ?

dzięki za odpowiedz i do miłego

maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma takiej opcji ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli podłączyłby kamerę EYE do PC i ustawił streaming na jakiejś stronie, to taka możliwości istnieje.

Jak zwykle mało precyzyjnie zadane pytanie. :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem.

Podłączyłem sobie PS Eye do pc, zainstalowałem CL Eye Driver, lecz mimo tego, że obraz na komputerze jest - sprawdzałem przez CL-Eye Test, to na żadnym programie czy czacie nie wykrywa mi kamerki, mikrofon za to tak.

Czy mogę coś z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 20.02.2011 o 15:10, Triple_H napisał:

Witam, mam problem.

Podłączyłem sobie PS Eye do pc, zainstalowałem CL Eye Driver, lecz mimo tego, że obraz na komputerze jest - sprawdzałem przez CL-Eye Test, to na żadnym programie czy czacie nie wykrywa mi kamerki, mikrofon za to tak.

Czy mogę coś z tym zrobić?

Mi widzi w skype ale tez często jest tak ze muszę zrobić restart kompa żeby wykrył za to mam problem z dźwiękiem :-/ jak jest obraz z cam to dźwięk coś charczy a jak nie ma obrazu to znowu dźwięk jest elegancki coś te sterowniki chyba nie są jeszcze dobrze dopracowane ;-) najlepiej zastosować osobny mikrofon ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi