Skocz do zawartości
sakul

Firmware Ps3 - Aktualizacje

Rekomendowane odpowiedzi

Niby tak, fajna tabelka, ale mi chodzi o to, że nie wierzę, żeby z Cell'a i RSX'a nie dało się "wycisnąć" mocy dla gier z PS2; to nie lata 70-siąte - technika sunie do przodu, a Cell jest jednym z najgenialniejszych powszechnie znanych tworów IBM, więc gry z PS2 to powinny być dla niego pesteczki. PS2 się posprzedaje, to Sony rzuci na światło dzienne FW z opcją emulacji gier z PS2.

Kto mnie popiera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak chyba nie sunie bo nie ma FW z emulacjią hehe... nie no ale tak nie żartując kolega ma 100% racje jak dla mnie więc można tylko powiedzieć "Cierpliwości"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest takie łatwe jak mówisz... Ale bardzo bym chciał, żeby tak było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Chcialbym sie dowiedziec czy moge zaktualizowac moje ps3 z wersji 1.6 na 2.41 od razu czy tez musze wgrac kazda wersje od 1.7+?

Dziekuje za odpowiedz.

Chciabym sie dowiedziec czy 2.42 posiada update zawarty w poprzednich wersjach od 1.7-2.x, i czy nie strace zadego waznego elementu nie instalujac poprzednich FW? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam.

Chcialbym sie dowiedziec czy moge zaktualizowac moje ps3 z wersji 1.6 na 2.41 od razu czy tez musze wgrac kazda wersje od 1.7+? 

Możesz zaktualizować ale do 2.42 bo takowe jest najnowsze, wystarczy że podłączysz ps3 do internetu i wyskoczy ci komunikat że do pobrania jest nowe FW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jemu chyba chodzi o to że ściąga na kompa a później zrzuca na ps3. Ale możesz śmiało ściągać FW 2.42 bo zawsze piszą że "ta aktualizacja ma zawarte funkcje z poprzedniej i tylko dodaje nowe" (czy coś takiego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jemu chyba chodzi o to że ściąga na kompa a później zrzuca na ps3. Ale możesz śmiało ściągać FW 2.42 bo zawsze piszą że "ta aktualizacja ma zawarte funkcje z poprzedniej i tylko dodaje nowe" (czy coś takiego)

Dziekuje, wlasnie to chcialem wiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Kiedy mozna sie spodziewac nowego frimware`u? Bo o 2.5 mowi sie coraz glosniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za niewielką opłatą zajrzę do mej kryształowej kuli :/ Boże nie walcie takich pytań :/ Jakby ktoś wiedział na pewno by o tym napisał Kiedyś była plotka że ma wyjść razem z LBP. I ma przy okazji wprowadzić HOME. Czyż nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELL FUCKING YEAH !! Nareszcie coś nowego Tylko o chatach podczas gry ani słowa Nareszcie nadszedł ten czas ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ma być jakieś wsparcie czy coś dla Headseta tego oficjalnego PS3. A właśnie da się kupić ten Headset bez gry SOCOM? Czy narazie niemożna nigdzie kupic osobno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jeśli to wszystko będzie, to bardzo fajnie. Szczególnie mnie ciekawi opcja screenów z gier i info, kiedy ludzie ostatnio byli w sieci. Ale o Home ani słowa...

Opcja screenów nie będzie dostępna w każdej grze, to czy będzie można zrobić obrazek, będzie zależało od samej gry. Jeden przy pisaniu będzie pamiętał o zaimplementowaniu tej funkcji w tytule, drugi zapomni. Jeden wyda po czasie patcha, inny oleje...

This will be supported on a game by game basis. Please check back to find out which games will support this feature.

heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wie ktos o ktorej godzinie sie pojawi? Moze juz o polnocy bedzie mozna sciagnac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się wydaje ze na dzisiejsza północ nie ma co liczyć, ewentualnie oczekiwać można gdzieś od 6.00 jutrzejszego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno ma się ukazać tak gdzieś godziny 2 w nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podobno ma się ukazać tak gdzieś godziny 2 w nocy.

Przypominam ze do 2:00 psn będzie niedostępne, więc to chyba wykluczone, poza tym byłem przy narodzinach kilku firmware (czytaj: czekałem na nie jeden fw cała noc) i zawsze były to okolice godziny 6:00 rano.

Poza tym, od 2.40 podchodzę do tematu nowych fw z przymrużeniem oka i nie będę go instalował od razu, zobaczę jak reagują konsole innych ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też już mam, ale te screeny zobacze jak wroce ze szkoly. ciekawe czy to w ogole bedzie dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jest już nowy firmware 2.50 ja już ściągam

Nigdy by mi sie nie chcialo wlanczac PS3 o tej godzinie Zassam update jak wroce z pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przypominam ze do 2:00 psn będzie niedostępne, więc to chyba wykluczone, poza tym byłem przy narodzinach kilku firmware (czytaj: czekałem na nie jeden fw cała noc) i zawsze były to okolice godziny 6:00 rano.

Poza tym, od 2.40 podchodzę do tematu nowych fw z przymrużeniem oka i nie będę go instalował od razu, zobaczę jak reagują konsole innych ;p

Np. ze mną czekałeś xD

Co do FW. Generalnie fajny Tylko troche mnie zdziwiła aktualizacja do bazy danych sony ( pewnie kto kiedy było ostatnio online ) mam nadzieje że nie będzie tego co jakiś czas Czy ktoś odkrył jak się robi te screeny ? Kurde probowałem chyba wszystko i nic

Pozdrawiam

@down

yyy no comment ? to sony troszku zrypało sprawę :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi