gmerk 0 Napisano 11 Sierpień 2008 Robiłem wczoraj Restore systemu i stawianie systemu od nowa. Ze swojej strony wyczerpałem wszystkie ruchy - niestety BD jak nie działał tak nie działa (cholerny 2.42 ). Dziś uderzam do Sony - zobaczymy co stwierdzą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ClassicGOD 5 Napisano 11 Sierpień 2008 Odsylanie z dyskiem czy bez nie ma znaczenia jezeli nie jest to hdd ktory dokupilismy do konsoli (wiekszy niz standard) - kazdy hdd z PS3 jest zaszyfrowany a klucz znajduje sie w konsoli i jest unikatowy dla kazdego egzemplarza - innymi slowy jak wymienia konsole to i tak nic z tego hdd nie odczytacie. Najtanszym rozwiazaniem jest zakup uniwersalnego adaptera ATA/SATA za jakies 45pln i uzycie do backupu po prostu hdd ktorego uzywacie w domowym PC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kriss81_PL 0 Napisano 11 Sierpień 2008 Ja po update mam widoczny naped bd. Konsola 40GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmerk 0 Napisano 11 Sierpień 2008 Więc... ...dla wszystkich pechowców którym FW2.42 (albo wcześniejszy) zdemolował plejaka. Kobieta w serwisie stwierdziła, że sprzętu nie da się naprawić w Polsce i musi zostać odesłany na Słowację. Taka impreza trwa podobno około miesiąc czasu. Zaproponowała mi jednak opcję B. Moja konsola zostanie odesłana do słowacji a ja dostaję inną która już wróciła ze Słowacji po serwisie. Podobno serwis polega na wymienieniu większości bebechów plejaka na nowe - tak więc odebrałem praktycznie nową konsolę. Jak przetestuję zdam relację. (Mam nadzieję że nie zamieniłem zwalonej na jeszcze gorszą ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Sierpień 2008 Zaproponowała mi jednak opcję B. Moja konsola zostanie odesłana do słowacji a ja dostaję inną która już wróciła ze Słowacji po serwisie. Znaczy się czyjaś konsola wróciła właśnie po miesiącu czasu ale Ty ją zabrałeś i ktoś będzie czekał następny miesiąc jak "Twoja" wróci? :-) Czy raczej pozbyli się jakiegoś zalegającego sprzętu (nie chce krakać) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmerk 0 Napisano 12 Sierpień 2008 Znaczy się czyjaś konsola wróciła właśnie po miesiącu czasu ale Ty ją zabrałeś i ktoś będzie czekał następny miesiąc jak "Twoja" wróci? :-) Czy raczej pozbyli się jakiegoś zalegającego sprzętu (nie chce krakać) Mam nadzieje że nie wykraczesz. Podobno żadko sie zdarza taka awaria ale jak kobitka w serwisie stwierdziła żeby klient nie czekał miesiąc na swój sprzęt są przygotowani na taką ewentualność więc cudzej chyba też mi nie dali. Oby się tylko nie okazało że łyknąłem jej słodkie pierdzenie a konsola mi sie rozłoży jak jej minie gwarancja. No ale z drugiej strony nidy nie ma pewności że moja nie zrobiła by tego samego. Odibno serwisowanie na Słowacji polega na wymianie wnętrzności na nowe więc otrzymałem praktycznie nowy egzemplarz - oby Jak na razie nowy egzemplarz sprawuje się wzorowo - update na 2.42 tym razem jej nie zaszkodził Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 12 Sierpień 2008 moja plejka tez cierpi po 2,42 - nie wykyrwa czasem napedu, ale restart lub dwa pomoga, czesto tez sie wylacza z 3 piskami, oby 2.43 pomogl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpień 2008 A ja mam takie noob'owskie pytanie: Czy mając np. FW 2,42 moge zjeść na niższy np 2,17? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 13 Sierpień 2008 nie ma takiej możliwości. Tak nawiasem to najbardziej wkurza mnie to, że tak naprawdę musimy instalować każde g**no które sony wyda - bo inaczej nie mamy dostępu do PS Store itd. A tak to może byłoby mniej uszkodzonych konsolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomeshtheother 0 Napisano 18 Sierpień 2008 Coś czuję że niedługo Sony wyda aktualizację systemu z Adobe Flash Player'em 9. Takie moje spostrzeżenie po wejściu na stronę Killzona. Po pierwsze strona wymaga tego właśnie playera, po drugie w prawym dolnym rogu ekranu znajduję się PSN Logo. Oby "niedługo" lub chociaż jakaś zapowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
picld 0 Napisano 19 Sierpień 2008 a ja mam wrazenie, ze po zainstalowaniu 2.42 przegladarka zaczela sie dziwnie zachowywac: w przypadku problemow, wydaje zupelnie inne (i bezsensowne) komunikaty niz do tej pory. no ale przede wszystkim to kasuje mi ciasteczka!!! przez co nie moge kozystac chocby z TEGO forum, bo po zalogowaniu i przejsciu na jakakolwiek strone, jestem automatycznie wylogowywany!! i tak jest na kazdej innej stronie z logowaniem. probowlaem usuwac wszystkie ciastka, oprozniac cache przegladarki, ale wciaz to samo.. co jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xpolx 0 Napisano 19 Sierpień 2008 O kurde;/Ja tylko wylaczylem JAVĘ i jest git;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
picld 0 Napisano 20 Sierpień 2008 qrde, jak wylaczysz obsluge skryptow javy, to nie bedzie mozna sie w ogle zalogowac nigdzie, bo wiekszosc buttonow z napisem log in ma podpietego skrypta javy do wysylania formularza.. wiec na jakiej podstawie twierdzisz, ze jest git?! a co do mojego problemu to pokasowalem cache na wszystkich kontach, posprawdzalem ustawienia i teraz przechowuje mi dane o sesji (czyli, ze jestem gdzies zalogowany), ale po zamknieciu przegladarki wciaz wszsytko jest kasowane - a taka jest idea cookisow, zeby automatycznie przywrocic pewne dane, po ponownym uruchomieniu przegladarki... nie wiem co sie moglo zjebac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dk75 0 Napisano 21 Sierpień 2008 JavaScript i maszyna wirtualna JAVY to dwie różne rzeczy tylko się podobnie nazywają. A buttony do logowania są robione na JavaScript (JS). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
picld 0 Napisano 23 Sierpień 2008 nie wiem co autor posta mial na mysli toz to oczywista oczywistosc... nie zmienia to wciaz jednak faktu, ze jak mi sesja nie trzymala, tak nadal nie trzyma.. a wszystko po upgradzie do 2.24 (chyba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dahhaka 0 Napisano 1 Wrzesień 2008 Mam 2 pytania: 1 Która wersja FW jest w PS3 40GB a która w 80GB (Czy zależy to od daty produkcji??) ? 2 Co się stanie gdy np. konsola zostanie wyłączona w czasie aktualizacji softu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arab 271 Napisano 1 Wrzesień 2008 Mam 2 pytania:1 Która wersja FW jest w PS3 40GB a która w 80GB (Czy zależy to od daty produkcji??) ? 2 Co się stanie gdy np. konsola zostanie wyłączona w czasie aktualizacji softu? 1) Każda konsola ma ten sam firmware. 2) Generalnie, jeszcze nic nikomu się nie stało. Konsola po ponownym włączeniu powinna dalej aktualizować soft, aż do skutku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xAndre77x 1 Napisano 2 Wrzesień 2008 1) Każda konsola ma ten sam firmware. 2. Ale nie każdemu działa tak samo... U mnie wszystko jest w porządku - mam PS3 80GB (PAL) i FW 2.42 i jest git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fbaran 0 Napisano 2 Wrzesień 2008 Przeciez, jak dostajesz konsole nowa, to masz soft taki jak inni i normalnie dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 6 Wrzesień 2008 moja konsola właśnie wróciła z serwisu, tzn dostałem nową zainstalowałem 2.42 (było 2.10) no i znowu zaczęło sie to co na poprzedniej ps3 - zrywanie połączenia z PSN i scinanie ściągania demek, też tak macie? no i konsola wyłącza się czasem z 3 piskami. No i najdziwniejsza rzecz ale tu juz niezwiązana z 2.42 bo usłyszałem to jeszcze przed aktualizacją - konsola dwa razy ni z gruchy ni pietruchy wydała dżwięk w stylu harmonijki ustnej, wiem brzmi to głupio ale tak to brzmi, macie takie cos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 6 Wrzesień 2008 moja konsola właśnie wróciła z serwisu, tzn dostałem nową zainstalowałem 2.42 (było 2.10) no i znowu zaczęło sie to co na poprzedniej ps3 - zrywanie połączenia z PSN i scinanie ściągania demek, też tak macie? no i konsola wyłącza się czasem z 3 piskami. No i najdziwniejsza rzecz ale tu juz niezwiązana z 2.42 bo usłyszałem to jeszcze przed aktualizacją - konsola dwa razy ni z gruchy ni pietruchy wydała dżwięk w stylu harmonijki ustnej, wiem brzmi to głupio ale tak to brzmi, macie takie cos? hmm...ja nie mam żadnego z powyższych objawów. Te zrywanie połączenia może jest spowodowane Twoim łączem, ale te dźwięki to nie wiem. U mnie przy wyłączaniu chyba wogóle nie pika, tylko przy uruchamianiu raz. Ale jeszcze sprawdzę później... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elmente 0 Napisano 6 Wrzesień 2008 mi od czasu do czasu tez 3 razy pika jak wylaczam konsole. Ale to jakos nie wplywa na prace konsoli wiec mysle ze to normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 6 Wrzesień 2008 to nie wina łącza bo laptop w tym samym czasie normalnie z neta korzysta, no i jak zerwie to ponownie połączyć się nie idzie trzeba reset konsoli zrobić i wtedy są 3 piknięcia. Najbardziej mnie niepokoi ten dźwięk ala harmonijka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 21 Wrzesień 2008 Problem wrzucam tutaj, nie do działu ogólnego, ponieważ jest on związany z upem FW. Poszła instalka 2.43 wszystko cacy ustawione, ale pady zaczęły szaleć. Sisaxis miga, bo jest rozładowany, podpinam pada kablem do PS3, zero ręakcji... położe pada na podłodze, zaskoczy ladowanie i zaczyna migać wolno, co znaczy, że ładuje... wezmę pada do ręki ładować przestaje. Sprawdzałem pady i kable, wszystko jest dobrze, żadnych uszkodzen mechanicznych. Rozładowany pad na 5-7 razy podłączenia kablem w celu ładowania zaskakuje, ruszam padem przerywa ładowanie. Pierwszy raz się z tym spotykam. W tej chwili jest podpięty kablem do PS3, powinien się ładować, bateria miga, że jest rozładowana, ładowanie brak. Wszystkie USB w konsoli sprawdzone, ładowanie przez laptopa daje taki sam efekt... jakieś rady? o_O Przed upem FW nie było stresu ehh... /=== Ładują się, jeden przez laptopa, drugi przez konsole, ale gdy biorę pada do łapy, podniosę, zrywa ładowanie i zabawa na nowo :/ szok, to już grać sie nie da z ładowanym padem, a rano bylo ok :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 22 Wrzesień 2008 Podobno na dniach ma sie pojawic nowy soft oznaczony numerkiem 2.5... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach