NFL 683 Napisano 9 Marzec 2011 Nie każdy musi kampić ze snajperką prawda? Tak szczerze w sprawnych paluszkach M24 + ACOG jest groźniejsze od shotguna. Wystarczy odrobina wprawy. Marksmana acogiem raczej nie zrobisz. Ja odradzam kampienia, ponieważ pożytek ze snajpera - kampera jest często bardzo mały. Jednak jeśli już muszę odpowiedzieć na to pytanie, to najlepszy chyba jest GOL (chociaż nie jestem specjalistą w tym temacie). Jemu nie chodzi o pozytek tylko o marksamana. Mnie sie udalo zrobic jakos przypadkowo, od czasu do czasu biorac snajpe i siedzac z dupa w krzakach na raszowych mapach. W HC ma w ogole bajeczna sytuacje, nawet kill cama nie ma wiec moze siedziec gdzie mu sie podoba i stukac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian69PL 16 Napisano 9 Marzec 2011 Dokładnie, chcę tylko wbić marksmana. Dzięki za rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba105000 28 Napisano 9 Marzec 2011 Aha, myślałem, że zależy Ci na punktach za marksman headshoty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian69PL 16 Napisano 9 Marzec 2011 Nie, chcę tylko zrobić odznakę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koosa58362 19 Napisano 17 Kwiecień 2011 (edytowane) Moze to dziwne, ale bardzo duzo zabijam pistoletami. Mam lacznie ponad 1000 killi z pistoletow, wiecej niz ze snajperek, shotgunow i ciezkich karabinow maszynowych :) A moj ranking najlepszych spluw wyglada tak: Assault: 1.AUG (wyzej od m4, bo fajniejszy dzwiek, wyglad i animacja reloadu :P ) 2.M4 3.XM8 Engineer: 1.Aksu 74(najlepsza bron w grze IMO) 2.UMP 3.SCAR Medic: 1.M249 SAW(moc+celnosc+200 ammo) 2.M60 3.PKM Recon: 1.M24 2.GOL 3.SV98 Pozostale: 1.G3 2.USAS 3.Neostead Pistolety: 1.M9 2.Mp-443 Grach 3.Colt 1911 Edytowane 17 Kwiecień 2011 przez koosa58362 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elSiara 11 Napisano 17 Kwiecień 2011 Moze to dziwne, ale bardzo duzo zabijam pistoletami. Mam lacznie ponad 1000 killi z pistoletow, wiecej niz ze snajperek, shotgunow i ciezkich karabinow maszynowych :) A moj ranking najlepszych spluw wyglada tak: Assault: 1.AUG (wyzej od m4, bo fajniejszy dzwiek, wyglad i animacja reloadu :P ) 2.M4 3.XM8 Engineer: 1.Aksu 74(najlepsza bron w grze IMO) 2.UMP 3.SCAR Medic: 1.M249 SAW(moc+celnosc+200 ammo) 2.M60 3.PKM Recon: 1.M24 2.GOL 3.SV98 Pozostale: 1.G3 2.USAS 3.Neostead Pistolety: 1.M9 2.Mp-443 Grach 3.Colt 1911 nie ma Saigi ? bez jaj :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gedeon1974 48 Napisano 18 Kwiecień 2011 (edytowane) Jak nie ma saigi to ranking uważam za nieważny Najlepsze moim zdaniem narzędzie do robienia sałatki buraczano-kartoflanej w zamkniętych pomieszczeniach (ma lepsze pie#^*!&ięcie od USASa).:ok: Pozdrawiam :thumbsup: Edytowane 18 Kwiecień 2011 przez Gedeon1974 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koosa58362 19 Napisano 18 Kwiecień 2011 Saiga jest pewnie lepsza, ale mi osobiscie lepiej idzie usasem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba105000 28 Napisano 18 Kwiecień 2011 (edytowane) Może i ja dodam swój "ranking" broni. Oczywiście wszystko zależy od naszych preferencji, stylu gry oraz w dużej mierze to, czy gramy na normalu, czy HC (ja grałem więcej na HC, ale ostatnio więcej na normalu). Przy rankingach broni z danej klasy nie uwzględniam broni do wszystkich klas. Assault - tutaj dużo zależy od tego, czy HC, więc zrobię oddzielne rankingi Normal (lub HC, jeśli nie lubicie 3-strzałówek) 1. M416 2. Stg. 77 AUG 3. XM8 Prototype HC (jeśli lubicie Burst'y) 1. An-94 Abakan 2. M16A2 3. M416 Engineer: 1. AKS-74U Krinkov lub UMP-45 (ja osobiście wolę AKS) 2. 9A-91 Avtomat lub SCAR-L (wolę 9A-91, ale SCAR-L ma większe magazynki, co szczególnie przydaje się na normalu) 3. XM8 Compact Medic: 1. M249 Saw - według mnie zdecydowanie najlepsza broń dla medyka Niestety resztą broni medyka niewiele grałem, gdyż nie podchodziły mi za bardzo. Kiedyś dobrze grało mi się także PKM LMG i Type 88 LMG. Inni chwalą także MG3, ja na razie zagrałem nią przez aż 15 sekund, więc zdania wyrobionego na ten temat nie mam. :P Recon - nie przepadam za tą klasą, ponieważ kojarzy mi się z kampieniem i nieprzydatnością dla drużyny (o ile korzysta się ze snajperskich broni, a nie np. z shotgunów), ale już napiszę: 1. M24 Sniper (dobra snajperka, pociski niewiele opadają i robią duże zniszczenie) 2. GOL Sniper Magnum 3. M95 Wszystkie klasy: 1. Saiga 20k Semi albo USAS-12 Auto (mi się obiema gra jednakowo dobrze) 2. Spas-12 albo NEOSTAD 2000 Combat (na HC są to bronie na jeden shot, na normalu często trzeba 2 razy strzelić, dlatego na normalu już się są takie fajne) 3. G3 Pistolety (choć na nich się zbyt dobrze nie znam): 1. MP-443 Grach 2. M934 Burst 3. MP-412 Rex Perki: SPEC1 - ja zazwyczaj biorę Red Dot, ponieważ nie przepadam za szczerbinką, szczególnie w niektórych broniach, przy snajperkach 12x SPEC2 - niezależnie od klasy i trybu zawsze biorę MGNM AM, a jeśli zależy Wam bardziej na wybuchach niż na zabijaniu z karabinów, to bierzcie EXPLMK2 SPEC3 - biorę V ALT W To by było na tyle. Oczywiście jest to moja opinia, każdy może lepiej czuć się z inną bronią. Edytowane 25 Maj 2011 przez kuba105000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 24 Maj 2011 (edytowane) To i ja też coś dam od siebie: Assault: 1: HK416(bo przypomina mi moją emke z ASG) 2: XM8 3: M16 Engineer: 1: PP2000( 40 pestek, celny jak ch.. 2: UMP 3: Scar-L Medic: 1: MG36( celne, silne i ma szybki(jak na LMG) reload) 2: M60 3: MG3 Recon: 1: M95( pieprze stereotypy, ACOG nakładam i szturmuję :D ) 2: GOL Sniper Magnum 3: M24 All Kits: 1: M1 Garand( grałęm bo myślałem, że M1 Bayonet zdobędę :( ) 2: G3 3: N2000 Pistols: 1: M-443 Grach( bo ma 17 pestek) 2: M1911 3: M9 Perks: 1: Ammo Upgrade lub Grenade Upgrade 2: Magnum Ammo lub Explosive Upgrade 3: Ten Ostatni( zapomniałem nazwy :/ ) Edytowane 24 Maj 2011 przez harry-ex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 8 Czerwiec 2011 Możliwe że w oczach wielu graczy mocno się pogrążę ale co tam, chrzanić to; pytanie z serii jak to robią inni czyli: Jak do cholery rzuca się C4 na większe odległości? :wacko: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 8 Czerwiec 2011 Najpierw rzut a chwile pozniej skok. Nadal jednak nie umiem rzucac c4 na tak chore odleglosci jak chociazby RussianBadger 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KJN86 211 Napisano 8 Czerwiec 2011 (edytowane) :thumbsup: Kacper mnie ubiegł :pardon: Ustawiasz kąt ok 45 * może być mniej i naciskasz rzut i po chwili skok i leci jak kupa nietoperza Edytowane 8 Czerwiec 2011 przez KJN86 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tank-mania 252 Napisano 8 Czerwiec 2011 Możliwe że w oczach wielu graczy mocno się pogrążę ale co tam, chrzanić to; pytanie z serii jak to robią inni czyli: Jak do cholery rzuca się C4 na większe odległości? :wacko: Fizyka jest nieubłagana w tym przypadku, żeby zaleciało najdalej trzeba rzucić pod kątem 45*. ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 8 Czerwiec 2011 Dzięki za dość wyczerpujące (miejscami uszczypliwe) porady ;) Potrenuje dzisiaj :thumbsup: NFL rozumiem cię, naszło mnie na to pytanie po tym jak na YT widziałem jak RussianBadger zdjął lecący heli rzucając w niego C4 :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tank-mania 252 Napisano 8 Czerwiec 2011 (miejscami uszczypliwe) porady ;) Oj tam, oj tam... A tak z ciekawości. Shotgun i C4? Idziesz w kierunku wymiatania?:thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KJN86 211 Napisano 8 Czerwiec 2011 NFL rozumiem cię, naszło mnie na to pytanie po tym jak na YT widziałem jak RussianBadger zdjął lecący heli rzucając w niego C4 :blink: Zapraszam na lekcję dzisiaj wieczorem :thumbsup: Co do akcji RussianBadger to kiedyś chciałem podczepić ( wrzucić ) C4 na wrogi lecący UAV ale nie udało się i nadal chcę tego dokonać a po obejrzeniu akcji RB z heli to kiedyś na conquescie na Port Valdes dokonałem tego samego :thumbsup: Nic trudnego gdy trafi się głupi pilot :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bas 214 Napisano 8 Czerwiec 2011 Możliwe że w oczach wielu graczy mocno się pogrążę ale co tam, chrzanić to; pytanie z serii jak to robią inni czyli: Jak do cholery rzuca się C4 na większe odległości? :wacko: Patrz porady wyżej i coś ode mnie: na początku może Ci nie wychodzić, ale to tylko kwestia praktyki i zapamiętania przez mięśnie kombinacji przycisków. Jak rzucasz C4 to musisz nacisnąć w odpowiednim momencie skok (animacja to malutki zamach, tak jak przy rozdawaniu kart, X trzeba nacisnąć na moment przed tym jak postać wyrzuca ładunek). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 8 Czerwiec 2011 Dzięki wszystkim jeszcze raz, plusy rozdane :thumbsup: Oj tam, oj tam... A tak z ciekawości. Shotgun i C4? Idziesz w kierunku wymiatania?:thumbsup: Od razu się wydało że "piłem" do Ciebie :) Co do reszty wypowiedzi to tak, zacząłem trochę grać whookie z w/w zabawkami. Mała odskocznia od szturmowca z którym spędziłem wspólnie lwią część godzin ogranych przy Battlefieldzie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 8 Czerwiec 2011 Szkoda, ze hitboxy czasem dzialaja jak im sie podoba i trzeba 2 lub 3 strzaly z shotguna wsadzic w typa zeby raczyl zginac. Dlatego srednio lubie shotguny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tank-mania 252 Napisano 8 Czerwiec 2011 Szkoda, ze hitboxy czasem dzialaja jak im sie podoba i trzeba 2 lub 3 strzaly z shotguna wsadzic w typa zeby raczyl zginac. Dlatego srednio lubie shotguny. Myślałem, że to skutek moich nieumiejętności. Też moja miłość do szrotgównów jest raczej platoniczna. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 8 Czerwiec 2011 Myślałem, że to skutek moich nieumiejętności. Też moja miłość do szrotgównów jest raczej platoniczna. ;) To tak jak na moim jedynym chyba gameplayu. Sam poczatek i starcie z medykiem na CW. 3x musial dostac z 870 zeby pasc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gedeon1974 48 Napisano 8 Czerwiec 2011 (edytowane) Juz wrzucałem gdzieś o tym filmik i Ty Kacperku na pewno też o tym wiesz. Żeby powalić z pompki za pierwszym strzałem, trzeba na pół sekundy się zatrzymać. Jeśli strzelasz "w biegu"...to mimo tego, że cel jest w kółku....często nie trafiasz. Taka uroda pompek. Pozdrawiam Edytowane 8 Czerwiec 2011 przez Gedeon1974 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tank-mania 252 Napisano 8 Czerwiec 2011 Juz wrzucałem gdzieś o tym filmik i Ty Kacperku na pewno też o tym wiesz. Żeby powalić z pompki za pierwszym strzałem, trzeba na pół sekundy się zatrzymać. Jeśli strzelasz "w biegu"...to mimo tego, że cel jest w kółku....często nie trafiasz. Taka uroda pompek. Pozdrawiam Kurde, dałbym se łeb odrąbać, że mnie zdejmowali bez zatrzymywania. Chyba, że z puntu widzenia zabijanego jest niewidoczne to zatrzymywanie. Albo mają obcykane i strzelają przed/za troszkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlachcic* 251 Napisano 8 Czerwiec 2011 A co jeśli stoję w miejscu i nie da się zabić? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach