Skocz do zawartości
ONE

Silent Hill: Downpour

Rekomendowane odpowiedzi

rewelacyjny kawalek kodu - naprawde pepiki staneli na glowie i pokazali, ze mozna jeszcze nas graczy/wyjadaczy zaskoczyc.

poza spadkami framerate gierka wymiata:

- fabula,

- klimat,

- zagadki, a do tego jeszcze debiutujace w SH side questy, prezentuja naprawde wysoki poziom.

pozostaje mi tylko polecic, pozdro..

• skonczylem/oplatynowalem :wub:

podziekowania za wsparcie :thanks:

- oraz mala pomoc ode mnie, jakby komus brakowalo, badz nie mial nerwow do Silent Hill Historic Society

Edytowane przez Mevek_Marshall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra zakończona po raz drugi (tym razem na hard), czyli jeszcze raz easy i platynka jest...

W każdym razie dla mnie najlepszy horror tej generacji i nic nie wskazuje na to aby jakiś tytuł miał go pobić... Klimat, klimat i jeszcze raz klimat, nowe rozwiązania super (z pobocznymi questami i "patentami" na czele). Historia ma ręce i nogi, bardzo łatwo w nią wejść a i zakończenie szokujące jak najbardziej...

Może i nie ma tej metafizyki co w legendarnej 2ce ale ale wszystko tu jest naprawdę dobrą rzemieśliniczą robotą... Dla fanów serii o sekcie "the order" pozycja must have jak również dla fanów gier/filmów grozy.

Moja osobista nota 9/10 i pełen szacun. Jedynie grafika a właściwie same postacie to lekka niedoróba ale cała reszta to pierwsza liga horrorwa.

ps.Kurde jak ja kocham tą serię

ps2. jak znajdę dłuższą chwilkę myślę o skrobnięciu recki.

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to chyba sobie tego Downpoura zakupię, skoro go tak chwalicie (zdun to już wogóle :D). Fanem serii specjalnie nie jestem ale pamietam jak się w stare Sajlenty zagrywałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet to czego się najbardziej bałem czyli muzyki zostało godnie zastąpione!! Nawet przez chwilkę nie myślałem o tęsknocie za Akirą (tylko korn pasował jak dla mnie jak świni siodło), znalazły się i utwory w stylu rdra (country), jak i znane przez fanów serii dziwne kakofonie dźwięków więc jestem jak najbardziej usatysfakcjonowany...

moje faworite:

oraz taki lekki rdr style:

http://www.youtube.com/watch?v=RYbxkEZX5rQ

nie no kurde homer jesteś "burak" jednak że jeszcze gry nie kupiłeś :P (oczywiście joke)

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odezwał się burak co się nie jarał rdrem. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rdrem się od początku jarałem jak dziki :biggrin: ale uncharted'em i maxem średnio na jeża a dopiero po zakupie zacząłem (jak zwykle z moim parciem na dni premier) :P

w każdym razie bierz "ciche wzgórza: ulewę" i nie marudź a wpadniesz w wir mega horroru!

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odezwał się burak co się nie jarał rdrem. :biggrin:

Nie on jeden :P

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nie dwóch :cool:

polecam jak najbardziej (mowa o SH:D oczywiscie)!

A ja o RDR mówiłem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam.

Mam zamiar nabyć SH:Downpour drogą wymiany,stąd moje pytanie:

Jest już patch naprawiający "freezy"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, swojego Downpour pozbyłem się jakiś czas temu z powodu problemów finansowych i żałuję. Właśnie dowiedziałem się (po pół roku), że:

- w grze jest jeszcze jeden, ukryty strój

- w sierocińcu ominął mnie motyw z "ukrytym", opcjonalnych Otherworld

W sumie to takie bzdury małe, ale cholernie ciągnie mnie do tego tytułu ponownie. Szkoda że na Allegro raptem parę aukcji ze średnio ciekawymi cenami.

Edytowane przez Numinex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka wkreta. Tylko w japoni mozna wpasc na taki pomysl:

Gosciu mial pelne gacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje sie ktos czy do gry wyszedl jakis patch poprawiajacy zacinanie sie gry? Bo w kazdej recenzji czeste sciny to jest glowny zarzut wobec gry i gdyby to poprawili chyba bym sie skusil na zakup. No i jeszcze jakby ktos napisal czy gra jest mocno straszna, znaczy czy mocno trzyma w napieciu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio ukończyłem po raz 3 i generalnie nie uświadczam jakiś zwiech które by przeszkadzały w grze... Ale żadnej łatki nie było od czasu premiery jak dobrze pamiętam.

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie doświadczyłem żadnych zwiech, a grę zaliczyłem cztery razy. Spadki FPS to co innego - zdarzają się w mieście, ale są chwilowe (pewnie wtedy doczytuje się dalsze część miasta) i nie przeszkadzają jakoś szczególnie. Nadchodzący patch ma je wyeliminować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest świetna,klimatyczna i co najważniejsze straszy. Napotkalem jednak jeden problem.

UWAGA DLA TYCH CO NIE GRALI SPOJLER!!

Mianowicie wczoraj o drugiej w nocy dotarłem do Więzienia Overlook i trafiłem do warsztatu w którym osadzeni tłuką tablice rejestracyjne;)

Chodzi o to,że mam/odkryłem wszystkie cztery cyfry kodu jednak próbuję go wpisać w każdej możliwej konfiguracji i...nic drzwi się nie otwierają.

Tymczasem potwory wciąż sie spawnują(najbardziej upierdliwi są odziwo ci nie uzbrojeni:/) i w końcu kończą mi się apteczki i ginę:(

Wiem,że w necie są solucje ale nie chcę iść na łatwiznę,wolałbym sam dojść co jest co.

Może to wina póznej pory bo trzecia w nocy to nie najlepsza godzina na myślenie?

Irytuje mnie to bo inne zagadki i sidequesty robilem z marszu(gram narazie na normalu).

Jakieś delikatne wskazówki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jsteś pewnien że odkryłeś wszystkie tablice oraz czy wpisujesz kod w dobrym miejscu?? ;) Zagdaka jest naprawdę prosta tylko się skup (nie kombinuj niepotrzebnie)... Nie będę pisał więcej aby nie spoilerować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dlatego,że jest prosta tak mnie irytuje;) To pewnie wina póznej pory,a tablice z cyframi znalazłem dwie kolejne dwie cyfry są namalowane gdzie indziej. W tej lokacji są tylko jedne drzwi z klawiaturą(chyba...) no ale masz rację pewnie niepotrzebnie kombinuję.

Spróbuję zagrać o normalnej porze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zaciąłem się tam na dobre 30 min :D Byłem pewien, że mam wszystkie cyfry, a tak nie było - do tego ciągle respawnujące się potwory i idzie opipieć.

Swoją drogą OddThomas - pozaliczałeś wszystkie subquesty? Pamiętaj, ze jak zaczniesz grę kolejny raz, to pojawi zupełnie nowe zadanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zaciąłem się tam na dobre 30 min :biggrin: Byłem pewien, że mam wszystkie cyfry, a tak nie było - do tego ciągle respawnujące się potwory i idzie opipieć.

Swoją drogą OddThomas - pozaliczałeś wszystkie subquesty? Pamiętaj, ze jak zaczniesz grę kolejny raz, to pojawi zupełnie nowe zadanie.

Zaliczyłem 9 subquestów i postanowiłem wskoczyć do motorówki ponieważ zżerała mnie ciekawość jak skończy się podróż Murphego do miasta z,którego już sie nie wraca.

Jeśli życie pozwoli to zrobię platynę,więc siłą rzeczy zobaczę wszystkie subquesty.

Ale tak jak pisałem narazie wiszę w workshopie jak ten głupi :pinch:.

Podejrzewam,że brakujące liczby są w maszynach drukujących tablice tylko trzeba dłużej poczekać,aż się pokażą.(O ile idę właściwym tropem...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zaciąłem się tam na dobre 30 min :biggrin: Byłem pewien, że mam wszystkie cyfry, a tak nie było - do tego ciągle respawnujące się potwory i idzie opipieć.

Warto dodać, że jeśli tylko usłyszymy dźwięk maszyny (ktoś jakąś włączy) to od razu biegamy i szukamy, która się włączyła. Jej wyłączenie powoduje nie pojawianie się przeciwników, a to pozwala na spokojne szukanie cyfr. Kilka maszyn wydaje dosyć głośne dźwięki, jakieś wycie, jest niestety też kilka, które po prostu szumią, więc trzeba się skupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze pomyśl o odpowiednim świetle ;)

Dałem radę przejść ten "trudny" moment o którym pisałem wcześniej.

Dzięki Panowie za delikatne naprowadzenie :happy: ,faktycznie strzeliłem facepalma gdy trafiłem na (banalne) rozwiązanie :biggrin:

Gra zaliczona,Ending B odblokowany i mimo,że moim zdaniem to zakończenie trochę za łagodne jak na Silent Hill to i tak daje radę.

Ogólnie gra jest zaje*ista i godna polecenia technikalia to w sumie jedyna wada tej gry no i mogli darować sobie ostatnią ucieczkę przed czerwoną kropką w Otherworldzie ale 16 h grania? Inni developerzy powinni brać przykład z VG.

Edytowane przez OddThomasPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu dorwałem Downpour !

Pograłem 2H i puki co jest git, kilka fajnych patentów kilka ciekawych "akcji" i klimacik też jest jak potrzeba a jestem pewien że bedzie jeszcze lepiej .

Jedno co mnie wnerwia to słaby system walki, brakuje mi najzwyklejszego lockowania na przeciwniku.

Grafika jest średnia dodatkowo potrafi chrupnąć dubbing jak i mimika twarzy też niestety średniutko .

Akcja z uciekaniem przed tym "czymś" nie za bardzo mi przypadła do gustu tak samo jak zagadka z fliperami gdzie trzeba kolorami ulokować 3 kulki w dziurkach, trochę to banalne liczę na jakieś ciekawsze zagadki gdzie będzie trzeba ruszyć głową .

Tak czy siak gra jest ciekawa czekam tylko LM się skończy (Borusia-Real) i zapowiada się długa noc :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi