Numinex 636 Napisano 1 Kwiecień 2013 (edytowane) I Columbia's gayest quartet powala :D Średnio, jeśli wziąć pod uwagę że wtedy to miało zupełnie inne znaczenie :P Edytowane 1 Kwiecień 2013 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 1 Kwiecień 2013 Ja też stałem i oglądałem XD a zauważyliście że Levine zwracał się do głównych aktorów Booker i Eli a nie ich prawdziwymi imionami ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unknown3d 88 Napisano 1 Kwiecień 2013 (edytowane) Co do zakonczenia to troche sie zawiodlem ,strasznie przewidywalne juz po polowie gry. Sama gra jednak bardzo dobra ! Świetna muzyka(!) ,klimat i oprawa artystyczna. :) Polecam kazdemu ,ale warto poczekac az stanieje do stówki. Ja kupilem klucz na PC za 75zł Anyway jedna z najlepszych gier pierwszych 3mscy 2013r. (1.Tomb Raider 2.B:INFINITE 3.DMC 4. GoW : Wstapienie). Pozdrawiam ! :) Edytowane 1 Kwiecień 2013 przez unknown3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 2 Kwiecień 2013 Ponadto, tą samą piosenkę śpiewa chór w Welcome Center na samym początku gry :P Ma ktoś link do tego fragmentu, bo ja stałem dobre 5 minut i oglądałem/słuchałem tego chóru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 2 Kwiecień 2013 Co do zakonczenia to troche sie zawiodlem ,strasznie przewidywalne juz po polowie gry. Sama gra jednak bardzo dobra ! Świetna muzyka(!) ,klimat i oprawa artystyczna. :) Polecam kazdemu ,ale warto poczekac az stanieje do stówki. Ja kupilem klucz na PC za 75zł Anyway jedna z najlepszych gier pierwszych 3mscy 2013r. (1.Tomb Raider 2.B:INFINITE 3.DMC 4. GoW : Wstapienie). Pozdrawiam ! :) Nie warto czekać, bo gra jest warta pełnej ceny bardziej niż którakolwiek z wymienionych przez ciebie (zwłaszcza GoW), a DMC 4 ukazało się w 2008 roku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 2 Kwiecień 2013 Ma ktoś link do tego fragmentu, bo ja stałem dobre 5 minut i oglądałem/słuchałem tego chóru. Tak, wjazd do miasta to też "Will the Circle Be Unbroken". Dla porównania: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 2 Kwiecień 2013 Chodzi mi o fragment gdzie pierwszy raz zabijamy policjantów, a zaraz przed tym mamy wybór rzucić piłką w parę na scenie lub prowadzącego "imprezę" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 2 Kwiecień 2013 Jestem po około 10h i gra jest warta każdej złotówki. Nie będę się rozpisywał nad plusami, bo jak jest każdy widzi jedyny minus to niektóre tekstury godne PS2 :P Nie mogę się doczekać 1999 mode, bo już na normal trzeba miejscami kombinować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 2 Kwiecień 2013 Chodzi mi o fragment gdzie pierwszy raz zabijamy policjantów, a zaraz przed tym mamy wybór rzucić piłką w parę na scenie lub prowadzącego "imprezę" Nie wiem czy chcesz zobaczyć dokładnie ten fragment, ale tu masz z różnymi wyborami: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 2 Kwiecień 2013 (edytowane) Tak propos 1999 jeszcze. Strasznie zawiódł mnie ten tryb, bo cały czas miałem w pamięci zapowiedzi chociażby sprzed roku. Specjalnie dokopałem się do nich i początkowo miało być tak, że przeciwnicy byliby mocniejsi owszem, ale generalnie miało pojawić się coś w stylu klas - zależnie od tego jaką broń i typy vigorów wybralibyśmy na początku, to taką ścieżkę rozwoju musielibyśmy masterować. Co więcej, już na normalu miało być nieco inaczej - np. brak soli, a zamiast tego zbieranie Vigorów tak jak broni (dlatego pewnie w mieście nadal znajdujemy butelki z poszczególnymi Vigorami, ale dodają jedynie sole). Do tego jeszcze to koło fortuny, które za nas miało wybierać remedia (zamiast elementów ubioru). W sumie sporo rzeczy zmieniono, ciekawe czy to właśnie dlatego tyle razy przesuwano premierę. unknown3d, rozumiem że absolutnie wszystko wiedziałeś już po połowie gry? :P Edytowane 2 Kwiecień 2013 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 2 Kwiecień 2013 Tak propos 1999 jeszcze. O, właśnie, mam pytanie. Jak to jest z tym rzekomymi wyborami odnośnie (chyba) broni, ubioru etc., których nie można cofnąć? Jest coś takiego, bo obiło mi się o uszy? Ja wczoraj zacząłem nową grę na 1999 i jestem w momencie festynu. Na razie jest zaskakująco łatwo. >D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soldi 23 Napisano 2 Kwiecień 2013 Są w tej grze jakieś alternatywne zakończenia? Gra ogólnie jest stosunkowo łatwa, problemy sprawiają tylko pojedynki z Wielką dłonią;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 2 Kwiecień 2013 Są w tej grze jakieś alternatywne zakończenia? Jest tylko jedno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 2 Kwiecień 2013 O, właśnie, mam pytanie. Jak to jest z tym rzekomymi wyborami odnośnie (chyba) broni, ubioru etc., których nie można cofnąć? Jest coś takiego, bo obiło mi się o uszy? Ja wczoraj zacząłem nową grę na 1999 i jestem w momencie festynu. Na razie jest zaskakująco łatwo. >D Ja jestem około połowy gry 1999 i nie zauważyłem jakichś różnic w tym aspekcie. Co do trudności to cierpliwości, jeszcze nie było okazji by zginąć. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 2 Kwiecień 2013 (edytowane) To powodzenia przy walkach z Handymanami :P A jeśli nadal będzie bez śmierci, to nagroda dla Ciebie ;) I nie, w 1999 nie ma żadnych permanentnych wyborów. Różnica taka, że gdy nie mamy forsy na respawn, to cofa nas do menu i sie gra od ostatniego checkpointa. Edytowane 2 Kwiecień 2013 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxiu 55 Napisano 2 Kwiecień 2013 A czy za przejście na 1990 mode łapiemy też pucharek za przejście na Hardzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 2 Kwiecień 2013 Tak, poziomy się kumulują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robotyk 433 Napisano 2 Kwiecień 2013 Ukończył ktoś już ten 1999 mode ? Jak wrażenia ? Jakieś rady i porady :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafal76 20 Napisano 2 Kwiecień 2013 Właśnie przeszedłem nowego Bioshocka i... wow. Zakończenie rozwaliło mi banię, coś niesamowitego. Irrational Games to artyści, a ich gra to dzieło sztuki. Brakuje mi słów, żeby to opisać, bo to po prostu gra na 10. Żadna inna produkcja nie zaserwuje mi tego co Infinite. Arcymistrzostwo. Noo,faktycznie rozwaliło ci banie,że piszesz takie dyrdymały! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 2 Kwiecień 2013 Ukończył ktoś już ten 1999 mode ? Jak wrażenia ? Jakieś rady i porady :) ? Gdy ktoś ukończy to pewnie od razu się tu pochwali. Ja jestem trochę za połową. Jeżeli chodzi o radę to do walk przeciwko Handymanom na 1999 mode polecam Vigor "Murder of Crows". Ciskamy w niego Vigorem lub z wron zastawiamy pułapki, Handyman stoi kilka sekund i odgania się od ptaków a my w tym czasie walimy mu w serce. Jeżeli chodzi o walkę przeciwko dużej grupie przeciwników to świetna moim zdaniem jest taktyka znaleźć sobie jakiś zakamarek i przez wejściem nastawiać pułapek z Vigoru "Shock jockey" wszyscy po kolei wpadają a my jeden po drugim eliminujemy. Polecam również zbierając butelki z Infusion bardzo inwestować w pasek Salt. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 2 Kwiecień 2013 (edytowane) Noo,faktycznie rozwaliło ci banie,że piszesz takie dyrdymały! Sam jesteś dyrdymał. Gra zasługuje imo na wszystkie pozytywne opinie i oceny jakie dostaje. Krytykujmy Infinite, a potem płaczmy że wszystkie FPSa są takie same ;-) Ukończył ktoś już ten 1999 mode ? Jak wrażenia ? Jakieś rady i porady :) ? Na razie doszedłem do Comstock House I tak, oprócz sposobu na Handymana, polecam też inwestować w Devil's Kiss, który jest zaskakująco potężnym Vigorem. Ja mam do tego gear, zwiększający szansę na uzyskanie soli przy zabiciu przeciwnika, co w walkach w drugiej połowie gry ratowało mi nie raz dupę. I z infuzjami to samo - zauważyłem, że inwestowanie w tarczę jest daremne, bo i tak w większości przypadków jest ona na jeden hit, a jej upgrade'y zdają się być niezauważalne. Owszem, pasuje ją nieco podpakować, ale lepiej skupić się na solach i zdrowiu. Na marginesie, ciekawe co z tymi dodatkami z Season Pass :/ Przy trzecim podejściu chciałbym zgarnąć wszystkie przedmioty, ale niestety - Season Pass nadal odmawia współpracy. Nagrody z Industrial Revolution śmigają jak należy. Edytowane 2 Kwiecień 2013 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 2 Kwiecień 2013 Winter Shield + Newton's Law + Fire Bird = jesteśmy niepokonani wszędzie, gdzie są sky line'y lub haki. Czyli większość trudniejszych walk w grze (w tym wszystkie Handymany). Znajdowany gear jest losowy, wystarczy resetować grę dopóki nie trafimy tego co trzeba. Natomiast co do tego przeklętego bossa, z którym walczymy trzy razy, na każdą walkę już są wynalezione safe spoty, grunt to mieć upgrade'y, przede wszystkim Salts, Sniper i Hand Cannon, z Vigorów Devil's Kiss, działa też Return to Sender, jak to lubi. Podczas swojego ostatniego przejścia znalazłem też fajny gear (koszula, nie pamiętam nazwy), który zmniejsza o sekundę opóźnienie i przyspiesza x2 szybkość odnowienia tarczy, świetne na zamknięte obszary. Generalnie najtrudniejszy jest początek, tak do Blue Ribbon Restaurant. Można się wku*wić. Potem, jak się wie co robić, wszystko jest do przeżycia bez głębszych frustracji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 2 Kwiecień 2013 Noo,faktycznie rozwaliło ci banie,że piszesz takie dyrdymały! Takie "konstruktywne" opinie powinno się usuwać . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 2 Kwiecień 2013 Generalnie najtrudniejszy jest początek, tak do Blue Ribbon Restaurant. Można się wku*wić. Ale serio? Ja do tego momentu zginąłem tylko raz, nawet nie przy fireman'ie. Nie było to jakieś szalenie trudne, ale musiałem się trochę pochować przed wieżyczkami, bo te na 1999 mode są okropnie wytrzymałe (tu przydatne jest Possession).. Od siebie dodam, że, tak jak wspomnieli poprzednicy, Vigory pełnią tu kluczową rolę. Bucking Bronco jest świetny przeciwko wyżej wymienionemu "strażakowi", bo ten po prostu nie może nas atakować. Zdobywany później Undertow wyrzuca jednym strzałem przeciwników poza barierki Columbii (można też przyciągać ich na egzekucję wręcz). Ma to swoje minusy, bo nie zostawiają ekwipunku, ale myślę, że nie raz uratuje mi dupę. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 2 Kwiecień 2013 Jakieś rady co końcówki na 1999? Bo to jest już czyste po***aństwo, sołri. Godziny zmarnowane... na nic, właściwie. Byłem już blisko, ale i tak się nie wyrobiłem. Zerkałem na YT, ale to jest daremne u każdego to wygląda zupełnie inaczej i na dobrą sprawę to co działało u jednej osoby, u drugiej przynosi skutek odwrotny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach