Sir Siekier 861 Napisano 7 Wrzesień 2011 (edytowane) Panowie, prawdopodobnie zaczniemy tworzyc tymczasowa liste rezerwowa. Jesli bedzie na tej liscie wiecej niz 10 osob zrobimy lige o numerku 5. zatem do ligi dolaczaja: Moj nick na forum to: polo508 Moj nick na psnid to: polo510 Mam lat: 21 Gram na: pad niema mozliwosci nagrywania wyscigow nie chce pomoc w tworzeniu ligi O sobie kilka slow: Pro Driver , pogromca błędów w systemie ...;p taki żarcik a tak na serio to coś tam o mnie error wiesz;p Polo, zostal przywrocony przezemnie do lask.... zobaczymy jak sie bedzie sprawowal Jestem zainteresowany jazdą w lidze F1 2011 Mój nick na forum Grzegorz M Mój PSN ID Grzegorz12345PL Mam lat 20 Gram na Logitech G27 Nie mam możliwości nagrywania nie chce pomódz w tworzeniu ligi O sobie Lubię czystą jazdę i dobrą zabawę,od premiery grywam dość intensywnie w GT5,jestem fanem F1 Witamy i zapraszamy do wspanialej zabawy :) ======== Takie male podsumowanie chcialem zrobic na 2 tygodnie przed premiera gry. Jak wiemy zaczynamy juz 3 sezon, gra dawala nam w kosc w sezonach 1 i 2. Poznali sie ze soba ludzie i co widac po skladach w sezonie 3 dalej chca ze soba obcowac.. Jak wiadomo troche zmian bedzie w grze w wersji 2011. Co w szczegolne to nie bede pisal bo i tak kazdy zainteresowany wie. Natomiast juz teraz jeszcze zanim gra ruszyla pobilismy swoj rekord zeszloroczny. Wowczas mielismy gotowe przed sezonem 1 4 ligi skladajace sie z 12 graczy, czyli 48 zawodnikow.. Teraz juz mamy 56 wiec progres jest :) Nie zmienia to jednak faktu ze dalej zbieramy ludzi do tworzenia kolejnych lig. Jak mowilem to wczesniej i prawie na kazdym kroku mnie marzy sie 100 osob grajacych czyli 7 lig po 14 osob czyli no aby byc dokladnym 98 osob. To byloby cos. Ten sezon sie jeszcze nie rozpoczal a jak wiemy juz pewne innowacje sa wprowadzane. Klacza doskonale bawi sie slowem i naprawde fantastyczne efekty z tego wychodza. Ja ze swojej strony chcialem podziekowac wszystkim ktorzy pomagaja przy tworzeniu ligi i beda dalej pomagac podczas calego sezonu. Rowniez wielkie dzieki dla tych 56 osob ktore wybraly wlasnie nasza lige na miejsce swoje zabawy. Dodatkowo zupelnie dla zabawy zalozylem profil naszej ligi na Facebooku. Jesli bedziecie chcieli to prosze dolaczac do "fanow" strony. Mam rowniez nadzieje ze autorzy filmow ktore zostaly tutaj na forum upublicznione nie beda mieli nic przeciwko aby ich film powedrowal na fb. Dzieki zatem jeszcze raz za wszystko :) aaa no i link: https://www.facebook.com/pages/Mala-Liga-F1-2011/217576948300247 Edytowane 8 Wrzesień 2011 przez Sir Siekier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 9 Wrzesień 2011 Parę pomysłów wpadło mi do głowy, umieszczam do przedyskutowania. Pomysł 1. Po wyjściu gry mamy testy organizować. Jako, że zapewne na początku będzie dużo chętnych do testów i też nie koniecznie w każdej lidze będzie chętnych 16 osób do testowania stąd moja propozycja aby przy pierwszych testach zorganizować próby łącza w gronie organizatorów wszystkich lig. 4 ligi razy 3 organizatorów plus kilka osób zasłużonych. Dzięki temu wszyscy organizatorzy będą w stanie sprawdzić swoje możliwości przy 16 osobach na torze, żeby przy starcie ligi zonka nie było. Pomysł 2. Skoro nagrywamy, te filmy i wrzucamy to wszystko na YouTube, może warto w pierwszych postach lig powklejać linki do kanałów poszczególnych uczestników. Można by też w informacjach lidze na fejsa dać takie linki (ale to nie koniecznie skoro mają być i tak wrzucane tam filmiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 9 Wrzesień 2011 Pomysl 1 jest za i pomysl 2 tez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 9 Wrzesień 2011 Na odstresowanie po dzisiejszej poprawce zaaplikowałem sobie tworzenie teaser'a przy piwku. Enjoy :D http://www.youtube.com/watch?v=ahUURr9vVYI 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 11 Wrzesień 2011 Parę pomysłów wpadło mi do głowy, umieszczam do przedyskutowania. Pomysł 1. Po wyjściu gry mamy testy organizować. Jako, że zapewne na początku będzie dużo chętnych do testów i też nie koniecznie w każdej lidze będzie chętnych 16 osób do testowania stąd moja propozycja aby przy pierwszych testach zorganizować próby łącza w gronie organizatorów wszystkich lig. 4 ligi razy 3 organizatorów plus kilka osób zasłużonych. Dzięki temu wszyscy organizatorzy będą w stanie sprawdzić swoje możliwości przy 16 osobach na torze, żeby przy starcie ligi zonka nie było. Pomysł 2. Skoro nagrywamy, te filmy i wrzucamy to wszystko na YouTube, może warto w pierwszych postach lig powklejać linki do kanałów poszczególnych uczestników. Można by też w informacjach lidze na fejsa dać takie linki (ale to nie koniecznie skoro mają być i tak wrzucane tam filmiki. Wg mnie najlepiej po prostu zrobić testy ze swoją Ligą. Wtedy będziemy mieli najlepsze i najtrafniejsze informacje nt. jakości działania, itd. Ale z doświadczenia wiem, że zebrać ludzi w innym terminie jest prawie niemożliwe, dlatego po prostu zrobi się tak jak zawsze. Ustawka o tej i o tej i kto przyjdzie to będzie. Co do 2 sprawy to jak najbardziej. To już zostawiam organizatorom lig do rozwiązania we własnym zakresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo508 54 Napisano 11 Wrzesień 2011 Ja mam inny pomysł co do wrzucania filmików na youtube. Załóżcie taki ogólny kanał ligowy do którego każdy kto może nagrywać miał dostęp. Później wrzucało by się filmik według schematu np [Liga1] Gp Australii -nick gracza Wszystko było by ujednolicone i łatwo dostępne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Helion07 10 Napisano 11 Wrzesień 2011 (edytowane) Ja mam inny pomysł co do wrzucania filmików na youtube. Załóżcie taki ogólny kanał ligowy do którego każdy kto może nagrywać miał dostęp. Później wrzucało by się filmik według schematu np [Liga1] Gp Australii -nick gracza Wszystko było by ujednolicone i łatwo dostępne Jest już Facebook errora, moim zdaniem kanały youtube są już nie potrzebne. Milczar tyż tyż, ja nie mam (znaczy nie używam :P ) i mogę oglądać. Edytowane 11 Wrzesień 2011 przez Helion07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 11 Wrzesień 2011 A jak ktoś nie ma fejsa, to też będzie można oglądać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 11 Wrzesień 2011 A jak ktoś nie ma fejsa, to też będzie można oglądać? Fejs to wymysł Errora (kolejny zresztą :)), także to jego piaskownica i niech on się tam bawi. Ja zresztą nawet nie wiem jak fejs działa bo konto tam nie miałem i nie mam zamiaru mieć. Co do filmików to wsio będzie na YouTubie, także spokojnie. Każdy obejrzy nagrania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 18 Wrzesień 2011 Witam, czy można jakoś się dopisać do Ligi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Wrzesień 2011 Poczytaj pierwszy post w tym temacie to będziesz wszystko wiedział. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 20 Wrzesień 2011 ja tylko tak na szybko. dalej zbieramy zgloszenia do ligi f1 2011. Teraz tylko nie dopisuje ludzi na bierzaco bo neta mam sporadycznie tutaj (wlasciwie to mam inne zajecia) ale w czwartek do anglii wracam wiec wowczas wszystko nadrobie. pozdro . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 22 Wrzesień 2011 Ja tylko chciałbym życzyć powodzenia ligom grającym bez asyst :) Na kierownicy jest ciężko zrobić dobry czas, a co dopiero padowcom. Sugerowały przemyślenie ponownie zasad :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 22 Wrzesień 2011 Bez asyst się ekstra jeździ :P czasy same przyjdą po treningu więc się nie ma co martwić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 22 Wrzesień 2011 (edytowane) Dobra to ja juz jestem.... masakrycznie wraca sie z tak pieknego miejsca jak teneryfa do tak nie pieknego miejsca ja poludniowy londyn... no ale do rzeczy. Dobra najpierw to ci co chcieli dolaczyc do ligi ale ze ja bym tam gdzie bylem to nie dopisalem nikogo do tego pory... jednak teraz to robie :) Do ligi dolacza: tomluc Witam Sir Siekier, Jestem zainteresowany jazda w lidze f1 2011. Moj nick na forum to: tomluc Moj nick na psnid to: tomluc1988_pl Mam lat: 23 Gram na: Kierownica Logitech Driving Force GT Niema mozliwosci nagrywania wyscigow (niepotrzebne skreslic) Nie może pomoc w tworzeniu ligi O sobie kilka slow: Jestem punktualny i rzeczowy, gram po to żeby się dobrze bawić, nie spinam się, że muszę wszystko wygrywać. Dziekuje i pozdrawiam Do ligi dolacza: lukaszasada Witam Sir Siekier, Jestem zainteresowany jazda w lidze f1 2011. Moj nick na forum to: lukaszasada Moj nick na psnid to: lukaszasada Mam lat: 21 Gram na: Logitech DF GT niema mozliwosci nagrywania wyscigow nie chce pomoc w tworzeniu ligi O sobie kilka slow: 1 sezon, 2 liga Dziekuje i pozdrawiam Do ligi dolacza: Boonk Witam Sir Siekier, Jestem zainteresowany jazda w lidze f1 2011. Moj nick na forum to: Boonk Moj nick na psnid to: BOONK_PL Mam lat: 27 Gram na: Pad (na dniach zmieniam na G27) Nie ma mozliwosci nagrywania wyscigow Nie chce pomoc w tworzeniu ligi (brak czasu) O sobie kilka slow: Interesuje się piłką nożną (Liga Hiszpańska i Angielska), wyścigami F1 (do tego stopnia że 3 tygodnie temu zawitałem osobiście na tor Monaz aby zobaczyć wyścig na żywo) oraz oczywiście graniem na konsoli (ogrywam generalnie 3 gry, F1, COD i FIFE). Mam nadzieje że znajdzie się dla mnie miejsce w lidze F1 2011 Dziekuje i pozdrawiam Tomek Do ligi dolacza: smiechu14 Witam Sir Siekier, Jestem zainteresowany jazda w lidze F1 2011. Mój nick na forum to: smiechu14 Mój nick na psnid to: Smiechu12 Mam lat: 16 Gram na: padzie Nie mam możliwości nagrywania wyścigów (niepotrzebne skreślić) Nie chce pomoc w tworzeniu ligi O sobie kilka slow: Spokojny w grze i po za nią, lubię F1, gram na PS3 od 4lat, mam nadzieję że uda mi się dołączyć. Dziękuję i pozdrawiam Do ligi dolacza: Sen Jestem zainteresowany jazda w lidze f1 2011. Moj nick na forum to: SeN Moj nick na psnid to: SeN_81 Mam lat: '81 Gram na: G25 Niema mozliwosci nagrywania wyscigow. Chce pomoc w tworzeniu ligi. Oczywiscie witamy nowych i zapraszamy do dyskusji i do dzielenia sie swoimi spostrzezeniami... rowniez zapraszam do udzialu w zyciu naszego naszej ligi na FB. Nowe osoby ktore dolaczyly, a jest ich na chwile obecna 6 tworza tak zwana liste rezerwowa. Zatem jesli testy wyjda nam pomyslnie i pomyslimy o powiekszeniu lig do 16 zawodnikow to oczywiscie te osoby wejda w to miejsce... jesli jednak nie bedzie takowych postanowien to wowczas czekacie az zapisze sie przynajmniej 10 osob i wowczas tworzymy ligi nr 5. No chyba ze ktos juz z obecnych w lidze chcialby zrezygnowac to wowczas wiadomo rezerwistami wypelnimy luke. Jak juz widzicie dokleilem do naszego loga facebookowy odnosnik wiec nasz profil na tym poratlu rosnie w sile... jesli chcecie sie podzielic swoimi opiniami i wrazeniami oraz filmami to zapraszam rowniez i na fb profil ligi naszej. Dodatkowo, chcialem tylko powiedziec ze filmiki ktore nagrywacie i wrzucacie w yt w wiekszosci moga byc wrzucone na efb, jesli sobie tego nie zyczycie prosze do mnie napisac na pw. Czekamy rowniez na orientacyjny kalenadarz naszych zmagan z szczegolnym podkresleniem dat w ktorych to moga byc problemy z rozegraniem wyscigow (chodzi mi o jakies swieta lub tego typu czary mary). Jesli cos przyjdzie mi do glowy to napisze jeszcze pozniej... bo poki co padam na pysk. Pozdro Edytowane 22 Wrzesień 2011 przez Sir Siekier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 23 Wrzesień 2011 Ja tylko chciałbym życzyć powodzenia ligom grającym bez asyst :) Na kierownicy jest ciężko zrobić dobry czas, a co dopiero padowcom. Sugerowały przemyślenie ponownie zasad :) Patricko wymiękasz ? Ja nie zmienię zdania na 100%, choć jeszcze nie grałem. Bez asyst or die :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 23 Wrzesień 2011 A przed czym ja mam wymiękać :) To jest tylko gra, a nie konkurs na gracza roku. No i weź pod uwagę, że nie każdy ma czas na kilku godzinne trenowanie, żeby ten bolid jako tako jeździł. O mnie to Ty się tam nie martw ;) J Ja sobie dam rady w każdych warunkach :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 23 Wrzesień 2011 Po dzisiejszym treningu stwierdzam że SC powinien być wyłączony, jeszcze takich jaj nie widziałem aby SC zwalniał i wszyscy z tyłu w siebie wjeżdżali, mnie z komarzycho nawet coś przyblokowało i obaj nie mogliśmy przyspieszyć, coraz bardziej mnie ta gra zaskakuje, niestety negatywnie. Więc moim skromnym zdaniem, PRECZ Z SC!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 23 Wrzesień 2011 Są jaja to prawda, ale później jak graliśmy na Australli i wyjechał SC to wszystko było ok. Jechał jak należy, nie było problemów, itd. Zauważyłem, że SC się gubi jak ktoś z boksu wyjeżdża, on zamiast jechać, to czeka aż ten gość z boksu wjedzie do "pociągu". No nic, trzeba go jeszcze przetestować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 23 Wrzesień 2011 Dobra to ja tylko od siebie dam znac o nowej osobie w naszej lidze... Witam Sir Siekier, Jestem zainteresowany jazda w lidze f1 2011. Moj nick na forum to: PePeSh Moj nick na psnid to: Tutanhamon Mam lat: 34 Gram na: DFP ----/niema mozliwosci nagrywania wyscigow (niepotrzebne skreslic) Chce/--- chce pomoc w tworzeniu ligi O sobie kilka slow: Wasza liga została mi polecona przez UniteD/fauper oraz cwir/cwir. Na co dzień grywam z nimi w F11, PES, BF2, U2. Dziekuje i pozdrawiam Witamy, zapiaszamy do dyskusji :) Co do SC to tez jestem na NIE!! plus wydaje mi sie ze pozostaniemy przy 14 osobach... dlatego tez fajnie by bylo jutro cos zagrac naprawde w wiekszym gronie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 24 Wrzesień 2011 Tylko, że wyłączając SC po prostu będziemy grali tak jak w 2010...wszystko to samo, żadnych specjalnych zmian. Fakt, jest KERS, DRS, nowe opony, itd. Ale nie skreślałbym jeszcze tego SC, wprowadza sporo zmian do rywalizacji. No, ale jeśli taka będzie wola większości to cóż, wyłączy się go przynajmniej do momentu patcha jakiegoś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voytheck 3 Napisano 24 Wrzesień 2011 Tylko, że wyłączając SC po prostu będziemy grali tak jak w 2010...wszystko to samo, żadnych specjalnych zmian. Fakt, jest KERS, DRS, nowe opony, itd. Ale nie skreślałbym jeszcze tego SC, wprowadza sporo zmian do rywalizacji. No, ale jeśli taka będzie wola większości to cóż, wyłączy się go przynajmniej do momentu patcha jakiegoś. Zgadzam się z Tobą Patricko. SC wprowadza nową jakość w grach F1, a do tej pory kiedy rozegrają się pierwsze GP Lig to może CM wypuści jakiś patch aby SC nie zachowywał się dziwnie, a może rozwiąże problem również z nieprawidłowym blokowaniem rywali. To jeszcze ponad miesiąc do rozgrywek lig więc nie ustalajmy szczegółowych zasad co do asyst, SC etc. Pograjmy, zastanówmy się, wyraźmy swoją opinię a może w każdej lidze zróbmy ankietę na tematy kontrowersyjne. Ja od wielu lat pierwszy raz gram w F1 (mówię tu o różnych produkcjach) i kiedy w piątek rano zasiadłem przed ps z nowym nabytkiem banan na twarzy z nowego nabytku opadł mi kiedy zacząłem jeździć. Było wszystko nie tak. Ale po kilkunastu sesjach było coraz lepiej. Potrenujmy i zobaczymy jak będzie, a wtedy może zmienią się nasze preferencje w stosunku do ustawień gry. Gra jest ogólnie fajna tylko denerwuje mnie czarno-biała flaga oznajmiająca o nieprawidłowym blokowaniu. Z SC nie spotkałem się jeszcze więc nie wypowiadam się na ten temat, aczkolwiek wydaje mi się że może to być atrakcja i upodobnienie zasad do prawdziwej F1. Kolejna kwestia to pitstop, otóż kiedy grałem ze wszystkimi asystami (choć po pewnym czasie kolejno wyłączałem niektóre) to wydaje mi się w swietle SC że "prowadzenie" w pit'ie trochę mija się z celem i kieruje grę w świat arkade. Chyba że mam za wiele asyst załączonych aby odblokował się "prawdziwy"pitstop. Pozdr. Voytheck PS. Co niektórzy z Was widzę że namiętnie ciupą w gierkę, chyba muszę poświęcić więcej czasu abym z Wami mógł konkurować!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkorbut77 3 Napisano 24 Wrzesień 2011 wczoraj troszke pojezdzilem i nie jestem wcale rozczarowany ta grą jest inaczej od poprzedniczki (bardziej trudniej wszystko na off) ale pare godzin trenigu i bedzie git dwa razy wyjechal SC i wszytko bylo tak jak powinno moze jeszcze za malo pogralem bo u mnie nie bylo żadnych błedów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 24 Wrzesień 2011 (edytowane) Wczorajszy wyścig z safty carem: Na starcie widać chyba różnicę pomiędzy włączonym TC a wyłączonym, jeśli jechaliście bez TC znaczy, że ja startować nie umiem ale to żadna nowość by była. Pierwszy zakręt standardowy strzał w zad i spin. :P Od 9 minuty SC. 14 minuta idealnie dopracowany system kar -.- Ogólnie trochę fajnej walki i myślę, że będzie dobrze przy dobrym poznaniu toru. Wklejam tutaj bo jest mowa o SC a o to głównie w tym filmiku mi chodzi. To jak stał i czekał to masakra jakaś, ale nie przekreślam go, trzeba będzie zrobić jakieś testy tego wynalazku. Edytowane 24 Wrzesień 2011 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 24 Wrzesień 2011 Myślę KOWI, że na starcie zrobiłeś dwie rzeczy nie tak, które spowodowały, że byłeś wolniejszy. Widać, że gaz miałeś wciśnięty do dechy, no i broniłeś się przed pojazdem za Tobą, co zaowocowało wolniejszym startem. TC nie pomaga tutaj już jak w 2010. Na starcie trzeba trzymać gaz na pół gwizdka i trzymać tak jeszcze przez około 2 sekundy od ruszenia. Wiem, że was nie muszę niczego uczyć, bo gracie w ścigałki od lat, ale tak po prostu rozgryzłem starty w nowej F1, że z TC trzymanie gazu do dechy nie daje kopa. Co do SC to ciągle mam mieszane uczucia. W Melbourne naprawdę ładnie jechał ten samochód, ale dziwna rzecz działa zdaje się w Monaco, no i właśnie na tym Interlagos. Gdy Kiender wyjeżdżając z pitu chciał włączyć się do ruchu, a akurat "ramię w ramię" jechał z SC, to ów SC zwolnił i nie wiedział co robić, jakby jego kierowca szukał w schowku książki z instrukcją, co robić w takich sytuacjach :D Niestety i ja sam się tam pogubiłem, bo dostawałem jakieś informacje, że jadę za wolno, jakieś biało-czarne flagi... stanąć nie mogłem, bo było źle, ruszyć szybciej także nie.... W końcu SC zrobił lekki fałszywy ruch do przodu, to i ja.. nagle zahamował no i drasnąłem go lekko jadąc jakieś 25km/h, co skutkowało DSQ dla mnie. Makabra :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach