Skocz do zawartości
PanPawcio

Sports Champions

Rekomendowane odpowiedzi

A żeby grac w te walki gladiatorow czy siatkowke to wystarczy mi jeden MOVE?

żeby pograć wystarczy spokojnie ... natomiast komfort gry większy przy 2 movach :) (temat wielokrotnie wałkowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

a ja mam taki problem, że w przypadku grania w sports champions mój kontroler po prostu wariuje. Trzymam go nieruchomo w ręku, natomiast "wskaźnik" przemieszcza sie po ekranie jak głupi;)

Kalibracje robiłem kilka razy i bardzo dokładnie - co może być problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaba bateria, za duża odległość (chodzi tu o 8-10m), a przede wszystkim oświetlenie w tle. Jak tło jest zbyt jasne (okno, lampka, biała oświetlona ściana) to mogą być problemy. Choć z tego co pamiętam Sport Champions wyświetlał mi komunikat ostrzegawczy na ten temat.

Odpal jakieś demo Tumble, Shoot czy coś i zobacz czy też lata.

Może gwarancja będzie konieczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za info,

ale okazało się że odległość od kamery była trochę za mała.

Przemeblowanie całego pokoju pomogło:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaba bateria, za duża odległość (chodzi tu o 8-10m), a przede wszystkim oświetlenie w tle. Jak tło jest zbyt jasne (okno, lampka, biała oświetlona ściana) to mogą być problemy. Choć z tego co pamiętam Sport Champions wyświetlał mi komunikat ostrzegawczy na ten temat.

Odpal jakieś demo Tumble, Shoot czy coś i zobacz czy też lata.

Może gwarancja będzie konieczna.

Taka ciekawostka; w Sports Champions da się grać nawet przy niemal całkowitej ciemnicy i kontroler reaguje świetnie :) Sprawdzane w święta, potwierdzone ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat nic dziwnego - kamerka zwraca uwagę na położenie i średnicę świecącej kulki. Dlatego im ciemniej tym lepiej się czuje, przeszkadza jej tylko światło mocne w tle (okno + słońce). W Sport Champions nie odnotowałem, żeby gra czytała ruchy ciała (poza ruchami kontrolera) - choć sugerują to rady takie jak "unieś ręce do bloku a Twoja postać zrobi to samo". Jasne. Unieś jedną rękę i nogę, a w grze i tak będzie blok:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka; w Sports Champions da się grać nawet przy niemal całkowitej ciemnicy i kontroler reaguje świetnie :) Sprawdzane w święta, potwierdzone ;)

Ciemnicy tak ale jak lampa ostro świeci to kamera może widzieć wtedy 2 kontrolery(1 prawdziwy i lampę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie dla tej gry kupiłem mov-a.

Fantastyczna sprawa-wypocenie zjedzonych świątecznych rarytasów gwarantowane.

Mam dwa kontrolery i zamierzam ich użyć!!!:whistling:

Polecam jako odskocznia od strzelanek!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da się grać w 3 osoby tak, żeby nie było komputerowego przeciwnika?

EDIT: @azazelek dzięki, już znalazłem, ostra była impreza na sylwestra ^^ tekken, szmaciaki i sports champions, mam dość po ostatnim imprez alkoholowych na nowy rok

Edytowane przez kotfilon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da się grać w 3 osoby tak, żeby nie było komputerowego przeciwnika?

jeśli chodzi o sporty to ...

w dyski napewno tak

gladiatorzy i siatkówka napewno nie

w bocce chyba też nie ...

co do łucznictwa też wątpie ... :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta zabawa z "move" to fajna alternatywa dla bardziej stresujących tytułów,po graniu np w GoW i kolejnej śmierci,dobrze jest zrobić sobie pauzę od napięć i lekko się wyluzować grając np w teniska :thumbsup: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie polecam wtedy teniska na poziomie pucharu mistrzowskiego - jest ogólny hardcore - tutaj moja videorecenzja sports champions

no i oczywiście Szczęśliwego Nowego Roku ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie polecam wtedy teniska na poziomie pucharu mistrzowskiego - jest ogólny hardcore - tutaj moja videorecenzja sports champions

no i oczywiście Szczęśliwego Nowego Roku ^^

Haha też jak na razie zatrzymałem się na 3 zawodniku w Zawodach Mistrzowskich w ping pongu :tongue:

Robocik wcale nie był taki trudny jak mi się wydawało. Po prostu był bardzo męczący, ale grę zakończyłem wynikiem 2x 11:6 :)

Całkiem fajna recenzja :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj udało mi się pokonać tego trzeciego gościa, zacząłem robić złoty puchar w gladiatorach i Kenji wkurzył mnie tak, że aż się gotowałem^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sport Champion ma wersje językową zależnie od języka, który jest na ps3. Jak ma się angielski to będzie angielski jak polski to polski. A tak poza tym to jest multi do tej gry bo nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat.

I jeszcze mam takie pytanie do tej gry. W walka gladiatorów dostaje się armory czy trzeba gdzieś kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multi jest dostępne tylko na split screenie w przypadku gladiatorów i ping-ponga na przykład, w bule czy rzut dyskiem gra się w turach, w każdym razie nie ma opcji gry online.

Sam od kilku dni gram w SC i muszę przyznać, że zabawa jest przednia. Na razie bawię się głównie przy ping-pongu, na razie jestem mniej więcej w połowie pucharu złotego i zaczyna się już tutaj trochę trudniejsza rozgrywka z czego bardzo się cieszę, bo puchary brązowy i srebrny są dość łatwe. Grałem też trochę w Gladiatorów i to jest moja druga ulubiona gra po tenisie stołowym, jednak w srebrnym pucharze dość wkurzające jest to , że jeśli sam nie zaatakujesz i nic nie będziesz robić przed pół minuty to przeciwnik też nie atakuje.

Dość przyjemna jest też siatkówka, jednak jest dosyć prosta. Pozostałych dyscyplin póki co nie chcę oceniać, bo grałem w nie dość mało.

Edytowane przez jakubex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie walki gladiatorów nie są dość fajną grą. A srebrny puchar jest dla mnie zajebiście trudny! Nie mogę przejść gisale (czy jak ona ma). Siatkówka, strzelanie z łuku i ping pong (brązowy :) ) to według mnie najlepsze dyscypliny. Walki gladiatorów są ... proste i łatwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ping-pong to dla mnie jak narazie podstawa SC,w siatkówkę ostro pogrywa moja starsza córka.

Mam zamiar każdą z dyscyplin "spenetrować dogłębnie :whistling: :tongue: "

To jest pierwsza gra jaką odpaliłem na konsolce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hah, mój ojciec też pogrywa w ping ponga, ale nie daje sobie rady na srebrnym pucharze. Mi już trochę się znudziło SC i pokrywam w ucharteda 2 ale to inna bajka. A jest może gra podobna do SC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jestem po pierwszej dłuższej sesji w SC, jak dla mnie to najlepszą zabawą jest dysk. Rzucanie jest tak intuicyjne i realistyczne że sam byłem niesamowicie zaskoczony. Które z dyscyplin wymagają dwóch dildosów? :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jestem po pierwszej dłuższej sesji w SC, jak dla mnie to najlepszą zabawą jest dysk. Rzucanie jest tak intuicyjne i realistyczne że sam byłem niesamowicie zaskoczony. Które z dyscyplin wymagają dwóch dildosów? :whistling:

Nie koniecznie muszą być 2 ale lepiej się gra dwoma w siatkówkę, łucznictwo i walkę gladiatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem niestety przygnieciony do kanapy przez rdr, ale będę musiał wrócić do sc. powód? bo to najfajniejszy sposób by zrzucić ten kilogram który został nadmiarowo po świętach. :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem niestety przygnieciony do kanapy przez rdr, ale będę musiał wrócić do sc. powód? bo to najfajniejszy sposób by zrzucić ten kilogram który został nadmiarowo po świętach. :tongue:

Przyjmę każdy kilogram na swoje ciało :tongue:

Wczoraj wieczorkiem wpadł do mnie brat z żoną-tak na sekundę...

SC+ja+moja żona+brat+jego żona=2,45 godziny grania w większości w "kulki"

Jazda może mało wymagająca wysiłkowo,ale granie w ekipie też daje emocje :thumbsup: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam pojęcia o co w tych kulkach chodzi!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam pojęcia o co w tych kulkach chodzi!!!

Pooglądaj na Eurosporcie ten sport, ewentualnie Curling - w zasadzie to samo tylko na lodzie :) Mnie akurat "kulki" wciągnęły od razu (stare zboczenie z czasów studiów, gdy siedziałem i oglądałem to namiętnie na eurosporcie) i pozostałe sporty przejrzałem pobieżnie :)

Pokrótce chodzi o to, by jak najwięcej twoich kul było jak najbliżej tej małej żółtej - sposobów jest sporo, albo rzucanie najbliżej, albo wybijanie kul przeciwnika, albo samo przebijanie tej żółtej - pograj, albo czytaj porady a załapiesz o co chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi