Skocz do zawartości
ONE

Tomb Raider

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jak się przejdzie grę to są jeszcze wrogowie na wyspie żeby dobić brakujące pucharki ?

Edytowane przez isabellspi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, spawnują się w różnych miejscach w których ich wcześniej nie było, chociaż trofea takie jak to z zestrzeliwaniem gości na linach trzeba zrobić w trakcie normalnej gry.

Edytowane przez Numinex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróć się do lokacji Cliffside Bunker (przechodzi się do niego z plaży z wrakami, nie da się przenieść korzystając z ogniska). Wiele osób ma ten problem co Ty i okazuje się, że brakuje im znajdziek w tym właśnie levelu (mimo że statsy twierdzą coś innego).

Wielkie dzięki ! Chyba gra nie liczy tej lokacji do ukończonych procentów. Mam tam jeszcze 2 skrzynki do zebrania i jedno wyzwanie do zaliczenia :)

Jeśli ktoś będzie miał ten problem to już wie co robić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zabójstw na linach. Trofik w sumie do przeoczenia stąd pytanie czy można wczytywać checkpoint i będą się sumować takie zestrzelenia czy trzeba całą gre na to polować?

---------------

Tapnięte z mojego Galaxy S II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam czasu na czytanie kilku stron w stecz,napiszcie mi w skrócie coś o tej grze i przedewszystkim czy warto jąkupić;)jakie sa wasze odczucia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam czasu na czytanie kilku stron w stecz,napiszcie mi w skrócie coś o tej grze i przedewszystkim czy warto jąkupić;)jakie sa wasze odczucia?

No tak... Nie masz czasu poświęcić 5 minut na przeczytanie paru stron ale czekać na odpowiedź nie wiadomo ile to już ten czas magicznie się znajduje. Takie argumenty do mnie nie trafiają bo to jest czyste lenistwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że warto. Gra jest znakomita. Akcja ani na chwilę nie zwalnia tempa. Od początku grając w nią czuję się jak na rollercoasterze. Postać Lary znakomita. Po raz pierwszy nie jest to dmuchana lala z wielkimi, kanciastymi cycami i dwuznacznym "stękaniem" przy każdym skoku ale prawdziwa kobieta z krwi i kości. A klimat zabija wszystko co do tej pory widziałem na PS3. No może poza prerią w RDR i etapem pustynnym w U3 :laugh:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

......No może poza prerią w RDR i etapem pustynnym w U3 :laugh:

My to się jednak rozumiemy :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo Lost, sporo Uncharted (a jednak), wyspa nocą przypomina mi lasy w Alan Wake.

Cholernie przeszkadza mi to jak gra jest poważna. Uncharted to "gra wielkiej przygody" i autorzy co chwila puszczają do gracza oko. Tomb Raider jest potwornie poważny i bardzo na serio. Jak poważnie mam traktować te ustawiczne upadki Lary w stylu domina? Laska co chwila leci w dół na łeb na szyję a kulminacja upadków ma miejsce po akcji ze spadochronem.

Edytowane przez malpka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zabójstw na linach. Trofik w sumie do przeoczenia stąd pytanie czy można wczytywać checkpoint i będą się sumować takie zestrzelenia czy trzeba całą gre na to polować?

---------------

Ja powtarzałem grę 3 razy dla niektórych trofeów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---------------

Niestety trzeba polować całą grę,ale przy uważnym wypatrywaniu trofeum wpada już przy "Mieście ubogich" (chyba tak się to nazywało,w każdym razie druga z rzędu ogromna lokacja z blaszanymi domostwami). Ja po prostu jak widziałem że nadchodzą ci, co zaraz wskoczą na linę, skupiałem się tylko na nich ( co nieraz było trudne,ponieważ reszta przeważnie posiadała broń palną i łatwo było o zgon) i trofik wpadł bez większego stresu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam chyba potwornego buga w "bunkier na ściane klifu".

Pokonałem tego wielkoluda na tym statku i dostałem tą wciągarkę owiniętych liną przedmiotów. Problem w tym, że ściągam ten kloc olinowany linką i zamiast kloca to pęka lina żurawia i przesuwa się tylko ten żuraw. Kloc jest jakby przyklejony. Walczę z tym już ponad godzinę i chyba się poddam. Nie mam zamiaru od nowa przechodzić całej gry. Znalazłem do tej pory prawie wszystkie znajdzki i zajęło mi to masę czasu. Wczytywałem dziesiątki razy punkt kontrolny i ciągle to samo.

Edytowane przez cwir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam chyba potwornego buga w "bunkier na ściane klifu".

dzięki za spojler... :down:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety trzeba polować całą grę,ale przy uważnym wypatrywaniu trofeum wpada już przy "Mieście ubogich" (chyba tak się to nazywało,w każdym razie druga z rzędu ogromna lokacja z blaszanymi domostwami). Ja po prostu jak widziałem że nadchodzą ci, co zaraz wskoczą na linę, skupiałem się tylko na nich ( co nieraz było trudne,ponieważ reszta przeważnie posiadała broń palną i łatwo było o zgon) i trofik wpadł bez większego stresu.

A no racja, martwiłem się, ale w mieście ubogich trofik wpadł bez szczególnego zwracania uwagi na niego :) Z tego, co widzę do opuszczenia nie zostało mi już nic takiego poza tym jednym ukrytym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jak z trofeami za trudność, można grać na dowolnej czy są za przejście na najcięższej??

Ps. kurier już jedzie udało mi się wyrwać za 125zł :) z muve ze zniżką 50% :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to za trudność nie ma trofika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra rewelacja, dubbing spokojnie daje radę , rozgrywka jest na tyle zróżnicowana ze wciąga na maxa, grafika wymiata , dla mnie bezsorseczna gra roku, lepsza od far cry 3 bez dwóch zdań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra roku ale chyba do tej pory.

Poczekajmy na Last Of Us i inne premiery.

Jak można w marcu mówić, że to jest gra roku skoro tyle produkcji jeszcze w tym roku trafi do sklepów.

Mnie TR też MEGA się podoba, ale nie napalajmy się jak małolat przed pierwszą randką - ta i żadna inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dawno żadna gra nie dostaczyla mi tyle frajdy, ostatnio jedynie tak świetnie bawilem się przy Top Gun, mnie tylko frajda z gry interesuje i gameplay :) bo czasem w grę gram bo gram a tutaj entuzjazm jest szczytowy i tylko to się liczy.

Jest to najlepsza premiera tego roku, zobaczymy jeszcze co pokaże gow judgment

Tzn najlpesza premiera do teraz czyli pierwszego kwartału tego roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co ze mna jest nie tak ale dawno sie tak nie wynudzilem ... :( 9 godzin gry za mna i monotonia rozgrywki sprawia ze nie chce mi sie do niej zasiadac... moze shootery to nie moja bajka totalnie ale ciezko mi sie gra w to naprawde ciezko... widze ze grafika miazdzy, ze scrypty widowiskowoscia = tym z coda czy uncharted... i co z tego skoro przez 9 godzin biegam po jednej wyspie i strzelam do ruskow nie nie myslac tsk naprawde po co za bardzo (fabula tytulu niespecjalnie sie rozwija i jest raczej wrecz slaba -startu do maxa 3 czy unchartedow nie ma pod tym wzgledem.. owszem patrzac obiektywnie to swietna gra ale chyba nie dla mnie jednak...)

ps. nie przesadzajmy w tym roku jeno w innym gatunku wyszedl przynajmniej jeden lepszy tytul ktory dla fanow jrpgow jest spelnieniem mokrych snow a tr jest bdb ale poza ramy i utarte schematy gatunkowe sie nie wybija mimo wszystko ;)

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 9h powinieneś grę ukończyć a nie jeszcze biegać, pozatym gra widocznie ci nie podeszla, co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zdun - jak Kto woli :)

Ilu ludzi tyle gustów i upodobań :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wam dają te trofea?? Mozna jakos wylaczyc zeby mi to g**** nie wyskakiwalo ,bo troche drazni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wam dają te trofea?? Mozna jakos wylaczyc zeby mi to g**** nie wyskakiwalo ,bo troche drazni?

Sprzedaj konsole, graj na PC i po problemie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie stad nie pisze ze gra slaba bo taka nie jest i basta ale cos jednak nie dla mnie... chyba zaczyna sie przesyt dla mnie gatunkowy do konca ps2 ery gralem wlasciwie tylko w bijatyki, rpgi/jrpgi, horrory i platformery, ta generadja nauczyla mnie grac w inne gatunki ale chyba juz dosyc i czas wrocic do korzeni olewajac shootery fpp, tpp i inne chwdp ;) ..

Edytowane przez zdun
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi